מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זאת אלימות?אלמונית28/06/2011
שלום אני נשואה שנה יש לי שני ילדים הילדה הראשונה שלי היא בת 3 והיא אינה מבעלי
בעלי בן 27 כמוני כשהתחלתי לצאת איתו הוא היה מדהים אך שמתי לב שהוא נוטה להתעצבן ז''א כועס מקלל מעליב אותי אבל בכל זאת התחתנתי איתו כי הייתי בהריון...הוא יכול להיות הכי מדהים הכי עדין ,וכשקשה לו בעבודה הוא כועס עליי מאשים אותי בכל צרותיו כול הזמן אומר לי שהעתיד של המשפחה תלוי בי ואיך שאני מתנהגת ככה התוצאות ז''א שאני לא מכבדת אותו אני לא מבינה מה הוא רוצה ממני ????? אומר לי מטומטמת אישה טיפשה וקטנה ,אני לא עובדת בגלל הילד ,אין לי גישה לחשבון שלו כי הוא לא סומך עליי בכסף , רב עם כל המשפחה שלי ולא מדבר איתם גם פעם היה כועס עליי שאני לא מוכנה להיפרד מהם..אני פונה אליכם כי אתמול וזאת לא פעם ראשונה שהוא ישב בסלון והיה טלפון מהעבודה והילדים רעשו הוא לא שמע את השיחה כול כך טוב אך שסיים אותה הוא לקח את העט שהיה על השולחן וזרק בחוזקה על הילדה ואח''כ צרח עליה והעניש אותה כי הפריע לו לדבר...אני הייתי בשוק כי גם התינוק זחל על הרצפה אם זה היה פוגע בו?????? אמרתי לו שהוא אלים הוא אמר שאני אשמה כי לא השתקתי אותם ושאין לי שום כבוד אליו , האמת אני מפחדת להשאיר את הילדה איתו לבד ..הוא אומר לי שאני חולת נפש על זה ..ושאני אעוף מהבית (שכירות) מצידו שאגור ברחוב מה לעשות האם אני מגזימה בתגובות שלי? הוא לא מוכן ללכת לטיפול למרות שהבטיח לי...לפני שהתחתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת אלימות? - תגובה
פנינה דובו28/06/2011שלום לך,
בעלך מאשים אותך בכל, מסיר אחריות למצבכם כבני זוג, מתייחס אליך באופן משפיל, לא מעריך את התנהלותך הכספית, מבודד אותך ממשפחתך ופוגע בביתך, מערער על הבריאות הנפשית שלך ומראה לך שאינך חשובה לו.
יחד עם זאת הוא יכול להיות הכי מדהים והכי עדין. זו כבר סיבה טובה להכנס לקונפליקט: לאיזה מבין ההתנהגויות שלו להתייחס, האם לצד הטוב שלו או אולי לצד הרע?
את מתקשה לתת תשובה ושואלת אם את מגזימה בתגובות שלך.
ואיך את מגיבה?
את לא מכבדת אותו, את לא ממש מבינה מה הוא רוצה ממך, את לא סומכת עליו כאב לילדיך. את גם ויתרת לו כשלא קיים את הבטחתו ללכת לטיפול.
אני אקשה עליך ואשאל: יתכן שבעצם גם לך לא כל כך נוח עם עצמך? על כך שהתחתנת איתו בגלל ההריון? על כך שהוא המפרנס ואת אינך עובדת? על כך שבתקופה מסויימת העדפת את משפחתך עליו ולא עזרת לו להיות איתם בקשר?
אני מציעה לך לברר את כל התחושות האלה שאיתן את מסתובבת. שכן הן מבלבלות אותך ומשאירות אותך תקועה במעגל סגור, בתחושה של אין-מוצא ובחוסר יכולת לעשות שינוי.
חשוב שתתדעי: השינוי מתחיל קודם כל מעצמנו. כשתביני מה גורם לך להתנהג באופן שבו את מתנהגת, תוכלי גם לבחור אם להמשיך באותה התנהגות או לשנותה. כשתהיי יותר ברורה לעצמך, תדעי גם מה את רוצה מבעלך.
אני ממליצה לך לפנות לשרותי הרווחה ולבקש טיפול על ידי מטפל מומחה לנושא. מאד יכול להיות שאחריך יצטרף לטיפול גם בעלך ואז תרויחו שניכם.
מה שחשוב הוא שאת תקחי את חייך וגורלך בידיך. וזה תלוי בך!
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
אלמונית30/06/2011היי,
הלכתי ללשכת הרווחה אמרו שיראו מה יוכלו לעשות למעני , באשר לבעלי, הוא זה שבחר להסתכסך עם משפחתי הם נורא אהבו אותו בהתחלה עד שהוא החליט לטנף עליהם ללא סיבה אז אני ממש לא מקור הסכסוך פה ,באשר לזה שהוא מפרנס ,סליחה הוא בעלי והוא מחויב לפרנס אותי גם אם לא אצא לעולם לעבודה כך כתוב בכתובה והוא חתום עליה ,הוא לא מראה שום סימן לחרטה על המילים המכוערות שלו כלפיי אפילו היום כבר התחיל לקרוא לי מטומטמת ברחוב וזאת בגלל שהערתי לו למה אתה אומר לילדה לסתום את הפה שהיא שרה באוטו ...הוא שיש לה ריח של פרות על הבוקר ...אז הוא פשוט בן אדם דפוק ולמה אני אוהבת כזה בן אדם שיעשה רק רע לבת שלי ידבר עליה ככה וישרוט לה את המוח איזו אימא אני אם אני ייתן לזה לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך - תגובה
פנינה דובו30/06/2011שלום יקרה,
שמחה שפנית לרווחה. תדאגי לקבל מהם את העזרה שאת זקוקה לה.
אם לא הייתי מספיק מובנת, חשוב לי להסביר שלרגע לא חשבתי להאשים אותך במשהו. להיפך, ניסיתי לשער מה מטריד אותך ומה מפריע לך, כדי לעזור לך לעשות צעד אחד - ולו קטן - שיקדם אותך ויעשה לך טוב.
אחרי הכל את עצמך שואלת "למה אני אוהבת כזה בן אדם". אולי תסכימי איתי, אם אומר שאנשים אחרים מבינים עוד הרבה פחות ממך איך זה יכול להיות שאת עדיין אוהבת אותו, ושואלים את אותה שאלה שאת שואלת. כי התשובה באמת מורכבת ולא פשוטה להבנה.
בינך לבינך את גם שואלת "איזה מין אמא אני", כי ביחד עם הנסיון להגן על ביתך, את יודעת, שלמרות כל מה שאת עושה, עדיין הילדה נפגעת.
ואני כן מבינה את הקושי שלך למצוא את הפתרון השלם ואת ההתלבטות שלך.
ולכן אני מציעה לך ללכת לטיפול. כי לבד זה קשה. ולא בגלל שאת לא בסדר.
מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב
שיהיה לך בהצלחה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלמונית01/07/2011שלום פנינה ,אתמול ביקשתי לדבר איתו על מה שקרה , והוא כמובן צרח עליי בצרחות ושאג כמו אריה במקרה חברה שלי הייתה על הקו ללא ידיעתו ופשוט אמרה שלעולם לא שמעה דבר שכזה ...בכל אופן בלהט הדברים הוא אמר לי שהוא עובד בעבודה מסוכנת ואני מתקשרת ל***ן לו במוח ..ואם משהו יקרה לו הוא קודם כל אם יישאר חי יבוא הביתה יקרע אותי מכות ואז יירגע אולי אח''כ הוא יצטער אבל קודם הוא ירגיש טוב ...אחר כך אמר שהוא יהרוג אותי אני שוב אומרת זה היה בלהט הדברים כי הוא גם נפגע שכתבתי לו הודעה שבה קיללתי אותו בגלל מה שקרה בבוקר...האם אני צריכה להתייחס לזה ברצינות? כמובן שהוא אמר שיש לי מוח של בת 4 ואני לא מבינה מה הוא רוצה ממני..שהוא בסה''כ רוצה אם אני לא הולכת לעבודה שאני אעשה עם עצמי משהו שאני מתרקבת...שאני בדיכאון אחריי לידה וכל מני כאלה..שהוא רק רוצה בטובתי .. ואם אני בוחרת לא לעבוד בסדר אין לו שום בעיה אבל שאני אעשה כל מה שהוא אומר לי וישתוק כי אני לא יכולה גם לא לעשות כלום וגם לבוא בבקשות , שאם אני רוצה כבוד ככה הדברים צריכים להיות ,
אולי הוא פשוט לא יודע איך להתבטא ז''א איך להציג את עצמו למרות שהוא ממש רהוט בדיבורו באופן טבעי אני ממש לא יודעת מה לעשות....לאור הדברים שכתבתי יש מקום לדאגה ממנו פנינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פנינה דובו01/07/2011שלום לך,
איומים מסוג זה שאת כותבת עליהם הם כבר עניין לתלונה במשטרה.
אם יש לך עדיין התלבטות בעניין, שתפי והתייעצי עם הגורמים המתאימים בשירותי הרווחה, שיעזרו לך בכך.
אני מציעה לך לא למתוח את החבל ולא "לחמם" עוד יותר את האוירה בבית, כל עוד אין לך הגנה נוספת. את העימותים עם בעלך עליך לנהל רק כשאת כבר יודעת אלה אמצעי הגנה עומדים לרשותך וכיצד להשתמש בהם.
אז כן! התייחסי לדברים שלו ברצינות. יש מקום לדאגה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)