מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבה ומחזוררינה11/08/2009
שלום, רציתי לדעת מתי כלבות מקבלות מחזור?
האם הן יכולות לקבל גם בגיל 4 וחצי חודשים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום בכלבה
ד''ר קרן פרץ14/08/2009רוב הכלבות מתייחמות בגיל 6 חודשים, אך ישנן כלבות העלולות להתייחם עוד קודם או אחר כך. הייחום מתרחש בכל 4 עד 12 חודשים כאשר הממוצע הוא פעמיים בשנה. אורך מחזור הייחום הוא בממוצע 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שניה רצופה של האתוןיעל אבישר08/08/2009
לצערי הרב, האתון שלי - לונה- הפילה זה עתה את הוולד.
גם ההריון הקודם הסתיים בוולד מת.
שני ההריונות היו ארוכים (קרוב לשנה).
ללונה יש עיר בן שנתיים מההריון הראשון שלה.
רציתי לדעת אם זו תופעה שכיחה,
ומה ניתן לעשות בעניין.
בתודה מראש.
יעל אבישר בן-ארי
כפר-טרומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתון
ד''ר קרן פרץ14/08/2009אני ממליצה להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק בחיות גדולות, סוסים וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנבוןמיטל07/08/2009
מצאתי כרגע ארנבון והכנסתי לביתי. יש לי תינוק בן שנה. האם הוא יכול להעביר מחלות?
כיצד עלי לנהוג?
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנבון
ד''ר סמדר טל08/08/2009מיטל שלום,
אנא פני לפורום העוסק בחיות אקזוטיות כדי לקבל מענה מקיף לשאלתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וניסיון הקאה דחוף!!!!!!שגית לוי07/08/2009
יש לי כלבה שהתחילה אתמול בלילה להשמיע מן קולות שיעול או יותר נכון היא מנסה להוציא משהו ולא כלכך הולך לה , זה נראה ונשמע נורא כאילו היא מנסה להקיא ולא יוצא כלום.
מיששתי את הבטן שלה והיא נורא קשה, רציתי לדעת מה יכול להפריע לה שגורם לה לרצות להקיא ולמה הבטן קשה ואם יש קשר?
יש לציין שהיא ממשיכה לאכול ולשתות וההתנהגות שלה רגילה עד שהיא מתחילה להשתעל.
בנוסף רציתי לדעת אם יש איזושהי דרך לגרום לה להקיא? לנסות לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול או הקאה
ד''ר סמדר טל08/08/2009שגית שלום,
קשה להבין מתיאורך אם הכלבה משתעלת, מנסה להקיא או מנסה לפלוט משהו (רגורגיטציה).
לכל אחד מסימנים אלו יכולים להיות סיבות שונות ורבות.
שיעול למשל יכול להיגרם ממחלה מדבקת כמו שעלת, ממחלת לב או מבעיה בדרכי הנשימה.
הקאות יכולות להיגרם בעקבות אכילת תרופות או רעל, הרעלת מזון, מחלה כללית, חסימת גוף זר ועוד.
הבטן יכולה להיות קשה במקרים שבהם הקאות נובעות מבעיה במערכת העיכול, כמו חסימה, אך גם במקרים שבהם שיעול נגרם מבעיה בדרכי הנשימה וכתוצאה מכך יש מאמץ בטני.
אני ממליצה לך לפנות לווטרינר כדי לבדוק ממה סובלת כלבתך.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מקיאהזיוה06/08/2009
יש לנו כלבה בת כ09 חודשים משעות הצהריים היא מדי פעם מקיאה נוזל צהבהב, פרט לכך, הי מתנהגת פחות או יותר כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בגורה
ד''ר קרן פרץ07/08/2009זיוה שלום,
לפעמים גורים מקיאים מעט נוזל צהבהב בעקבות אכילת דשא. כשלעצמן הקאות אינן דבר נורמלי בכלבים והן מחייבות בדיקה אצל הווטרינר.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל איכותי לכלבפולו06/08/2009
הכלב שלי בן 7 חודשים ושוקל 26 ק"ג. הוא בעל רגישות בקיבה ומקבל בקביעות את האוכל הוטרינרי (אשר הומלץ ע"י הוטרינר ונקנה ממנו):
royal canin digest & osteo ל-junior
לפני הוא קיבל royal canin skin 7 digest ל-pupy.
ראיתי על שקית האוכל שהמרכיב הראשון שלו הוא תירס רכיב שני הוא עוף מיובש ורכיב שלישי חלקי חזיר. הא האוכל טוב מספיק או שישנו אוכל מומלץ יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון כלבים
ד''ר קרן פרץ07/08/2009פולו שלום,
איני יכולה להמליץ לך בפורום זה על מזונות מסוגים מסוימים.
אולם, מבחן המציאות אמור לשרת אותך במקרים מסוג זה. במידה שהכלב בריא ואינו סובל מהפרעות עיכול כעת שהוא מקבל מזון זה, המזון ככל הנראה עונה על צרכיו.
אם יסבול הכלב מבעיות נוספות יש לשקול אבחון מעמיק יותר של המקור לרגישות הקיבה או החלפת המזון, בהתייעצות עם הווטרינר כמובן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מפונקאבי05/08/2009
מה עושים עם חתול מפונק, שכל הזמן מחפש תשומת לב, ושבמהלך היום לא נוגע באוכל שלו, בתקווה לקבל "נשנושים" שונים, ורק אם הוא מתייאש הוא ניגש לאכול, וגם אז מחכה שיאכילו אותו מכף היד ?
שאלה נוספת שיש לי באותו עניין, האם יש נשנוש לחתול, מעבר לאוכל היבש שלו, שניתן לתת לו ושלא משמין מדי ואפילו אולי בריא עבורו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מפונק
ד''ר קרן פרץ07/08/2009אבי שלום,
חתולים מפונקים יוסיפו להתפנק כל עוד נכנעים למאוויהם. ישנן כמה טכניקות התנהגותיות שניתן להפעיל כדי לטפל בכך (בהתייעצות עם וטרינר ובתנאי שאין בעיות רפואיות).
יש בשוק חטיפים רבים שמהווים כשלעצמם מזון מאוזן ומלא, חלקם דיאטטיים, חלקם מיועדים לשיפור בריאות העור והפה ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חתולים יכולים להידבק ?אבי05/08/2009
בשפעת החזירים ?
נניח שבחורף השחור הצפוי אדם חולה בשפעת החזירים ונאלץ להסתגר בביתו, האם הוא יכול לסכן את החתול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת חזירים בחתול
ד''ר קרן פרץ07/08/2009אבי שלום,
נכון לעכשיו כלבים וחתולים לא נדבקים משפעת החזירים. אולם, ככל נגיפי השפעת יש להם יכולת לעבור שינויים שיהפכו אותם למדבקים בעתיד לחיות המחמד שלנו.
כולי תקווה ששינוי זה לא יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל יבש ורטובלי05/08/2009
שלום רב
הכלב שלי אוהב לאכול רק אוכל מקופסא ולא אוכל יבש משום סוג.
האם יש הבדל בריאותי בין שניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון רטוב לעומת יבש
ד''ר קרן פרץ07/08/2009לי שלום,
יש כמה הבדלים בין השניים לטוב ולרע.
1. פעמים רבות כלבים האוכלים מזון רטוב אוכלים ממנו יותר וסובלים מהשמנת יתר.
2. כלבים האוכלים מזון רטוב בלבד סובלים יותר ממחלות שיניים וחניכיים מאחר שלמזון יבש באיכות גבוהה יש יכולת לנקות את השיניים באופן מכאני.
3. במקרים של כלבים מבוגרים או חולים הסובלים מהתייבשות משרת המזון הרטוב (רפואי לרוב) מקור נוזלים חיוני.
במידה שכלבך גור, מוטב לנסות להרגילו לאכול מזון יבש לגורים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסה של הלרינקסשלומית05/08/2009
יש לי כלבה ציוואוה מעורבת בת 10 שגילו אצלה לפני חודש קריסה של הלרינקס ,היא הגיעה לבית החולים עם לשון סגולה והייתה בכלוב חמצן 48 שעות כרגע היא מקבלת טיפול תרופתי סטרואידים אסיבל לפי הצורך ובריקלין,
אני עדיין שמה לב לקשיים בנשימה שלה המליצו לי לעשות לה את הניתוח עם החור בגרון אבל אני מפחדת האם יש פיתרון אחר ופחות מסוכן ?
אני ממש בלחץ מזה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסה של הלארינקס
ד''ר קרן פרץ07/08/2009שלומית שלום,
הצורך בניתוח תלוי במידת החומרה של ומהתיאור שלך נשמע שהיה זה אירוע חמור.
הטיפול התרופתי על פי רוב לא מביא להעלמות מוחלטת של הסימנים הקליניים ולכן מקובל לבצע ניתוח במקרים מסוג זה, כפי שהוסבר לך, כדי להימנע מחזרתיות של הבעיה.
מובן שכל ניתוח מסכן חיים, אולם גם קריסת הלארינקס היא אירוע מסכן חיים. יש לשקול את הסיכונים של הניתוח (לפי מצבה הבריאותי של הכלבה ובדיקות הדם שלה) לעומת הסיכונים של אי ניתוח עם הרופאים המטפלים או אצל רופא אחר לקבלת חוות דעת נוספת.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
שלומית16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוזל צוצלת במצב רע! עזרו לנורונן04/08/2009
בבקשה עזרה: מצאנו גוזל, גידלנו אותו והאכלנו, לימדנו אותו לנפנף בכנפיים כל זה במשך שלושה ימים. הוא לא משתפר והמצב מחמיר.
הלכנו לוטרינר ושם המליצו להאכיל כל חצי שעה
ביצענו, והגוזל נשאר חלש
אחר כך אמרו לנו בטלפון לתת מזון חתולים עם בשר, כי אין לו חלבונים.
את זה אנחנו עושים כרגע,
אבל הוא כל הזמן נרדם, בקושי זז והולך,
רק עוצם עיניים, צונח לאט לאט לצד ימין, כמעט נופל ומנער את עצמו ומתיישר, וחוזר חלילה.
מה עושים? הוא חלש מאוד! עזרו לנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוזל
ד''ר קרן פרץ07/08/2009רונן שלום,
אני ממליצה שתפנה לפורום העוסק בחיות אקזוטיות כדי לקבל מענה מקיף לשאלתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי פרוות החתולה שליאשר04/08/2009
שלום רב
יש לנו חתולה כבר יותר מ 10 שנים
בזמן האחרון הפרווה של הגב התחתון שלה נראת ממש לא טוב
אני אנסה לצרף תמונה
אני מבריש אותה כול יומים , לא נראה לי שהיא רגישה שם
ניסתי לנקות את הפרווה של עם סמרטוט לח אבל זה לא יוצא
שמתי לב שיש שם יותר קשקשים
הייתי מעוניין לדעת כמו מה זה נראה לך
מאוד קשה להביא אותה לוטרינר לכן אני מנסה קודם פה
תודה מראש, אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרווה לא יפה
ד''ר קרן פרץ07/08/2009אשר שלום,
יש כמה סיבות שחתול יכול לסבול משיער לא מטופח. במידה שהחתולה חשה בטוב ניתן לנסות כמה אמצעים לפני לקיחתה לווטרינר, אולם לפעמים אין מנוס, במיוחד בחתולים מבוגרים שלעתים סובלים מבעיות נוספות שיש לאבחן.
1. טפילי עור כמו פרעושים- מומלץ לטפל בתדירות מספקת נגד פרעושים שכן נוכחותם יכולה לגרום לאובדן ברק בעור ולקשקשת אם החתול מתגרד.
2. מתן מזון רפואי המיועד לבעיות עור עם או בלי תוספי מזון לטיפוח העור (חומצות שומן חיוניות)- ניתן להשיג סוגים שונים אצל הווטרינר.
3. נסה להבחין האם החתולה מתנקה פחות מהרגיל. חתולים חולים נוטים לטפח את עצמם פחות מבריאים והתוצאה היא לעתים שיער חסר ברק וקשקשת- במידה שזה המצב יש להתייעץ עם וטרינר לגבי הבאתה לבדיקה או ביצוע ביקור בית. יש מחלות עור המחייבות בדיקות דם, מגרדי עור או ביופסיות עור לשם אבחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרווה לא יפה
אשר09/08/2009ראשית תודה רבה
החתולה נקייה מפרעושים אני מטפטף לה את הפרונטליין פעם בחודש והיא לא מתגרדת
היא מתנקה כרגיל ואוכלות בריא ואיכותי
אני לא רואה ממש סיבה הנראת לעיין
אולי אתחיל עם התוסף מזון
יש לך המלצה מסויימת?
תודה מראש, אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרווה לא יפה
ד''ר קרן פרץ14/08/2009תוספי מזון שיכולים לעזור צריכים להכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, אשר יכולות לעזור למצב העור והפרווה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלעיתים קרובות הפרווה והמצב העורי משק]ים מצבים המתרחשים בגוף. מאחר וחתולתך הינך בוגרת יש לשקןך בכל זאת בדיקה רפואית על ידי וטרינר ואולי אף בדיקות דם על מנת לשלול בעיות רפואיות למיניהן. כמו כן חשוב לעקוב אחר התאבון שלה, שתיה ומתן צרכים. שינוי בכל אחד מהדברים הללו גם כן עלול להעיד על תחילתה של בעיה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרווה
אשר20/08/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגם+אכילת דשא?מלאני04/08/2009
היא אוכלת דשא ורציתי לדעת למה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת דשא
ד''ר קרן פרץ07/08/2009מלאני שלום,
כלבים רבים אוכלים דשא ויש לכך מגוון הסברים אולם אף אחד לא יודע לומר בוודאות מה הסיבה. בכל זאת, אם הכלב אוכל דשא לעתים תכופות מאוד וסובל מבעיה נוספת כלשהי- הקאות או שלשולים מוטב לשלול בעיית רקע אצל הווטרינר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מקום לינה לכלבמלאני04/08/2009
שלום,
לכלבה שלי היה פוף והחלפתי אותו בקופסא כזאת עם סדינים והיא לא נכנסת לשם,
אז כמה זמן יקח לה להיכנס אם בכלל היא תיכנס?
האם כלבים נוהגים לאהוב גם מקום אחר שהוחלף להם מקום בו הם יושנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום לינה לכלב
ד''ר קרן פרץ07/08/2009מלאני שלום,
לפעמים דרושה לכלבים תקופת הסתגלות למקום הלינה החדש. קשה לדעת מראש כמה זמן יידרש לכלבתך להתרגל לקופסה ואם זה יקרה. נסי לשים בקופסה חפצים של הכלבה, לרפד אותה ולדאוג שתהיה נוחה ובמקום נוח כדי שתתרגל אליה מהר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי זאת שרית בעלת גור הקאבלירשרית04/08/2009
היי לפני מס ימים הייתה לי בעיה עם הגור הוא היה משלשל והיה לו דם בצואה עם נוזל שקוף . הייתי אצל וטרינר נתנו לו חצי כדור של תילוע . הצואה נשארה כמו שהיא רק ללא דם אבל איני רואה שום תולעים בצואה כפי שאמר לי הוטרינר שאלתי היא כזאת. האם זה אומר שאין לו תולעים אם לא ראיתי ? אם לא אז מאין הגיע הדימומים יש עוד סיבה שיכולה לגרום לגור לדמם ? אולי המזון לא מתאים ? הוא אוכל רויאל קאנין לגורים .
אשמח לתשובה תודה שרית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואת גור
ד''ר קרן פרץ07/08/2009שרית שלום,
כפי שצוין בעבר ייתכנו כמה סיבות למתן צואה בלתי נורמלית.
טפילים רבים וביצים שלהם לא ניתנים לאבחנה ויזואלית ועל מנת לוודא שהכלב אינו סובל מטפילי מעיים יש לבקש מבחן הצפת צואה ומשטח צואה ישיר אצל הווטרינר.
גם נגיפים ושינוי סוג המזון באופן מיידי יכולים לגרום לצואה דמית. יש לעקוב אחר מצב הכלב ובמידה שהצואה תהיה דמית או נוזלית יש לשוב לווטרינר להמשך אבחון וטיפול.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)