מפחד להתגרש בגלל תיוג פסיכיאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד להתגרש בגלל תיוג פסיכיאטרי
    בני
    28/03/2011

לאחרונה אני חושב על גירושין (אשתי מתנהגת אלי ברישעות מכוונת) , ודואג ,

כגבר, אני יודע שממילא אף אחד לא יאמין לי אם אשתי תעליל עלי,כמו שקורה לגברים רבים . אמנם המצב אף פעם לא שחור ולבן, ויכול להיות שאשתי "תשלח ידיים" , אבל עדיין תמיד יאשימו אותי.

אני יודע גם שהילדים ישארו אצלה ואת קצבת הנכות הזעומה אשתי תעקל לי מיד, ורוב הסיכויים שאזרק לרחוב פשוטו כמשמעו, או שאעבור לגור באוטו ישן, בעוד היא תקבל את הידרה.

יותר מזה , אני יודע שבמקרה של עלילה מצידה , אף אחד לא יאמין לי גם מפני שאני מתויג כחולה סכיזופרניה (ולא משנה כמה אני אדם נורמטיבי ונחמד ועדין במציאות, ושאני מתפקד בצורה מלאה ורחוק מלהיות פסיכוטי).

אני יודע שבכל מצב כמעט, תמיד בתי המשפט יהיו לטובת האשה אוטומטית, ושעובדות הרווחה ופקידות הסעד הן בדר"כ נשים פמיניסטיות עם מוסר כפול, ואג'נדה של לדפוק את הגברים (האינטרנט מלא חומר על זה). כל דבר שהגבר יעשה יתפרש כ"סיכון" , וכל דבר שהאשה תעשה או תגיד יתפרש כ"התנהגות קורבן"

מה אני אמור לעשות בכדי להתגרש מבלי שיעלילו עלי? האם לשים מכשיר הקלטה סמוי בבית ולהקליט 24 שעות בכדי שיהיו בידי הוכחות שאני אדם ישר ?
    האם יש בכלל טעם לסמוך על המערכת עדיין במצב שלי? האם אני בכלל בגדר אדם שווה זכויות ולא רק בעל חובות כלכליות כלפי האשה?

מוטרד מאד. אני יעצו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מפחד להתגרש בגלל תיוג פסיכיאטרי - תגובה

פנינה דובו
    28/03/2011

שלום לך אדם יקר,

אני לא בטוחה שתהיה מוכן לשמוע אותי, משום שיש לך דעות מוצקות וברורות לגבי הדברים עליהם אתה כותב ויש לך כבר התייחסות ועמדות מגובשות מראש.

אבל היות וגם יש לך כמה שאלות ואתה מבקש עצה, אנסה לענות כמיטב יכולתי.

א. אני לא חושבת שאתה צריך להוכיח משהו שלא עשית. אני דבקה בדעה שאם אתה שלם עם עצמך ועם מעשיך, כל שעליך לעשות הוא להיות אמיתי, כפי שאתה, ואם אתה נדרש לענות על שאלות, אמור את האמת שלך והיא תדבר בעד עצמה (ובעדך)
    אתה לא צריך להוכיח שאתה אדם ישר, אם אתה כזה ואתה גם לא צריך להקליט שום דבר מאותה סיבה.

ב. ה"מערכת", מנסיוני, יודעת לעמוד גם על מקרים בהם נעשה עוול לגבר. בעבודתי עם נשים אני פוגשת דוקא את הנשים שטוענות שפקידות הסעד "דופקות" אותן ואותו דבר אני שומעת מהן גם לגבי שוטרים. לכל אחד יש תפקיד במערכת, גם אם לא תמיד קל לראות את התמונה כולה.
    אדם במצב רגיש מצפה וזקוק להרבה אמפטיה ולכן לעיתים נוטה לחשוב שמי שלא תומך בו הוא נגדו, ולא בהכרח כך הוא הדבר.

ג. את ההבנה והתמיכה לה אתה זקוק, כמו כל אחד במצבך, תוכל לקבל ממטפל אישי שלך. זה יכול להיות פסיכולוג, פסיכיאטר או עובד סוציאלי, כאשר תפקידם הוא לסייע בידך להתמודד עם מצב לא קל. אם אתה מטופל היום, אני מקווה שיש לך כתובת כזו ואם לא, נסה להתעניין מי יכול למלא תפקיד זה עבורך.
    מטפלים בנושא אלימות במשפחה ישנם גם בקופות חולים וגם בשרותי הרווחה (עדיין בשביתה...).

ד. למרות שאני יכולה להבין מהיכן באות תחושותיך, אני מציעה לך שלא לפסול על הסף ולא לבוא בדעות קדומות אל מי שאתה מופנה או פונה אליו. כשם שאתה לא רוצה שיתייגו אותך, אל תעשה כך לאחרים. אני מאמינה שבדרך זו תוכל להיעזר הרבה יותר טוב על ידי מי שתפנה אליו.

ה. אם אתה מתכוון להתגרש, כדאי שתיעזר בעורך דין, ואז כל תביעותיך יזכו לגיבוי החוק, בהתאם לזכויותיך. אין שום סיבה שתקופח על ידי החוק.

ולבסוף, הכי חשוב שתאמין בעצמך, במה שאתה רוצה ובמה שאתה עושה. אם תלך עם האמונה הזו, אני מאמינה שתצליח.

בהצלחה לך,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה על התשובה - המשך

בני
    28/03/2011

אם אני מרגיש שאשתי מנצלת את זה שאני לא מכה אותה בגלל שאני גבר והמערכת נגד גברים , ומנסה בכח למרר את חיי ? לפעמים היא אפילו מרביצה לי קצת בתקווה שאני אגרר לזה ואעשה משהו אלים בחזרה (אני מתרחק ממנה וננעל בחדר השני כשזה קורה)

מי יאמין לי שאני גבר מוכה?

למה אף פעם לא רואים שוטר לוקח אישה מכה לחקירה ? (כמו אשתי שמגלה סימני אלימות מילולית נפשית ופיזית)

למה כל פקידות הסעד הן נשים? איך מקצוע יכול להיות אובייקטיבי אם כל המטפלים הם ממין אחד וכל המטופלים שצריך לשים להם סנקציות הם מהמין השני ?

למה תמיד אומרים שאם הגבר מכחיש שהוא אלים זה סימפטום לאלימות שלו ? (איך גבר יכול לטעון שהוא חף מפשע אם אפילו ההכחשה היא הוכחה לאשמה שלו??)

למה תמיד הילדים נשארים אצל האמא ולא חצי חצי ? איזה סיכוי יש לי בתור חולה נפש על הנייר לקבל את הילדים אלי ?

למה תמיד הבעל משלם יותר מהאשה במזונות גם אם הוא מרוויח פחות ממנה?

למה אני תמיד מרגיש שהמערכת מעוותת קשות לרעת הגברים ???

אני באמת אשמח לשמוע הסבר שיגרום לי להאמין שהקיפוח הוא סתם קונספירציה והמציאות הוגנת יותר , אבל אני עדיין מת מפחד ............

את מסוגלת להבין אותי ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו