מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבר שהכה פעם אחתליטל30/03/2011
שלום שמי ליטל אני בת26 יש לי שתי ילדים קטנים.
בעלי בן גילי בחור עדין שקט ומופנם .
לפני מספר ימים רבנו ממש התפוצצנו העלבנו השפלנו בקיצור שנינו ממש הגזמנו
הוא היה ממש מתוסכל והרביץ לי בעיטות ואגרופים פתאום לא הכרתי אותו כאילו הפכתי לזרה לסמרטוט בעיינו הוא ביקש ישר סליחה אמרתי לו לעוף ומאז הוא מחוץ לבית .
מבחינתו הוא רוצה לחזור ולקבל טיפול . אני לא יודעת מה לעשות אין לי הורים ומשפחה ואין מי שיכול לייעץ לי אני לא יודעת אם יש בכלל טעם לעשות עוד ניסיון לפני שמתגרשים אני לא מאמינה לו ומרגישה פחד גדול מימנו מההתפוצצות הבאה .
השאלה שלי אם הוא יקבל טיפול נגד אלימות ונקבל ביחד יעוץ זוגי זה יוכל להחזיר לי את האמון והביטחון בו ומה הכי כדי לילדים ולי.
חשוב לי לציין שהוא מבין שהוא חצה קו אדום ולמרות שיתנצל לא הביעה חרטה וצער בעייני אני לא ממש מרגישה שהוא מודע עד כמה זה חמור.
אז בבקשה אמרו לי מה לעשות אני ממש לבד אבי נפטר לפני חודש וממש קשה לי אם הכל אני לא מרגישה חזקה להתמודד כרגע אם גירושין ומהצד שלו לוחצים עלי להגיע לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני חייבת תגובה
ליטל30/03/2011אין אני ממש בבלאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבר שהכה פעם אחת - תגובה
פנינה דובו30/03/2011שלום ליטל,
את ממש לא חייבת לקבל החלטה כבר עכשיו. יותר מזה, זה ממש לא נכון לקבל החלטות כשאת בלחץ כזה.
עברת חוויה אלימה קשה. כנראה שהיא יושבת על עוד דברים שעברת בחייך, עם בעלך ואולי עוד קודם לכן.
את גם נמצאת עדיין תחת השפעת מותו של אביך. את עדיין מעבדת ארוע זה, מה שדורש ממך אנרגיות נפשיות מיוחדות וחשוב שתתני לעצמך את האפשרות לעשות זאת.
ואת בסך הכל בת 26 ויש לך שני ילדים קטנים בהם את צריכה לטפל והם זקוקים לך.
התגובות שלך ביחס לכל הנתונים האלה ביחד, בהחלט ניתנות להבנה.
אני לא יודעת מה עבר על בעלך והביא אותו לתגובה כל כך אלימה וקשה כלפיך. זה משהו שהוא יצטרך לברר ולבדוק. אבל אין לי ספק שאת עברת חווייה מפחידה מאד, כמו שאת מתארת אותה: הפכת ל"זרה" ול"סמרטוט".
אני לא יכולה לענות לך איך ומה יחזירו לך את האמון והבטחון בבעלך. כדי לגלות את זה כדאי שתעברי תהליך שבאמצעותו תלמדי להכיר את עצמך יותר טוב: מה חשוב לך ולמה את זקוקה, מהם הכוחות שלך ומה את צריכה לחזק ועוד ועוד.
אבל עד שתגיעי למצב זה, אל תתני לאף אחד ללחוץ עליך. את צריכה את הזמן כדי להגיע לפתרון שבאמת יתאים לך. מה שחשוב יותר מהכל כרגע הוא שתטפלי בילדיך (זה מובן מאליו) ובעצמך. תשאירי לבעלך את האחריות לטפל בעצמו.
אני מאד ממליצה לך לפנות למטפל מקצועי (פרטי, או בשרותי בריאות או ברווחה), בתחום אלימות בין בני זוג, כדי שיעזרו לך להתמודד עם המצב בו את נמצאת היום וכן יאפשרו לך להחליט איך להתארגן היום ובעתיד.
כל עצה אחרת שאתן לך כרגע לגבי פתרון כלשהו, לא תהיה רצינית או אחראית.
בגדול, תני לעצמך את הזמן להתמודד עם הלחצים, עד שתהיי מוכנה לקבל החלטה. ישנם כל מיני פתרונות ביניים למצבי אלימות, שיכולים לתת פתרון זמני ואפילו מיידי, אבל יש להתאימם למצב הפרטי שלך, בבירור אישי איתך.
אני מאחלת לך שתתחזקי ותצליחי!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)