מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה נפשית ופיזיתנירה12/05/2011
הייתי שמחה אם תוכל לייעץ לי ולומר לי איך לצאת בשלום ממעגל יחסים מסוכנת.אני כבר כמה שנים ביחסים עם בן אדם חזק,דומיננטי,נבון,מניפולטיבי ומצד שני מאוד רגיש,מתחשב ודואג.פגשתי אותו בימים לא קלים בחיי,התייחסתי אליו כאבא וחבר,סיפרתי הכל מה שהיה בלב שלי ועל המשברים שעברתי.הייתי יותר צעירה,עם חוסר ביטחון,בודדת.בשנים אחרונות הרבה רבים ובכל ריב אני תמיד יוצאת אשמה,מפגרת,דפוקה,מכוערת וכו',לא רוצה לקרוא למילה שהוא משתמש בה כי זה משפיל מאוד.אומר שרוצה לחנך אותי,שאני צריכה להיות אישה עדינה ומקשיבה ואם הוא אומר משהו להקשיב אחרת אקבל אונש.כמה פעמים קיבלתי סטירות,כל פעם שניסיתי לפתוח את הפה כדי להסבירהיה אומר שאני ממזרה.רציתי לעזוב אותו,אומר שאוהב אותי ושצריכה לו כל החיים וחייבת לו כי הוציא אותי מזבל ומהרחוב..גם בדברים אחרים לפעמים יש לו אכזריות ודברים מוזרים שהוא מסביר שזה בסדר ושאני כמוהו...בקיצור מרגישה תלות בו כל שניה,פחד.מבולבלת ופוחדת לעשות צעד לפרידה..מה לעשות תעזרו לי בבקשה! יש ביננו כימיה,שנינו אוהבים חיים,רצינים ,לא אגיד שלא מרגישה איתו הרבה אישה מאושרת שמקשיבים לה,דואגים לה זה כנירא גם קשר אותי אליו מאוד חזק וגם התאמה בטמפרמנטים.חשבתי פעם לקשור איתו חיים אבל עכשיו לא רוצה כלום.בפעם האחרונה שרבנו ביקש שאחזיר לו כל המתנות ושיעשה קרחת או יאניש אותי במשהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נפשית ופיזית - תגובה
פנינה דובו13/05/2011נירה שלום,
לא ברורה לי בדיוק כוונתך, האם את מעניינת לסיים את הקשר עם בן זוגך או שאת עדיין קשורה אליו מכדי להפרד ממנו. ויכול להיות שאת עדיין מבולבלת ומתקשה להחליט.
אני מבינה את הבלבול הזה, היות ול"בן אדם" הזה ישנם צדדים שונים, חלקם חיוביים מבחינתך וחלקם שליליים (מאד). מצד אחד הוא עזר לך מאד, אך מצד שני הוא קנה עליך שליטה, משפיל אותך ופוגע בך.
כאשר תביני יותר לעומק מה קשר וקושר אותך אליו, תוכלי גם להתיר את הקשר הזה, במידה ותחליטי להפרד ממנו. כשתביני מהן הסיבות שגורמות (או גרמו) לך להזדקק אליו, תוכלי להבין מה חסר לך ולמלא את הצורך הזה בדרכים אחרות, שלא יפגעו בך.
היום את פועלת על פי מה שהוטבע בך במהלך חייך, באופן אוטומטי. עליך לפתוח את "תיבת ההילוכים" ההיא, ללמוד אותה ולהבין איך היא פועלת, כדי שתוכלי לשנותה. קצת קשה לעשות את זה לבד ולכן אני ממליצה לך לפנות לטיפול.
גם אם תחליטי להשאר עם בן זוגך, עליך לחזק את הנקודות שבהן את חלשה.
לפי מה שאת כותבת חיפשת אבא, היית צעירה וחסרת נסיון. היום את במקום אחר, למדת עוד כמה דברים על החיים. תני לעצמך הזדמנות נוספת, האמיני בעצמך
ובכוחות שיש לך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מקצועית או מסוכנת?
מיקי29/05/2011כותבת כאן אישה, שמתארת בדיוק - לפי הספר - איך היא נשלטת על ידי גבר אלים ומניפולטיבי: מכות, סטירות, איומים, עונשים, טענות שהיא חייבת לו את חייה, שהיא כלום בלעדיו, שהיא תלויה בו והוא דואג לה ו'אוהב' אותה.
והעצה המקצועית שניתנת לה כאן זה שהיא צריכה אולי להישאר איתו???
הרי זה תיאור קלאסי של יחסי התעללות.
למה צריך לחכות? שהיא גם תתחתן איתו חס וחלילה ותלד ילדים לתוך מעגל האלימות הזה? שיהיה עוד רצח של אשה שתשאיר אחריה ילדים שאביהם רצח את אימם?
בעיני זה חוסר אחריות.
נירה - אני רוצה להגיד לך שאת חייבת, פשוט חייבת, לקחת את עצמך ולעוף משם מהר!!!
את מתארת דפוס ברור מאוד של יחסי התעללות. כשזה מתחיל כך, זה נגמר בהתעללות פיזית, אלימה וקשה - גם בך וגם בילדים שחס וחלילה יהיו לך ממנו.
את אדם בוגר. אף אחד לא יכול להעניש אותך. אף אחד לא זכאי לעשות את זה.
את לא תלויה בו. את יכולה לקום וללכת. תאמיני בעצמך, את יכולה הרבה יותר טוב בלעדיו.
תתקשרי ל: 1-800-22-0000
או שתפני לרווחה בעיריה או במועצה שלך, או שניהם.
את חייבת לצאת משם!!! ואת יכולה לעשות את זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מקצועית או מסוכנת? - תגובה
פנינה דובו29/05/2011שלום מיקי,
שמחתי לקרוא את תגובתך. אני לא בטוחה שבשורה התחתונה היא שונה בהרבה מהתגובה שלי. בכל מקרה ודאי יש לה מקום כאן בפורום.
ואת נירה, כמו תמיד בחיים, תשמעי עוד דברים שונים מאנשים שונים, אך בסופו של דבר תעשי את הבחירות שלך בעצמך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)