עזרה לאמא מכה-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לאמא מכה-דחוף
    איילת
    08/12/2010

שלום

קשה לי מאד לכתוב הודעה זו,
    אני בת 35 ויש לי 2 חלדים קטנים בגילאי 2 ו-5.
    בילדותי אבי הרביץ לי הרבה עד גיל מבוגר יחסית ואני זוכרת את תחושת ההשפלה והכאב.
    אני מוצאת את עצמי בתקופה האחרונה ממש מתנהגת כמוהו לבני הגדול, הוא מתגרה, מתנהג לא יפה ואז החום עולה לי ואני נותנת לו כמה מכות ולפעמים מכאיבות וגם אומרת לו דברים שאחכ אני תמיד מצטערת שאמרתי.
    אני אוהבת את ילדי ומפחדת לחזור על טעות אבי .
    אני צריכה עזרה, אולי בשליטה על כעסים, לא יודעת.
    למי לפנות קודם כדי לדעת איך לקבל עזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאמא מכה-דחוף

הוספת תגובה

• עזרה לאמא מכה-דחוף - תגובה

פנינה דובו
    08/12/2010

שלום איילת,
    קודם כל זה נהדר שאת כל כך מודעת למה שקורה לך ולמה שאת עושה. את נוהגת כפי שאת נוהגת כי זו השפה שלימדו אותך בבית והיא הופנמה אצלך עד שהיא שולטת בך ולא את בה.

אני מציעה לך לפנות לשרותי הרווחה ולשאול היכן קיים מרכז הכי קרוב לטיפול באלימות במשפחה (חלק ממרכזים אלה נמצאים בנפרד מלשכת הרווחה עצמה).

אולי לאחר שתסבירי ביתר פירוט את המצב בבית, אפשר יהיה לשקול אפשרות לטיפול משפחתי או זוגי, גם זו אפשרות שאפשר לברר בשירותי הרווחה (ישנן תחנות לטיפול משפחתי).

ישנם גם מטפלים פרטיים שמתמחים בנושא אלימות הורים כלפי ילדים, אפשר לחפש באינטרנט ולוודא שזהו תחום ההתמחות של המטפל.

יתכן שגם במסגרות בהם נמצאים הילדים שלך יוכלו להפנות אותך לכתובת המתאימה.

הבעיה שלך, אני מניחה, תהיה לחשוף את הנושא. לכן אולי כדאי שקודם כל תקחי כמה שיחות במקום שבו תרגישי הכי נוח ובטוח, ואז גם תוכלי להמשיך ולטפל בבעיה שלך בקשר לילדיך.

בכל מקרה את אמיצה שאת פונה ומבקשת עזרה. זה הצעד הראשון והוא חשוב ביותר. תחשבי שכבר עשית אותו ותמשיכי הלאה.

בהצלחה לך,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

איילת
    08/12/2010

אני באמת מפחדת מחשיפה
    אם אני פונה לרווחה זה אומר שאני נרשמת ומעתה והלאה אני "מסומנת"?
    אין ספק שאעשה הכול כדי לקבל עזרה אך גם מבחינה כספית אני מוגבלת.
    האם העזרה היא גם תרופתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

איילת
    08/12/2010

אני באמת מפחדת מחשיפה
    אם אני פונה לרווחה זה אומר שאני נרשמת ומעתה והלאה אני "מסומנת"?
    אין ספק שאעשה הכול כדי לקבל עזרה אך גם מבחינה כספית אני מוגבלת.
    האם העזרה היא גם תרופתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת,

פנינה דובו
    08/12/2010

אם תקפידי להגדיר למה את זקוקה ותוודאי שהגעת לאנשים שיכולים לעזור לך, לא תיפגעי, להיפך. ברווחה יושבים אנשי טיפול שונים ואת צריכה מטפל שיוכל לעזור לך לשנות דפוסי התנהגות אלימים.

אני מאמינה שאם את רוצה לרפא את עצמך למען ילדיך, אף אחד לא "יסמן" אותך.

בקשר לטיפול תרופתי, מי שמוסמכים לתת תרופות אלה הרופאים: רופא משפחה או רופא פסיכיאטר. ברווחה מועסקים עובדים סוציאלים והם לא מורשים לתת תרופות.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ללכת לרווחה

מיקי
    19/12/2010

תשתדלי לפתןר את הבעיות בעמצך ומשפחתף המורחבת רק לא ללכת לרווחה
    הם מסמנים אותך ויכולים להוציא אותך מדעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו