שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירב
    27/12/2007

אז ככה. קרוב משפחה שלי עכשיו עובר תהליכי גירושין. הוא האבא הכי טוב בעולם ובאמת שהוא גבר רגיש, מתחשב ושאין כמוהו. אשתו שאהבתי אותה עד מאוד הייתה איתי בקשר טוב עד שהחלו תהליכי הגירושין. הוא ואשתו לא התסדרו טוב בשנה האחרונה ולכן החלו לישון במיטות נפרדות. כאשר קרוב משפחתי רצה לרדת אל חדרה כדי לקחת משו (שרק נמצא בחדר שלה כבייכול, שזה בעצם חדר עבודה משותף לשניהם) היא לא הסכימה. הוא אמר שהיא תלך לקחת במקומו אם היא מסרבת וגם לזה היא לא הסכימה, הוא התחיל לרדת במדרגות לעבר החדר והיא ישר רצה וחסמה אותו. הוא ניסה להמשיך לרדת במדרגות וכבייכול בזמן שהוא ירד במדרגות הוא "דחף" אותה לטענתה וישר הזמינה משטרה ותפחה נגדו תיק במשטרה. היא עשתה זו כדי לקבל משמורת בלעדית על הילדים ועכשיו תיק זה יעמוד כנגדו במשפט על הילדים. אני מכירה את קרוב משפחתי טוב מאוד, אני בטוחה שהוא לא הרים עליה אף פעם יד וגם לא באותו המקרה. אני אישה ואני יודעת טוב מאוד שיש הרבה גברים נוראים בחוץ שמפעילים אלימות כלפי נשים אך במקרה הזה החוק פועל נגד קרוב משפחתי. זה מילה שלה כנגד מילה שלו ואין שום אפשרות להוכיח שזה לא נכון. אני חושבת שנשים מנצלות לרעה את החוק ולוקחת את החוק לידיים שלהן, לגבר אין שום מילה והמשטרה ישר מאמינה לאישה ולא לגבר. השאלה שלי היא כזאת: איך אפשר להתעמת עם אשתו? איך הוא יכול להוכיח את חפותו? האם יש איזשהו פרצה בחוק של אלימות נגד נשים? איך אפשר להוכיח שהיא פשוט משקרת ומנצלת אותו? אני פשוט כל כך פגועה מהתתנהגות שלה, ומן החוסר צדק. אני מקווה לעזרה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משמורת ילדי ם ואלימות זוגית

ד''ר גיא אנוש
    29/12/2007

מירב שלום - משמורת על הילדים וזכויות ראיה לא בהכרח קשורים לאלימות שהיתה או לא היתה בין בני הזוג. מעבר לכך, אם אמנם הארוע היה כפי שאת מתארת, קרוב משפחתך צריך להזהר ולהתרחק מאשתו ככל הניתן, כדי שלא תעליל עליו עוד, ואז יהיה זה הארוע היחידי שנרשם לחובתו, וקרוב לודאי שלא תהיה לכך השלכה על ההמשך או על המשמורת. המשמורת תקבע בהתאם למערכות היחסים עם הילדים, וכך גם זכויות הראיה. לגבי משמורת - הנטיה היא בהחלט פרו-אימהית, ונוים לתת משמורת לאם, ומשמורת משותפת רק במצבים בהם יש קשר סביר בין בני הזוג המתגשרים והם משתפים פעולה בגידול הילדים.

צריך להבדיל בין משמורת לבין זכוייות ראיה של האב - שיכולות להיות רחבות ולכלול שינה פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני וכו' - ללא קשר לשאלת המשמורת.

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו