פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי ניהיה אלים
    sasi
    27/10/2007

שלום
    אנחנו נשואים 7 שנים + 2 במשך שנות הנישואין הוא מידי פעם אגרסיבי, צועק ופעם דחף אותי , פעם
    ירק עלי והשיא היה לפני כמה לילות באמצע מריבה הוא דחף ואני החזרתי והוא החזיר לי חזק יותר
    והשאיר לי סימנים כחולים על הידים. מה עושים? למשטרה לא הלכתי, אני מחפשת יותר כיוון של ייעוץ,
    והוא מסכים ללכת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי ניהיה אלים

הוספת תגובה

• יעוץ וטיפול באלימות במשפחה

ד''ר גיא אנוש
    27/10/2007

מומלץ לפנות אל מרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה הקרוב למקום מגוריכם. ניתן למצא את הטלפונים בספר טלפונים, או דרך לשכת הרווחה העירונית, או על האינטרנט, או בקו חרום:
    1-800-220-000.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות נגד ילדים
    חסוי
    25/10/2007

הייתי היום בבנק והייתי עדה לסיטואציה הבאה:

אישה שחיכתה שם בתור עם בנה הקטן (בערך בן 3 או 4), הילד כנראה השתולל יותר מדי, לא יודעת בדיוק מה קרה אבל איכשהו היה מצב שהיא הרימה אותו תוך כדי הפעלת כוח מסוים, מהרצפה והוא בתגובה בכה וצרח, כדרכם של ילדים וכדי להביע התנגדות הוא נתן לה כמה "מכות" על הרגל. היא אמרה לו "זאת פעם אחרונה שאתה מרביץ לי" ובתגובה נתנה לו כמה "פליקים" על היד.

כל הזמן הזה ישבתי בשקט ולא הגבתי. האמת, אני אפילו לא יודעת אם היה מה להגיב.
    בכל זאת אני חושבת, אם הילד בוחר לתת מכות (לא משנה שאין לו את הכוח בשביל זה אבל העיקר הכוונה), הוא בוודאי למד את זה איפשהו, לא? וזה שהיא נותנת לו מכות על היד (אם כי לא נראו ממש חזקות), האם זה לא אומר משהו?

לא יודעת, אני בטוחה שהורות ואימהות זה לא מקצוע קל ולא תמיד יודעים איך להציב גבולות.
    אבל האם הדרך שבה האמא נהגה במקרה הזה היא לגיטימית או שמדובר באלימות עם כל המשתמע מכך?
    לי זה כיווץ משהו בבטן לראות את זה אבל אולי אני סתם רגישה יתר על המידה, כי גדלתי בבית אלים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נגד ילדים

הוספת תגובה

• אלימות ילדים ואלימות כלפי ילדים

ד''ר גיא אנוש
    25/10/2007

הסיטואציה בהחלט מתארת אלימות של הורה כלפי ילד, אך אלימות קלה, שבאה כתוצאה מתחושת חוסר אונים וחוסר יכולת להציב גבולות בפני פריקת עול אלימה של הילד עצמו.
    חשוב להבין שאלימות כאמצעי משמעת אינה עוזרת. היא משדרת לילד חולשה של ההורה, ויכולה בהחלט להביא למעגל של הסלמה במערכת היחסים בין ההורה לילד. במקרה של ילדים הפורצים גבולות ומתנהגים בצורה פרועה ואלימה, יש להציב להם גבולות באופן ברור והחלטי, ולהסביר בקצרה מדוע התנהגותם אינה מקובלת. לאחר מכן, בשלב מאוחר יותר, ניתן לנהל דיון ולהסביר לילד את הבעייתיות בהתנהגותו.
    לעומת זאת – הורה שמכה על היד מראה בכך דוגמא לילד שזוהי הדרך להתמודד.
    חשוב לא לפול למלכודת של ראיית הילד כשווה להורה! זוהי מלכודת נפוצה, ששני הביטויים שלה הם הנטייה של הורים מסוימים להתווכח עם ילדיהם באותה רמה, או מצד שני להשיב לפריצת הגבולות של הילד באלימות הדומה לזו של הילד. בשני המקרים מדובר בטעות חמורה. ההורה הוא מבוגר האחראי על הילד, והילד הוא קטין שההורה אחראי עליו.
    הורים שאינם מצליחים להשיג זאת, רצוי שיפנו לקבל ייעוץ מקצועי. ניתן לפנות דרך לשכות הרווחה, או דרך קופות החולים, או באופן עצמאי לעובדים סוציאליים או פסיכולוגים המתמחים בטיפול משפחתי ו/או בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מכה ומרעיל

אור
    04/12/2008

מגיל קטן היינו סובלים מאבא שלי מכות רצח. מכניסתו לבית היה מרביץ לכל מי שעובר לידו-ילדים, לאמא שלי, מכות מאוד חזקות. מקלל ומישתולל. עד היום אני בת 320 הוא מאיים עליי ומקלל, לאן עליי ליפנות לעזרה ללא תשלום כי אני לא עובדת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר הדס גולדבלט
    08/12/2008

אני מתארת לעצמי שהתכוונת לכתוב שאת בת 32 היום. פני ליחידה לטיפול באלימות במשפחה במקום מגורייך. אנשי מקצוע ייפגשו אתך, יתרשמו ויוכלו להמליץ לך על סוג העזרה המתאימה לך. הטיפול עולה שם במחיר לא גבוה.
    בהצלחה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחחחחחחחחחחחחח...........

יעל
    03/05/2010

איזה משונה את. העצות שלך כאלה יבשות. לדבריך "פני למשהו אחר לא אלי "...... לא ברור איך נתנו לך לנהל פורום... את לא ניראת ממש טבה במה שאת עושה. לא הייתי ממליצה לאף אחד ללכת אליך כדי לקבל עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטירה מחבר שלי
    ש.
    21/10/2007

נתקלתי בפורום הזה בדיוק כשיש לי בעיה דחופה ואין לי עם מי להתייעץ חוץ מחברות שלי כי אני לא רוצה שאף אחד ידע. טוב שאתם כאן ובהצלחה.
    אני בת 21, יש לי חבר כבר יותר משנה. הוא לא אוהב שאני מסתובבת עם ידידים ואחרי שיום אחד הוא שאל אותי איפה הייתי ואמרתי שעם ידיד אחד נהיה ריב רציני עם צעקות והעלבות משני הצדדים. אחרי שאמרתי לו כמה דברים לא יפים בצעקות הוא התעצבן נורא והוריד לי סטירה.
    מיד אחרי זה הוא נכנס להלם והתחרט נורא אבל אני הלכתי משם אפילו שהוא ניסה שאני אשאר. מאז הוא מתקשר אלי כל הזמן, שלח לי פרחים הביתה ועושה הכל כדי שנחזור אבל אני לא יודעת אם לתת לו סיכוי או שמי שהביא סטירה פעם אחת יעשה את זה עוד פעם ואני צריכה פשוט לסיים את זה בלי לתת לו צ'אנס.
    מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    סטירה מחבר שלי

הוספת תגובה

• תשובה לסטירה מחבר שלי

ד''ר גיא אנוש
    23/10/2007

ש. שלום,

המקרה שאת מתארת מצטייר כמקרה קלאסי של התנהגות אלימה. ישנו כאן מעגל התנהגותי שאם לא יטופל ובהקדם, רק ילך ויחריף עם הזמן - קנאה אובססיבית; הצרת צעדים - זאת אומרת - הגבלת פעולותייך, ובעיקר הגבלת הקשרים שלך עם אנשים אחרים; שמביאה להתפרצות אלימה; ובעקבות ההתפרצות הבעת רגשות חרטה ונסיון לפייס אותך.
    התנהגות כזו היא דפוס מוכר, מתועד וידוע אצל גברים אלימים (אף שישנם גם דפוסים אחרים). אם לא יעשה שינוי וטיפול משמעותי, הדפוס הזה ימשיך, ואת תמצאי את עצמך שוב ושוב "חוטפת" ומוותרת, סולחת, מנסה להזהר ולרצות אותו, להמנע ממה שירגיז אותו, ואז את חוטפת שוב.

כיצד להתנהג בקשר אליו? זו למעשה הבחירה שלך, ורק שלך.
    אם תבחרי להפרד ממנו ולא לחזור בך, זוהי בהחלט זכותך, אין ספק שתחסכי מעצמך הרבה כאב לב וכאב פיזי, אם לא יותר מכך.
    מצד שני, אם הקשר איתו מאד חשוב לך, וברצונך לשמור על הקשר הזה, ההמלצה היא לגשת לטיפול אצל מישהו המתמחה באלימות זוגית. מומלץ לפנות אל מרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה הקרוב למקום מגוריכם. ניתן למצא את הטלפונים בספר טלפונים, או דרך לשכת הרווחה העירונית, או על האינטרנט, או בקו חרום: 1-800-220-000.
    לפנות לטיפול זה אומר ששניכם, גם את, אך בעיקר בן זוגך, זקוקים לטיפול ועזרה. צורכי שליטה, קנאה ואלימות, לא נפתרים מעצמם, וגם לא נפתרים כתוצאה מזה שהוא "מבטיח שזה לא יקרה שוב לעולם" - אם זה לא יטופל, זה יקרה שוב.

מקווה שעזרתי,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה