מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטירות לילדה בת ארבעאנונימי20/06/2011
אחותה של זוגתי ובעלה נותנים סטירות לילדתם, בת ארבע בלבד.
לטענתם מדובר בענישה חינוכית לגיטימית, ולא רק שהם לא מתביישים בזה, אלא מדברים על כך באופן חופשי ליד המשפחה המורחבת, ולאחרונה אפילו סטרו לה מול עיני!!! כשכל חטאה של הילדה המסכנה היה שהיא בכתבה הרבה!!!
לאחר המקרה הזה אמרתי להם שזה לא לעניין ושיפסיקו לסטור לה, והם ענו ש"שום דבר רע לא קורה מכמה סטירות", ושהם בסדר גמור למרות שקיבלו סטירות בילדותם (ובאמת זוגתי הגיעה מבית אלים, כך שאין לי שום ספק שאחותה חטפה לא מעט סטירות בילדותה), ושהם יודעים מה טוב לילדה.
אני מתלבט - מצד אחד, אני יודע בוודאת שהם לא משתמשים באלימות קשה שגורמת לנזק גופני, ואני גם יודע בוודאו שהם סטרו לבת שלהם רק פעמים ספורות. אגב, לבן הגדול שלהם הם לא סטרו מעולם.
מצד שני, אם הם חושבים שזה עונש לגיטימי לילדה בת ארבע שבוכה, אז מה הם יעשו כשהילדה תהיה בגיל ההתבגרות???
אני לא מרגיש שאני יכול לשבת בשקט ולא להתייחס לזה, אבל אני יודע שההורים גם ככה חושבים שאני עוף מוזר ווהסיכויי שהם ייחסו חשיבות כלשהי לכך שאמרתי להם לא להכות את הילדה... קלוש מאוד.
אז מה אני יכול לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטירות לילדה בת ארבע - תגובה
ד``ר מני מלכה20/06/2011לאנונימי שלום רב
אכן מצבך מורכב ומסובך.
הלוואי והערותך היו יכולים להספיק ולעודד את ההורים שלא לסטור לביתם הקטנה.
שים לב שמבחינת החוק חלה עליך חובת דיווח במקרה ומדובר בילד המוגדר, מתוקף חוק כחסר ישע והוא עובר הזנחה או התעללות.
ייתכן כמובן שלא מדובר בהזנחה ו\או התעללות או בשיטה לקויה ליצירת גבולות ואכן במקרה שכזה הורים יכולים לקבל ייעוץ.
אין לי ספק שאתה מצוי בקונפליקט גדול בין אהבתך וקרבתך לאחותה של זוגתך ובין רגישותך לילדה הקטנה. אולי תוכל להזהיר את ההורים ולהפנות את תשומת ליבם לכך שהתנהגות מסוג זה יכולה להיות מדווחת ולגרור ביקורת ומעקב של רשויות החוק והרווחה. ברור שזהו איננו הפתרון המלא. טוב יהיה כאמור, אם ההורים יוכלו לרכוש שיטות אחרות ליצירת גבולות.
למען הסר ספק- התנהגות מסוג זה אסורה על פי חוק!
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אנונימי21/06/2011ראשית - תודה שהבהרת שזה לא חוקי.
אמרתי את זה לגיסתי, אבל לא הייתי בטוח שאני צודק...
שנית, הזנחה אין כאן (אם כבר אז להיפך - קצת יותר מדי דאגנות והקפדה), אבל לגבי התעללות...
עולם המושגים שאני מכיר הוא שכל הרמת יד, במיוחד לילדה כל כך קטנה ובמיוחד שזה נעשה בכוונה ולא רק איבוד עשתונות רגעי - כל סטירה היא בעצם התעללות.
אבל שוב - אני ממש לא בטוח שאני צודק...
ברור לי שההורים אוהבים את ילדיהם, לא נתקלתי באלימות מילולית או באלימות שלא היתה לה שום סיבה. הילדה לא נראית שהיא עברה טראומה - להיפך, היא מדברת על כך באופן חופשי עם ההורים, הדודים והסבא וסבתא, כאילו שזו התנהגות סבירה וראויה. היא לא מתביישת או מפחדת. אפילו נראה היה לי שהבן הגדול מקנא בה על כך שהיא מקבל תשומת לב כזו...
כל המבוגרים במשפחה המורחבת לא רואים בכך שום בעיה. רק זוגתי חושבת שזה רע - אבל היא בטוחה שאין שום דבר שאפשר לעשות ושאם נתערב רק נגרום להורים להמשיך ביתר שאת. אמרתי לה שאולי הייתי צריך לאיים שאם זה יקרה שוב אדוח לרשויות - אבל היא טוענת שאיום כזה רק יכעיס את אחותה ולא יועיל.
אני יודע שישי צדק בדבריה - שלפחות כרגע, הילדה חיה חיים סבירים, וכנראה שאם אלחץ על ההורים מי שיסבול מזה תהיה הילדה...
אבל איך אני יכול לשבת בשקט ולא לעשות כלום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר מני מלכה21/06/2011הי
אכן הדברים הללו נורא מורכבים ועדינים ובעיקר הסיטואציה בה אתה נמצא. לפעמים הרצון להועיל יכול לחולל נזק.
מבחינת החוק היבש חלה עליך חובת דיווח.
רק מעקב של פקידת סעד לחוק ילדים ונוער יוכל לקבוע אם מדובר בהתעללות ולהמליץ על דרכי טיפול.
ניתן לדווח במחלקת הרווחה באיזור המגורים- גם בעילום שם.
ניתן גם להתקשר למוקד ילדים בסיכון
1-800-220-000
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)