אלימות מילולית??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית??
    אמא דואגת
    07/02/2011

אהלן
    אני נשואה שנתיים ויש לי ילדה בת 5 חודשים
    אני במשך שנתיים חיה עם בעל שמקלל אותי משפיל אותי צועק עלי בקולי קולות שזה משתק אותי מרוב פחד, מאיים, מאשים אותי בכל הצרות של הבית וגם כשהוא רואה אותי ממררת בבכי הוא לא מפסיק, זה רק נותן לו כוח להמשיך
    במשך שנתיים אני לא אני, אין לי מצברוח למפגשים חברתיים ולכן התנתקתי מכל החברות, לא יוצאת מהבית, אין חשק לכלום, רוב היום ממורמרת ובוכה,
    כשהתינוקת נולדה הדברים רק החמירו, הוא רב איתי שאני לא עושה כלום (כי לטפל בתינוקת סביב השעון זה לא מספיק כשהוא לא עוזר לי בכלום!!)
    הוא מבחינתו רצה שאצא לעבוד יום אחרי הלידה !
    עיקר המריבות על זה שאני לא מבשלת ולא מנקה (כשאני מנקה כמעט יום יום ) ולא מבשלת לו וכו.. הוא המפרנס היחידי ולכן חושב שזכותו להתנהג איך שבא לו
    יש עוד הרבה בעיות כאלה ואחרות עם המשפחות, קשה לי לשתף אותו במה שעובר עלי כי מבחינתו אני תמיד אשמה, אשמה במצב הכלכלי כי אני לא עובדת, אשמה בכל הצרות של הבית ומחוצה לו
    אני שרויה בדיכאון בגלל המצב וחיה בפחדים יום יום והחרדות רק מתגברות, הוא משתמש בילדה כנשק נגדי ואם בא לי לעשות משהו הוא אומר בלי הילדה כי הוא יודע שבלי הילדה לא אלך לשום מקום ובכך סוגר לי את כל האפשרויות, אני באמת מפחדת לעשות משהו נגד רצונו או משהו שיעצבן אותו כי אני יודעת שהוא באמת מסוגל לעשות משהו ולכן אני גם לא יוצאת מהבית, כי מבחינתו אם יש לי זמן לצאת אני אנקה ואבשל במקום, גם מהמשפחה התנתקתי ומכולם. אני פשוט לבד עם הילדה חיה תחת הפחד שהוא מטיל בבית
    אני מפחדת לדבר מפחדת לספר (גם אין לי למי) והשתיקה רק מחמירה את מצבי
    הוא תמיד מאיים שאם נתגרש לא אראה את הילדה ושהוא יעמיד עורכי דין ואני רק יפסיד במלחמה הזאת
    ולכן זאת לא אפשרות מבחינתי
    מה אני עושה?? זאת הפעם הראשונה שאני מספרת וזה הרבה יותר גרוע מאיך שזה נשמע, מה אני עושה? או יותר נכון איך אני עושה בלי לגרום יותר נזק????
    לעזרתכם המהירה אודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית??

הוספת תגובה

• אלימות מילולית?? - תגובה

פנינה דובו
    07/02/2011

שלום לך,
    אני לא יכולה לחדש לך הרבה. את אמרת הכל. אני רק יכולה להאיץ בך לפנות לעזרת מטפל מומחה בתחום אלימות במשפחה.

את עוברת אלימות קשה ביותר, גם אם לא פיזית (?). את תלויה לחלוטין בבעלך והוא שולט בגופך, נפשך ורוחך.

אני מבינה מדבריך שאת חווה בדידות. את חייבת לפרוץ את הבדידות הזו, לשתף את מי שכול לעזור לך -ויש כאלה! -ולהתגבר על הפחד שמשתק אותך.

כל דבר אחר שלא תעשי יגרום לנזק שילך ויגדל.

את זקוקה להרבה יותר ממה שנוכל לתת לך כאן ולכן אני חוזרת ומאיצה בך לפנות לעזרה, כדי לגלות את כוחותיך, ולהחליט על צעדיך בהמשך.

אם תרצי - זה יקרה!

חזקי ואמצי,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

אמא דואגת
    08/04/2011

אהלן..
    כעצתך פניתי לעזרה מקצועית אצל מישהי פרטית המתמחה באלימות במשפחה, היא שוחחה גם עם בעלי ולאחר כמה שיחות שהוא איכשהו "סובב" אותה ועיוות את המציאות (כי הוא כזה, שקרן פתולוגי, מצליח לגרום לאנשים לחבב אותו בשניות, מתנהג כאילו הוא המסכן, מצליח לסחוט רחמים, מכחיש התנהגויות והופך את המצב לכך שאני האשמה- כמו תמיד, אשמה גם בזה)
    המטפלת איבחנה שאני סובלת מדיכאון וחרדות (ואני לא מכחישה) והמליצה לקחת כדורים, זה מעט הרתיע אותי ובעלי רכב על זה וכל ריב גם הוסיף "את משוגעת וכשנתגרש אף אחד לא יתן לך את הילדה"
    הבנתי שהמצב הדכאוני והחרדתי נוצר בגללו, ומה הטעם בטיפול תרופתי אם אשאר איתו? הוא גרם לי לכל זה ואני זאת שצריכה לשלם כדי "להבריא"? וכשאבריא? הוא ישתנה? הוא בקלות יחזיר אותי לשם, הרי הכרתי אותו בריאה ושמחה

אני יודעת שלחיות בלעדיו ישפר את המצב הנוכחי שלי, והיא עומדת על שלה שאקח כדורים כדי להתחיל איזשהו תהליך...
    החשש הגדול שלי הוא באמת האפשרות שבעלי ישתמש בזה נגדי אם וכאשר נתגרש,
    מה אני עושה? האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי? לנסות בלי? מה ההשלכות?

לעזרתכם המהירה אודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

פנינה דובו
    09/04/2011

אני מאד מאמינה באנשי הטיפול שעוסקים או לפחות עסקו בטיפול במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, השייכים לשרותי הרווחה.

מנסיוני, תחום התמחות יחודי זה נלמד שם, על כל היבטיו. למשל גם, כיצד ובאיזה שלב לעבוד ביחד עם שני בני הזוג או בנפרד עם כל אחד.

לעתים יש המלצה לטיפול תרופתי, ביחד עם הטיפול השיחתי. זו בהחלט שאלה עד כמה ומאיזה שלב להתעקש על הטיפול התרופתי, אבל לא הייתי מציעה לפסול אותה על הסף.

מה שחשוב הוא שאת תקבלי את הטיפול המתאים, שיוכל לעזור לך להתמודד עם המצב בו את נמצאת, ולחשב את צעדיך בהתאם למטרה שאותה עליך להגדיר לעצמך. הטיפול אמור לסייע לך להגיע לכך.

זה ממש לא משנה איך בעלך יגיב או מה יעשה, כל עוד את מטפלת בעצמך. אסור שבעלך הוא זה שיקבע עבורך את הדרך שלך להבריא. אם יהיה צורך להתארגן מול מצבים חדשים שבעלך יוזם, יש לעשות זאת, כמובן, אבל לא במחיר ויתור על מה שיכול לעזור לך.

אנחנו לא יכולים לעזור לך בהתכתבות וגם לא לייעץ לך בעניין התרופות. חשוב שתסמכי על המטפלת שלך. זו תחושה פנימית שאת אמורה לחוש בה לאחר כמה מפגשים איתה. אם תרגישי שהמטפלת היא הסיבה לבעיה, תוכלי לפנות למקום אחר. אבל קודם תבדקי היטב איפה באמת הבעיה בטיפול שלך ומהו החלק שלך. דברי על זה עם המטפלת שלך.

מקווה שתצליחי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני במצבך

ליטל
    17/02/2011

היי יקרה

אני קוראת את דבריך ומזדהה עד מאוד כי אצלנו בבית זה בדיוק אותו הדבר.
    אם היה לי מספיק אומץ ובטחון עצמי הייתי עוזבת אותו ממזמן רק שאני דואגת לילדים ומאוד מוטרדת מהמצב
    אין ספק שהחיים לא נעימים בצורה כזו ואני פשוט לא מאושרת
    מאחלת לך שתמצאי כוחות ותהיי חזקה בכל דרך בה תפני

בהצלחה
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי איתך..

אני
    19/02/2011

אני באמת יכולה להבין אותך כי רק מי שעוברת את זה באמת יכולה להבין במה מדובר וכמה זה קשה, עדיין לא פניתי לעזרה, אני בספק אם אעשה זאת, ושוב, מהפחד..אני לא יודעת למי אני מחכה או יותר נכון למה אני מחכה??? המצב יחמיר רק אם האלימות תהפוך להיות פיזית!! למרות שלפעמים אני אומרת שהיה עדיף כבר שירביץ לי וזה יעבור.. הפגיעות הנפשיות לא עוברות.. רק מתעצמות
    אני באמת מקווה לקבל את הכוחות יום אחד ולהזיז דברים..ומאחלת את אותו הדבר לך..
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שם

הייתי שם
    02/03/2011

כמה פרטים שאם הייתי יועת כשהייתי במצבך היה לי הרבה יותר קל:
    1. ילד עד גיל 6 או 7, ובוודאי בן פחות משנה נשאר עם האם, וכמעט לא משנה מה האב אומר או עושה
    2. את לא צריכה להוכיח כלום. רק להתגרש
    3. ירצה או לא, בקלות או בקושי הוא ישלם מזונות לילדה ואולי גם לך (כולל את חלקך בפנסיה שלו, בעסק שלו או בקופת הגמל, וזה יתן לך בסיס להתחלה
    4. הוא חייב להשתתף, אחרי הגרושים, בהוצאות גן, מטפלת וכו (גם אם הילד איתך בבית, הוא חייב להשתתף)
    אני גיליתי כמה כוח יש לי רק כשפניתי לעורך דין, והבנתי שיש דרך, גם אם לא קלה, החוצה.
    בהצלחה. אל תחכי למכות, הן יגיעו. בטוח. בעלי היה מסביר לי שאני טיפוס אלים, כשהייתי מתגוננת...
    תחשבי איזו תמונת משפחה את נותנת לילדה, אם תמשיכי להתנהג כאילו זה נורמלי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו