מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא מכה כמעט את אמא...נואית22/05/2009
אז ככה ביום שני כאשר אני ואמא חזרנו מבילו בקניון הייתה הצפה ואמא שלי ישבה שניה להירגע מהדרך ואז אבא התחיל להתחרפן ולצרוח עליה שתעזור לו לנקות ושלא תשב סתם כך...
הוא ממש השתגע בחיים לא ראיתי אותו ככה אבל בחיים הוא התחיל לטרוק דלתות
השיא היה כשהוא רדף אחרי אמא שלי במטאטא ואם היא לא הייתה בורחת ומגנה על עצמה
הוא היה מרביץ לה הוא פשוט לא ראה בעיניים. זה היה מפחיד אני כ"כ מפחדת כ"כ אני לא מאמינה שאבא שלי הוא כזה אלים האבא שכ"כ אהבתי שתמיד הגן עליי והיה לי כתף.
אמא שלי הייתה כ"כ חסרת אונים מסכנה היא בכתה והלב שלה דפק בחוזקה... היא בכתה במשך שעות.היו צעקות ומלא ריבים ובקיצור, מאז המשפחה לא אותו דבר.
הם לא מדברים אחד עם השני לא מחליפים מילה. אמא רוצה להתגרש אבל היא אומרת שהיא לא יכולה כי אין לה כסף ןלא יהיה לנו כלום. היא אומרת שהיא חיה בשקר ובמסכות אבל היא חייבת להישאר איתו כדבריה זה כ"כ קשה לראות אותם ככה אני יודעת שזה עיניין שלהם אבל עדייין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנואית
ד''ר הדס גולדבלט26/05/2009נואית,
בהחלט מצב כואב ומפחיד עבורך, כבת של הוריך, שנאלצת להיחשף למריבות כאלו בין ההורים. את מוצאת את עצמך מעורבת במריבה ובמצב, גם אם אינך מתכוונת לכך. וקשה לנקוט עמדה לצד אחד ההורים, כי אז את בעצם נגד השני. את יכולה לפעול בשני כוונים:
1) עבורך, ולמען הרגשתך - כדאי שתפני ותשוחחי עם איש מקצוע בסביבתך. למשל, היועצת החינוכית בבית-הספר, אשר תדע להקשיב ולהפנות אותך לגורמים מקצועיים נוספים בעת הצורך. תוכלי גם להתיעץ עם איש המקצוע כיצד לדבר עם הוריך על המריבות ביניהם, מבלי לנקוט עמדה בעד צד זה או אחר.
2) עבור הוריך - מותר לך לומר לכל אחד מהם ואולי אף לשניהם - אם בינתיים חזרו לדבר ביניהם - כי המצב ביניהם מדאיג אותך ואת אחייך (יש לך אחים?), ושאת ממליצה להם לפנות לייעוץ, כי הם פוגעים כך בעצמם ובכל המשפחה. כאמור, חשוב שלא תנקטי עמדה ולא תביעי דעה מי הצודק -זה לא תפקידך, את הילדה שלהם ואין סיבה שתהפכי להיות היועצת שלהם.
כל טוב
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלימות?טליה21/05/2009
אני גרושה, אם לשני ילדים ויוצאת עם גבר המבוגר ממני ב-15 שנים, איש אשכולות ומרצה באוניברסיטה ומשמש בתפקיד ניהולי וזה כנראה חלק חשוב בעניין. כלפי חוץ הוא מתנהג באבירות ובאצילות לי ולילדיי, אולם מפריע לי שבויכוחים עימו הוא מפנה אצבע מאשימה כלפיי כל הזמן ולא מבקר את עצמו. כשאני פונה אליו בבעיה הוא אומר לי "כרגע חמודה זה לא הזמן " בצורה אסרטיבית ותקיפה ואין בכלל מה להמשיך לשוחח איתו בנושא כי הוא לא מאפשר. יתרה מכך, הוא אומר לי משפטים מאוד פוגעים כגון "יש לך פוטניצאל של 90 אחוזים להיות גרושה ועשרה אחוזים נשואה ועם העשרה אחוזים אני מנסה" או שהוא אומר שאני זקוקה לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי (אגב, מבירור שערכתי מרבית הנשים עימן הוא יצא היו כמוני יתומות מהורים או עם בעיות רגשיות והוא מציע אפילו לממן להן טיפול ). אגב, תמיד הוא מתבל את דבריו במילות חיבה כגון "חמודה" או "יקרה" ועל עצמו כמעט מסרב לדבר.הוא גם מסתגר בשתיקות ולא עונה לי כשמשהו מפריע לו (למשל כשאני מדברת עם אחותי בטלפון) והשתיקות הורגות אותי וגורמות לי להתפרצויות שאח"כ הוא מאשים אותי בהן. בויכוח האחרון שהיה לנו צעקתי והוא הדף אותי בכתפיי ועבר לחדר השני. לאחר מספר ימים בהם לא התראינו , נפגשנו לשיחה והוא הקשיב ושיבח אותי על הכנות, והתנצל על הפגיעה בי ואמר שישתדל לא להגיד את הדברים הללו שוב.משהו בתחושות הבטן אומר לי שיש פה משהו לא בריא והוא כבר מדבר על חתונה וילד, לאחר מספר חודשי חברות אחדים. האם יש צדק בדבריי? האם האינטואיציות שלי צודקות? אודה על על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדס גולדבלט26/05/2009דנה,
נראה לי שהאינטואיציות שלך וגם ההיגיון שלך בהחלט בכוון נכון. את מתארת קשר מורכב עם בן זוגך זה. אמנם הוא מרצה באוניברסיטה "וזה כנראה חלק חשוב בעניין" לדברייך - (חשוב באיזה עניין??!), אך לי עובדה זו איננה נראית רלוונטית לעצם הקשר ביניכם. גם אנשים משכילים יכולים להיות מורכבים מבחינת אישיותם ואלימים - אולי באופן מתוחכם יותר!
יש אלימות בקשר ביניכם, הן באופן התנהלות בן זוגך כלפייך והן בתגובותיך כלפיו. את מגיבה בתסכול - אך גם התסכול יכול להוביל לתוקפנות. אינני מאשימה אותך - אני מבקשת להצביע על המורכבות של הקשר שלכם.
נראה לי טוב ביותר שתפנו עתה לייעוץ זוגי, אם אתם שוקלים את מיסוד הקשר. הרבה זוגות עושים כך כבר בשלב בניית הזוגיות. בייעוץ כזה תוכלו לברר את מידת ההתאמה שלכם זה לזו, ואת תבחני אם באמת איש זה הוא בן הזוג לו את זקוקה. כרגע, נראה לי שאיננו עונה על צרכיך אלא מתנשא, מתרחק, ומנסה להכתיב את כללי היחסים ביניכם. אלו לא יחסים שוויוניים והוגנים.
בהצלחה
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות נפשיתענת120/05/2009
אני נשואה 8 שנים עם שני ילדים בני 3 ו-6. כבר כשנתיים בעלי רב איתי כל הזמן, מעליב אותי מול הילדים ואומר שאני אמא לא טובה, למרות שאני משקיעה את כל זמני לילדים, ולא מדבר איתי לזמן מושך לפחות פעם בשבוע. אני רוצה להתגרש אבל מפחדת מהחיים שיהיו לי אחרי הגירושין. מה לעשות?
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת1
ד''ר הדס גולדבלט21/05/2009ענת, את מתארת מצב בו את הגעת לצומת דרכים בחייך, בו עליך להחליט כיצד את רוצה לחיות את המשך חייך: האם בטרור ובמצוקה נפשית או באופן אחר - ייתכן שלא יותר קל, אך ללא מתח, עלבונות והשפלות מבן זוגך.
בוודאי - ההחלטה להתגרש היא מאוד מורכבת, ובהחלט מעוררת חששות מפני העתיד לבוא. לכן, חשוב שתשקלי בכובד ראש את המשך צעדייך, וטוב ביותא לעשות זאת בעזרת ייעוץ מקצועי. הכתובת המתאימה לך היא התחנה לייעוץ זוגי ומשפחתי הקרובה למקום מגוריך. כדאי שתיעזרי בשירות טוב זה.
בהצלחה
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות חריפה בבת 18+ניצן18/05/2009
שלום,
בשבוע האחרון כל השכנים נחשפו לאלימות בבת 18 מהבניין שליד. הוריה צועקים עליה, מרביצים לה ואפילו אשתו של אבא שלה הרביצה לה.
אמא שלה לא נותנת לה להיכנס לבית וגם אביה ואישתו לא מסכימים שתיכנס לביתם.
אתמול בלילה אחרי מריבות, קללות, מכות נוראיות והעלבות הם השאירו אותה לבד ברחוב ונסעו. היא נותרה לבד וצעקה לאמא שלה שתחזור.
מאז שהייתה ילדה, היחסים עם הוריה לא היו טובים (לא באשמתה). היא התדרדרה לעבריינות ונשלחה למוסד לעבריינים צעירים. כיום, כשהיא בת 18 החזירו אותה לביתה, אבל היא סובלת מאוד.
אפילו שהיא השתמשה באלימות כלפי בילדותינו, אני מרחמת עליה ורוצה לעזור לה.
לאיזה ארגון עלי לפנות על מנת שיוכלו לעזור לה, למרות שאינה קטינה ונזרקה מביתה?
אשמח אם תוכלו לעזור לי לעזור לה ולתת לה יד. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצן
ד''ר הדס גולדבלט18/05/2009פני בדחיפות למחלקה לשירותים חברתיים ששייכת לעיריה או למועצה המקומית במקום מגורייך. בקשי לדבר עם העובדת הסוציאלית האחראית על שכונתך, או עם כל גורם מקצועי אחר שיענה לך שם.
כל הכבוד על הדאגה לנערה, שנשמע שהיא נמצאת במצוקה קשה. חשוב לסייע לה מיידית!
בהצלחה!
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתגרשאלה05/05/2009
אני נשואה שנתיים. בעליי הרביץ לי פעמיים - על הפעם השנייה לפני כחודשיים התלוננתי במשטרה. מאז הכול היה נורא הוא נוקם בי הלך לפק"ס לסדרי דין וטען שם שאני מסולת לפגוע בילד ולהתאבד והיא מאמינה לכל מה שיוצא לו מהפה. הוא גם החל בהליך גירושין וטען שם המון שקרים עליי.במקביל הוא אמר לפק"ס שרוצה שלום בית ושנלך ליעוץ ואומר לי שאוהב אותי אבל שלא יכול לחזור בגלל שאני לא מבטלת את התלונה. לגבי התלונה - הוא כל הזמן אומר ואמר את זה ומאז הוא גם לא מעביר כסף. מה אתם חושבים על הכל? לצייןו שכל פעם שאני רואה אותו אני מרגישה אשמה וכועסת על עצמי... האם הוא יכול עם השיטות שלו לקחת את הילד? הוא טוען שרוצה אותו ואני מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אמנם רק בן 17 בלי נסיון בחיים..
זיו13/05/2009אבל בבקשה אל תישארי להיות עם הבן אדם הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ד''ר הדס גולדבלט18/05/2009נראה לי שעליך לעשות שני צעדים חשובים בדחיפות:
1) לפנות לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות במשפחה הקרובה למקום מגוריך. טוב יהיה אם תבררי מה את באמת רוצה, תשתחררי מרגשי האשמה כלפי בעלך, ותשאבי כוחות לקבל החלטה אחראית לגבי עתידך.
2) לפנות לייעוץ משפטי - ניתן לעשות זאת בנעמ"ת או בויצ"ו. חשוב שעורך/ת דין טוב/ה ייעץ/תייעץ לך כיצד לנהוג מול בעלך ואיומיו, ובהתנהלותך מול מערכת הרווחה, שמעוניינת להגן על הילד מפני האלימות. אך גם את זקוקה להגנה.
בהצלחה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא אלים, תשובה דחוף!גילה27/04/2009
לבן שלי הסדרי ראייה הכוללים לינה אצל אביו שגר אצל הוריו.
אתמול הבן שלי סיפר לאחותי שסבא שלו כעס עליו והכניס לו את היד למקסר פועל כדי שהיד שלו "תעזור למקסר להסתובב"
אני מזועזעתעד עמקי נשמתי, בחלום הכי שחור שלי לא חשבתי שזה יקרה אי פעם, אני לא מצליחה להפסיק לבכות וכולם מסביב כל כך אדישים,
תלכי לרווחה הם כבר יטפלו בזה, במשטרה זה יהיה חקירה של הסבא מול חקירה שלו (איזה תהליך מדהים!),
לעזאזל! אין דרך לעצור את הביקור הזה אצל הסבא????
צריך לחכות שיקרה לו משהו???? מה אני אמורה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילה
ד''ר גיא אנוש28/04/2009צר לי לשמוע על המקרה המזעזע. כמובן שאת צריכה ללכת ישר ומיד למשטרה.
צר לי - אין דרך אחרת לעצור את האלימות הפראית והנוראה הזו ללא התערבות משטרתית. זו אלימות קשה נגד בנך, וחובתך המוסרית להגן עליו (וגם החוקית במקרה זה, אם את יודעת על אלימות כלפי ילדים ולא מדווחת, על פי החוק, את שותפה לפשע ולהסתרתו), גם אם זה כרוך בחקירה משטרתית לא נעימה.
תלכי ללא הבן שלך, ותדווחי על המקרה.
הבן שלך לא יחקר על ידי שוטר רגיל, אלא על ידי חוקר/ת ילדים, המתמחה בעדויות ילדים, ובאיך לדבר אתם.
את יכולה ללכת לרווחה, אם את לא בטוחה בללכת לבדך למשטרה, ומפחדת, הם ישלחו עובדת סוציאלית או מישהי העובדת עמם שתלווה אותך. בכל מקרה, הפנייה למשטרה צריכה להעשות מייד, ללא דיחוי, אסור להמתין עם מקרים כאלה.
הביקורים אצל הסבא יופסקו על ידי המשטרה לאלתר, לפחות עד לאחר הבירור, וחוקרי ילדים ופקידת סעד לחוק נוער יתערבו במקרה.
אסור לך בשום פנים ואופן לתת לקטע כזה לעבור ללא תלונה במשטרה.
שיהיה בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב להיפרד ונסחט ...אחד27/04/2009
אני גבר שמעוניין להיפרד לצערי אני נסחט להישאר בגלל הילדים . במערכות שבנו לעצמם ארוגני הנשים באדיבות שלטונות הרווחה בתי המשפט והפרקליטות אני נסחט להישאר . אישתי יודעת שהיא יכולה מחר לקחת את הילדים בהסדר גירושים ולא לתת לי אפילו לראות אותם ואף אחד לא יעשה לה שום דבר אבל כלום. גברים אחרים שהיו בסיפורים הללו מכירים היטב את התופעה והסיפורים שלהם נקראים בכל רחבי הרשת . כמובן שזה לא ימנע ממנה גם לדרוש דמי מזונות גבוהים ולדרוש תשלומים שונים שהרי "הברון ישלם "למרות שהיא מרוויחה יותר ממני . אשמח לעצה למרות שאישית האשמה של מצבי לדעתי גם אשמתכם מומחי הרווחה שהפכתם את הגברים בישראל למוכי גורל . אין שום מדינה בעולם שיש לנשים כול כך הרבה כוח ויחס מועדף ,שאני מספר את זה לבן דודי בארה"ב הוא צוחק עלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "נסחט"
ד''ר גיא אנוש28/04/2009עם כל הכבוד, לא צריך להגזים, אשתך לא יכולה למנוע ממך לראות את הילדים במצב של גרושים או פרידה, אלא אם כן היא מצליחה להוכיח שאתה מתעלל בהם - ואני מקווה שאתה לא!
אם אתה מתיחס יפה לילדים, גם אם אשתך מקבלת משמורת, מגיע לך לראות אותם לפחות פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני, ובדרך כלל מגיע לך גם שישנו אצלך, אם אתה מוכן ויכול לדאוג להם, לקחת לבית ספר וכו'. ישנם סיפורים קורעי לב על רמאויות והתעללויות משני הצדדים, והמערכת בהחלט לא מושלמת, אך כל עוד לא עשית משהו קיצוני, הבסיס הסביר נשמר.
מזונות נקבעים בהסכמה, או על ידי בית המשפט, ובמקרה שבית המשפט מעורב, הכנסת שני הצדדים נלקחת בחשבון, אלא אם כן אחד מהצדדים מצליח להעלים הכנסה (ופעמים רבות זה דווקא הגבר). אז תפסיק להדאיג את עצמך עם שטויות.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שאתה פשוט לא בקיא במציאות .
אחד30/04/2009ישנם גברים שלא מצליחים לראות את ילדיהם באופן סדיר ובית המשפט לא עושה כלום בעניין , אני אישית הכרתי במילואים גבר שאישתו מנעה ממנו לראות את ביתו הקטנה 4 שנים ברציפות . . הבחור בכה לי בשמירות בכי מרורים וכול באיזה חור שורץ אוייבים . מעבר לזה ישנה כמובן ההסתה ההורית שמסיתים נגדך ומשכנעים את הילדים שאתה אבא רע . בתי המשפט בישראל לא עושים כלום ושלטונות הרווחה עוד עוזרים לזה להתרחש . מעבר לזה כמובן שנשים אינם משלמות מזונות כמו גברים בתי הדין לעניני משפחה שופטים לפי המשפט העברי קרי נשים משלמות מזונות מלשון צדקה ולא מתוך מחוייבות זה החוק . אני רוצה להאמין גם שזוגתי תגלה אנושיות ולא תזרוק אותי לכלא ללא הצדקה אבל היא יכולה בקלות לזרוק אותי מהבית ולשלוח אותי לכלא כול מה שהיא צריכה זה רק לזרוק מילה למשטרה ואני בכלא , זאת ההוראה היום, גבר נחשד נזרק לכלא ולך תוכיח שאתה לא אשם .. יש בישראל 98% הרשעה לא נראה שיש באמת מערכת משפט וצדק . תלונות שווא מאוד קשה להוכיח ולמשטרה בוודאי אין זמן לזה מאות גברים מצאו עצמם בכלא במעצר בתנאי עולם שלישי כי הבית זוג החליטה לחסל חשבונות .. בקיצור אני נסחט ,היא כבר אמרה לי אם תלך תשכח מהילדים תשכח מהכול אני יודעת בדיוק איך החוק עובד לטובתי .חבל שאתה לא מכיר במציאות הזאת ..לדעתי אתה מכיר אותה היטב , אבל כמו כל דבר מדינה מעדיפים כולם לכסות תחת שהרי לומר את האמת על איך המערכת מתנהלת ואיך ארגוני הנשים ובתי המשפט יצרו פה מציאות מעוותת זה דורש התמודדות ולזה הרי הרוב כבר לא מוכן , זה פוגע בפרנסה וזה דורש
להתעמת עם אנשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות פסיכולוגיתו.כ24/04/2009
האם שתקנות ממושכת(כחודש -חודשיים) מצד הבעל תוך התעלמות מוחלטת לנוכחות בת הזוג עקב סיבה שאינה ידועה ,זה יכול להיות גם בעיה שקשורה לעבודה ובכלל לא קשורה באישה, נחשבת לאלימות?
ומה צריך לעשות כאשר התדירות היא בין פעמיים לשלוש בשנה.
חשוב לציין שבמהלך אחת מתקופת השתיקה, האישה נזקקה לטיפול רפואי עקב כאבי בטן נוראים והבעל המשיך בהתעלמותו המוחלטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות פסיכולוגית
ד''ר הדס גולדבלט28/04/2009בוודאי שמדובר באלימות פסיכולוגית כלפי האישה, אם כי כפי שאת/ה מציין/ת, ייתכן שהבעל כלל לא מתכוון להפנות התנהגות זו כלפי אשתו אלא שקוע בדיכאון. אולם האישה חווה זאת כאלימות והתעלמות ממנה.
מה לעשות? הייתי ממליצה לאישה לפנות לייעוץ ולהחליט אם ברצונה להמשיך לחיות בזוגיות מעין זו. אם כן - כיצד היא רוצה לחיות את תקופות הניתוק הללו.
והטוב ביותר לזוג כזה, שהבעל יפנה לייעוץ לגבי דרכי התמודדות אחרות עם מצוקותיו האישיות והזוגיות.
האישה בוודאי שאינה צריכה לחיות במציאות לא ודאית שכזאת, נתונה למצבי רוחו של בן זוגה.
כל טוב ובהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחטנות והתעללות נפשיתאלמונית22/04/2009
שלום, אני נשואה בערך כשנה וחצי ללא ילדים. בתקופה שלפני החתונה בעלי תמיד היה אדם רגיש מידי ונעלב בקלות, תמיד בטוח שכולם נגדו וכו'.. במשך הקשר שלנו אני זו שתמיד דואגת לדברים לקרות (חשבונות, דברים שצריך לקנות ולסדר) כשהיינו רבים הוא היה מאיים שהוא הולך ולא חוזר ועושה סצנות ילדותיות מאוד, מגרש אותי מהבית שלו וכו'...
תמיד הייתה לו נטייה לדחות דברים- אפילו רשיון הוא עשה אחרי שכנועים ודחיפות שלי וזה היה לפני שנה (כשהיה בגיל 28). בקיצור אדם תלותי, עצלן ומאמין תמיד שיכשל בכל דבר ולכן לא זז אף פעם.
שנה אחרי החתונה עברנו לאיזור מגורים אחר בארץ ומאז שעברנו ההתנהגויות הילדותיות והסצנות היתדרדרו לדיכאונות וטענות שהוא רוצה למות (לטענתו אין לנו כסף, העתיד שחור וכו'...כל פעם הוא מוצא למה הוא צריך למות) הוא התחיל לאיים עליי שילך להתאבד כי אין לו למה לחיות, אני בוכה ומתחננת שלא יתאבד והוא לוקח כל מיני דברים חדים ומאיים שיתאבד טוען שאף אחד בעולם לא אוהב אותו ומעולם לא אהבו אותו אפילו לא ההורים, יוצא החוצה לכביש כביכול כדי להידרס, עומד על סף החלון כדי לקפוץ ומבקש את המפתחות לאוטו כדי לעשות תאונה. (אני רצה אחריו ברחוב וצועקת שלא יעשה כלום) כמה פעמים יצא שחטף התקף זעם כשהיינו בנסיעה והתחיל לנסוע בטירוף ואני צורחת והוא אומר שעכשיו שנינו נמות.
בפעם האחרונה של ההתקף הוא רצה את המפתח לאוטו ואני לא נתתי (החבאתי) . הוא איים שישרוף את הבית ואת כל הבניין ולקח מצית וספריי והצית באוויר וכמעט שרף אותי ואת הבית. הבכי שלי לא מזיז לו באותו רגע של התקף והעיניים שלו משתנות למשהו אכזרי. הוא כבר התחיל לאיים עלי פיזית שאם אני לא יתן לו למות הוא יזיז אותי בכוח ושלא כדאי לי...( כשהוא מבקש משהו בזמן התקף- כמו מפתחות לאוטו הוא חוזר על זה כמו דיסק שרוט)
אני חושבת שהוא רוצה תשומת לב כל הזמן וכבר אין לי חשק לראות אותו.
פעם אחת הוא כתב מכתב התאבדות ושמרתי אותו.
ואבא שלו מטופל בתרופות נגד דיכאון (הוא היה מכה אותו בילדותו וטוען שעבר התעללות מינית משכן כשהיה קטן) שכחתי לציין שבהתקף האחרון הוא פתאום כאילו נרגע (עשה עצמו רגוע) ובדה סיפור שעשה משהו פלילי בעבודה, הוא טען ששבר למישהו את האצבעות ולכן פיטרו אותו ואז אמר שלמחרת הוא רוצה ללכת להצית או להרעיל את כל המקום עבודה שלו , כל זה בדיה, אין לי מושג למה , הוא עדיין עובד וגם הודה שהמציא את זה... אחרי שסיים חזר להתקף הזעם...
ההתקפים שלו מגיעים בערך אחת לשבוע או פעמיים בשבוע והוא מסרב לקבל טיפול.. בין לבין הוא יכול להיות מקסים ומתוק (אך עדיין חלש ועצלן)
אני רוצה להתגרש ולחיות עם מישהו נורמאלי שיתן לי משענת כי עד היום אני המשענת והדואגת לכל.
אחרי שהוא נרגע הוא תמיד רוצה אינטימיות והוא יודע שלא בא לי אבל אני מסכימה מתוך פחד.אם הוא לא מקבל הוא עוד פעם עושה סצנות.
אני מפחדת לחיי ולחייו . איך אני יוצאת מזה בלי שמישהו מאיתנו יפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך למגילה שלי
אלמונית22/04/2009נזכרתי שבפעמים האחרונות בהתקפים הוא איים עלי שיהרוג את הכלבה שלנו (ע"י שריפתה)
כמו שציינתי אני רוצה לסיים איתו ולפתוח פרק חדש עם גבר תומך ועם שמחת חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמונית
ד''ר הדס גולדבלט28/04/2009את מתארת מצב נוראי, שאין שום סיבה שתהיה חלק ממנו! התשובה בגוף ההודעה שלך: עזבי את הקשר, ויפה שעה אחת קודם. לפי תיאורך, את חיה עם אדם מסוכן לך ולעצמו! גם אם הוא רק "מאיים" שישרוף את הבית או ששניכם תמותו בזמן נהיגה פרועה, זה עלול לקרות, גם אם אינו מתכוון לכך. אין שום סיבה שתחיי בטרור כזה!
אינך אחראית למצבו הנפשי הקשה של בעלך. בהחלט ייתכן שהתנהגותו היא תוצאה של חיים קשים בילדותו וקרבנות שלו להתעללות מינית. אולם הוא אדם בוגר ואחריותו לטפל בעצמו.
הרבה גברים מכריזים שלא יפנו לטיפול, אך פונים - לאחר שבת הזוג עוזבת את הבית או מתלוננת במשטרה נגדם. אולם גם שלב העזיבה עלול להיות מסוכן לך, כי אז בעלך עלול לחוש עזוב ונטוש, ולנהוג בייאוש - כי אין לא מה להפסיד.
לכן, עצתי לך היא לפנות בדחיפות ליחידה לטיפול באלימות באזור מגוריך ולהתיעץ שם, מה לעשות וכיצד לנהוג, קודם כל - כדי להגן על עצמך, ובהמשך - אולי גם לסייע לבעלך, שזקוק ללא ספק לטיפול.
שמרי על עצמך!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות נפשיתאנונימית18/04/2009
שלום.
אני בת 21, לשני הורים מקסימים שאני מאד מאד אוהבת.
אבא שלי הוא איש משכיל, חכם, אכפתי ואבא נהדר. כלפיי הוא תמיד התנהג בצורה "נורמלית", הוגנת, ואכפתית. אבא באמת טוב!
אבל אני מודעת לזה שיש לו בעיה.
יש לו מידי פעם התפרצויות זעם, שמופנות בעיקר כלפי אמא שלי.
היום הייתה אחת כזו. כשיש לו "התקף", אני מרגישה כאילו זה לא הוא מדבר והוא מאבד שליטה - יש לו מבט מפחיד בעיניים, הוא נותן לעצמו מכות, זורק חפצים, והיום הוא גם קרע את החולצה שלו.
אלימות פיזית כלפי אמא שלי לא הייתה.
אלימות נפשית אני זוכרת מאז שנולדתי (זה בא בתקופות, לפעמים הם זוג נהדר, והוא יכול להיות גם בעל באמת מקסים. אבל תמיד מתיישהוא יש התפוצצות - פעם בכמה חודשים אם לא פחות).
כשהוא מתפוצץ, אני רואה שהוא סובל, ויש בו המון המון כעס שאני בטוחה שגם מופנה לעצמו, אבל מילולית הוא מופנה כלפי אמא שלי. הוא מקלל, צורח, ואיכשהוא בסוף תמיד מאשים את אמא שלי - "שהנה היא שוב הביאה אותו למצב הזה. שהיא עוד תהרוג אותו ככה.."
אם אני מתערבת, זה רק מקשה עליו, כי אז הוא חושב שהוא לבד בעולם, וכאילו כל המשפחה נגדו.
במצבים האלה הוא רואה הכל מנקודת מבט נורא מסויימת, וקשה מאד עד בלתי אפשרי להראות לו את כל התמונה - ולהעביר עליו באמת ביקורת.
היום שני ההורים שלי עובדים.. אני יודעת שביום שאבא שלי יפרוש לגמלאות (היום הזה לא רחוק כ"כ), המצב רק יחפיר.
אני לא רואה סוף טוב לסיפור הזה.
למרות שלא הייתה אלימות פיזית, אני לא רואה את זה לא קורה יום אחד.
אני מאד מאד מאד מפחדת שהסוף יהיה התאבדות או רצח.
אם הם יתגרשו, אני מפחדת מאד שהוא יתאבד.
היום כשהם רבו בארוחת צהריים, הוא היה בנקודת איבוד שליטה שאמא שלי מאד נבהלה, ומיד לקחה את הסכין שהייתה לידו והסתירה ממנו.
אני מתה מפחד.
אני באמת לא יודעת מה לעשות.
אני מאד אוהבת את שני ההורים שלי, וחבל לי מאד על שניהם.
אני לא כ"כ רואה סוף טוב לסיפור הזה.
לטיפול הוא בחיים לא ילך, וגם לא אמא שלי.
בבקשה תעזרו....
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
ד''ר הדס גולדבלט28/04/2009את מתארת מצב שאין לו פתרון, אם הנוגעים בדבר - הוריך - לא מוכנים, כל אחד בנפרד ושניהם ביחד - לפנות לטיפול. את חשה אחראית באופן מסוים להם, ובוודאי מודאגת מאוד באופן מוצדק. לצערי, אין פתרונות פלא. המצב לא ישתנה מאליו ואת צודקת - כאשר יפרשו מן העבודה - השהות הממושכת ביחד בבית עלולה להחריף את המצב.
בשלב זה, מה שאת יכולה לעשות הוא קודם כל למען עצמך: לפנות לייעוץ בעצמך, לברר שם את מקומך במשפחה וכיצד את יכולה לנהוג. ייתכן שבמהלך ייעוץ/טיפול, שנמשך מספר מפגשים, תוכלי לחשוב ולתכנן מהלכים חדשים, לפיהם תוכלי לסייע באופן כלשהו להוריך ובעיקר - לעצמך. את אינך אחראית למצב. את הבת שלהם - ועליהם לפתור את סוגיות הזוגיות שלהם בעצמם.
עם זאת, המצב שאת מתארת משפיע על כל בני הבית, גם הילדים, ולפיכך - ייתכן שתוכלי לפנות להוריך - כל אחד מהם בנפרד- בזמן רגיעה. להסביר, שאת לא בעדו או בעדה, את בעד שקט בבית וביטחון לך ולאחיך (לא ציינת אם יש לך אחים, אני יוצאת מהנחה שאינך בת יחידה). את כותבת שאביך אדם מקסים - ראוי שישמע כמה את פוחדת ודואגת לו ולאמך, וכמה את פוחדת על עצמך!
כאמור, אלו סוגיות מורכבות, וחשוב שתתיעצי עם איש מקצוע, כיצד לפנות להורים ומה לומר להם. בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות במשפחהנעה18/04/2009
התגרשתי לפני כעשרה חודשים מבעלי עקב אלימות נפשית, מילולית ומינית. מערכת הנישואים שלנו שארכה כמעט 6 שנים, היתה מבוססת בעיקר על השפלות מצד בעלי, איומים בהם השתמש כדי שאעשה כרצונו ובמיוחד כדי להראות "גבר" בעיני המשפחה והחברים. אני מצידי עשיתי כל שביכולתי על מנת לשפר את מערכת הנישואים שלנו. נולדו לנו שני ילדים מקסימים בהם טיפלתי במסירות שלא זכתה להערכה מצידו. המצב בינינו החמיר לאחר לידתו של הבן, בעלי לא טרח לחזור הביתה מתפילת ערבית עד לשעות הקטנות בלילה ולעיתים רק לאחר שחיפשתי אותו נמרצות. ניסיתי לשכנע אותו ללכת ליעוץ זוגי או הדרכת חתנים אך לשווא. כיום הוא פוגש את הילדים אחת לשבועיים בסופשבוע כי לטענתו מאוד קשה לו לנסוע שעה כדי לפגוש אותם באמצע שבוע. הילדים חוזרים "הפוכים" מאוד עצבניים. הבת שלי שהיא בת 6 לפעמים "פולטת" אינפורמציה כגון דברים שאבא שלה "שכנע" אותה כמו לרגל אחריי כדי לדעת מה אני עושה, עם מי אני מדברת, לאן אני הולכת. וזה מונע ממנה ללכת לחברות שלה ולשחק. הוא מצליח להשפיע עליה על ידי הפחדות, "אלוהים רואה הכל מלמעלה והוא מספר לי" או "יש לי משקפת מיוחדת ואני יכול לראות כל מה שאת עושה" וזה מכניס את הבת שלי לחרדות ואם פעם היא היתה משתפת אותי ברגשות שלה כיום היא הפסיקה. גם המאמצים שלי לעודד אותה לדבר על מה שכואב לה העלו חרס בידי. היא הפכה לילדה עצבנית מאוד, תחרותית עם אחיה, שתלטנית ומורדת מה שלא היתה בעבר. הכנסתי אותה לטיפול באומנות על מנת שאולי זה יעזור לה להתמודד עם המשבר אליו נקלעה.
אני רוצה לציין שההחלטה להתגרש באה ממני כי לא הייתי מוכנה להמשיך ולספוג את היחס המשפיל מצידו ומאחר שהוא לא ניסה לשפר את המצב מצידו הרמתי ידיים. אך הוא נלחם בי עד שנאלצתי להוציא נגדו צו הרחקה ומשלא עזר הדבר נאלצתי להכנס עם ילדי למעון לנשים מוכות.
השאלה שלי בעצם היא מה אני יכולה לעשות על מנת למזער את הנזקים שאבא שלה גורם לה. שלא תפחד לדבר על מה שכואב לה ומפריע לה. שבעצם הוא לא יוכל להשתמש בה כלי למשחק נגדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר גיא אנוש25/04/2009גילי שלום,
הסיפור שאת מספרת באמת קשה ועצוב, עצוב שאבא משתמש בצורה מכוערת ומזיקה כל כך בילדים שלו. עם זאת, נראה שאת התחלת בכיוון הנכון, לקחת את הבת שלך לטיפול באומנויות, חשוב לתת לזה את הזמן שלו, אבל עם זאת להיות קשוב לילדה, ואם תוך חודשיים שלשה אין התחלה של שיפור, לנסות אצל מטפלת אחרת. במקביל, כדאי לפנות לפקידת סעד לסדרי דין, אלה עובדות סוציאליות אשר תפקידן לסייע במקרים של גרושים, בכל מה שקורה עם הילדים (אולי כבר היתה מעורבת אחת בסיפור שלכם, ואולי לא), ולהתיעץ איתה איך להעביר באופן ברור ובוטה את המסר לאבא. כמו כן, אפשר לדבר בעדינות עם הילדה, להגיד לה שאבא לפעמים מגזים, ברור שאין לו שיחה ישירה עם אלוהים, ואין לו משקפת שרואה הכל, הוא אולי היה רוצה שיהיה לו, ומדבר ממשאלות ליבו.
שיהיה בהצלחה
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לילדיםחגית16/04/2009
שלום,
אני מחפשת חומר לגבי: דרכי פניה לילדים בנושא אלימות במשפחה בארץ ובעולם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לילדים
ד''ר הדס גולדבלט16/04/2009אני מציעה לך לפנות לאלי - האגודה להגנת הילד מפני התעללות פיזית, מינית ורגשית. מרכז קליני וספריה: 03-6091920
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת חפציםאילה13/04/2009
אני נשואה 3 שנים ללא ילדים. מתחילת נישואי נחשפתי להתנהגות אלימה מצד בעלי הכוללת
ביקורתיות רבה, צעקות והעלבות, יחס פאסיבי אגרסיבי, שבירת חפצים רבה, ותוך כדי כך- אלימות פיזית קלה כלפיי.
למרות זאת מדובר בחלק קטן מנישואינו, ורוב הזמן בעלי איש חיובי , ואני אוהבת אותו מאוד.
כרגע אנו בנתק מוחלט לאחר סצינה נוספת של שבירת חפצים לאחר זמן רב של שקט.
הוא מתגורר כרגע אצל משפחתו, ואני מנסה לנצל הזדמנות זו על מנת לשקול צעדיי.
אבקש לדעת האם יש טיפול הנחשב מוצלח ביותר בטיפול באלימות, וכן, האם אנשים אכן נרפאו מהבעיה, או שזו סתם אשליה שתגרום לי לצער נוסף. בהנחה שלא אכפת לי לעבוד קשה בשבילו, האם יש סיכוי להצליח? האם יש מחקרים שבדקו אחוזי הצלחה של שיטות שונות לטיפול באלימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
ד''ר הדס גולדבלט16/04/2009אכן - זה הזמן לפנות לייעוץ. יש יחידות לטיפול באלימות במשפחה ברחבי הארץ. באתר האינטרנט של משרד הרווחה והשירותים החברתיים תוכלי למצוא את רשימת התחנות, ובהן - את זו הקרובה למקום מגוריך. בעלך אינו שובר רק חפצים, ואלימות פיסית "קלה" - שאינך מפרטת מהי - היא אלימות בהחלט. וגם אם היא מתרחשת רק לעתים - זו אלימות, זה חלק משמעותי מהווית הזוגיות שלכם - ויותר מזה: דרכה של אלימות "לצבוע" בהדרגה גם את החלקים היותר חיוביים בזוגיות עליהם את כותבת. אלימות נוטה גם להחמיר עם הזמן.
יש מחקרים רבים שמעריכים הצלחה בטיפול, ולא כאן המקום לפרטם. יש הצלחות ויש כישלונות, לפי המקרה. כך שמעבר לכך שאני מציינת את העובדה שיש סיכוי להפסקת האלימות אצל חלק מן הגברים האלימים, אין טעם להרחיב, אלא עדיף שתפני מיידית לייעוץ. תחילה - פרטנית. שם תוכלי גם לשאול את השאלות ששאלת כאן. בהמשך - ביחד עם המטפל/ת - תחליטו אם ובאיזה אופן לצרף את בעלך לטיפול - זאת, במידה ויהיה מעוניין, כמובן.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת אלימההילה13/04/2009
איפה אני יכולה לקבל עצה לגבי ילדה בת 15 שמפגינה אלימות רק בבית, שוברת חפצים כשלא נענים לדרישותיה, ומגלה סימני אלימות כלפי (דחיפות, חסימת הדרך, וכולי. ) היא מסרבת ללכת לטיפול, ןאחרי 2 פגישות בהן היתה
אצל הפסיכולוג בהן שתקה וסרבה לשתף פעולה הוא הפסיק את הטיפול בטענה שאם אינה משתפת פעולה אין טעם למפגשים. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר הדס גולדבלט15/04/2009שלום הילה,
אינך מציינת מה הקשר שלך לילדה בת ה-15. אני מניחה שאת אמה. במקרה זה, אני ממליצה לכם, ההורים, לפנות לייעוץ אצל מטפל/ת משפחתי/ת, לקבל הדרכה כיצד לנהוג כהורים בילדה שמפגינה אלימות, ולבחון ביחד כיצד לצרף אותה לטיפול משותף עמכם.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתאלמונית10/04/2009
הי שלום להם אני נשואה כ11 שנים כ 4 שנים אחרונות בעלי השתנה כלפי מדבר בגסות משפיל אותי מול הילדים אנחנו לפעמים לא מדברים כחודשים וזה משפיעה על הילדים הם מסקנים כל יום יש מתח בבית אני היתי רוצה להיתגרששששש אבל זה ישפיע על הילדים כי הם מאוד אוהבים אותו דיברתי עם ילדים על זה והם אומרים שהם יקחו את זהמאוד קשה אני לא יודעת מה לעשות להיות ככה במתח זה לא ילך ושתבינו אני הכל עושה בבית מא-ת קניות ילדים נקיונות עובדת בקיצור אמא משרה מלאה והוא מרוויח כסף וכל יום מקלל נמאס לי מהיחס הזהההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר גיא אנוש13/04/2009שלום
אם נמאס לך ואת רוצה להתגרש, אז עשי מה שאת חושבת שטוב עבורך. הילדים אולי יכעסו מעט, אך אם תסבירי להם שגם לך מגיע חיים ראויים, לאחר זמן הם ירגעו ובינו אותך. אין כל הצדקה לכך שאת תמשיכי לסבול רק כי הילדים הם שמתנגדים לכך שיהיה לך טוב.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)