שלום. צריכה עזרה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. צריכה עזרה.
    עוד אחת
    31/01/2011

אני נשואה 5 שנים+ילד בן שנתיים.
    לאורך כל חיינו המשותפים, היו לבן הזוג שלי טענות כלפיי. תמיד כששאלתי אותו מה בדיוק הטענות, שינסה לפרוט לי אותן כדי שאוכל לעשות עליהן עבודה- הוא אמר לי "את פשוט מרוכזת בעצמך- תצאי מעצמך ותראי מה קורה בבית"
    מכיוון שאני סטודנטית, אני מגיעה מאוחר הביתה והוא כל הזמן אומר שאני לא עם הילד שלנו מספיק ושלא סתם הילד מתנהג אלי ככה (הפשוש אומר לי שהוא לא אוהב אותי, שאני לא אדבר אליו וכו'...)
    בקיצור, הרבה טענות- על מה שאני לא עושה בבית (ובאמת לא עשיתי הרבה), על זה שאני לא עם הילד (באיזשהו שלב הרגשתי ממש אמא רעה והייתי בטוחה שאני לא יכולה לגדל את הילד שלי...).
    אפילו כשהייתי משתפת אותו ביצירה שלי (אני מוזיקאית), הוא תמיד היה מעביר ביקורת. כשאמרתי לו שזה מעליב שהוא רק מבקר, הוא היה אומר לי בהגיון שרק עם ביקורת אפשר להתקדם הלאה... ואני קיבלתי את זה.

בנוסף, בזמן מריבה (על בסיס שבועי בערך..), הוא תמיד היה מסנן בשקט כל מיני קללות: "זבל", "פסיכית", "מטומטמת", "חולת נפש".. וגם מנטרות כמו: "אגואיסטית", "אגרסיבית", "מרוכזת בעצמך"...

לפני כשבועיים הוא עיקם לי את היד ודחף אותי. כשניסיתי לדבר איתו אחר כך הוא אמר שהוא עשה זאת בתגובה למשהו שאני עשיתי ושהבאתי אותו לפינה...
    כשדיברתי איתו על הקללות הוא אמר שהוא לא שולט בזה ושבזמן מריבה הוא מתחמם ונפלטות לו קללות.
    הוא אמר שיפנה לפסיכיאטר ואכן יש לי הוכחה שהוא פנה למישהו.

בנתיים, הוא מתעלם ממני לחלוטין. כשאני מנסה לדבר איתו הוא לא מגיב. לפני כמה ימים הוא אמר לי ליד הילד "אני מאחל לך שתמותי בייסורים"...

החלטתי להתגרש. הוא לא מוכן בטענה שאין לו כסף להתגרש עכשיו (ובאמת אין לו...)
    אנילא יכולה לסבול שהוא לא מתייחס אלי. אני מרגישה אוויר.
    והילד רואה ומרגיש הכל...

עד שהגירושים יתקיימו (וזה ארוך, כי הסיוע החינמי שפניתי אליו לוקח זמן...) מה אני יכולה לעשות כדי לא לספוג את ההתנהגות הזו יותר?? נמאס לי להרגיש לא בסדר כל הזמן. והילד סובל עוד יותר ממני.
    האם יש משמעות להגשת תלונה על אלימות מילולית? האם יש לזה התייחסות בכלל? הרי מלא אנשים מקללים בזמן מריבה.. זה לא שהוא משפיל אותי כתחביב.. תמיד יש איזה טריגר.. אני חווה גם את ההתעלמות כהשפלה, אבל זה נשמע לי מגוחך להגיש תלונה על "התעלמות"...

אין לי עניין להרוס לו את החיים. הוא פשוט מסכן שגדל ככה וזה מה שהוא מכיר.
    אבל אני לא מסוגלת לחיות איתו כשהוא מתעלם ממני ככה או מדבר ככה...
    מה אני יכולה לעשות כדי שיבין שהוא חייב להתנהג אחרת??

חשוב לומר שגם עכשיו כשאני כותבת, ושברור לי שזו אלימות רגשית, אני עדיין בספק ועדין יש לי קולות שאומרים לי "את מגזימה" "הוא אדם טוב" "את תהרסי לו את החיים אם תתלונני" וכו' וכו'...

אוף!!!
    עברתי אונס בעברי וזה לא שרט אותי כמו שזה שורט אותי!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום. צריכה עזרה.

הוספת תגובה

• שכחתי לומר...

עוד אחת
    31/01/2011

שאין לי אפשרות לעזוב את הבית...
    אין לי לאן ללכת עם הילד. המשפחה שלי גרה ממש רחוק... ואני לא יכולה להשתכן אצל חברים עם הילד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. צריכה עזרה. - תגובה

פנינה דובו
    31/01/2011

שלום לך האחת והיחידה,

נראה כי בעלך מנצל היטב את רגשות האשמה שלך, מהן עליך להפטר אם את חפצה בשינוי.

אין בכך כדי להצדיק את אלימותו המילולית והפיזית (!) כלפיך. אם איננו שולט בפיו ובידיו עליו האחריות וכדאי שיטפל בכך. לא מדובר בפנייה חד פעמית, אלא בתהליך מתמשך במהלכו ילמד להכיר את הדפוסים הרגשיים וההתנהגותיים שלו, במטרה להחליפם
    באחרים, יעילים יותר. אין כאן שום כוונה להרוס לו את החיים, להיפך, הכוונה היא לעזור לו כדי שגם הוא ירגיש יותר טוב.

אגב, התעלמות יכולה להיות נשק כואב ומכאיב. אף אחד לא רוצה להרגיש אויר כי זה להרגיש לא קיים, מעין מוות.

כן, את יכולה להגיש תלונה על אלימות מילולית (כינויים מעליבים, השפלות, קללות, איומים, הקנטות וכו'). תני לעצמך את הקרדיט על מה שאת מרגישה, אינך אמורה לסבול זאת.

כדי לקבל מענה לשאלותיך, גם בתחום המעשי וגם בתחום הנפשי, אני ממליצה לך לפנות בהקדם לטיפול בשרותי הרווחה, בהם ישנו מענה מיוחד לנושא של אלימות במשפחה, עם נסיון וידע רבים.

ההתלבטות הפנימית שלך מוכרת ואופיינית לנשים במצבך. אי אפשר להשאר הרבה מדי זמן במצב של אי החלטה. את יכולה לקצר את משך הזמן בעזרת הטיפול.

לפרק אותו ציינת בעברך יש מן הסתם השפעה על חייך. גם זה נושא שאפשר יהיה להתייחס אליו בטיפול.

נסי והצליחי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פנינה,

עוד אחת
    01/02/2011

אהבתי את "האחת והיחידה" :)
    זה לא שאני ממעיטה מערכי, התכוונתי לכך שאני "עוד אחת לסטטיסטיקה" :)

פניתי לרווחה בעירי וברחתי משם כל עוד רוחי בי.
    התחילה לשאול מלא שאלות על המשפחה שלי, על איפה גדלתי, על הילדות שלי... אני לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי. כבר עברתי 3 שנות טיפול מדהימות וחשובות. אני רק רוצה שייתנו לי ידע פרקטי למה אני אמורה לעשות עכשיו.
    במקום זה, היא אמרה לי שהיא רוצה קודם לבנות בי את החוזק הפנימי שלי ואז להפנות לסיוע משפטי...
    היה בזה משהו מאד מחליש: אם אישה מגיעה אלייך ואומרת לך שהיא רוצה להתגרש ושהיא צריכה עזרה פרקטית בלאן ללכת, האם יש עזרה בשכה דירה/ארנונה וכו'...
    ואת אומרת לה- "חכי עם הגירושים. תישארי איפה שרע לך, כי קודם צריך לבנות אותך"...
    זה בעצם להגיד לך: "אני יודעת טוב ממך מה טוב לך". ויותר מזה: זה להגיד "את לא מספיק חזקה. אני צריכה לבנות אותך קודם".

בקיצור, יצאתי משם מאד מתוסכלת ובחרתי שלא לפתוח תיק ברווחה.

פניתי לסיוע משפטי מטעם המדינה ונתנו לי עו"ד שצעקה עלי בטלפון כששאלתי אותה אם היא יכולה להיפגש איתי מוקדם יותר ממה שאמרה לי.

שונאת ביורקרטיה.
    החלטתי לפתוח תיק באופן עצמאי. לפחות לתביעת משמורת.
    אח"כ עם המזונות, אחכה לעו"ד...

בנתיים בבית, אני אוויר.
    אבל בלב יש אש. ובבטן מים.
    והכי חשוב- ברגליים- אדמה.

יוצאת אל האור.
    תודה על "האחת והיחידה". זה כל מה שהייתי צריכה.

אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו