בן זוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג
    יפה
    06/01/2008

שלום, היכרתי גבר מקסים לפני מספר חודשים, יש ביננו אהבה מאד גדולה, הוא מתנהג אלי טוב ואני שוקלת לעבור לגור איתו. לפני מספר ימים התחילו טלפונים בביתי וניתוקים, לבסוף באחת השיחות הציגה את עצמה גרושתו של בן הזוג שלי (ידעתי שהוא גרוש עם ילד) היא החלה לספר לי שהם התגרשו כיו שהיה מכה אותה והיא רק קוצה להזהיר אותי שאליה שבנת הנישואים הראשונה הכל היה מושלם ואז החלו הדברים להשתבש. היא נשמעה מאד אמינה ורציונלית ונכנסתי קצת לחששות, אני חושבת שאם אומר לו את זה זה עשוי ליצור סכסכוך גם הבניני לבינו וגם מול גרושתו. איני יכולה להיות בטוחה שמה שאמרה זה בטוח במאה אחוז, אך תחושתי אומרת לי שאכן היא אשה מוכה כי כך נשמעה לי.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות, חברותי אמרו לי לעזוב אותו, משפחתי אומרת שהגרושה משקרת ואני לא יודעת אם באמת היכה אותה האם השתנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג

הוספת תגובה

• ליפה

ד''ר גיא אנוש
    06/01/2008

יפה שלום,
    באופן כללי - אני ממליץ להקשיב לתחושות בטן. הן מרמזות לרוב על מקבץ של נתונים ואינפורמציה שהבחנו בהם באופן לא מודע אך לא תמיד נוכל להגדיר בפרוש במילים.
    אני ממליץ לך לפתוח איתו את הדברים ולשמוע את הגרסה שלו, ולשים לב היטב לא ו פ ן בו הוא מגיב - האם הוא מגיב בכעס ובאלימות מילולית (גם אם זה כלפי גרושתו ולא ישירות כלפייך); האם הוא מכחיש בשלווה את הכל? האם הוא מספר שהדברים היו אך הוא השתנה? רם כן, איך התרחש השינוי?
    לידיעתך, אנשים לא משתנים בקלות - במיוחד לא התנהגות כה חריגה כאלימות - זהו דפוס התנהגותי.

לא הייתי חושש מכך שזה יעורר עימות בינו לבינך או בינו לבין גרושתו - להפך - זו ההזדמנות שלך לראות אותו בכעסו - ולראות איך הוא כועס ומה הוא עושה בכעס. אין אנשים שלא כועסים (או לפחות הם נדירים מאד) - השאלה היא איך כועסים מה עושים עם הכעס. כפי שאמרו חז"ל, אדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו, ואני מוסיף - אלימותו של אדם ניכרת בעיקר בכעסו.

לסיום - זוהי ההזדמנות שלך לברר האםמנם גבר חלומותייך לפנייך או מקסם שוא.

בהצלחה, ואנא אל תהססי לשאול שאלות נוספות אם יש לך.

בברכה, גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו