בעל אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל אלים
    ורדית
    27/11/2010

שלום, בעלי ואני נשואים שנה וחצי, מאז תחילת הנישואים ברגע שאני ובעלי נכנסים לויכוח או ריב או ברגע שאני פולטת איזה מילה לא במקום כמו על המשכורת הנמוכה שלו או סתם רבים אז הוא נוטה לשבור חפצים בית כמו להשליך לכיווני צלחת או לנפף על הריצפה כוס זכוכית,הייתה פעם שבה רבנו הוא השליך עלי גם גביע יוגורט בזמן שאכל אותה וגם שפך עלי כוס קפה.
    אני לא יודעת מה לעשות אני בורחת מהבית לבית הורי כל פעם שאני רבים בפעם האחרונה ברחתי לשבוע מהבית אמרתי לו שאם לא יפסיק אני אפתח לו תיק במשטרה אך הוא מתעצבן מכך יותר,יש לו בעיה של חוסר שליטה עצמית ,מה עלי לעשות ,הוא טוען שאם אני אשאר בגישה שלי של להעליב לדבריו אז הוא ימשיך להיות אלים,שהשינוי שלו תלוי בי,מה אני אמורה לעשות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים

הוספת תגובה

• בעל אלים

ורדית
    27/11/2010

אני רוצה לציין שהוא גם שבר את הדלת בבית, הוא משך לי בשיער והכה אותי בכתף,אנא עזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים - תגובה לורדית

פנינה דובו
    27/11/2010

שלום ורדית,
    בעלך מתנהג כלפיך באלימות ומבחינת החוק הוא עובר עבירה, מה שמקנה לך אפשרות להיעזר באמצעי הגנה שונים, כמו הגשת תלונה במשטרה או פנייה לבית המשפט לענייני משפחה, לצורך בקשת צו הגנה.

ישנם אמצעים ודרכים נוספות להתמודד עם אלימות בין-זוגית, אבל עדיף לפנות למרכז מקצועי המתמחה בנושא, במסגרת שרותי הרווחה באזור מגוריך. שם לא רק ינחו אותך מה לעשות, אלא יבדקו ביחד איתך איזו אפשרות עדיפה מבחינתך ויעזרו לך לממש אותה.

שלושה דברים שציינת בדבריך דורשים תשומת לב, משום שיש בהם כדי להראות משהו ביחסים שביניכם והוא קשור גם אליך, כמו לבעלך. את מזהה בעצמך כי ישנם נושאים שהזכרתם גורמת לתגובה אלימה מצד בעלך. תנסי להמנע מהם, כי גם אם את צודקת, הרי התוצאה לא רצויה. אין בכך לומר כי עליך להשלים עם מצב בו אי אפשר לדבר על נושאים רגישים בבית. זה רק אומר כי יש כאן רגישות יתר ואני בטוחה שלא רק בנושא אחד ולא רק מצד בעלך (נושא המשכורת רגיש לא רק אצל בעלך, הוא עניין רגיש כנראה גם עבורך?).

הדבר השני הוא בריחתך להוריך. תמיכתם של הורים חשובה (ולא תמיד מובנת מאליה, אגב), אבל לאורך זמן אין בכך פתרון למצב היחסים ביניכם. לעתים הכנסתם של ההורים ומעורבותם ביחסים בין בני זוג, אף מחבלת ומחריפה את הסכסוכים.

ודבר אחרון: אם את לא החלטית בנוגע להגשת תלונה במשטרה, אל תאיימי סתם. כשאת מאיימת ולא מבצעת את רק מחלישה את עצמך בעיני בעלך (ובעיניך) ועוד גורמת להגברת האלימות, כפי שאת אומרת בעצמך. אז או שאת מתלוננת באמת או שעדיף פשוט לא לדבר, אם את לא עושה.

כל מה שאומר לך כאן לא יספיק כדי לשנות משהו בסיסי שמפריע לכם בחייכם המשותפים. בשביל זה חשוב שתפנו לטיפול, כפי שהצעתי קודם. גם אם בעלך לא מעוניין, פנייתך יכולה לעזור לשניכם.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/11/2010

ורדית שלום,

תוכלי לפנות למרכז למניעת אלימות במקום המגורים שלך כדי לקבל ייעוץ.

מהתיאור שלך אני מתרשם שכדאי שגם את תפני לייעוץ בנפרד וגם בעלך רצו שיפנה. אינך אחראית כמובן לכך שהוא יפנ הלהתייעצות וכדאי לך לפנות גם אם הוא לא פונה.

את בתחילת הדרך וישנם דברים שתוכלי לעשות. בעיקר כדי לעצור את האלימות שמופנת כלפייך.

אפשר גם ללמוד ממה שאת כותבת שבעתלך נורא רגיש לערך העצמי שלו. יכול להיות שהוא מגיב כך כי הוא חושש אולי לא תשארי איתו מאחר שהוא לא שווה הרבה (כ המשכורת נמוכה ואולי בגלל דברים אחרים). אלו הם שברים שגברים לא ממהרים "להודות" בהם בקלות או לשוחח עליהם- ולפעמים התגובה האלימה באה במקום הכאב והתסכול שהם חשים.

גם אם הדברים הללו נכונים- אין זה אומר שעלייך לקבל את האלימות, ההפך הוא הנכון שכן האלימות יכולה רק ללכת ולההחמיר מנקודה זו.

אנא פני לייעוץ- בדחיפות!

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכה

דני
    14/12/2010

את נורמאלית?! שנה וחצי נשואה וזה היחס שאת מוכנה לקבל?,ולמה את אומרת שהתגובה שלו באה בעקבות מילה "לא במקום" שאמרת? את נותנת לגיטימציה ליחס שלו.את שותפה מלאה ליחס שלו וגם במודע! פעם מוכה תמיד מוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו