מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חמהאיריס01/01/2008
שלום, חמותי לא אוהבת אותי ולטענתה הרחקתי את בנה ממנה. האמת שתמיד הרגשתי ממנה יחס מזלזל הפוגע עד כי לא המשכתי לבוא איתה במגע. בעלי רואה אותה פחות בגלל שאני לא מצטרפת אליו והאמת שאיני מוכנה לסבול את השפלותיה, המילים הלא יפות שהיא מסננת לעברי.
אבל, בעלי מדוכא מכך שאימו בוכה לו בטלפון וטוענת שאני גורמת לסכסוכים ולא מוכנה לבוא אליה, הוא מנסה לגרום לי לבוא איתו כדי שאיצמו תוכל לשפר את התנהגותה וכדי שהקשר יתחזק. אני ממש לא מעוניינת אך נקרעת בין רצון בעלי לבין הכבוד העצמי שלי. האם לדעתכם עלי לוותר ולנסות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמה
ד''ר גיא אנוש01/01/2008לאיריס שלום,
התיאור שלך לצערי אינו נדיר. יחסי חמה וכלה לעיתים עולים על שרטון. את מתארת תהליך של פגיעה מצידה ותגובה מצידך - תגובה לגיטימית מאד של התרחקות ממי שפוגע בך, אך גם לתגובה זו ישנה השלכה - הפגיעה בבעלך. לא ציינת באילו התנהגויות מדובר - האם היא ממש מעליבה, מקללת, או שאולי לך יש ציפיות מיוחדות ליחס אוהב במיוחד. יש הבדל בין זלזול פעיל, לבין חוסר אהדה.
ההמשך נכתב בהנחה שמדובר בזלזול פעיל ופגיעה מכוונת.
באופן כללי, אף שלעיתים קרובות צריך לעשות פשרות קטנות בזוגיות, חשוב מאד לא לעשות פשרות גדולות - כמו לוותר על כבודך ברמה כזו שתאפשר למישהו אחר להעליב אותך ולזלזל בך.
המלצתי היא שתאמרי לבעלך שאת מוכנה לחזור ולבקר אצל אימו, בתנאי שהיא תבטיח ותתחייב במפורש לא לחזור על אמירות או התנהגויות פוגעות. יש חשיבות להבטחה המפורשת, כיון שבאמירה מפורשת היא גם מודה בכך שעשתה זארת בעבר, וגם מתחייבת לא לחזור על כך. אל תסתפקי בכך שבעלך יגיד לאמו למה הוא מצפה, והיא "תסמן" באופן כלשהו שהיא מסכימה, זהו דפוס ידוע, שיביא רק לחזרה על מה שהיה. ואז, אם התנהגויות כאלה יחזרו, פשוט קומי ועיזבי באותו רגע.
אם זה לא יעזור - כדאי לכם ללכת לטיפול משפחתי, שיקיף את כולם, כך שתלבנו ותבררו, ותשנו את דפוסי האינטראקציה בינכם - ובכלל זה אני כולל את בעלך.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)