שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גל
    19/02/2011

שלום רב .אני אב ל3 ילדים מקסימים.הבכורה נולדה בטיפולי פוריות ולאחריה 2 תאומים היום בגיל 8.5 הילדה אם סי פי קל נולדה 740 גרם.ולענין לפני 3.5 שנים התקשרו אלי מהמשטרה ואמרו לי להגיע .ניגשתי והחוקרת אמרה לי שהילדה אמרה שאבא מרביץ לי אם מקל בגב .באותו רגע עולמי התהפך השפלה שלא קימת אם לא מרגישים.אמרתי לחוקרת שאם אני מכה אדם מבוגר אם מקל כל יום או שהוא יגיע לבית חולים ובטוח סימנים היא אמרה לי אני רואה מול מי אני יושבת וזה נכון חוות הדעת מהגן הייתה שהילדה שמחה לא במצוקה לא נעדרה מהגן ואף פעם לאהיה לה סימנים החקרת אמרה לי לא לראות לידה סרטים .התיק נסגר אות הקיין הלכה אתי תמיד הרגשה שלא ניתן לתאר.לפני 3 שבועות ישבנו לאכול והילדה אמרה יצאתי היום לשילוב .והמורה שאלה מה השבוע היה טוב ומה לא והיא סיפרה שטוב לא היה לה ורע אבא הרביץ העולם התהפך עלי בצורה שלא חלמתי.שיקרה לי שוב אשתי שאלה אותה פעם זה קרה לך היא אמרה לא אבל לא היה לי מה להגיד רע.אם כל הכאב והשפלה והרגשה נוראה קבענו אני ואישתי אם צוות בית הספר והעובדת סוציאלית וסיפרנו הכל הצוות שמע ואמר שהנחיות זה להעביר .והשלב הבא זה שוב חקירה שאלות שאתה לא חשבתה שקימות .מה אני יכול לעשות מאין זה מגיע לילדה למה היא אומרת דברים של קימים .אני אפשר להגיד בקושי חי .כל מה שאתה בונה ביום אחד הכל מתפרק ואחרי הכל אתה הולך להלחם נגד מערכת אתומה.וגם אמרתי בבת ספר שאני חייב להפוך שולחנות ואפילו להגיע לתקשורת איך ברגע אחד בלי לבדוק בלי לחשוב רגע חיים של בנאדם נהרסים מה אתם ממליצים לי חשבתי כבר ללכת להבדק במכונת אמת מה מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פנינה דובו
    20/02/2011

שלום לך גל,

בהתחלה רציתי לומר לך שאמנם עברת חווייה קשה, אבל בכל זאת התיק נסגר ...
    ואז המשכתי ולמדתי מדבריך כי אותה חווייה חזרה בשנית.

זה יכול להיות סתם מקרי, עניין של חוסר מזל, אבל אולי גם שווה מחשבה נוספת.

אין לי כל אפשרות לומר משהו על הילדה שלך, אבל אתה אומר בעצמך שהיא אומרת דברים שלא קיימים וכן שיש לה בעיה מוחית קלה. האם הילדה נמצאת במסגרת חינוכית רגילה? האם התעוררו עוד שאלות לגביה, כמו במקרה עליו אתה מספר? כיצד היא נבדקה ומה היו הממצאים?

מה אומרת אישתך? במי נעזרת בתקופות הקשות שעברת ואתה עובר? מיהם מקורות התמיכה שלך ואת מי יכולת לשתף בצרתך? אל מי פנית?

באופן עקרוני כאשר ישנו, דיווח על פגיעה בילד חובה על המערכת לבדוק אותו. שער בנפשך כי ילד הסובל מהתעללות ומתלונן, והמערכת לא תגיב ותחקור. או לא פחות גרוע, הילד שותק ואיננו קורא לעזרה ונשאר עם סבלו לבדו.

אם אכן לא פגעת בילדתך, ואני מאמינה לך, הרי שהילדה זקוקה לטיפול או לפחות לבדיקה לגבי התנהגותה כלפיך. במקרה זה הייתי מצפה שהסיוע לו זקוקה ביתך תעזור לך לגייס את כוחותיך למענה ולהתגבר על הפגיעה שנפגעת ממנה.

כל עוד האמת לצידך, הילחם עליה ללא חשש. סופה של האמת לנצח. אבל עליך להאמין בעצמך.

אם הפגיעה בך היא כה קשה - ואני מבינה שזה קורה משום שאתה עדיין בגדר נחקר ואתה חש כי חייך נהרסו - נראה כי תזדקק לעזרה כדי לגייס יותר כוחות נפש מכפי שישנם לך כרגע.

ולפעמים גם קורה שהמערכת טועה, ומישהו, לצערנו, משלם על כך ביוקר. אולי אתה יכול להתנחם מעט בכך שאתה יודע שאתה לא פגעת בביתך.

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו