אלימות מילולית בנישואין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית בנישואין
    ציף
    30/12/2007

שלום,
    אני נשואה קרוב ל 7 שנים ויש לנו שני ילדים קטנים (6,3).
    בתקופה האחרונה התפרצויות הזעם הלכו והתגברו והגיעו לידי כך שהוא מאיים עלי ברצח בצורה זו או אחרת (היו ארבעה איומים סה"כ), פעמיים הוא רדף אחרי בבית עד שבסוף ניפץ משהו בהתקף של זעם. הכל לעיני הילדים! הסיבה שאיני מזמינה משטרה היא מאחר ואיני רוצה לגרום טראומה לילדים שיראו את אביהם נלקח ע"י שוטרים. התחלתי ללכת לייעוץ על מנת שלא אתמוטט נפשית, הוא אינו מעוניין ללכת לייעוץ מאחר ואני "חולת הנפש שצריכה טיפול ולא הוא" כדבריו. הודעתי לו חד וחלק שאני מעוניינת להתגרש ואין שום מקום לפשרה מצידי.
    כיום, גם אם הוא יהיה מעוניין ללכת לייעוץ זה יהיה לטובתו שלו מאחר ונאמרו דברים כ"כ קשים ופוגעים שאיני רואה דרך לשקם את היחסים בינינו.
    הוא מתחנן להזדמנות אחרונה, אך במהלך כל הנישואים האלה נתתי לו כ"כ הרבה הזדמנויות שזה נראה לי מיותר, מה גם שאיני רוצה שלום בית בשום פנים ואופן. מופעל עלי מכבש לחצים גם מצד בני משפחתו שמצד אחד מצדיקים אותי אך מצד שני טוענים שאני עקשנית ואני צריכה לתת לו הזדמנות אחרונה. הם גורמים לי רגשות אשם מאחר וזה יפגע בילדים (יש לציין שהם קשורים אלי יותר מאחר והוא בקושי נמצא בבית וגם כאשר הוא נמצא אז הוא יוצא לבלות עם חבריו, אני הסבלנית, אני זו שמשחקת ועושה איתם הכל).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית בנישואין

הוספת תגובה

• לציף

ד''ר גיא אנוש
    31/12/2007

ציף שלום,
    ראשית, חזקי ואמצי. אני מברך אותך על הסבלנות ואורך הרוח, אך הם בעוכרייך.
    מתיאורך מסתבר שמדובר ביותר מאשר סתם אלימות מילולית, אלא לכל הפחות אלימות כלפי רכוש, ואולי גם יותר מזה - אם זה מלוווה ב"אלימות קלה" כדחיפות וכד'.

בכל מקרה, אם את מרגישה שאין יותר דרך חזרה, כפי שאת כותבת, עליך לעשות מעשה ולהחליט להתגרש וזהו. גם אם הילדים יעברו תקופה קשה, והשנה הראשונה של הפרידה בין ההורים תמיד קשה לילדים, בסיכומו של דבר, מצבם יהיה טוב יותר, מאשר אם ימשיכו להיות חשופים להשפלות אימם על ידי אביהם, התפרצויות זעם שלו, וכו.
    במקרה שהאלימות חוזרת, המלצתי היא כן לפנות למשטרה - זו לעיתים קרובות הדרך היחידה למנוע חזרה של ארועים אשר ישפיעו לשלילה על הילדים יותר מכל פרידה בין הוריהם.

ברמה הפרקטית, המלצתי היא לפנות כבר עכשיו לעו"ד לעניני גרושין, ולהגיש תביעת מזונות/חלוקת רכוש בבית המשפט ותביעת גרושים אחרי כן בבית הדין, ויפה שעה אחת קודם. הנסיון מראה שגבררים רבים מבינים שסוף הקשר מתקרב, ומנצלים בקשות ותחינות ל"עוד פרק זמן" כדי לפעול להגשת תביעה בבית הדין הרבני, שעלולה מאד להיות בעוכריך. לאחר הגשת התביעה, תמיד אפשר, לנסות אלטרנטיבות כגישור וכו' - אך מוטב ומומלץ לעשות זאת בליווי של עו"ד מומחה בתחום.

בהצלחה,
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו