מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודה לעצתכםאישה03/03/2011
אני אישה מוכרת. עד לפני כמה חודשים עבדתי בתפקיד ראשי במשק. לאחרונה עזבתי את העבודה ואני מתקשה למצוא עבודה חדשה, או להזיז את עצמי להקים עסק עצמאי. רק בחודשים האחרונים, נפל לי האסימון, שמזה שנים בעלי מתעלל בי נפשית ולעיתים גם מינית- פיזית. הוא מקלל המון, מסביר לי שמי שבאמת מכיר אותי לא אוהב ולא מעריך אותי, שאני משוגעת (עד כדי כך שהלכתי לפסיכולג לאבחון- וכמובן שלא נמצא כלום) שכל החברים ובני המשפחה שלי דפוקים וכו' וכו... ורק הוא החבר האחד היחיד והאמיתי שלי. כל השנים הוא גם רוצה להתגרש ונעתר לוותר על זה רק בעקבות תחנונים והשפלות (גם מיניות). לאחרונה הוא "רצה להתגרש", אבל לא סיפר לי את זה כי "היו לי בעיות בעבודה והא לא רצה להקשות עלי", הרצון הזה נתן לו לגיטמציה לרומן... כשזה התפוצץ הוא הבין שהוא רוצה להישאר בבית אם רק אשתנה ועוד ועוד. אני מודה שזה טיפשי אבל באמת רק לאחרונה הבנתי שזו התעללות ושאני האישה הדעתנית, החזקה, המוכרת עוברת התעללות שאני לא ממש יודעת איך לצאת ממנה (וגם קצת מתביישת לבקש עזרה).
אז רציתי שתדעו שגם לי זה קורה. ואם זה קורה לי זה כניראה באמת יכול לקרות בכל מקום, ורצית את עצתכם כיצד לבקש עזרה דיסקרטית. כסף הוא פחות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך אשה,
פנינה דובו05/03/2011כן, נראה שהאסימון נפל, שאת אשה דעתנית ומבינה כשמסבירים לך, אבל לא באמת יודעת איך לצאת מהמצב בו את נמצאת.
בין ההבנה שאת מבינה לבין הרגשות שלך, קיים עדיין מרחק לא קטן והוא זה שלא נותן לך לפעול על סמך מה שאת מבינה בדרך השכל.
אלה יכולים להיות רגשות אשמה עמוקים, אותם את מטילה על בעלך המתעלל, או אולי זו חרדת נטישה, או ערך עצמי שמתחבא מאחורי הצלחות אחרות אך לא בא לביטוי בזוגיות שלך, ואולי פגיעות אחרות שאת נושאת עוד מילדותך.
מה שדי ברור הוא שבעלך לא באמת רוצה להתגרש, להיפך, הוא עושה הכל כדי להשאירך איתו, אך הוא חייב להרגיש שולט כדי להיות בטוח שלא תעזבי אותו.
אני לא מתפלאה שזה קורה "גם לך". זה קורה בכל מעמד ובכל השכבות. מצד אחד אולי לך יהיה יותר קל להתמודד כלכלית עם הפתרונות שתבחרי, אך מצד שני אולי יש לך יותר מה להפסיד...
כדי להתמודד עם האלימות שאת חווה, עליך לצמצם את הפער בין מחשבותיך לרגשותיך, לבדוק ממה את מתחמקת ומה מונע ממך לפעול למען עצמך.
אם את לא רוצה לפנות דרך שרותי הרווחה (למרכז לטיפול באלימות במשפחה), חפשי בגוגל מטפלים שעוסקים בטיפול באלימות בין בני זוג, ותבחרי את המתאים לך ביותר.
בהצלחה לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)