חמלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חמלה
    יעל
    07/05/2011

חברי סטר לי פעמיים ופעם אחת בעט בי וכל זה עם קללות ופרצופים מאיימים (במקרים שונים בעיקר על חשד לבגידה).
    אני נחמדה וחברותית לגברים למרות שאני נאמנה אבל הוא מאד קנאי לי.

הבעיה היא שאני מוותרת לו בעיקר כי הוא חולה בסרטן (מצבו טוב פחות או יותר)
    אני קצת מרחמת ומבינה את מצבו הרגיש (בנוסף יש לו עוד בעיות משפחתיות, כלכליות וכו')

מה עושים עם הרחמים האילו שעולים לי בבזבוז זמן יקר? (אני קרובה ל40)

אני בטוחה שאם היה בריא הייתי נלחמת כי אני נחשבת לכוחנית או שהייתי בורחת.

מה קורה לי אני לא מבינה? היכן ניתן להתיעץ, אם אפשר ללא תשלום או בתשלום סימלי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמלה

הוספת תגובה

• חמלה - תגובה

פנינה דובו
    07/05/2011

שלום יעל,
    לא סתם הוספת את הכותרת חמלה. יש הבדל בין חמלה לרחמים.

להבנתי החמלה היא מידה של חסד, אנושיות, רוך, ואם היא מאפייינת אותך היא בודאי מלווה אותך לאורך כל הדרך.

הרחמים, לעומת זאת, שוב להבנתי, נובעים מהתייחסות ספציפית למצב ספציפי. הם יכולים להתלוות למצב בו את מזדהה עם משהו שאת עצמך עברת ובאמצעות הרחמים כלפי האחר את "מעבדת" חווייה קשה שלך, דרך האחר הסובל. ברחמים יש גם משהו מן הכח שיש לך על מי שסובל, כי הרי את היא המרחמת ולא להיפך.

נראה לי כי בינך לבין החבר שלך מתרחש איזה שהוא מאבק כוחות על שליטה. יהיו המקור, ההסבר והמניע לכך איזה שיהיו - הם אינם מתירים או מצדיקים אלימות. מעבר לכך, נראה לי כי ביחסיכם חסרים קבלה וכבוד הדדיים.

כדי ללנסות לפתור את הבעיה, חשוב שתביני מה מושך אותך להישאר עם אותו חבר ומדוע את נשארת איתו, למרות כל מה שאת אומרת.

התמונה המורכבת שאת מתארת באמת מזמינה שתפני לשוחח/לטפל/להתייעץ עם איש מקצוע. את יכולה לעשות זאת דרך מרכזים לטיפול באלימות במשפחה, במסגרת שרותי הרווחה, שם התשלום הוא סמלי ושם יושבים טובי המטפלים בתחום המסויים הזה.
    קו חירום ארצי יפנה אותך לכתובת המתאימה: 1-800-220-000.

בהצלחה!
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו