אלימות לשמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות לשמה
    מאיה
    23/12/2007

רציתי לספר על חוויה לא טובה שהיתה לי, בעת ביקור אצל קרובי משפחה, אב המשפחה הכריח את הילדים לאכול. כיון שהם לא נענו לכך, הוא לא נתן להם לזוז מהשולחן עד שלא יגמרו את האוכל, למרות שלא היה להם טעים. 2 האחריות אכלו ובכו ואילו הילד הקטן בן 7 לא היה מסוגל לאכול. האב לא וויתר ואיים עליהם ולבסוף גם הבן הקו\טן הכריח את עצמו לאכול, הייתי מזועזעת מכך בעוד האמא התעלמה לחלוטין מהנושא, כאילו שזאת רוטינה רגילה. הרגשתי נורא וריחמתי על הילדים, אך לא העזתי להתערב כיון שרק ביקרתי שם. נראה לי כי הילדים חיים בסביבה כוחנית ולא בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות לשמה

הוספת תגובה

• להכריח לאכול

ד''ר גיא אנוש
    23/12/2007

אכן, להכריח ילדים לאכול זו טעות הורית רצינית - שיכולה להביא גם לבעיות אכילה בהמשך (אנורקסיה, או השמנת יתר, וכד'). עם זאת, ישנו טווח רחב שבו הורים הם בעלי הזכות להחליט לגבי הגבולות שהם מציבים לילדיהם וכיצד הם עושים זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו