מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה לשכוחאביגיל29/01/2011
אני בת 40+4, פרודה מזה חצי שנה.
בכל שנות נישואי(15) סבלתי מאלימות מילולית השפלות מצד בעלי בכל פעם שהיה כועס עלי. ניסינו הרבה טיפולים וכלום לא עזר.
בשנים האחרונות המצב החריף והחלטנו להיפרד.
אני נשארתי עם 4 ילדים, הוא פתח עסק ועושה כל מה שחלם לעשות כל החיים- להיות חופשי , בלי מטלות , בלי אחריות...בא לראות את ילדיו לפי הסדרי ראיה.
בחודשים האחרונים, כל מה שניסיתי לדחוק כל השנים, כל האלימות , ההשפלות , הכל מתחיל להציף אותי ואני מרגישה שינאה עצומה כלפיו על שהביא את המשפחה למצב הזה, והוא נשאר חופשי ומאושר. הגעתי למצב שאני ממש רוצה לנקום בו על כל מה שעשה לי כל השנים . כל פעם שאני רואה אותו או שומעת אותו הכל עולה בי מחדש. האם התהליך שאני עוברת נורמלי? מתי אוכל להשתחרר מהשינאה והכעס שמשבשים את חיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה לשכוח - תגובה
פנינה דובו29/01/2011אני יכולה להבין אותך, אביגיל.
אולי בפעם הראשונה, מאז נלחמת כל כך כדי שבעלך לא יעזוב אותך, את יכולה לשחרר סוף סוף את הכעס, השנאה ורגשות הנקם שבתוכך.
כל עוד את שולטת ברגשות אלה ונותנת להם ביטוי במקום ובזמן הנכונים, אני לא חושבת שאת אמורה להרגיש רע. להיפך, חשוב שתומצאי את הדרך לבטא את רגשותיך ואז, בהמשך, לתעל אותם לפסים חיוביים.
יהיה עליך ללמוד לשחרר את מה שלא איפשר לך להפרד מבעלך: פחדים, חסכים, תלות, גרנדיוזיות (כל-יכולה) ועוד.
אחרי שתשחררי את כל אלה יתפנה לך מקום לדברים חדשים שמן הסתם לא היו יכולים לבוא לביטוי קודם לכן.
זהו תהליך והוא דורש ממך עבודה. אם את מרגישה שלא תוכלי לעשותו לבד, את יכולה לפנות לטיפול שיעזור לך למקד ולכוון את עצמך, לדברים שיתאימו לך.
וכמובן, מותר לך ללרצות לנקום, אבל אני מניחה שאת יודעת להבדיל בין הרצון הזה לבין פעולה אקטיבית.
שיהיה לך טוב,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)