מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילולית של הבעלליטל20/11/2010
שלום.
אני נשואה יותר מ-10 שנים, עם 2 ילדים.
בעלי רוב הזמן מאוד עצבני, צועק עליי המון, מאשים אותי בכל דבר, ממש מלא ביקורת כלפי כל תחום, אם זה נקיון הבית או צורת הטיפול בילדים, מנבל את הפה ומדבר אליי בצורה קולנית וגסה. למשל הוא מכנה אותי חסרת איי קיו (בפועל ואני בעלת MA), טוען שאני בזבזנית, שאני לא מספיק מתאמצת בשבילו, שנמאס לו ממני... שאני מטומטמת.
אם נשפכת טיפת מים אחרי הניקיון הוא פשוט יוצא מדעתו, או אם הוא רואה בגדים שלא מקופלים...
גם פעם אמר שישבור לי את הראש.
אציין כי הוא אינו אלים פיזית אבל מבחינה מילולית הוא פשוט מפלצת.
לטיפול זוגי הלכנו לפני שנים וזה לא עזר, גם כעת הוא לא מוכן לעשות שום דבר בנדון.
מה עושים?
למישהו יש עצה?
החיים במחיצתו בלתי נסבלים.
בקיצור, הוא הורס כל חלקה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית של הבעל - תגובה
ד``ר מני מלכה21/11/2010לליטל
נדמה לי שאין בנמצא עצה אשר תפטור את כל הבעיות כבמטה קסם.
אין ספק שנדרשת ממך עבודה קשה והחלטות לא פשוטות שעלייך לקבל כדי לשנות במקומות שבהם ביכולתך לשנות.
בל תטעי ולו לרגע- אין בדבריי כדי לרמוז כי האחריות על התנהגותו של בעלך מוטלת עלייך. ההפך הוא הנכון, ההאשמות, ההעלבות והביקורתיות כולם מתכנסים יחד לכדי אלימות נפשית- אשר כפי שידוע היא האלימות הקשה מכל. נשים רבות טוענות כי האלימות הנפשית קשה להן לא פחות מהאלימות הפיזית. בשני המקרים מדובר בפגיעה חמורה במרחב האישי, בנפש, בגוף. פעולות שיש לכל הדעות לגנותן ולהוקיען.
הדבר הכי מיידי שעלייך לעשות הוא לפנות לשיחת התייעצות במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך.
אין זה אומר שאת אשמה במצב.
זה רק אומר שאת זקוקה למבט נוסף ולדמות שתוכל להיות איתך בהתלבטויות הרבות שמצב מסוג זה מעלה.
ובנוסף לכך- תוכלי לקבל הנחיות קונקרטיות יותר באשר לצעדים שתוכלי לנקוט כדי להגן על עצמך.
לפעמים נורא קשה להגיע למרכז למניעת אלימות שכן עלולה להתלוות לצעד זה תחושת בושה, אשמה או קושי להכיר בכך ש"אני זקוקה לעזרה". "שאני אישה מוכה".
אני מקווה שתידעי להתגבר על מכשולים אלו- שכן הם קטנים יותר לעומת המכשולים שאת מתמודדת עימם בחיי היום-יום שלך.
דרך צלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליטל
אנה01/12/2010ליטל,
אני בדיוק באותה סיטואציה רק שאני מפחדת מאוד לעשות איזה צעד שיכול לגרום
להחמרת המצב.
האם עשית כבר משהו בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרת המצב
דני14/12/2010כשבעלך אומא נימאס לי ממך אז תעני לו "אם נימאס לך ממני אז בוא נתגרש" ואז תיראי כמה הוא גיבור אם בכלל,לדעתי את תיראי איך הוא מתגמד מולך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי שם
אושר24/12/2010אושר זה שם בדוי. אני הייתי שם הרבה זמן ויש לי ילדה קטנה. כמו שניתן לראות אני חוששת לפרסם עוד פרטים כי אני פוחדת מבעלי. עזבתי את הבית עם הקטנה לא מכבר וכל יום אני והיא פורחות. אין עתיד עם בעל כזה. גם אני בעלת תואר 2 ויש לי מספר הצלחות לא מבוטלות בכל תחומי החיים שלי, אבל סבלתי השפלות ללא הרף עד שקמתי יום אחד ועזבתי. אסור לאף אחת להירמס תחת גבר אלים. אין כאן מדד- זה כואב לך ולא נעים לך מה שהוא אומר- זו אלימות. אל תפחדנה ממה שבחוץ - ברור שקשה ועצוב לעזוב בית ולפרק משפחה, אבל יותר עצוב להפוך למרמס ולגדל ילדים לעולם כזה, כשאתן יודעות שאתן עושות להם נזק בלתי הפיך, איך אפשר לישון בשקט בלילה בחיים כאלו? איך אפשר לפרוח? איך אפשר להיות שלמה ומאושרת? רק לבד ותיעזרו, יקירותיי בכל דבר- רק אל תישארו שם!!! אתן לא אפס וזבל ומשוגעות וחולות נפש, כמו שהגברים האלו טוענים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית לליטל
נוגה09/12/2010כאב לי לקרוא על חייך ובעיקר כי זה הזכיר לי איפה אני הייתי לפני שנתיים.
בשיחה עם עורכת דין של ויצ"ו היא המליצה לי על הספר "מילים הורגות" של ניני גוטספלד-מנוח. זה בדיוק על המצב שלך. על אלימות מילולית. הוא עדיין מונח אצלי במגירה בשידה על יד המיטה, והוא שינה לי את החיים. תקראי אותו דחוף ( ספר אדום עם ציור של אקדח) ותראי מה יקרה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)