מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות במשפחהחסויה10/01/2008
שלום, אבי מכה אותי ואת אחי, אנחנו רוצים להתלונן ומפחדים שזה לא יעזור כי אמא שלי לא תרצה לתת לזה יד. אני מפחדת שתלונה שלי תחמיר את המצב ואבא שלי יהיה עוד יותר עצבני וישנא אותי.
אבל אני כבר לא יכולה לחיות ככה. אני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר גיא אנוש10/01/2008שלום לך,
לא כתבת מה הגילאים שלכם, אך אתם בהחלט יכולים להגיש תלונה במשטרה, וגם לפנות ללשכת הרווחה המקומית לעזרה - לא צריך את העזרה של אמא לצורך זה.
אם את בגיל שאת יכולה לעשות זאת באופן עצמאי - מצויין, ואם את מרגישה שאינך יכולה לבד - את יכולה לבקש עזרה ממבוגרים אחראיים בסביבתך - כמו מהמורה, או מהיועצת, או המנהלת בבית הספר.
בהצלחה לך, ואנא עדכני אותנו.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם אליםמיכל08/01/2008
שלום, אחותי נשואה לאדם מאד אלים. הוא אלים יותר מילולית ולא פיזית. ילדיו מפחדים ממנו ומהחוקים מחנכים שלו, הוא נורא קשה עם הילדים (בגיל גן ובי"ס יסודי) ומעניש אותם, לעיתים הוא מכה אותם ונועל אותם בחדר וכו'. אני לא רוצה לפרט פה את כל מעשיו, אני רק מנסה לא לעמוד מהצד ולהתעלם, מולו אני לא יכולה להתעמת, השאלה כיצד אני יכולה לתת מעט כוח לילדים, האם אני יכולה לדבר איתם על זה או שעדיף שלא? כיצד אני יכולה לתרום לילדים בצורה עקיפה?
תודה מראש על התשובה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר גיא אנוש10/01/2008מיכל שלום, בהחלט מומלץ לדבר עם הילדים ולתת להם חיזוק ותמיכה, כמו גם להבהיר להם שאין הצדקה לכך שאביהם יתייחס אליהם כך. במקרה שמדובר גם באלימות פיזית ממש, אני ממליתץ לפנות לפקידת סעד לחוק נוער - שזו בעצם עובדת סוציאלית בלשכת הרווחה שתפקידה לעזור לילדים הסובלים מאלימות, ובמקרה הצורך, גם בסמכותה להפעיל ולהעזר במשטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוגיפה06/01/2008
שלום, היכרתי גבר מקסים לפני מספר חודשים, יש ביננו אהבה מאד גדולה, הוא מתנהג אלי טוב ואני שוקלת לעבור לגור איתו. לפני מספר ימים התחילו טלפונים בביתי וניתוקים, לבסוף באחת השיחות הציגה את עצמה גרושתו של בן הזוג שלי (ידעתי שהוא גרוש עם ילד) היא החלה לספר לי שהם התגרשו כיו שהיה מכה אותה והיא רק קוצה להזהיר אותי שאליה שבנת הנישואים הראשונה הכל היה מושלם ואז החלו הדברים להשתבש. היא נשמעה מאד אמינה ורציונלית ונכנסתי קצת לחששות, אני חושבת שאם אומר לו את זה זה עשוי ליצור סכסכוך גם הבניני לבינו וגם מול גרושתו. איני יכולה להיות בטוחה שמה שאמרה זה בטוח במאה אחוז, אך תחושתי אומרת לי שאכן היא אשה מוכה כי כך נשמעה לי.
אני ממש לא יודעת מה לעשות, חברותי אמרו לי לעזוב אותו, משפחתי אומרת שהגרושה משקרת ואני לא יודעת אם באמת היכה אותה האם השתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד''ר גיא אנוש06/01/2008יפה שלום,
באופן כללי - אני ממליץ להקשיב לתחושות בטן. הן מרמזות לרוב על מקבץ של נתונים ואינפורמציה שהבחנו בהם באופן לא מודע אך לא תמיד נוכל להגדיר בפרוש במילים.
