אשתי מרביצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשתי מרביצה
    אור
    26/05/2011

נשואים כ-4 שנים. ילד אחד. מאז הלידה (כשנתיים וחצי) חלה הרעה דרסטית ביחסים בינינו. אשתי, חשה שההורים שלי לא מתייחסים אליה, לא נותנים יחס שווה כמו לילדיו של אחי, לא עוזרים מספיק בביביסיטר, לא יוזמים ביקורים ולאחרונה תלונות שהם לא מתייחסים אליה ולא אוהבים אותה.
    במהלך התקופה, בשלב מסוים אני חציתי קווים אדומים ועניתי לה שלדעתי היא טיפשה שהיא לא יורדת מהעץ הזה.
    בנקודת תפנית זו שאני דברתי לא יפה - נחצו גבולות רבים. וכיום בזמנים של מריבה אנחנו מקללים ופוגעים אחד בשני. שנינו עסוקים "בלהחזיר" אחד לשני וכשהאחד נרגע השני מתחיל.
    המריבות קשות מאוד אבל לאחר יומיים אנחנו חוזרים לשגרה של חיים נורמליים וטובים.
    לאחרונה, לאחר או בזמן מריבה. אשתי מסלקת אותי מהבית בצרחות ובמכות פיזיות: בעיטות, אחיזות, אגרופים ואף זריקת חפצים.
    אני אובד עצות - בזמן מריבה אני לא מבין מה אני עושה בקשר הסדיסטי הזה וכשאני נרגע אני מטבעי אופטימי ומאמין שאפשר לשקם. סה"כ מאוד חשוב לי התא המשפחתי. להרחיב את המשפחה ולחיות חיים נורמטיביים.
    היינו בטיפול זוגי אצל שני מטפלים שונים. הטיפולים בעיקר העלו שאנחנו מודעים לאיפה כל אחד מאיתנו לא בסדר - אבל לא מסוגלים לשנות.
    אשמח מאוד לתגובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשתי מרביצה

הוספת תגובה

• אשתי מרביצה - תגובה

פנינה דובו
    27/05/2011

אור שלום,
    קודם כל אני שמחה שפנית אלינו. גברים, משום מה, לא מרבים לפנות ולבקש עזרה בנושא הזה. ולענין -

לא מקרה הוא שהבעיות החמירו לאחר לידת בנכם, שכן הרך הנולד מגלם בתוכו את מה שנוצר מחיבור בין שניים, אך הוא גם עלול להחריף את התחרות בין בני הזוג, בשעה שכל אחד חושב שחלקו (ביצירה המשותפת) יקופח.
    זה קורה כאשר בני הזוג עדיין עסוקים כל אחד בהגנה על מקומו שלו בזוגיות, אך הם עושים זאת על ידי הצרת צעדיו של בן זוגם יותר מאשר לקיחת אחריות כל אחד על עצמו, על חלקו ועל מילוי צרכיו.
    זה קורה גם כאשר בני הזוג עדיין אינם בוגרים ועצמאיים מספיק והם תלויים במידה רבה מדי האחד בשני. הם חסרים עדיין את היכולת לסמוך האחד על השני, מתוך אמון מלא בברית שביניהם, מתוך בטחון עצמי, ומבלי לחשוש שבן הזוג יפגע בהם, יתפוש או יצמצם את מקומם.
    תהליך זה עובר במידה מסויימת על כל זוג וזוג בתחילת דרכו, אך המינון הוא הקובע וכאשר הוא גבוה מדי הוא פוגע והרסני, כמו במקרה שלכם.
    בעניין האלימות ממנה סובלים שניכם - אין ספק שיש ואפשר לטפל בה. גם אתה וגם אשתך זקוקים לבדוק כל אחד את עצמו, מה הוא רוצה ומעוניין לעשות כדי להגמל מדפוסים שמזיקים לו ואיך הוא יכול לשנותם.
    בניגוד לטיפולים שהייתם בהם: א. אני חושבת שהפעם כדאי שתתחילו טיפול כל אחד בנפרד, ב. אני לא חושבת שאתם לא בסדר, אלא שאתם זקוקים לעזרה מתאימה כדי ללמוד איך להשיג את המטרות שלכם בדרך שבה תצליחו יותר ו-ג. אני מאמינה שתמיד אפשר להשתנות וגם אתם מסוגלים, עם עזרה נכונה.
    המרכזים לטיפול באלימות במשפחה בשרותי הרווחה רכשו הרבה נסיון וידע בתחום הזה ולכן כדאי לפנות אליהם.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו