מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הוא זקוק לטיפול?גל23/12/2010
אני נשואה 9 שנים .בעלי בנאדם רגוע שליו ומאוד נוח בסה"כ. כיף לחיות איתו. בשנים האחרונות הבחנתי כי כאשר משהו מכעיס אותו הוא עושה דברים "בכאילו" בלי כוונה. לדוגמא? לוחץ חזק על הכתף ואז אומר שהוא רצה לעבור לא בכוונה. תמיד יש לו תירוץ ללמה הוא עושה את הדברים ושאני לא מבינה אותו. בשנתיים האחרונות כאשר אנחנו רבים(ריבים קטנים בדר"כ הוא מבליג ולא עונה) כאשר מגיע ויכוח גדול הוא מתפרץ מכנה אותי בשמות ליד הילדים: כלבה,זבל,מסריחה וכו'. היה פיצוץ פעמיים והוא אמר שהוא לא יעשה את זה עוד פעם ושאני אשתדל לא לדחוק אותו לפינה. היום היה לנו ויכוח שטותי שתוך דקות הפך למפלצתי והוא קרה לי בכל השמות שציינתי ליד הילדות וצרח עד שכול השכנים שמעו (השכנה התלוננה)וכל כך התעצבן עד שאמר לי אני אביא לך פיצוץ(כי המשכתי להתווכח איתו דבר שהרגיז אותו עוד יותר) מה עושים? סה"כ החיים די יפים איתו והוא בנאדם טוב ונוח אך לאחרונה ההתפרצויות נעשות תכופות יותר ובאותו רגע הוא שוכח מה שהבטיח ולא אכפת לו מכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוא זקוק לטיפול? - תגובה לשרית
פנינה דובו26/12/2010סביר מאד שבעלך זקוק לטיפול, אבל השאלה הקודמת לכך היא מה את עושה עם המצב הזה שאת מתארת.
מאיפה באה השאלה הזו "האם הוא זקוק לטיפול?" -
האם זה לא מספיק שאת סובלת מאופן התנהגותו כלפיך ומהמלים בהן הוא משתמש ומפנה אליך? האם את זקוקה למישהו שיאמר לך שלא מגיע לך, כמו לכל אדם אחר, שככה ידברו וינהגו איתך?
את משכנעת את עצמך שהחיים איתו יפים ונוחים. אולי קשה לך לראות ולהודות שמשהו באמת השתבש כאן. בסה"כ זה לא קל להודות כאשר החלום שלנו מתפוצץ לנו בפרצוף.
אז כן. אם יש עוד חלקים טובים ואת רוצה להציל אותם, עליך לפעול ולא לחכות שהדברים יחמירו.
פני ל שרותי הרווחה באזור מגוריך ובקשי שיפנו אותך לטיפול באלימות בין-זוגית. שם תוכלי לרכוש כלים להתמודד עם מה שאת חווה ולהכיר את עצמך יותר טוב. יתכן מאד שגם את זקוקה לעשות שינוי, כי בזוגיות כידוע יש שניים. אין זה אומר שאת אשמה. זה אומר שעליך לקחת אחריות לחיים שלך ולא לקבל שמישהו יפגע בך.
אם בעלך יבוא בעקבותיך - הרווחת פעמיים. כשתהיי נחושה ובהירה, יתכן שגם הוא יתעשת ויתחיל לקחת אחריות על מעשיו.בלי פנייה לטיפול זה יהיה קשה.
צאי לדרך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל27/12/2010באופי שלי אני אישה לא קלה . אני ביקורתית מאוד אני שתלטנית אני רוצה לקבוע הכל גם בדברים שנוגעים אליו. אני לא מתנצלת אף פעם (הוא מתנצל רוב הזמן לטענתו גם שאני לא צודקת , העיקר להשלים)כשאנחנו רבים אני לא חוסכת במילים כואבות. הוא כל השנים היה המתפשר והוותרן ביננו. לכן אני לא מאשימה רק אותו. ברור לי שלא אעבור בשתיקה על המצב כיום אך כנראה שבאיזה שהוא מקום גם לו נמאס.
האם לפנות לטיפות זוגי?האם לנסות להשתנות העצמי(קשה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה לשרית
פנינה דובו27/12/2010שרית שלום,
לחיצה קטנה והנה עולים עוד פרטים חשובים...
זה יפה שאת יודעת לקחת אחריות גם על החלקים שלך וכמובן שאין זה מצדיק כהוא-זה את התנהגותו האלימה של בעלך.
במידה ואת לא חשה איום מפני בעלך ואת יכולה לשבת איתו בחדר אחד (עם מטפל/ת)ולהתבטא באופן חופשי וגלוי, אתם יכולים לפנות ישר לטיפול זוגי.
במידה וזה לא כך - עדיף שכל אחד יתחיל בנפרד ורק בשלב השני תעברו לטיפול זוגי.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
דני29/12/2010את בעצמך טוענת שהמשכת להרגיז אותו גם כשראית שהוא יוצא מדעתו...השאלה הנשאלת למה את עושה את זה וגוררת אותו עד הקצה ואחר כך מתלוננת כי הוא מגזים בתגובותיו.לא שזה מצדיק את התנהגותו אבל כשאתן רוצות אתן יודעות לסחוט עד דק את העצבים,למה זה טוב? תנסי להתווכח ברמות סבירות ואם הוויכוח גולש ולו במקצץ תנסי להרפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
דני29/12/2010נ.ב. ואת מה שכתבתי למעלה כתבתי מבלי לראות את תגובת ההמשך שלך ומכאן אפשר להבין שאת היא זו המושכת אותו עד הקצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)