אני ממליץ לך לפתוח איתו את הדברים ולשמוע את הגרסה שלו, ולשים לב היטב לא ו פ ן בו הוא מגיב - האם הוא מגיב בכעס ובאלימות מילולית (גם אם זה כלפי גרושתו ולא ישירות כלפייך); האם הוא מכחיש בשלווה את הכל? האם הוא מספר שהדברים היו אך הוא השתנה? רם כן, איך התרחש השינוי?
לידיעתך, אנשים לא משתנים בקלות - במיוחד לא התנהגות כה חריגה כאלימות - זהו דפוס התנהגותי.
לא הייתי חושש מכך שזה יעורר עימות בינו לבינך או בינו לבין גרושתו - להפך - זו ההזדמנות שלך לראות אותו בכעסו - ולראות איך הוא כועס ומה הוא עושה בכעס. אין אנשים שלא כועסים (או לפחות הם נדירים מאד) - השאלה היא איך כועסים מה עושים עם הכעס. כפי שאמרו חז"ל, אדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו, ואני מוסיף - אלימותו של אדם ניכרת בעיקר בכעסו.
לסיום - זוהי ההזדמנות שלך לברר האםמנם גבר חלומותייך לפנייך או מקסם שוא.
בהצלחה, ואנא אל תהססי לשאול שאלות נוספות אם יש לך.
בברכה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/01/2008
אני רק בת 13 וחצי..
וזה התחיל כשהייתי בת 8
אבא שלי תמיד היה חוזר שתויי הביתה ואז בלילה הוא היה ניכנס לחדר שלי ומתחיל לעשות לי כל מיני דברים..
ואני מפחדת לספר על זה למישהו..
ואני לא יודעת מה לעשותת אני פוחדת ללכת למשטרה כי זה אבא שליי!!!
בבקשהה אני כבר לא יודעת מה לעשותת
תנו לי עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר גיא אנוש03/01/2008שרית שלום,
אני מברך אותך על האומץ לבקש עזרה, צר לי לשמוע שאת שומרת כזה סוד כלכ כך הרבה זמן.
אני מאד מבין את הצורך להגן על אבא שלך, אבל הוא לא מבין שאבא הוא זה שצריך להגן על הבת שלו, ולא שהיא תגן עליו כאשר הוא עושה לה כל מיני דברים.
את צריכה לדבר עם מישהי שתוכל לעזור לך. אני ממליץ שתגשי ליועצת בית הספר או אם את יכולה, עדיף לגשת אל לשכת הרווחה המקומית ולדבר עם עובדת סוציאלית.
בבקשה תספרי לנו מה קורה ואיך הדברים מתקדמים.
תהיי חזקה, ותגני על עצמך לפני הכל!
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמהאיריס01/01/2008
שלום, חמותי לא אוהבת אותי ולטענתה הרחקתי את בנה ממנה. האמת שתמיד הרגשתי ממנה יחס מזלזל הפוגע עד כי לא המשכתי לבוא איתה במגע. בעלי רואה אותה פחות בגלל שאני לא מצטרפת אליו והאמת שאיני מוכנה לסבול את השפלותיה, המילים הלא יפות שהיא מסננת לעברי.
אבל, בעלי מדוכא מכך שאימו בוכה לו בטלפון וטוענת שאני גורמת לסכסוכים ולא מוכנה לבוא אליה, הוא מנסה לגרום לי לבוא איתו כדי שאיצמו תוכל לשפר את התנהגותה וכדי שהקשר יתחזק. אני ממש לא מעוניינת אך נקרעת בין רצון בעלי לבין הכבוד העצמי שלי. האם לדעתכם עלי לוותר ולנסות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמה
ד''ר גיא אנוש01/01/2008לאיריס שלום,
התיאור שלך לצערי אינו נדיר. יחסי חמה וכלה לעיתים עולים על שרטון. את מתארת תהליך של פגיעה מצידה ותגובה מצידך - תגובה לגיטימית מאד של התרחקות ממי שפוגע בך, אך גם לתגובה זו ישנה השלכה - הפגיעה בבעלך. לא ציינת באילו התנהגויות מדובר - האם היא ממש מעליבה, מקללת, או שאולי לך יש ציפיות מיוחדות ליחס אוהב במיוחד. יש הבדל בין זלזול פעיל, לבין חוסר אהדה.
ההמשך נכתב בהנחה שמדובר בזלזול פעיל ופגיעה מכוונת.
באופן כללי, אף שלעיתים קרובות צריך לעשות פשרות קטנות בזוגיות, חשוב מאד לא לעשות פשרות גדולות - כמו לוותר על כבודך ברמה כזו שתאפשר למישהו אחר להעליב אותך ולזלזל בך.
המלצתי היא שתאמרי לבעלך שאת מוכנה לחזור ולבקר אצל אימו, בתנאי שהיא תבטיח ותתחייב במפורש לא לחזור על אמירות או התנהגויות פוגעות. יש חשיבות להבטחה המפורשת, כיון שבאמירה מפורשת היא גם מודה בכך שעשתה זארת בעבר, וגם מתחייבת לא לחזור על כך. אל תסתפקי בכך שבעלך יגיד לאמו למה הוא מצפה, והיא "תסמן" באופן כלשהו שהיא מסכימה, זהו דפוס ידוע, שיביא רק לחזרה על מה שהיה. ואז, אם התנהגויות כאלה יחזרו, פשוט קומי ועיזבי באותו רגע.
אם זה לא יעזור - כדאי לכם ללכת לטיפול משפחתי, שיקיף את כולם, כך שתלבנו ותבררו, ותשנו את דפוסי האינטראקציה בינכם - ובכלל זה אני כולל את בעלך.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילולית בנישואיןציף30/12/2007
שלום,
אני נשואה קרוב ל 7 שנים ויש לנו שני ילדים קטנים (6,3).
בתקופה האחרונה התפרצויות הזעם הלכו והתגברו והגיעו לידי כך שהוא מאיים עלי ברצח בצורה זו או אחרת (היו ארבעה איומים סה"כ), פעמיים הוא רדף אחרי בבית עד שבסוף ניפץ משהו בהתקף של זעם. הכל לעיני הילדים! הסיבה שאיני מזמינה משטרה היא מאחר ואיני רוצה לגרום טראומה לילדים שיראו את אביהם נלקח ע"י שוטרים. התחלתי ללכת לייעוץ על מנת שלא אתמוטט נפשית, הוא אינו מעוניין ללכת לייעוץ מאחר ואני "חולת הנפש שצריכה טיפול ולא הוא" כדבריו. הודעתי לו חד וחלק שאני מעוניינת להתגרש ואין שום מקום לפשרה מצידי.
כיום, גם אם הוא יהיה מעוניין ללכת לייעוץ זה יהיה לטובתו שלו מאחר ונאמרו דברים כ"כ קשים ופוגעים שאיני רואה דרך לשקם את היחסים בינינו.
הוא מתחנן להזדמנות אחרונה, אך במהלך כל הנישואים האלה נתתי לו כ"כ הרבה הזדמנויות שזה נראה לי מיותר, מה גם שאיני רוצה שלום בית בשום פנים ואופן. מופעל עלי מכבש לחצים גם מצד בני משפחתו שמצד אחד מצדיקים אותי אך מצד שני טוענים שאני עקשנית ואני צריכה לתת לו הזדמנות אחרונה. הם גורמים לי רגשות אשם מאחר וזה יפגע בילדים (יש לציין שהם קשורים אלי יותר מאחר והוא בקושי נמצא בבית וגם כאשר הוא נמצא אז הוא יוצא לבלות עם חבריו, אני הסבלנית, אני זו שמשחקת ועושה איתם הכל).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציף
ד''ר גיא אנוש31/12/2007ציף שלום,
ראשית, חזקי ואמצי. אני מברך אותך על הסבלנות ואורך הרוח, אך הם בעוכרייך.
מתיאורך מסתבר שמדובר ביותר מאשר סתם אלימות מילולית, אלא לכל הפחות אלימות כלפי רכוש, ואולי גם יותר מזה - אם זה מלוווה ב"אלימות קלה" כדחיפות וכד'.
בכל מקרה, אם את מרגישה שאין יותר דרך חזרה, כפי שאת כותבת, עליך לעשות מעשה ולהחליט להתגרש וזהו. גם אם הילדים יעברו תקופה קשה, והשנה הראשונה של הפרידה בין ההורים תמיד קשה לילדים, בסיכומו של דבר, מצבם יהיה טוב יותר, מאשר אם ימשיכו להיות חשופים להשפלות אימם על ידי אביהם, התפרצויות זעם שלו, וכו.
במקרה שהאלימות חוזרת, המלצתי היא כן לפנות למשטרה - זו לעיתים קרובות הדרך היחידה למנוע חזרה של ארועים אשר ישפיעו לשלילה על הילדים יותר מכל פרידה בין הוריהם.
ברמה הפרקטית, המלצתי היא לפנות כבר עכשיו לעו"ד לעניני גרושין, ולהגיש תביעת מזונות/חלוקת רכוש בבית המשפט ותביעת גרושים אחרי כן בבית הדין, ויפה שעה אחת קודם. הנסיון מראה שגבררים רבים מבינים שסוף הקשר מתקרב, ומנצלים בקשות ותחינות ל"עוד פרק זמן" כדי לפעול להגשת תביעה בבית הדין הרבני, שעלולה מאד להיות בעוכריך. לאחר הגשת התביעה, תמיד אפשר, לנסות אלטרנטיבות כגישור וכו' - אך מוטב ומומלץ לעשות זאת בליווי של עו"ד מומחה בתחום.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב27/12/2007
אז ככה. קרוב משפחה שלי עכשיו עובר תהליכי גירושין. הוא האבא הכי טוב בעולם ובאמת שהוא גבר רגיש, מתחשב ושאין כמוהו. אשתו שאהבתי אותה עד מאוד הייתה איתי בקשר טוב עד שהחלו תהליכי הגירושין. הוא ואשתו לא התסדרו טוב בשנה האחרונה ולכן החלו לישון במיטות נפרדות. כאשר קרוב משפחתי רצה לרדת אל חדרה כדי לקחת משו (שרק נמצא בחדר שלה כבייכול, שזה בעצם חדר עבודה משותף לשניהם) היא לא הסכימה. הוא אמר שהיא תלך לקחת במקומו אם היא מסרבת וגם לזה היא לא הסכימה, הוא התחיל לרדת במדרגות לעבר החדר והיא ישר רצה וחסמה אותו. הוא ניסה להמשיך לרדת במדרגות וכבייכול בזמן שהוא ירד במדרגות הוא "דחף" אותה לטענתה וישר הזמינה משטרה ותפחה נגדו תיק במשטרה. היא עשתה זו כדי לקבל משמורת בלעדית על הילדים ועכשיו תיק זה יעמוד כנגדו במשפט על הילדים. אני מכירה את קרוב משפחתי טוב מאוד, אני בטוחה שהוא לא הרים עליה אף פעם יד וגם לא באותו המקרה. אני אישה ואני יודעת טוב מאוד שיש הרבה גברים נוראים בחוץ שמפעילים אלימות כלפי נשים אך במקרה הזה החוק פועל נגד קרוב משפחתי. זה מילה שלה כנגד מילה שלו ואין שום אפשרות להוכיח שזה לא נכון. אני חושבת שנשים מנצלות לרעה את החוק ולוקחת את החוק לידיים שלהן, לגבר אין שום מילה והמשטרה ישר מאמינה לאישה ולא לגבר. השאלה שלי היא כזאת: איך אפשר להתעמת עם אשתו? איך הוא יכול להוכיח את חפותו? האם יש איזשהו פרצה בחוק של אלימות נגד נשים? איך אפשר להוכיח שהיא פשוט משקרת ומנצלת אותו? אני פשוט כל כך פגועה מהתתנהגות שלה, ומן החוסר צדק. אני מקווה לעזרה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמורת ילדי ם ואלימות זוגית
ד''ר גיא אנוש29/12/2007מירב שלום - משמורת על הילדים וזכויות ראיה לא בהכרח קשורים לאלימות שהיתה או לא היתה בין בני הזוג. מעבר לכך, אם אמנם הארוע היה כפי שאת מתארת, קרוב משפחתך צריך להזהר ולהתרחק מאשתו ככל הניתן, כדי שלא תעליל עליו עוד, ואז יהיה זה הארוע היחידי שנרשם לחובתו, וקרוב לודאי שלא תהיה לכך השלכה על ההמשך או על המשמורת. המשמורת תקבע בהתאם למערכות היחסים עם הילדים, וכך גם זכויות הראיה. לגבי משמורת - הנטיה היא בהחלט פרו-אימהית, ונוים לתת משמורת לאם, ומשמורת משותפת רק במצבים בהם יש קשר סביר בין בני הזוג המתגשרים והם משתפים פעולה בגידול הילדים.
צריך להבדיל בין משמורת לבין זכוייות ראיה של האב - שיכולות להיות רחבות ולכלול שינה פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני וכו' - ללא קשר לשאלת המשמורת.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני25/12/2007
ארוסה של אמי שלי הרביץ לי אתמול בלילה. הם הלכו לבקר אנשים והם לא בבית כבר כמה שעות. זה כואב אבל זה לא משהו רציני, לא נשבר שום דבר. אני לא יודעת מה לעשות... הקשר שלי בשירותי הרווחה נמצאת בחו"ל עכשיו, וד שאני עוברת לדירת המשך בתל אביב יש עוד שבועיים. בדרך כלל אני בפנימייה ואסור להיות שם אחרי סוף שנת הלימודים. אם אני אתקשר למשטרה, יעשו משהו? לאן אפשר ללכת? אני לא מרגישה בטוחה בבית אבל יש לי עוד שבועיים להיות פה. מה לעשות???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרני
ד''ר גיא אנוש25/12/2007רני שלום, כן בהחלט את צריכה להגיש תלונה במשטרה, וכמה שיותר מהר! אסור לך לחכות, בפעם הבאה יכול להיות יותר גרוע. כמו כן, גם אם העובדת הסוציאלית שלך בלשכת הרווחה לא נמצאת, תמיד יהיה שם מישהו שיכול לעזור לך בהגשת תלונה על אלימות, ובמציאת פתרון. בהצלחה, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות לשמהמאיה23/12/2007
רציתי לספר על חוויה לא טובה שהיתה לי, בעת ביקור אצל קרובי משפחה, אב המשפחה הכריח את הילדים לאכול. כיון שהם לא נענו לכך, הוא לא נתן להם לזוז מהשולחן עד שלא יגמרו את האוכל, למרות שלא היה להם טעים. 2 האחריות אכלו ובכו ואילו הילד הקטן בן 7 לא היה מסוגל לאכול. האב לא וויתר ואיים עליהם ולבסוף גם הבן הקו\טן הכריח את עצמו לאכול, הייתי מזועזעת מכך בעוד האמא התעלמה לחלוטין מהנושא, כאילו שזאת רוטינה רגילה. הרגשתי נורא וריחמתי על הילדים, אך לא העזתי להתערב כיון שרק ביקרתי שם. נראה לי כי הילדים חיים בסביבה כוחנית ולא בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכריח לאכול
ד''ר גיא אנוש23/12/2007אכן, להכריח ילדים לאכול זו טעות הורית רצינית - שיכולה להביא גם לבעיות אכילה בהמשך (אנורקסיה, או השמנת יתר, וכד'). עם זאת, ישנו טווח רחב שבו הורים הם בעלי הזכות להחליט לגבי הגבולות שהם מציבים לילדיהם וכיצד הם עושים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל19/12/2007
בעלי מורחק מהבית. עובד.מטייל. עושה כרצונו.לא עובר טיפול נגד אלימות. האם יתכן שבמשפט הקרב ובא בעוד כמה ימים ,הוא ישלח לכלא?הכוונה היא שזה נשמע לי מוזר שהוא כבר המון זמן "חופשי" ז"א עבודה חיים אך מחוץ לביתנו המשותף. זה נשמע מוזר שישלח לכלא..לא? או שמא אני טועה.....?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר גיא אנוש19/12/2007לא ידוע לי מה סיבת ההרחקה, עד כמה חמורה התלונה נגדו, עד כמה חמורות תוצאות האלימות, האם הן מתועדות. אם בעלך בתקופה זו לא נהג באלימות, ולא נרשמה כל תלונה נגדו במשטרה, והתלונה המקורית לא הצדיקה מעצר עד תום ההליכים, הסיכוי שישלח לכלא אינו גבוה. מעבר לכל אלה - הכל בסיכומו של דבר תלוי בשופט/ת.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך ילדיםשלי17/12/2007
בעלי מאמין כי חלק מחינוך זה להרים יד מדי פעם כדי לשמור על מסגרת של הילד, אבל אני לא מאמינה בזה. בעלי חווה זאת על בשרו עם אב שחינך אותו במכות והוא חושב שרק כך הוא נשאר ילד טוב וגדל להיות אדם טוב. לי מאד קשה לחשוב על פליקים כדרך חינוכית או כדי להרגיע ולהשתיק ילד. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליקים
ד''ר גיא אנוש17/12/2007אני בהחלט מסכים אתך שפליקים ואלימות זו לא שיטה חינוכית, זו פשוט אלימות.
לא רק שזה לא חוקי בארץ, זה גם לא ממש עוזר - העובדה היא שמי שמשתמש באלימות לחינוך ילדים צריך לחזור ולהשתמש בה. במילים אחרות, הילד עושה שוב את מה שבעלך נסה לגרום לו להפסיק לעשות. הדבר היחיד שהפלקים והמכות משיגים זה לגרום לילדים להרגיש יותר פחד, וללמוד להיות אלימים בעצמם - כי ככה אבא שלהם עושה.
על ידי שיחה, ועמידה על כללי התנהגות בבית, ניתן להשיג הרבה יותר אכפתיות וצייתנות מהילדים. וצריך לזכור שהם ילדים לא רובוטים - יש להם את הקטעים השובבים שלהם, וצריך לקחת דברים בפרופורציה.
מקווה שעזרתי, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילדיםתיקי16/12/2007
שלום רב,
רציתי להתייעץ על הקשר שבין בעלי לבין הילד שלנו בן 8. בעלי לא מצליח ממש לתקשר איתו ונוטה בדרך כלל לחוסר סבלנות, בני מאד שובב וסקרן, הוא כל הזמן מתעסק בדברים ומשחק. כשבעלי בבית הוא משקיט אותו ולפעמים אפילו צורח עליו בגלל שהוא לא מצליח להשתלט עליו. אני מנסה לתווך ולבקש שיהיה רגוע יותר והוא מאיים שיכה את הילד אם לא ישמע לו. יכול להיות שהוא לא אוהב אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין האב לילד
ד''ר גיא אנוש16/12/2007תיקי שלום, מתיאורך נשמע שבעלך יכול להעזר ביעוץ הורי מותאם. עם זאת, לא הייתי נחפז לטעון שאינו אוהב את הילד, סביר מאד שהוא אוהב אותו בדרכו, אך יתכן שהוא חסר את הכישורים המתאימים להתמודדות עם הסקרנות והשובבות של הילד.
יתכן גם שחוסר הסבלנות קשור בעוד תהליכים שאת פחות מקשרת ביניהם לבין יחסו של בעלך אל הילד - כמו קשיים בקשר הזוגי שלכם, או לחצים בעבודה. בכל מקרה, שווה להתיעץ עם מישהו שיכול להתבונן על התמונה המקיפה ולא רק על התנהגותו של בעלך כלפי הילד.
אני ממליץ לך לגשת יחד אתו ליעוץ הורי אצל פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת המתמחה בטיפול בילדים (בדרך כלל הם מתמחים גם ביעוץ להורים) או לתחנה לטיפול משפחתי, ולקבל שם הדרכה וסיוע.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותמישהי13/12/2007
היי,
יש לי אבא אלים, לרוב הוא מתעצבן וצועק אך מדי פעם זה נגרר למכות. הוא רודף אחרי עד החדר שלי ומכה אותי חזק עד שהוא נרגע, לא עוזר הבכי שלי והבקשה שיעזוב אותי. רציתי כבר בעבר ללכת למשטרה וכל פעם אמא שלי משכנעת אותי לא ללכת, שהפעם אני אוותר ועוד. אני מפחדת שגם אם אפנה למשטרה זה לא יועיל, כי בעבר כשהלכתי לפסיכולוג זה רק החמיר את העניין. כשאבא שלי בהתפרצות זעם הוא לא רואה כלום ממטר, גם אנשים זרים ובעיקר מי שקרוב אליו.
אף אחד לא יודע את זה, חוץ מהשכנים שבטח שומעים את הצרחות. ככל שאני גדלה הוא מכה אותי פחות, אבל יותר רציני. היום אני כבר בת 15 ועדיין מפחדת לחזור הביתה מבית הספר כשהוא נמצא. אני גרה במקום קטן ולא רוצה ליצור רעש גדול מדי. אני לא יודעת מה לעשות. כל פעם בורחת מהבית וחוזרת, אחותי הגדולה בחו"ל, אחותי הקטנה סובלת כמוני ואמא שלי מפחדת ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב אלים
ד''ר גיא אנוש13/12/2007שלום לך, את מתארת סיפור של אלימות קשה ביותר - ותחושה של סכנה, גם לך וגם לאחותך הקטנה. במקרה כזה את חייבת לפנות ללשכת הרווחה המקומית, בכל לשכה כזו ישנם עובדים סוציאליים (המכונים "פקידי סעד לחוק נוער") אשר בתוקף תפקידם חיבים לפעול על מנת להגן על ילדים מפני אלימות הוריהם, והם גם יודעים כיצד לעשות זאת (פסיכולוגים לא תמיד יודעים). אנא עשי זאת כמה שיותר מהר, למענך ולמען אחותך הקטנה. אם תכתבי את עיר/ישוב מגורייך - אוכל להפנות אותך אל האנשים הרלבנטיים - את לא חיבת לכתוב באינטרנט, את יכולה לפנות אישית באמצעות כתובת הדואל שלי שנמצאת באתר הכניסה לפורום.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכיר את זה גם אבא שלי בדיוק ככה
אבי17/12/2007הוא היכה אותי הרבה וליפעמים אם מחבת אפילו! אני מכיר את ההרגשה שלך,אני ראיתי הרבה מיקרים כאלה ומה שאני מציע לך אולי נישמע רע אבל זה עלול ליהיות הכרחי את גודלת ואם הזמן את יכולה להגיע לדרגת כוח דומה לשלו ואף לעקוף אותו אם תיתאמני בצורה אינטנסיבית במישקולות וחוג הגנה עצמית או איגרוף גם יכולים לעזור,את צריכה להתחיל לקחת שליטה בבית כדי שלא תיצתרכו ליחיות בפחד זה קרה לי את צריכה להעמיד אותו במקום במיגרש שלו לא עכשיו עוד שנה שנתיים ככה שתיתחזקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות במיטהטל11/12/2007
