המשך בן אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך בן אלים
    נועה
    10/04/2011

לאחרונה אני עדה לכך שבני אלים מילולית כלפי בת זוגו. הוא נקלל אותה מ, מנבל את הפה ומתנהג אליה מאוד לא יפה. היא מאפשרת את זה וכל פעם חוזרת לעוד.. אבל, אני מרגישה שאני שותפה שבתשתיקה לאלימות המילולית שלו כלפיה.
    אני אוהבת אותו ולא רוצה לחבל לו במערכת היחסים, הוא בכל זאת הבן שלי, אבל כשאני שומעת איך הוא מדבר אליה כולי מצטמררת. אני מזועזעת מהמילים שלו והצעקות מהפחד שלה מימנו (היא, מסתבר מאוד אוהבת אותו).

מה עושים למי פונים? איפה נוכל לקבל טיפול? האם לדעתכם כדאי ל"האיר" את עיניה.
    אני בעצמי הרבה פעמים מרגישה כ"כ פגועה מימנו שאני רק מייחלת לרגע בו יעזוב את הבית. אבל, אני לא מרגישה שלמה עם עצמי לאפשר לו להמשיך להתעלל בה 0גם אם זה רק מילולית - הרי הדרך משם אינה ארוכה).

אני אשמח לקרוא מה יש לכם לומר.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך בן אלים

הוספת תגובה

• המשך בן אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    10/04/2011

לנועה שלום

מדברייך ניתן להבין כיצד האלימות עוברת בין הדורות. בנך שהיה עד וחשוף לאלימות בתוך המשפחה הפך בעצמו לגבר שנוהג באלימות כלפי בת הזוג שלו.

ברמה הפשטנית ביותר- תוכלי לשוחח עימו ולהציע לו לפנות לקבל עזרה באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. ככל הנראה אם הוא לא ייעשה זאת, הוא עשוי להמשיך ולסבול ובסופו של דבר להמשיך ולהרוס את מערכת היחסים שלו עם בת הזוג שלו.

אך הדברים מורכבים יותר. מדוע שבנך יאות לשמוע בקולך ולפנות לטיפול? לרוב גברים מגיעים לטיפול לאחר סבל רב. הם לא ממהרים להכיר בכך שיש להם בעיה ועלולים להסתגר ולהתגונן כאשר מעירים להם על כך. עד כמה את יכולה ומוכנה להיכנס עימו לעימות בעניין (אתה כבר מבוגר וברשות עצמך ואני לא יכולה לקבוע לך דברים אבל אני לא מסכימה שתתנהג כך בביתי ובנוכחותי) ועד כמה את יכולה לשוחח עימו על החוויות שהיה חשוף אליהן בבית –כילד (אולי כדי לבנות איתו סוג של אמון שנדרש כאן).

את בהחלט צודקת ואכן הסימנים שאת מתארת מדאיגים. ואכן כדאי שתנקטי בצעדים שיעודדו את בנך להגיע לטיפול ולמצוא דרכים אלטרנטיביות וראויות לביטוי של כעסיו. אך יחד עם זאת עלייך לקחת בחשבון שיכולתך מוגבלת ונראה כי ככל שתצליחי לבנות קשר טוב עם בנך הוא יוכל להקשיב לך ולעצותייך בעניין. ייתכן ופנייה שלך לעזרה וייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות יוכלו לעזור לך בעניין

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו