פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מצד הבן
    שרון
    06/12/2007

שלום רב.

הבן שלי בן 12 ומרבה להסתגר בחדר. אם אני מנסה לפנות אליו הוא כועס ונוהג לטרוק את הדלת. אתמול הוא איים כי יכה אותי למרות שלא עשה זאת.
    חשוב לי לציין שאני אם חד הורית ולכן אין אבא בבית. תקופה מסויימת הוא הלך ליועצים ועכשיו הפסיק והיה פחות בעייתי ופתאום שוב חזר לו ההתנהגות הזו. האם יש מסגרת שאפשר לקבל עזרה במחירים מוזלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מצד הבן

הוספת תגובה

• קבלת עזרה במחירים מוזלים

ד''ר גיא אנוש
    07/12/2007

בהחלט אפשר לקבל עזרה במסגרת לשכת הרווחה המקומית, תחנה לטיפול מפחתי או ביחידה לטיפול באלימות במשפחה באזור מגוריכם במחירים מוזלים. במקומות אלו עובדים עובדים סוציאלים בעלי הכשרה לעבוד עם בעיות מפשחתיות ואלימות - גם של ילדים ונוער, והתשלום מבוסס הכנסה. בהצלחה, גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם ייאוש.
    מירי
    04/12/2007

אני מרגישה מיואשת! כל שבוע מריבה חדשה..........

לקביעת תור
    סגירה
    סתם ייאוש.

הוספת תגובה

• למיואשת

ד''ר גיא אנוש
    04/12/2007

למיואשת שלום, את לא מזכירה נושא או שאלה שאליה ניתן ממש להתיחס. עם זאת, לכתוב שאת מיואשת ו"כל שבוע מריבה חדשה" בפורום העוסק באלימות במשפחה, זוהי בהחלט אמירה הנשמעת כקריאה לעזרה. כיון שכך, הייתי ממליץ לך לשקול מחדש את מערכת היחסים, ולבחון ברצינות את האפשרות לשנות אותה על ידי יציאה מנה, או על ידי עשית שינוי אמיתי - דבר אשר לעיתים ניתן לעשות לבד, אך בדרך כלל דורש סיוע מקצועי.
    בהצלחה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    02/12/2007

אני בן 13. אני ואחותי כל הזמן רבים מכות. מה אפשר לעשות כדי להפסיק את האלימות הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאריק

ד''ר גיא אנוש
    02/12/2007

שלום אריק, לא כתבת בת כמה אחותך, ואם יש עוד אחים במשפחה. בכל מקרה, כדי ללכת מכות דרושים בדרך כלל שניים. לכן, כדי שאתה ואחותך לא תלכו מכות, צריך לעשות הפרדת כוחות. כיון שהבעיה מציקה לך, הייתי ממליץ לך להתרחק ממנה, ואם היא מתגרה בך (ואני די משוכנע שכך אתה מרגיש), תנסה להתעלם, או לבקש את התערבות המבוגרים. אתה יכול להגיד להוריך שהיא מתגרה ואתה מבקש מהם להתערב כדי לעזור למנוע מריבות.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב אלים
    שחר
    29/11/2007

בילדותי סבלתי מאב אלים פיזית ומילולית.
    כיום איני נמצאת בקשר אמנם, אך אני מפחדת כי יש בי ניצני אלימות וכעסים מודחקים.
    לעיתים הם יוצאים בדמות כעס גדול וצעקות וחוסר סבלנות.
    אני חוששת מכך בהקשר למשפחה וילדים.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אב אלים

הוספת תגובה

• תשובה לשחר

ד''ר גיא אנוש
    29/11/2007

ראשית, העובדה שאת מודעת לכך, זה כבר חצי הדרך לשינוי, ועל כך תבורכי. מעבר לכך, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות עבורך ועבור ילדייך זה לקבל ייעוץ מקצועי וטיפול. זה יאפשר לך להתמודד טוב יותר עם נטיות הכעס שלך, למצא פתרונות ותחליפים להתפרצויות הכעס, ובאופן כללי להרגיש טוב יותר עם עצמך, וכך להיות רגועה יותר ולהגיב טוב יותר לסביבתך. ניתן ללכת לטיפול ולמצא ייעוץ באופן עצמאי, דרך קופות החולים, או דרך לשכת הרווחה המקומית. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    27/11/2007

ילדי בניי 10 ו8,הם מציקים אחד לשני ,זה מתחיל בהצקות קטנות (באופן פיזי)וכמובן נגרר לאלימות של מכות מכאיבות בינהם,כמעט תמיד יש את מי שמציג עצמו כקורבן וכמובן שלדבריהם אף אחד מהם לא התחיל. התסכול הגדול שלי כמו כאבי העצום מכך שילדי פוגעים אחד בשני שאני לא מוצאת את הדרך לעצור את המעגל המכוער הזה, עם כל הפצרותי שישתמשו במילים, שהם ילדים גדולים וכו .. מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחיים

ד''ר גיא אנוש
    28/11/2007

שלום,
    ראשית, מריבות בין אחים הן דבר נורמטיבי כשלעצמו. פעמים רבות הן מאוזנות על ידי משחק משותף, ועשיה אחרת ביחד. השאלה היא ענין האלימות שמתרחשת בינהם, ומה היחס בין המריבות לבין העשיה והמשחק המשותפים. אני הייתי מנסה לראות זאת בפרופורציה - ופרופורציה היא בין השאר שיפוט אישי.
    אני מכיר אמא לשני בנים מבוגרים, אשר נסתה (כאשר היו ילדים) למנוע מהם לריב, עד שבנקודה מסוימת קלטה שאין לכך כל סיכוי, ואישרה להם להמשיך להתקוטט ולריב, תוך שהיא אומרת להם - "לא נורא, זו הכנה לחיים". באופן פרדוקסלי, המריבות הלכו ופחתו בעקבות זאת. לאחר תקופה שלא היו כל מריבות, פרצה שוב קטטה, היא נסתה להפריד, ושני הילדים עצרו לרגע ואמרו ברצינות "מה את מתערבת, אנחנו מתכוננים לחיים". כיום שניהם בוגרים, וכלל לא אלימים.
    לכן, אם האלימות היא "קלה", מהסוג של דחיפות והתגוששויות שלא מסכנות איברים על השטיח, לא הייתי מתרגש במיוחד. אם בכל זאת קשים לך העימותים ביניהם - דרך אחרת היא להכריז באופן תקיף על הפרדת כוחות, והגדרת גבולות מרחביים פיזיים ברורים שאותם אסור לשני הצדדים לחצות - חדרים נפרדים אם יש, לשמור על מרחק של חצי מטר בין אחד לשני בכל זמן ומצב, וכד', ולעמוד על כך בתוקף, עם סנקציות ברורות למי שמפר את הכללים החדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ימית
    25/11/2007

אני יוצאת עם מישהו כבר חודש ויש לי תחושה שיש בו משהו אלים,
    הוא לא מאפשר לי להיות רגועה כשאני איתו, אני כל הזמן חוששת שעוד שניה הוא מתעצבן או מתפרץ.
    הוא עוסק באומנויות לחימה ואולי בגלל הנושא זה מעססיק אותי.
    כיצד אני יכולה לזהות בהתנהגותו אם הוא יכול להיות אלים כלפי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "תחושות בטן" וסימני אזהרה

ד''ר גיא אנוש
    28/11/2007

ימית שלום
    לדבריך אין כרגע כל עדות לאלימות שלו. מצד שני, תחושות מקדימות- כמו זה שאת לא מרגישה רגועה אתו - הן סימן לכך שיש בעיה במערכת היחסים ובמקומך בה בכלל, גם אם אין אלימות. לא הייתי ממליץ לאף אחת להמשיך לצאת עם מישהו שהיא מרגישה לא רגועה אתו. זה פשוט לא בריא נפשית, ובסיכומו של דבר גם פיזית.

סימני אזהרה לאלימות אפשרית בהמשך הם תופעות כמו חשדנות יתר שלו, חטטנות ןצורך לדעת בפרטים הכל לגבי קשרים אישיים שלך עם חברות או אפילו עם ידידים גברים, נסיונות למנוע ממך קשרים, או להשתלט לך על הזמן, האשמות חוזרות על כך שאת לא מקדישה לו מספיק תשומת לב, לא נמצאת אתו מספיק, וכמובן התנהגות אלימה מצדו כלפי אנשים אחרים (במקומות בילוי, פאבים, וכד). אף אחד מאלה לא אומר בודאות שאכן הוא יהיה אלים כלפייך, אך אלו הם סימני אזהרה מוקדמים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ימית
    29/11/2007

תודה רבה עזרת לי מאד, כל מה שציינת אכן היה נכון לגביו ולכן עורר בי חשדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנים
    שני
    22/11/2007

היי,

אני מוטרדת מזה זמן רב מקולות וצעקות הבוקעים מהדירה שמעלי,
    אני חוששת שהאב נוקט עם ילדיו גישה מילולית אלימה ווולגרית.
    איני יודעת לגבי אלימות פיזית כי אני שומעת רק צעקות.
    הילדים לא בוכים, הם רק משתתקים כשהוא צועק.
    הם בני כשנה ושלוש משהו כזה.
    איך אני יכולה לנסות לברר או לפנות לרשויות כשאני ללא באמת יודעת מה קורה שם?
    מה עלי לעשות להגנת הילדים הקטנים?
    אשתו נראית לי מפחדת ממנו והרבה לא בבית

לקביעת תור
    סגירה
    שכנים

הוספת תגובה

• לגבי שכנים

ד''ר גיא אנוש
    28/11/2007

כאשר מדובר באלימות מילולית, צעקות וכד' - אין הרבה שניתן לעשות. את יכולה לנסות לצור קשר עם האשה ובעדינות לברר אם ישנה בעיה, מעבר לכך - זהו מצב לא נעים, אך לפעמים הפתרונות אינם זמינים, ואלו זמינים עשויים להיות גרועים יותר מהבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    20/11/2007

חברי כבר 3 שנים החל בזמן האחרון לשתות אלכוהול כל ערב ולהתעצבן עלי ולקלל אותי, מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלכוהול ואלימות

פרופ' צבי איזיקוביץ
    21/11/2007

יש קשר מוכח בין צריכת אלכוהול ואלימות. זה בהחלט סיבה לדאגה. אני מציע לך לקיים אתו דיון מתוך ידיעה שאם זה לא עוזר את צריכה לעזוב אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    18/11/2007

אם למשל אבא שלי פעם אחת נתן לי סטירה חזקה אחרי זמן של כמה חודשים נתן לי בוקס ואחרי עוד משהו כמו חצי שנה ניסה לחנוק אותי (והכל היה מתוך עצבים) וכבר חצי שנה לא נגע בי יש סיכוי שהוא יפגע בי שוב? יש צורך לפחד ממנו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלימות הורה חוזרת ונשנית

פרופ' צבי איזיקוביץ
    21/11/2007

לפי כל תאורך, האלימות חוזרת על עצמה כל כמה חודשים, ואף עוברת הסלמה ומתחזקת - מסטירה לאגרוף לחניקה - בהחלט יש צורך לפחד ממנו, ורצוי מאד לחפש עזרה מקצועית. אני לא יודע בן כמה אתה, אך בכל מקרה, ניתן לפנות ללשכת רווחה או לתחנה לטיפול באלימות במשפחה הקרובה לביתך, ולבקש עזרה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא אשתוק הוא יעזוב
    ס
    16/11/2007

בעלי רוצה שאהיה כמו סמרטוט. אסור לי לדבר. אסור לי להגיב. אסור לי להגיד מה כואב לי ומה פוגע בי. אסור לי להתווכח איתו. אסור לי להגיד לו שהוא טועה לפעמים. אסור לי להביע דעה משלי ולסתור את דעתיו כי מה שלא יהיה הוא תמיד צודק. ואני תמיד אשמה בכל. ובגללי כל הדברים הרעים קורים ואם לא הייתי מדברת ומקשיבה לכל מה שהוא אומר הכל היה יותר טוב.
    אני הסמרטוט הרובוט שהייתי נחשבת לחכמה עד שבעלי עשה אותי טפשה ודפוקה בראש. עד שלפעמים אני מאמינה לו שהוא צודק ואני סתם דפוקה שהרסתי לו את החיים . ובכלל הוא עושה לי טובה כל יום שהוא נשאר איתי והילדים. עושה לי טובה גדולה מאוד שהוא חזר אחרי שהוא כבר ארז הכל ועזב את הבית. את הילדה שהוא הבטיח לי הוא יעשה עם אישה אחרת הוא אמר..ואני בכיתי והתחננתי בקשתי שיחזור . הבטחתי שלא אדבר. לא אתוכח . אהיה סמרטוט.
    הוא חזר ואמר שאני אישה רעה. שהוא מרגיש שהוא חי כמו בגהנום. ואיך הוא ככ נפל? אם הוא ישאר איתי הוא יקבל התקפת לב. כי אני ככ רעה וטפשה .
    ולכן אני צריכה לשתוק!!!!!
    היום אמרתי לו שתמיד הוא אומר שאני צריכה לבשל כל יום ארוחת ערב. אבל בסוף הוא לא אוכל. או כשהוא אוכל הוא נותן לי להרגיש שהוא עושה לי טובה.
    אמרתי לו שזה פוגע בי. שאני עובדת קשה לקנות לבשל לשטוף את כל הכלים ..ובסוף להתחנן שיבוא לאכול
    אבל שכחתי שאסור לי לדבר אסור לי להגיד מה כואב ומציק לי. כי הוא ישר התנפל עלי ואמר שהרסתי לו את התאבון ועכשיו הוא לא יאכל בכלל וילך לישון רעב. אחרי יום קשה בעבודה.
    וזה הכל אשמתי!!!
    למה דברתי ? אסור לי לדבר !
    עכשיו הוא שוב כועס מאוד . ומחר זה יום חפש שלו. מה שאומר שיהיה לי יום רע ומגעיל והוא יתיחס אלי כמו זבל. עד שאני אזכור איזה טעות עשיתי שאמרתי לו שאני נפגעת ..איך העזתי? איך? להגיד משהו שלא מוצא חן בעינין?
    עכשיו ,הוא אומר הרסתי הכל. אם לא הייתי מדברת שום דבר לא היה קורה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אם לא אשתוק הוא יעזוב

הוספת תגובה

• אישה יקרה

רחל
    18/11/2007

אישה יקרה!

למה את נשארת?
    ועוד יותר, למה את לא נותנת לו ללכת? שילך, תחליפי את המנעול, תגשי לסיוע משפטי לאזרח, הוא חייב במזונותייך ובמזונות ילדייך!! שילך!! את בעצמך כותבת שהיית נחשבת לחכמה, אז קדימה!! תפסי אומץ, את יכולה להצליח לבד, את לא סמרטוט, את אישה חזקה ומוכשרת, אחרי שתתגברי, את תמצאי משהו אחר וראוי.
    את כותבת כמו משהי שיש לה הרבה מה להציע, תמצאי עבודה, תמצאי אושר בלבד עם ילדייך, אל תפחדי, אם הוא יהפוך אלים, תפני למשטרה.
    הוא לא אוהב אותך ואת בטח שלא אותו, אל תחשבי שאם הוא היה נשוי לאחרת המצב היה שונה, הוא פשוט אדם חסר שידרה שרק על ידי דיכוי אחר מרגיש חי, את לא צריכה את זה.
    ותאמיני לי להיפטר ממנו לא יהיה קל, למרות שהוא מצהיר שהוא רוצה לעזוב, הוא ידבק אליך כמו עלוקה, ואת תהיה חזקה.

יישר כוח
    קדימה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ס
    18/11/2007

תודה על העזרה רחל
    הבעיה שילדי עדיין לא בגיל של בית ספר או גן. הם עדיין צריכים אותי בבית איתם.
    ובתור המפרנס היחיד אנו די תלויים בו. הוא גם מתפקד די טוב בתור אבא (אם נוציא מהכלל את ההשפלות והצעקות שלו עלי שהם נמצאים בסביבה ורואים ומרגישים הכל.)
    איך את כ"כ בטוחה שאם אתן לו ללכת הוא יחזור?
    הייתי רוצה לנסות את זה לפחות. להראות לו שאני לא צריכה ותלויה בו ואם הוא רוצה ללכת הדלת פתוחה..
    כמובן שאנני אוהבת אותו יותר . אבל גם לא שונאת אותו עדיין. אני בטוחה ויודעת שאם הייתי רווקה מזמן לא הייתי נשארת איתו. עם היריקה הראשונה שלו על פני. עם ההשפלה הראשונה . המכה הראשונה (כן הוא אלים פיזית אבל לעיתים רחוקות מאוד. אחת לשנה אולי)
    הייתי אורזת את חפצי ועוזבת.
    אבל אני לא חושבת שילדי צריכים לשלם את המחיר של הטעות שלי. אני בחרתי בו למרות שכולם הזהירו אותי מפניו טענו שאנחנו לא מתאימים לא בגיל ולא באופי . אבל הייתי מאוהבת ומסונוורת
    וחוץ מזה לא הכל שחור. יש גם טוב בן כל הרע הזה . וזה מה שמבלבל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה לדעתי את נהנית מהמצב הזה

שני
    20/11/2007

עושה רושם שאת קצת מזוכיסטית ודי נהנית מההשפלות הללו.
    אם היית סובלת היית עפה משם מזמןןןןןןן ולא מחפשת תירוצים ועושה רציונליזציה למה קשה להיפרד ממנו ואולי יהיה קשה מבחינה כלכלית ועוד שלל תירוצים.
    מצטערת - הייתי חייבת לעמת אותך עם המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה!!

ס
    21/11/2007

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו!
    כבר אמרו את זה גדולים וחכמים ממך וממני..
    אז בבקשה נא לא לקפוץ ישר להסקת מסקנות.זה לא מועיל רק מקלקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אגיע למצב שגבר יתנהג אלי כך

לילי
    21/11/2007

פחחחחחח. אין סיכוי מותק. הוא יהיה מסכן לפני שאני אסבול ככה כמוך. אם את לא חסה על עצמך לפחות תרחמי על הילדים האומללים. תתעוררי כבר.

מכירה את השיר של אביב גפן: שיר הסמרטוטים? או השיר של רבקה זוהר: "הוא אמר אם תלכי אחרי לא שמלה תלבשי ולא משי"..גם מתאים למצבך. צאי מהמסכנות הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות פסיכולוגית

פרופ' צבי איזיקוביץ
    21/11/2007

אני מקווה שאת יודעת כי גם אם הוא לא אלים פיזית כלפייך, הוא מתעלל בך.
    את אומרת שאת נשארת בשביל הילדים - טוב שתדעי כי חשיפה של ילדים לאלימות גרועה יותר מאשר אם היו סופגים אלימות בעצמם. לכן, לילדים רק תרמי נזק אם תשארי. מבלי לרצות לגרום לך רגשי אשם יותר ממה שיש לך (יש לך מספיק ויותר), אני ממליץ לך לשקול באופן אנטליגנטי, שהרי את יכולה לעשות זאת, מה את מרוויחה ומה את מפסידה אם את עוזבת. על פניו נראה שמלהשאר את מפסידה יותר, ובטח ובטח שהילדים מפסידים ונפגעים. אל תאמיני כשאומרים לך שהילדים לא מבינים מה קורה, הם סופגים את האוירה וזו מרעילה את נפשם. הטרור המשפחתי הורס כל חלקה טובה בהם. לבסוף, הענין הוא לא דיכוטומי - לעזוב או לא לעזוב, יש כל מיני תחנות ביניים, שיכולות לתרום לשינוי מאזן הכוחות בינכם. למשל, אם את היית יוצאת לעבודה למרות שיש לך ילדים קטנים, כמו אלפי נשים אחרות, התלות שלך בו היתה יורדת, והתחושה שלו שהוא שולט בך עם הכסף שלו היתה מתמתנת. לכן אני מציע שתקבלי עזרה מקצועית, ותגשי לאחת מהתחנות לטיפול באלימות במשפחה באזור מגורייך. יש שם אנשי מקצוע מצוינים שידעו להנחות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה של הילדים לאלימות

שני
    21/07/2008

גרועה יותר מאשר אם היו סופגים אלימות בעצמם? אתה מוכן להסביר למה התכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי שאכפת לה

נועה
    22/11/2007

בעוד כמה שנים את תמצאי את עצמך במצב רע מאד אם תמשיכי כך, עיזבי אותו כל עוד יש לך כוח, יש מאות אנשים, פורומים ואירגונים שישמחו לעזור לך.
    אמנם זה מאד קשה, יש תלות בלתי רגילה וכל הביטחון מעורער, אבל את חייבת להבין שאלו החיים שלך.
    האם את מוכנה להמשיך כך לנצח? האם את מוכנה להמשיך לסבול?
    מדוע? למה זה מגיע לך?
    צאי מהקורבנות. הביטי לאופק וראי דרך חדשה. לכי עם הפחד. את תעצרי בגללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות - מה קבוע בחוק
    יולי
    11/11/2007

מה עונשו של אב אשר מכה את בנו כשהוא כועס עליו? האם הבן צריך לקחת עורך דין? אם ילך למשטרה, השוטרים יצחקו עליו בפנים, איך אפשר למנוע ממנו סבל מיותר?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות - מה קבוע בחוק

הוספת תגובה

• אלימות הורים כלפי ילדים

ד''ר גיא אנוש
    12/11/2007

יולי שלום.
    על פי החוק אסור לאב להכות את ילדיו. מבוגר שיודע על כך שמבוגר אחר (או קטין) מפעיל אלימות כנגד ילד או נער, חייב על פי חוק לדווח למשטרה . ניתן לדווח גם ללשכת הרווחה לפקיד סעד לחוק נוער. אם את יודעת על מקרה כזה, ומעדיפה לא ללכת למשטרה, את יכולה לפנות ללשכת הרווחה הקרובה ולבקש לדבר עם פקידת סעד לחוק נוער. פקידי סעד הנם עובדים סוציאליים המתמחים בעבודה עם מערכת החוק ובתי המשפט.

בהחלט תהיה התערבות בכזה מקרה, ובאם יש צורך - תוגש גם תביעה רשמית במשטרה.

את מדברת על החשש לפנות למשטרה שמה יצחקו על הנער או עלייך, מצב בו השוטרים מסים לזלזל או להוריד מערך הפניה ("יצחקו עליו בפנים") - לשוטר אסור להתעלם מתלונה כזו, והוא חייב לרשום אותה ולהעבירה לאחראים עליו. במקרה ששוטר מגיב כך, צריך לבקש ממנו את שמו, דרגתו ומספרו האישי (הוא חייב לתת!) ולהודיע לו שהוא אינו ממלא את תפקידו ואת רוצה להגיש תלונה כנגדו - זה בדרך כלל מבטיח שינוי גישה של 180 מעלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטיח שינוי גישה???

שני
    14/11/2007

לא נראה לי שהגשת תלונה במשטרה בעשור האחרון.
    השוטרים יודעים היטב שבמח"ש לא יעשו להם כלום, וזה ניכר ביחס המזלזל והפוגעני שלהם כלפי מי שמגיש תלונה.
    אני אומרת את זה מניסיון וגם בצער רב. לפעמים רק הגשת תלונה במשטרה (עוד לפני שדיברנו בכלל על הליך משפטי) יכולה לגרום נזק רב, ויש לשקול היטב אם באמת רוצים לעשות זאת, ולקחת בחשבון אפשרות של פגיעה קשה משוטרים חסרי הכשרה, עמוסים בסטיגמות, או סתם מטומטמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינו גישה?

ד''ר גיא אנוש
    28/11/2007

אני לא מבטיח שינוי גישה, ונתקלתי רבות באטימות וגסות של שוטרים בכל הקשור לאלימות במשפחה (וגם בתחומים אחרים). לכן, שני דברים שיכולים לעזור - א. לפנות ללשכת רווחה ולבקש לדבר עם פקיד סעד לחוק נוער - שמתוקף תפקידם יכולים להתערב ולהפעיל את המשטרה גם כן. ב. כאשר נתקלים באטימות של שוטרים, לבקש מיד את השם ואת המספר האישי (שהם חיבים לתת) ולעמוד בתוקף על זכויותיך להגיש תלונה - , מסניוני אם עושים זאת, במיוחד אם שולפים דף או פנקס קטן לרשום עליו את הדברים (רצוי תמיד לבא מצויד בפנקס ועט לתחנת משטרה או כל מערכת ביורוקטית אחרת), היחס משתנה לפחות לאותה שיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    אורי
    07/11/2007

האם מוגדר בחוק עונש לאלימות מילולית? תודה רבה. דרך אגב היא קשה יותר לעיתים מאלימות פיזית

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• אלימות מילולית והטרדה מאיימת

ד''ר גיא אנוש
    09/11/2007

אורי שלום, אין חוק כנגד אלימות מילולית. אולם, ישנו חוק מאז שנת 2002 כנגד "הטרדה מאימת. חוק זה מתיחס לאיומים ופגיעות מילוליות שמוגדרות כהטרדה.

עם זאת, יש לזכור כי כדי להפעיל את החוק יש להגיש תלונה במשטרה , כדאי להעזר בעורך דין או בעובד/ת סוציאלי/ת המתמחה התחום. לצערי ומנסיוני, המשטרה נוטה לעיתים קרובות להתיחס בזלזול וסלחנות לתלונות כאלה, ולמנסה לרפות את ידי המתלונן/ת ולגרום להם להמנע מהגשת תלונה או לביטול התביעה, או אף לגרום למתלוננ/ת להרגשי כאילו הם אלו שמטרידים את המשטרה בשטויות. לכן עזרה מקצועית וליווי מקצועי טוב חשובים מאד בעיקר בהקשר בו יש מרחב פרשנות רב . בכל מקרה, רצוי לגבות כל תלונה כזו בהוכחות - הקלטת שיחות שלכם בהן ביקשתם מהמטריד להמנע ולהפסיק להטריד, תכתובות אימייל סמס או כל עדות ברת הוכחה אחרת.
    זוהי לשון החוק (ציטוט):
    "חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב- 2001
    1. מטרה
    מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או
    בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו.
    2. הטרדה מאיימת מהי?
    (א) הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים
    כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב
    ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע
    בגופו.
    (ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), הטרדה מאיימת כלפי אדם יכול שתהא, בין
    השאר, באחד מאלה:
    (1) בבילוש, במארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או בפגיעה בפרטיותו בכל
    דרך אחרת;
    (2) בנקיטת איומים בפגיעה בו או במאיים עצמו;
    (3) ביצירת קשר עמו בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר;
    (4) בפגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה שלו.
    (ג) לענין חוק זה אחת היא אם המעשים המפורטים בסעיפים קטנים (א) או (ב) נעשו
    כלפי האדם או כלפי אדם אחר הקרוב לו, בין במפורש ובין במשתמע, בין במישרין
    ובין בעקיפין."