שלום לכם,
אני יוצאת עם מישהו כבר חודש ונורא כיף לי ונעים, הוא מקסים בעיני. לפני יומיים כמעט שכבנו בפעם הראשונה. אבל במהלך האקט עצמו הוא לפת את צווארי חזק כמו חניקה והמשיך להתחכך בי. לא יכולתי לסבול את זה והפסקתי את כל העניין. אבל לא אמרתי לו מדוע. לא נראה לי שהוא התכוון להכאיב לי, אבל זה היה נוראי. העניין הוא שבאותו ערב כשקמתי מהמיטה וכולי הייתי המומה, לא כל כך ידעתי מה לעשות ופשוט ביקשתי ללכת הביתה. חבר שלי לא הבין מדוע אבל התנהג כאילו הכל כרגיל. עכשיו אני רוצה לשוחח איתו וקצת מפחדת שהייתי צריכה לעשות את זה באותו רגע. אולי עכשיו זה מאוחר מדי כי נראה לי שהוא לא שם לב בכלל שנפגעתי מכל העניין. אני חושבת שיקח לי זמן להיכנס איתו למיטה שוב.
האם זה נורמלי לאחוז בצואר בכוח בזמן יחסי מין? זה נראה לי ממש לא רגיל והאמת די מפחיד ואני שואלת את עצמי אם בכלל שווה לדבר איתו על זה, אם הוא עשה זאת בטבעיות שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר גיא אנוש12/12/2007טל שלום, לא זה לא נורמלי לאחוז בצואר עד כדי חנק במהלך יחסי מין. מצד שני - יש סיכוי שלא עשה זאת בכוונה אלא מתוך התרגשות וחוסר תשומת לב. נסי לדבר אתו על כך, ואם הדברים חיגיעו לכך שזה יחזור על עצמו - מוטב שתקלי את המשך הקשר אתו, או אם המשך הקשר חשוב לך - פניה משותפת ליעוץ זוגי ומיני.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקותאלין09/12/2007
שלום
אבא שלי מתעצבן מאד בקלות וצועק. הצעקות שלו מלוות אותי מגיל צעיר ואני בדרך כלל נוהגת לפרוץ בבכי ברגע שהוא צורח עלי. האם זה נחשב אלימות, איך יודעים מתי הצעקות הן מוגזמות, האם זה מקובל לצעוק לפעמים, כ חברה שלי אומרת שכל אחד צועק לפעמים ושאני מגזימה. אבל אני כל כך שונאת את זה. אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
ד''ר גיא אנוש12/12/2007אלין שלום, לא ציינת בת כמה את - גורם שיכול להיות מאד משמעותי מבחינת התשובה שלי. ישינו הבדל גדול אם את מבוגרת וגרה מחוץ לבית, או ילדה הגרה בחסות הוריה.
חשוב לי שתעדכני, ואז אוכל להתיחס יותר לעומק. באופן שטחי, אוכל לאמר לך כי,
כילדה, אני יכול להמליץ לך לפנות ליועצת בית הספר, או אפילו לפנות בעצמך ללשכת הרווחה המקומית ולבקש להתיעץ עם עובד סוציאלי המתמחה ביחסי הורים וילדים.
אם את בוגרת - אני ממליץ לך לפנות לטיפול מקצועי בו תלבני את מערכת יחסיך עם אביך.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)