מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברחה עם ילדיינתי21/05/2011
אני אב לאבישי בן 2.5 שנים , ואלירן כבן חודש , חי בדירה עם ידועה בציבור , שהיא גרושה , ולה שני ילדים בני 14 ו12 , מבעלה הראשון , וילדיה שלה , נמצאים כ 7 שנים במשפחתון של הרווחה , לאחר שנלקחו ממנה , עקב ניסיון התאבדות , ואישפוזה באברבנל , ויש לציין שהקשר בינינו החל לפני כ 3.5 שנים.כל השנים היא מנסה להחזיר את ילדיה על גבי וחשבוני , ואני מסכל את זה כדי לא לקרוס כלכלית , השבוע , כאקט של נקמה , לקחה את ילדיי , וברחה מהבית לויצ"ו למעון לאלימות במשפחה - שאלותיי הן : מהן סמכויות הרווחה בעניין ?
מה הן זכויותיי ? ומה לדעתכן סיכויי בבית המשפט , לדרוש ולקבל הורה משמורן , על שני ילדיי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברחה עם ילדיי - תגובה
ד``ר מני מלכה22/05/2011נתי שלום
אכן מצבך הוא מצב מורכב.
תמיד ההגנה על חייהן ושלומן של נשים מלווה בכך שתיתכן פגיעה בזכויות של אדם אחר, במקרה שלך למשל בכך שאינך רואה את ילדיך.
בהערת ביניים שאיננה קשורה ישירות לשאלתך אני רוצה להפנות את תשומת ליבך לכך שהשאלה הגדולה עבורך היא כיצד תוכל לבדוק עם עצמך, מה החלק שלך בנסיבות הנוכחיות ואיזה חשבון נפש תוכל לעשות עם עצמך- שים לב כיצד אתה "מפרסם" פרטים על בת זוגתך שמפחיתים מהערך שלה ומציירים אותה כאדם לא שפוי- כל זאת בשעה שמדובר באישה שאתה עצמך בחרת כבת זוג! ובחרת להמשיך לחיות איתה!
לגבי השאלה שאתה שואל-
אני סבור שאכן הסוגיה שאתה מעלה היא סוגיה בעייתית, ובמיוחד לאור העובדה שאינך רואה את ילדיך.
על פי מיטב ידיעתי תוכל לפנות ליחידת הסיוע שבבית המשפט לענייני משפחה. תוכל להוציא באמצעות סיוע משפטי בקשה כדי לראות את ילדיך.
עליך להתכונן לכך שאין מדובר בתהליך של "מהיום למחר".
בעקבות בקשה זו מעורבת בעניין פקידת סעד - אשר תעשה את ההסדרים המתאימים לכך שתוכל לראות את ילדיך.
במידה וישנה התרשמות כי אשתך והילדים מצויים בסיכון כל שהוא- עליך להתכונן לאפשרות שבהמשך תראה את ילדיך דרך מרכז קשר.
החשוב מכל- אם אתה מרגיש כועס\נבגד\מתגעגע לילדים או קושי כל שהוא זה בהחלט הזמן והמקום לפנות לעזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורך. אמנם גברים רבים מזהים את הרווחה ואת המרכזים למניעת אלימות כגורמים שהם "לטובת" האישה. אבל אני מציע לך שלא ליפול למלכודת הזאת. זכותך המלאה כאזרח בישראל לקבל סיוע מהמוסדות- ואם אתה לא רואה את ילדיך- מצבך בהכרח דורש התייחסות.
אם אתה מגיע לבקש עזרה, נסה לנצל זאת כהזדמנות לגדול, להבין את הבחירות שלך באישה הנוכחית. יהיה טוב אם תיקח את הדברים לכיוון של התבוננות עצמית ושל חשבון נפש ולא של מלחמה עם האישה.
ייתכן ושותפתי לאתר עו"ס פנינה דובו תוכל להוסיף לך "טיפים" ורעיונות ביחס לסיטואציה המורכבת שבה אתה נמצא ולכללים של רשויות המשפט בעניין זה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)