מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובות אלימות כלפי חפציםמיכאלה20/01/2011
שלום
אולי ההודעה שלי קצת מוזרה אבל עדיף לשאול ולברר.
בעלי בן אדם מאד עדין ומקסים ועושה הרבה מאד בבית.
יש לנו תינוקת ופעוט.
כשבעלי מתעצבן הוא פועל באגרסיביות כלפי הסביבה הדוממת בעיקר. הדוגמא הכי קיצונית: באמצע ויכוח שלנו צלצל הסלולרי שלו והוא הטיח אותו ברצפה. הטלפון נשבר.
כשהתינוקת בוכה והוא לא מצליח להרגיע אותה (לרוב ההוא המרגיע הראשי) הוא עלול להגיע למצב שהוא מתעצבן אבל המקסימום יהיה שהוא יניח אותה בלול בצורה לא עדינה.
באופן כללי כשהוא מתעצבן אז זה יותר לכיוון של לבעוט בארונות וכו.
רציתי לשאול האם יש מקום לחשש שלי שזה יתפתח למקום של אלימות המופנה כלפי הילדים או כלפי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות אלימות כלפי חפצים - תגובה
ד``ר מני מלכה20/01/2011מיכאלה שלום
צר לי לחשוף אותך אל הדברים בצורה זו- אך על פי התיאור שלך האלימות כלפי הילדים וכלפייך כבר קיימת בפועל!
מה שאת מכנה אלימות כלפי חפצים היא לכל הדעות אלימות פסיכולוגית-נפשית.
ככל הידוע לי לחפצים אין רגשות ולכן השאלה היא מה קורה לאלו הנחשפים לאלימות כלפי חפצים ולרגשותיהם. כמו גם מהו המסר שעובר אליהם.
למשל- את וילדייך עלולים לחוש פחד עצום. "ללכת על קצות האצבעות בבית" , לחשוש שפעם זה החפץ ופעם זה אתם. וכך הלאה.
האלימות כלפי חפצים יוצרת אווירה אלימה בתוך הבית שאליה נחשפים כל בני המשפחה.
מתחת לאלימותו של בעלך מסתתרים רגשות קשים (כמו למשל תחושת כשלון, חוסר שליטה במצב ואי וודאות, שנאה עצמית...) ולכן טוב יעשה אם יפנה לקבלת עזרה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נחשב אלימות גם אם זה פעם ב..?
מיכאלה20/01/2011זה לא קורה לו כל יום. זה אומנם קורה לו יותר מאז הקטנה נולדה אבל אחרת זה קורה פעם בכמה חודשים.
אני יודעת שזו שאלה טיפשית אבל עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכאלה-
בני20/01/2011ובדיוק בשביל זה המציאו חכמים את המשפט הבא:
"אדם ניכר בכיסו, בכוסו, ובכעסו". הייתי הולך איתו על סדנה לניהול כעסים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נחשב אלימות גם אם זה פעם ב..? - תגובה
ד``ר מני מלכה20/01/2011הי מיכאלה
באופן רישמי, אלימות כלפי רכוש\חפצים היא אחת מסוגי האלימות והיא עונה להגדרה של אלימות.
מעבר לכך- מה שמשנה זו התחושה שלך. נשים רבות מסתירות מעצמן ומסביבתן את היותן מוכות וחשופות לאלימות על צורותויה השונות.
השאלה המרכזית נוגעת למידת יכולתך ומוכנותך לקבל זאת.
לשם כך תוכלי בעצמך לפנות לייעוץ באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במפשחה. שימי לב- אין בפנייתך על מנת להצביע על כך שהאלימות היא אשמתך ובאחריותך. במסגרת העזרה שתקבלי תוכלי להתבונן על הדברים בקצב שיתאים לך.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)