מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה ניצולהלא מזדהה12/01/2011
אני אפילו לא יודע איך להתנסח.
יש לי ידידה שנפרדה מחבר של כמה שנים. לאורך שנות היכרותינו היא יצאה עם כמה בחורים, אבל לא פעם הם "שיעממו אותה" והם נפרדו. החבר המדובר החזיק שלוש שנים והם נפרדו לפני כמה ימים. היו להם פרידות וחזרות, אבל הפעם אני מקווה שזה סופי.
בכל אופן, היא תיארה לי את מערכת היחסים שלהם במהלך השנים. פשוט אישה מוכה מילולית. הזדעזעתי. הוא,למשל, אמר לה "את רואה? אמרתי לך שאת כלבה. תגידי לעצמך ותפנימי 'אני כלבה'. רק אחרי שתפנימי תוכלי להשתפר,ואז אוכל להעריך אותך"
הוא מעולם לא נתן לה מחמאות. היה מספר לה כמה החברים שלו (שרובם מכירים אותה רק מהסיפורים שלה) שונאים אותה וחושבים שהיא כלבה. וכמה הוא גיבור שהוא מסכים לחכות שהיא תשפר את עצמה כדי להגיע לסטנדרטים שהוא ראוי להם.
אני נותן דוגמאות כמה מזעזעות שהיא נתנה לי. את חלק מהדוגמאות היא נותנת כדי... להראות כמה הוא מנסה לעזור לה להשתפר.
יש לה רגעים של "אני שונאת. הוא היה רע אליי" ורגעים של "אולי הוא צודק, ואני זאת שהרסה את הקשר".
יש לה רגעים של עיניים פקוחות, ואחרים של אני מוותרת על בנאדם נפלא.
באחת התקופות שהם לא היו ביחד היא יצאה עם מישהו אחר. גם הוא לא שיעמם אותה.
אבל כשהוא כעס הוא איים לפגוע לה באופנוע. כשהם נפרדו הוא התחיל לכתב עליה בלוג שטנה, (במשך למעלה משנה!!) שרק לאחרונה הוא סגר. הוא המשיך בזה גם כשהוא יצא עם אחרת. הוא השקיע כל יום מזמנו לעדכן את הבלוג.
למי היא "מתגעגעת" עכשיו? לשני הדפוקים.
היא יודעת שאסור לה לחזור לאף אחד מהם, ובינתיים היא מחזיקה את עצמה. אני חושש שהיא תשבר. אני חושש גם שהיא תמצא עוד דפוק.
ושאלה:
יש מישהו שמומחה בשיקום? שיעזור לה קודם כל לבנות מחדש בטחון עצמי ולזכור ש,לא- היא לא כלבה? מישהו שיעזור לה להמנע ולאתר את הדפוקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה ניצולה - תגובה
ד``ר מני מלכה12/01/2011שלום לך
בדיוק בשביל הסיבות הללו בני אדם מגיעים לטיפול נפשי- על מנת לנסות ולשקם משהו עם עצמם, בתוך עצמם, מול עצמם.
האם ההצלחה מובטחת- לא בהכרח.
הידידה שלך תצטרך להתנסות בקשר טיפולי טוב שבו היא תוכל לקבל חוויה מעט אחרת של עצמה, לגדול, להבין דברים, להרגיש.
כשמגיעים טיפול השאלה מיהו המטפל המתאים- היא שאלה גדולה מאוד. מטפלים שונים עם גישות טיפוליות שונות יהיו טובים למטופלים שונים ולא אחת מדובר בעניין מאוד אישי.
כשמדובר בטיפול, מדובר בעבודה קשה מאוד.
אם הנושא המרכזי הוא הנושא של יחסים אלימים וקשר זוגי אלים מוטב שחברתך תפנה קודם לייעוץ באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום מגוריה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו,
לא מזדהה12/01/2011תודה על התשובה המהירה.
היא כבר לא בתוך הקשר. אבל איכשהו היא תמיד מצליחה להשאר דווקא בקשרים האלה.
המרכזים האלה עדיין מתאימים לה?
(אגב, כשאני אמרתי לה ללכת לטיפול במשפחה אלימה היא שאלה אם אני באמת חושב שהיא היתה מוכה בקשר הזה. וכשציטטתי אותה לעצמה היא מתחילה להצדיק ולתרץ למה הוא דיבר אליה ככה... עצוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, - תגובה
ד``ר מני מלכה13/01/2011המרכזים למניעת אלימות בהחלט יכולים להתאים לה, לכל הפחות לשם קבלת ייעוץ ראשוני.
גם מי שלא נמצאת בקשר ממשי יכולה לבוא ולקבל ייעוץ (ובהמשך טיפול) במטרה לסייע לה להבין את מקומה\חלקה בקשרים שכאלה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)