מקווה שעזרתי,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן אלים
    רוני
    04/11/2007

יש לנו בבניין שכן שלפעמים כל הבית שומע את הצרחות שלו. אינני יודעת אם בזה מסתימת אלימותו או שיש עוד דברים באמתחתו. האם לא להתערב או שכדאי לשוחח עם אשתו? הם לא ביחסי קרבה עם שאר השכנים. יש להם ילד בגיל עשרה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכן אלים

הוספת תגובה

• לגבי השכן האלים

ד''ר גיא אנוש
    05/11/2007

רוני שלום,
    מתיאורך משתמע שלא ידוע לכם האם השכן משתמש גם באלימות פיזית, או רק בתוקפנות מילולית וקולית (צעקות). מבחינה חוקית - אין הרבה שניתן לעשות. לעומת זאת, מבחינה אנושית - הייתי ממליץ להתידד עם אשתו - גם אם לא תגלה לכם דבר מהמתרחש בבית - אין כל ספק שידידות ותמיכה נפשית תמיד יכולים לעזור, ואולי יצרו פתח לגילוי נפש בהמשך.
    לגבי הילד - אין ספק שילדים סובלים כאשר יש מריבות בין ההורים, גם אם המריבות אינן אלימות פיזית, אולם - ואת זה אסור לשכוח - התערבות של מערכות המדינה (עובדים סוציאליים, פקידי סעד), ו"הרחקת הילד מהבית למען טובתו" - וזהו בדרך כלל הפתרון - פעמים רבות פתרוןנות אלו גרועים יותר מהבעיה שנועדו לפתור.
    לגבי שיחות עם האשה - אל תתפלאי אם נסיונות ההתקרבות אליה יתקלו בהסתייגות - אחד המאפיינים של מערכת זוגית המאופיינת בשתלטנות (וכזו קיימת פעמים רבות גם כשלא קימת אלימות פיזית), היא הנטייה למנוע מבת הזוג ליצור קשרים מחוץ לדלת הבית. ישנן דרכים רבות להשיג זאת, בין השאר על ידי כך שגורמים לה להרגיש אשמה על זניחת הבעל/הילדים/הבית; על זה שהיא חושפת כביכול סודות משפחתיים באזני זרים, וכו'. אך דווקא בשל כך, אם אמנם אותה אישה סובלת משתלטנות ותוקפנות רגשית ומילולית של הבעל - כדאי לתת לה קרש תמיכה והצלה.

בהחלט יתכן שהמצב אינו כל כך גרוע, ומדובר במערכת יחסים עם עימותים כמו במשפחות רבות בהן אין אלימות, וניתן לפתור זאת באמצעות טיפול זוגי - שיועיל גם לזוג וגם לילדיהם. לעיתים מה שנדרש כאן זו עצה ידידותית - אך כדאי להיות ידידים לפני שנותנים עצות למישהי שלא ביקשה אותן.

כל טוב, ובהצלחה
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכה אותי מהתפרצות העצבים.
    ana
    28/10/2007

אני ובעלי נשואים קרוב ל5 שנים ויש לנו 2 ילדים.
    אני תמיד משוחחת איתו בצורה רגועה והוא מגיב לי בצורה לא יפה ומתעצבן עלי
    והיכה אותי ויש לי סימנים בגוף..וזה לא פעם הראשונה..
    אני מעוניינת לפנות למשטרה ללא ידיעתו ולפתוח לו תיק ולספר מה עבר עליי באותו יום שהיכה
    אותי,ולבקש שלא יבואו לעצור את בעלי..ולא צו הרחקה.
    אני רוצה לפתוח תיק עליו במשטרה ולחסוך ראיות נגדו שאוכל להתגרש ממנו בקלות..
    האם זה אפשרי?
    אשמח לשמוע את תגובתך..
    בברכה.

הוספת תגובה

• פניה למשטרה ללא פתיחת תיק

ד''ר גיא אנוש
    28/10/2007

אנה שלום,
    את תמיד יכולה לפנות למשטרה ולבקש לא לפתוח תיק, אך אז הפניה שלך לא תרשם. את יכולה במקביל לפנות ליחידה לטיפול ומניעת אלימות במשפחה להתיעצות, הם יכולים גם להדריך אותך בתהליך הגרושים עד מידה מסוימת.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מדור לדור
    שני
    28/10/2007

שלום,
    גדלתי בבית אלים מאוד. בילדותי ספגתי אלימות פיזית, אלימות מילולית, הזנחה רגשית וחוסר קיצוני בחום, אהבה וסבלנות.
    היום אני בת 31, ונדרשת בעצמי לשאלת הילדים- להביא או לא להביא?
    ידוע לי כי רוב רובה של ההורות נעשית על "טייס אוטומטי", באופן אינטואיטיבי, ובהתאם לדפוסים שנטבעו באדם מילדות. מכיוון שהדפוסים שדבקו בי הם כל כך קשים, הגם שעברתי טיפול פסיכולוגי ארוך ומוצלח, אני מפחדת שבשעת אמת, עם כל הלחץ והטירוף שבגידול ילדים, יצאו ממני החוצה המפלצות ההן, ובעצם אהפוך לסוכנת של סבל ואומללוות, נשאית של הפתולוגיה המשפחתית מדור לדור.
    שאלתי: האם יש סטטיסטיקות שמראות איזה אחוז מהילדים המוכים הופכים להורים מכים? האם יש שוני בין גברים לנשים? ועוד שאלה קצת אישית: האם כל אחד חייב להיות הורה? אולי יש אנשים שהאינטרס הציבורי הוא שלא יהיו להם ילדים (כמוני למשל)?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מדור לדור

הוספת תגובה

• העברה בין דורית של אלימות

ד''ר גיא אנוש
    28/10/2007

מיכל שלום,
    אין הורים מושלמים.
    כל ההורים עושים טעויות. לפעמים כהורים אנו כועסים מדי או סלחנים מדי, חונקים מדי מתירנים מדי. האלמנט החשוב הוא לשים לב להתנהגותנו, ולהתנהגות הילדים, וכאשר אנו תופסים את עצמנו בהתנהגות חריגה, לעצור ולשאול את עצמנו, ואולי את בן הזוג - מה אנו יכולים לשנות. כאשר התנהגותו של הילד או הילדה חריגה - גם אז ישנה אחריות מסוימת עלינו כבהורים, וזה הזמן לעצור ולשאול איפה אנו טועים.
    נכון שיש למידה אוטומטית של דפוסי התנהגות והעברה בין דורית של התנהגות בעיתית ואף של אלימות. אולם, מצד שני את מתארת כיצד עברת טיפול פסיכולוגי, ואת ללא ספק בעלת מודעות עצמית גבוהה וביקורתית מספיק כלפי עצמך כדי לזהות את אותם מקרים בהם כאמא תעשי טעויות. ואם אינך בטוחה - ונראה לך שאת בכיוון לא נכון לאורך זמן - ניתן לפנות לייעוץ. קשה לי להאמין שתהפכי לסוכנת של סבל ואומללות עם כל כך הרבה אכפתיות.

לגבי שאלתך האחרונה - אני לא מאמין שישנו כזה דבר "אנשים שהאינטרס הציבורי הוא שלא יהיו להם ילדים " - צר לי לאמר לך אך אמירה זו מזעזעת אותי יותר מסיפורך - היא מתאימה למשטרים אפלים המנסים לקבוע מהי טובת הגזע או המדינה ולהשתלט על חינוך הילדים למען הכלל - לא למען עצמם או למען הוריהם. ישנם מקרים נדירים, קיצוניים וקשים, שלמען טובת הילד יש להרחיקו מהוריו - אך מהאופן בו את מודאגת, ברור לי שלא בך מדובר.

בהצלחה ובעיקר - בהנאה ובכיף בהורות, זהו מפתח להורות טובה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, גיא

שני
    29/10/2007

אתה צודק שזה לא "אינטרס ציבורי", זאת היתה בחירה טיפשית של מילים. התכוונתי לאינטרס האישי שלי, בתור מי ששוקלת להביא ילד לעולם. (והאינטרס של הילד האופציונלי). אני יודעת שכשאני מביטה לאחור על ילדותי, היה שם כל כך הרבה סבל, שעדיף שלא היתה. המחשבה שמישהו ירגיש כך (או משהו קרוב לזה) בקשר אלי- מצמררת אותי.
    וזה נכון שעכשיו אני נשמעת שקולה ומודעת לעצמי, אבל תאמין לי שכשאני בלחץ, התגובות האוטומטיות שלי הן כוחניות וחסרות סבלנות.
    בעצם, השאלה שלי היא יותר רחבה: האם לדעתך ומנסיונך, מי שלא קיבל בילדותו את התשתית המתאימה של אהבה, הגנה וביטחון, יוכל (בעזרת עבודה פסיכולוגית נמרצת) לקבל גישה אמיתית, מלאה, למשאבים כמו חום, אהבה ללא תנאי, שמחת חיים, אופטימיות, שלווה וכיו"ב.
    אולי זה לא קשור ישירות לנושא הפורום, אבל זה נושא שמעסיק אותי מאוד, ואשמח לשמוע את התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לשנות דפוסים נלמדים?

ד''ר גיא אנוש
    29/10/2007

מיכל שלום, התשובה בקצרה היא בהחלט כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה