מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מורכבתמודאגת05/02/2011
עד לפני 9 שנים אמא שלי הייתה אלימה פיזית כנגדי וכנגד אחיי, אלימות שכללה מכות רצח עם כל מה שהית קרוב לידיה והתעללות נפשית. האלימות נספקה כאשר איימתי עליה שבפעם הבאה שאראה אלימות בבית אני מתקשרת למשטרה.
יש לה בעיה נפשית אבל היא לא מאובחנת ולכן גם לא מטופלת והיא מסרבת לדון בעניין.
לפני כמה ימים ביקרתי את אחי והיא התפרצה באלימות פיזית קשה נגדי והיה ברור לעין שהיא פשוט נמצאת בהתקף פסיכוטי. הגשתי תלונה במשטרה על תקיפה.
הבעיה היא שאני לא גרה איתם (ההורים והאחים) בבית ולכן אין צו הרחקה שלה מהבית, אני חוששת שההתפרצות הזו תקרה שוב והחשש הגדול הוא שהאחים הקטינים שלי יפגעו ויהיו חסרי הגנה
האם אני יכולה לבקש להרחיק אותה מילדיה (אחים שלי)? איך ניתן להכריח אותה ללכת לפסיכאטר ולקבל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת - תגובה
פנינה דובו06/02/2011שלום לך,
לא ברור מהו הרקע לאלימות אימך, אולם מדבריך אני מבינה שבתשע השנים האחרונות היא לא היתה אלימה וביקורך בבית הוא שגרם להתפרצותה האלימה הפעם. מכאן ניתן להבין שמשהו בנוכחותך גרם לאימך להיות אלימה?
יחסיך עם אימך סבוכים. אין ספק שאת מאד פגועה ממנה. אני מבינה כי את עזבת את הבית בעוד שהאחים שלך נותרו בבית עם אימם. נראה גם שאת לקחת על עצמך את תפקיד המגנה של אחיך מפני אימך (לא ציינת את גילך וגם לא את גיל האחים ואם מדובר בקטינים. יש לכך משמעות בהקשר של דבריך).
אם אחיך סובלים מאלימות מצד אימם כלפיהם, ביכולתך להגיש תלונה במשטרה על פגיעה בילדים, יש על כך חובת דיווח. תמוה בעיני אם הגשת תלונה כזו והמשטרה לא הגיבה.
את יכולה לפנות גם ללשכת הרווחה באזור מגוריך ולדווח על אלימות כנגד אחיך (כשמדובר בקטינים). פקידת סעד (עובדת סוציאלית) לחוק נוער אמורה לבדוק תלונה מעין זו ולהציע התערבויות מתאימות. על פי התרשמותה היא יכולה גם להמליץ על בדיקה כזו או אחרת לגבי מצב האם.
אגב, אם תורחק האם מילדיה, מי יטפל בילדים? התערבות הרווחה תתייחס בודאי גם לשאלה זו.
המצב שאת מתארת, בו עליך לבחור בין אחיך לבין אימך הוא מדאיג וקשה לכשעצמו. אני מניחה שאת מתמודדת עם מצב לא קל ושאת עצמך זקוקה לעזרה. האם חשבת על זה?
השאלה מורכבת והפתרונות לא פחות, ככל הנראה.
נסי להיעזר בגורמים שציינתי, בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מודאגת07/02/2011תודה על תגובתך המפורטת, אני מעונינת להגיב ולהוסיף מס' נקודות ע"מ למקד יותר את התשובה.
הקשר עם אימי לא קיים ב9 השנים האחרונות (אומרת לה שלום כשאני רואה אותה ובזה זה מסתיים). אני בת 28, במהלך השנים האלו היא בעיקר אלימה מילולית וריגשית כלפי האחים שלי (הקטן בן 11) . בשבועות האחרונים התגובות שלה הלכו והחריפו בשל ארוע מלחיץ שקרה במשפחה, אני מניחה שביקורי הוסיף על זה בהחלט.
אבי חסר יכולת תגובה מולה ומעדיף לטמון ראשו בחול, בסופו של דבר מי שדואג לאחיי ומשוחח איתם על הקורה בחייהם זו אני כך שהאחריות והתפקיד אינם חדשים לי .
מאחר ובמהלך 9 השנים האחרונות לא ידוע לי וככל הנראה גם לא הייתה אלימות כלפי מי מהאחים, החשש העיקרי שלי הוא המסוכנות שלה ( בהווה ובעתיד) כלפיהם, לאור ההתפרצות האחרונה.
האם ניתן לבקש על רקע זה את התערבות מחלקת הרווחה?
האם תלונה של בוגר, מעל גיל 18, על אלימות מצידה בהיותו קטין, תסייע לתהליך?
האם ניתן לכפות עליה טיפול פסיכיאטרי?
הבחירה הראשונה היא האחים שלי, שטובתם בלבד עומדת לנגד עיני, ואין לי ספק שכמשפחה אנו עומדים בפני טלטלה לא פשוטה, חשוב לי לקבל מידע לפני שאני מתחילה בפניה לגורמים חיצוניים על מנת לדעת (פחות או יותר) לקראת מה אנו הולכים ומה הסיוע שיתבקש במהלך הדרך מגורמים נוספים (פסיכולוג? אם כן מאיזה תחום התמחות/ נסיון?), האם יש גורמים נוספים שיוכלו לתת לי מידע בעניין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פנינה דובו07/02/2011על חלק משאלותיך כבר עניתי קודם.
בקצרה:
א. ודאי שאת יכולה ואולי גם צריכה לשתף את מחלקת הרווחה בדאגותיך. היא האחראית על נושא ילדים בסיכון.
ב. לא נראה לי שתלונה במשטרה על פגיעה מסוג זה מלפני שנים תהיה רלוונטית.
ג. כפיית טיפול פסיכיאטרי היא תהליך רפואי ומשפטי (חוות דעת של פסיכיאטר מחוזי, החלטת בית משפט) מסובך ומחייב תנאים מאד מחמירים להגשת הפנייה.
ד.במידה ותפני לרווחה הם כבר יפנו אותך או את הנפגעים לגורמים המתאימים.
ה. את יכולה לפנות למועצה לשלום הילד.
אני מאמינה שמידע זה עונה על כל מה שדרוש כדי לפנות לעזרה.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)