האם זו אלימות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו אלימות?
    רוני
    12/10/2010

שלום אני ובעלי רבים המון ב 4 שנים האחרונות מאז לידת ביתי.
    אני מאד רגישה ופגיעה וכאשר הוא פוגע בי מאד היו מקרים בהם צעקתי קללתי בעטתי בארונות ירקתי עליו כאשר כעסתי מאד קרעתי תמונות קללתי אותו אפס ופעמים אחדות אני רבתי עימו ליד הילדה ומצטערת על כך מאד
    אני מרגישה כאילו המח שלי "נתפס" ואני לא קשובה לשום דבר,אני בתוך ההתפרצות זעם הזו אני באמוק.
    האם אני אשה מכה? היו מקרים כשהייתי מאד עיפה אפילו אאחזתי בחזקה בילדה.

בעלי מצדו היה רגוע לאחרונה התחיל לענות לי והפסיק "לשתוק" לי.
    כאשר נקרעו מספר תמונות הוא "החזיר "לי והעיף לי את הדברים מהארון הפך את החדר ואיים שאם אקלל אותו שוב הוא יהרוס את כל הבית ולא אכפת לו מהילדה. אותי הוא לא הכה -פעם אחת סטר לי ולפני שנים רבות גם "החזיר " לי סטירה .
    כשעצבנתי אותו הוא קרא לי בנכחות הילדה מטומטמת ,תסתמי את הפה שלך.
    ממש הפחיד אותי האם גם הוא נחשב גבר מכה?

אביו היה אלים כלפיו והוא חי בטרור ואציין כי אבי הכה לעיתים רחוקות את אימי (לא לידי)אבל שמעתי זאת בחדר שליד וצעק עלי והשפיל אותי (הוא היה ילד מוכה).

ברור לי שאנחנו צריכים טיפול אבל נתבייש ללכת לתחנה לאלימות במשפחה לאיזה גורם ניתן לפנות?
    נ.ב אני עובדת עם נוער בסיכון ממשפחות מצוקה-כמה אירוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אלימות?

הוספת תגובה

• האם זו אלימות? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    12/10/2010

לאור שלום

לאלימות יש מדדים אובייקטיביים וסובייקטיביים.

החלק האובייקטיבי- שייך לשיקולים של מערכות החוק (בית משפט\משטרה) כדי לראות האם התמלאו תנאים מסויימים כדי להגדיר התנהגות מסויימת כאלימה ולפעול בהתאם.

החלק הסובייקטיבי- נוגע בעיקר לחוויה של הנפגע\ת.

מהתיאור שלך עולה כי את ובעלך פוגעים האחד בשני\ה. מעבר לשאלת החוק - נראה כי איכות חייכם נפגעת והזוגיות הופכת לשדה של הרס משותף. אתם שותפים לזוגיות אלימה.

כמו כן- עלי להפנות את תשומת ליבך כי ילדת הקטנה (אולי בדומה לך ולו) הינה ילדה שחשופה לאלימות במשפחה ובין הוריה. מבחינה זו היא מוגדרת מבחינת החוק כילדה שחיה בסביבה מסכנת- כלומר סביבה שאיננה מספקת תנאים טובים לגדילה והתפתחות.

אציע לך להעמיד ולשקול את הבושה שאת מתארת מול ההרס והפגיעה בילדה.

לטעמי - אם לא תלכו לטיפול- הבושה לא תיעלם היא רק תלך ותגדל.

מניסיוני - יש בידי המרכזים לטיפול ומניעת אלימות את הידע הנדרש ביחס לבעיית האלימות במשפחה. אמנם תמיד אפשר ללכת לפרקטיקה פרטית- אך בכך את מוותרת על זכות אלמנטרית שהמדינה מציעה לך.

עבודתך עם בני נוער בסיכון רק יכולה לשמש משאב שיעזור לך להכינס לטיפול ולהכיר בחשיבותו.

לבסוף אציין כי הבושה היא מנת חלקם של מטופלים רבים שמגיעים למרכזים למניעת אלימות, בין אם מדובר בטיפול קבוצתי או פרטני. רובם המכריע עוברים מחסום זה שהופך לשולי בתהליך העזרה שהם מקבלים.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אלימות?

רות
    21/10/2010

שלום לך, אני מצטרפת וחושבת ויותר מכך ממליצה על טיפול, אני מכירה מטפל מצויין שהוא מומחה לטיפול באלימות במשפחה ודברים מהסוג הזה, קוראים לו ניר שיין והוא מטפל בתל אביב (במרכז שנקרא מרכז ד"ר טל, שהיא קליניקה פרטית ממש יפה!). אני ממליצה עליו כי הוא מטפל במקום פרטי, ונראה שחשובה לכם מאוד הפרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו