מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילתה של אלימותנורית25/11/2010
אחי נשוי. בן אדם עם פוטנציאל אלימות במשפחה. בעבר סבלתי ממנו רבות.
יש לי חשד שהוא בתחילת הדרך לגבי אישתו. הסתבר לי שהוא כפה עליה להגיד שהיא לא רוצה קשר איתי.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אני חוששת לאן זה יתפתח. כיוון שאנחנו בשלבי ניתוק יחסים עוד יותר קשה לי לדעת מה באמת קורה ביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילתה של אלימות - תגובה
פנינה דובו25/11/2010כנראה שלעולם לא תדעי מה בדיוק קורה ביניהם. ככל שקשה לנו לקבל את תופעת האלימות במשפחה, כך גם קשה לנו לגעת בה, לחשוף אותה ולטפל בה.
את חושדת שאחיך מרחיק ממך את אשתו ובכך אולי מנסה להבטיח את שליטתו בה, ואולי הוא גם אלים כלפיה.
יחסיך עם אחיך אינם טובים, אך את רוצה בקשר עם אשתו ואולי בכך גם לתקן את יחסיך איתו.
החוק בישראל איננו רואה באשה מוכה חסרת ישע ובכך הוא קובע כי אשה הסובלת מאלימות הינה אחראית לגורלה ולבחירות שהיא עושה בחייה. אם כך מה את יכולה לעשות?
אולי לחפש דרכים עקיפות, דרך אנשים אחרים המקורבים לבני הזוג, או באמצעים עקיפים, דרכם תלמד האשה על האפשרויות העומדות להגנתה ועל זכויתיה. כזוג צעיר בתחילת דרכו, אין זה קל להביא את האשה להכרה ברורה כי היא נמצאת בתוך מעגל אלימות. לעתים, גם ההתערבות שלנו איננה מספיקה על מנת לקדם קריאה נכונה של המציאות על ידי בני הזוג וזה יקרה רק בשלב יותר מאוחר.
מה שחשוב הוא להגיע מעמדה שאיננה שופטת או קוטלת אחד מבני הזוג. או אז יש סיכוי לשיתוף פעולה. חשוב לשדר לבני הזוג כי ניתן לראות את מצוקתם וכי יש אפשרות לטפל בכך (במסגרת שרותי הרווחה).
לבסוף, את עצמך שסבלת מאחיך רבות, חווה אולי היום מחדש חוויות לע נעימות מעברך, אשר אולי לא הגלידו. אם כן, אולי כדאי גם לך בהזדמנות לשקול אפשרות לעשות עם זה משהו.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית26/11/2010אז אני מבינה שבמצב הנוכחי אין לי הרבה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
פנינה דובו26/11/2010אני לא בטוחה שהבנתי את תגובתך, אבל אני מבינה את האכזבה ואולי גם את התסכול
אשר נגרם, כאשר אנחנו רוצים להתערב ולסייע, ולא תמיד יש מי שנענה לכך.
המטפלים באלימות במשפחה נפגשים עם הקושי הזה יום יום ושעה-שעה. ככל שיהיו הכוונות טובות והרצון עז לעזור, פעמים רבות אין מוכנות להושטת היד לעזרה ואין בידינו לכפות אותה. הדבר דומה לחולה שאיננו מוכן ליטול תרופות בעוד הרופא משוכנע שיש בהן כדי להבריאו.
ואם את שואלת מה ניתן לעשות, תשובתי היא: להעלות את הנושא על סדר היום כל הזמן ובכל הרמות, ובכך לדאוג לחיפוש מענים ופיתוח כלים למניעת אלימות במשפחה.
מבחינה זו כבר תרמת את תרומתך הצנועה, כשהעלית את הנושא כאן ואולי את יכולה להעלותו בפורומים נוספים. חשיפת התופעה והעיסוק בה, הם שיכולים לדרבן את כולנו להתייחס אליה. השתיקה מסייעת למי שלא מוכן להתמודד עם הבעיה.
וחוץ מזה, רמזתי על עוד אפשרויות להתמודד עם הנושא, גם אם לא יביאו לפתרון המלא לו את מצפה, אבל אולי בעזרתם תוכלי לחוש יותר רגועה.
כל הכבוד לך על ערנותך לנושא. אם אחרי הכל את מאד מוטרדת, את יכולה לפנות, גם בעילום שם, לגורמי הרווחה ואפילו למשטרה ולדווח על חשדותיך לגבי אלימות.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)