מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לעזור לחברה לצאת מקשר רעאלמונית30/03/2011
מהלך הקשר שלהם בקיצור: במשך שנתיים היו בקשר רופף מאוד(בעיקר נפגשים כשנוח לו ובערך אחת לשבוע). כשחברה שלי החליטה להפסיק לגמרי את הקשר, אחרי כחודשיים הבין שהוא אוהב אותה ומאז היו אחד עם השני כל יום כל היום. במשך ארבעה חודשים חברתי הרגישה בגן עדן, הוא פינק אותה בזבז עליה כסף הרעיף עליה אהבה דאגה ורק טוב ואחרי שלושה חודשים אפילו הציע לה נישואים!!
חשוב לציין שחברתי מגיעה ממשפחה קצת הרוסה ולמרות הכל הצליחה לסיים בגרות כמו שצריך, טיילה בעולם והחלה ללמוד הנדסה באוניברסיטה מוכרת והכל בזכות עצמה.
אחרי ההצעה החלו להופיע סימני קנאות, הוא אמר לה שהוא לא רואה אותה מספיק בגלל הלימודים והחל בהתבטאויות של קנאה לגבי חברים ללימודים. לבסוף החליטה חברתי לעזוב את הלימודים ולהתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כאשר כרגע היא רשומה לקורס אחד (כאשר אין יותר מדי אינטרקציה עם אנשים באוניברסיטה זו). כרגע הם עברו לגור ביחד.
ההצעה הייתה לפני חצי שנה, לפני שבועיים היא סיפרה לי על מקרה קיצוני של קנאה. ואתמול היא שפכה בפניי את הלב כי לא יכלה לשתוק עוד וביקשה שלא אגלה לאף אחת. השבוע היא התחילה להתאמן בחדר כושר ובמקום לעודד אותה, הוא כעס עליה ואמר לה שהיא הולכת לשם כדי להיות עם בחורים במקום להקדיש את השעה הזו לו. כשהייתי בביתה אתמול הוא התנהג אליה בזלזול רב. היא חוזרת מהעבודה לבית מטונף לאחר שהוא בילה כל היום עם החברים מעשנים בתוך הבית(כאשר הם הסכימו בינהם שלא מעשנים בבית).
מקרה נוסף: היא גילתה כי נפגש עם חברה טובה שלה מהלימודים אצלהם בבית וישבו על בקבוק יין עד השעות הקטנות של הלילה (הוא סיפר לה לאחר שבוע), בנוסף היא תפסה אותו על שקר כאשר רצה לבלות עם חברים וניסה להניע אותה מלצאת איתו, וכשהתברר שהוא התקשר לאותה חברה להגיד לה שתבוא למקום הבילוי שאליו יצאו הבחור וחבריו ושם נפגש איתה (לחברה הוא אמר שחברתי אמורה גם להגיע לאותו מקום). מה גם שהוא היה מדבר עם אותה חברה במהלך השבוע, בידיעתה של חברה שלי עד השעות הקטנות. כשהיא ביקשה ממנו לחדול הוא אמר לה שהוא מצטער ושהוא יפסיק, ויום למחרת הוא אמר לה שלא תגיד לו מה לעשות ושהוא צריך זמן לעצמו כרגע.
ומה שהכי נוראי פה שחברה שלי אומרת לי שהיא מנסה להבין למה הוא מתנהג ככה ושבטח היא עושה משהו לא בסדר שגורם לו להיות ככה!!!
כמובן שגם במהלך הקשר ניבל את פיו והתייחס אליה בזלזול.
אני חוששת שאם היא לא תיקח את הרגליים שלה ותחתוך מיד את הקשר היא תיכנס למערכת יחסים שתהרוס את חייה בייחוד והקשר מכוון לחתונה!!!
היא הייתה מלאת שמחת חיים וכרגע היא כבויה. אני יכולה להעיד על עצמי שלמרות שהקשר בהתחלתו היה לא טוב כשהוא החליט לעשות את השינוי אני קיבלתי אותו בברכה ושכחתי מכל מה שהוא גרם לה לסבול בעבר, אבל אחרי השיחה אתמול אני לא יכולה יותר ואני לא יודעת מה לעשות. היא עוד אומרת לי שהיא מפחדת לעשות צעד כדי שהוא לא יקום ויברח. מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלמונית30/03/2011איך אני עוזרת לה להבין שהיא נמצאת בקשר לא טוב (בלשון המעטה) שאין להם את הדברים הבסיסיים שצריך בקשר וזה כבוד ואמון!!! אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני חייבת לציין זאת, הבחור הוא בן לאב מכה. ולא חלילה שזה הופך אותו לפסול ממש לא, אבל אולי משהו בדפוס התנהגות שלו קשור לכל העניין.
מה שלא ציינתי זה שהוא מחכה שהיא תבוא ותבקש סליחה אחרי כל מה שהיה.
בבקשה תעזרו לי להציל אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פנינה דובו30/03/2011שלום לך,
נראה כי החברה שלך באמת בדרך הבטוחה להרס עצמי. היא נמצאת ביחסי תלות קשה בבן זוגה והיא גם מסונורת ולא רואה את המציאות, כמו שאת מסוגלת לראותה.
אני לא בטוחה בכלל שאת יכולה לשכנע אותה כרגע ויכול מאד להיות שעד שהיא תוכל להכיר בכך שהיא פוגעת בעצמה היא תאלץ לעבור עוד ועוד חוויות מעין אלה שתארת.
מה שאת כן יכולה לתת לה כחברה זה את הכתף שלך, כך שהיא תדע שתמיד תמצא אותך שם כשתזדקק לך.
זה לא תפקיד קל להיות במקום כזה וזה ידרוש ממך לוותר על הרצון לחוש שליטה על המצב, ולהכיר באחריותה הבלעדית של חברתך על מעשיה והחלטותיה. זו תחושת חוסר אונים מאד לא נוחה, אבל יש בה סיכוי שברגע שהאסימון ירד, היא תוכל לסמוך עליך ולהעזר בך כמקור של כח.
ומעבר לכך, אני בטוחה שכדאי מאד שחברתך תפנה לטיפול עמוק יותר, אלא שאני לא בטוחה שבשלב הזה היא תהיה מוכנה לקבל גם את עצתי זו. והלוואי שכן!
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)