טיפול בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בילדים
    תיקי
    16/12/2007

שלום רב,

רציתי להתייעץ על הקשר שבין בעלי לבין הילד שלנו בן 8. בעלי לא מצליח ממש לתקשר איתו ונוטה בדרך כלל לחוסר סבלנות, בני מאד שובב וסקרן, הוא כל הזמן מתעסק בדברים ומשחק. כשבעלי בבית הוא משקיט אותו ולפעמים אפילו צורח עליו בגלל שהוא לא מצליח להשתלט עליו. אני מנסה לתווך ולבקש שיהיה רגוע יותר והוא מאיים שיכה את הילד אם לא ישמע לו. יכול להיות שהוא לא אוהב אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• הקשר בין האב לילד

ד''ר גיא אנוש
    16/12/2007

תיקי שלום, מתיאורך נשמע שבעלך יכול להעזר ביעוץ הורי מותאם. עם זאת, לא הייתי נחפז לטעון שאינו אוהב את הילד, סביר מאד שהוא אוהב אותו בדרכו, אך יתכן שהוא חסר את הכישורים המתאימים להתמודדות עם הסקרנות והשובבות של הילד.
    יתכן גם שחוסר הסבלנות קשור בעוד תהליכים שאת פחות מקשרת ביניהם לבין יחסו של בעלך אל הילד - כמו קשיים בקשר הזוגי שלכם, או לחצים בעבודה. בכל מקרה, שווה להתיעץ עם מישהו שיכול להתבונן על התמונה המקיפה ולא רק על התנהגותו של בעלך כלפי הילד.
    אני ממליץ לך לגשת יחד אתו ליעוץ הורי אצל פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת המתמחה בטיפול בילדים (בדרך כלל הם מתמחים גם ביעוץ להורים) או לתחנה לטיפול משפחתי, ולקבל שם הדרכה וסיוע.
    בהצלחה
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו