מפוחדת מאוד-נא עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפוחדת מאוד-נא עזרתכם
    רוית
    30/01/2011

שלום רב,
    אני מעוניינת לדעת ובהקדם אם אפשר, זה דחוף.
    אני ובעלי רכשנו בית ועברנו אליו לפני כחודש, נשואים כשנה.
    מסיבות של אלימות מילולית ופיזית שכרגע נחשבת "מעטה", מצידו כמובן, אין עתיד בינינו ואני רוצה גט וכמה שיותר מהר. ילדים אין לנו. לא פניתי למשטרה וגם אינני מעוניינת. אני רוצה שנסיים את זה יפה כי חוץ מזה הוא מקסים ולא בא לי שנסיים מגעיל.
    האם אם אני ישנה בבית הוריי עד הגט, צפויות לי בעיות בנושא חלוקת הרכוש (הרכוש הוא הדירה)? האם זה נקרא אישה מורדת? האם יש לבעלי זכות לא לתת לי שקל? שהדירה תהיה רק שלו? הדירה רשומה על שנינו ולא, לא מדובר פה בבגידה לא מצידי ולא מצידו.
    מה לגבי כתובה? האם ניתן לדרוש אותה ובאיזה נסיבות, אם כן? מה הדרך הטובה ביותר להתחלת התהליך? רבנות? אם ישנן שאלות שאתם צריכים לדעת על מנת לספק לי תשובה יותר מפורטת אנא שאלו. אני בפאניקה ולא שקטה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפוחדת מאוד-נא עזרתכם

הוספת תגובה

• מפוחדת מאוד-נא עזרתכם - תגובה

פנינה דובו
    30/01/2011

שלום לך,
    כשקראתי את הכותרת, צפיתי שבהמשך אקרא על הסיבות לכך שאת מפוחדת ויצאתי מהנחה שאת נמצאת בסיכון.
    לאחר שסיימתי לקרוא את פנייתך הבנתי שמה שמטריד וכנראה שגם מפחיד אותך כעת הם נושאים משפטיים. על חלקם אנסה לענות, כמיטב ידיעתי, אם כי אינני בקיאה בנושא המשפטי, ואחר כך אתייחס לפנייה כולה.
    לשאלותיך: א. אשה שעזבה את דירתה בשל אלימות מצד בעלה איננה מורדת. ב. בעת הגירושין אמורים בני הזוג להתחלק ברכושם ובכספים שצברו במהלך נישואיהם, שווה בשווה. ג. בדרך כלל מומלץ לערוך את הסכם הגירושים בבית המשפט לענייני משפחה ולאחר מכן להתגרש כדין (הוצאת גט) בבית הדין הרבני.
    בגדול, אם פנייך לגירושין את צריכה עורך דין שיעשה את העבודה בשבילך ויתייחס לגופם של דברים. את תסבירי לו מה את רוצה ותשאלי את השאלות והוא אמור לתרגם את בקשותיך ללשון משפטית, להגיש תביעות לבית המשפט ולייצג אותך בעת הדיונים.
    לגבי פנייתך -
    החלטתך לסיים את נישואיך הקצרים כבר עכשיו עשוייה למנוע החמרה באלימות כלפיך ולסייע לך להתחיל מחדש עם מינימום נזקים. יחד עם זה, אתם כבר חולקים רכוש משותף ויש ביניכם רקע של אלימות בין-זוגית.שני דברים אלה לא מבשרים גירושים קלים והלוואי ואתבדה.
    למרות הנסיון הקצר שלך, הייתי מציעה לך לעשות בדיקה מה השתבש לך בקשר הזה וגם לעבור תהליך של סיום והתנתקות מבעלך. סוג של ניקוי. תהליך הגירושין מתמשך בד"כ. נצלי את הזמן הזה.
    קיימת גם אפשרות להסלמה באלימות לאורך תהליך הגירושין. פנייה לטיפול בנושא אלימות בין-זוגית תוכל לעזור לך להתמודד עם הצפוי.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו