פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתלי רחוב שאומצו - ועושים בלגן בגינ
    עומר (בן 10)
    27/07/2009

שלום,
    יש לי בחצר שני חתולים אחד בוגר ואחד גור בן 3 חודשים שני החתולים זרעו הרס בגינה - הן בערוגות הפרחים והן בעציצים אשמח אם תוכלו ליעץ כיצד אוכל למנוע או להפחית את ההרס בגינה
    תודה רבה עומר (בן 10)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתולים הרסניים

ד''ר סמדר טל
    28/07/2009

עומר שלום,
    קשה לחנך חתולים כך שלא יהרסו את הגינה. אפשר לנסות לפזר בגינה כדורי נפתלין שדוחים חתולים, לטמון נייר אלומיניום מתחת לחול באזורים מועדים לפורענות שיכולים לדחות את החתולים, לרשרש בפחית כאשר הם עושים נזק, לכסות אזורים מסוימים בברזנט כשהחתולים לא בהשגחה, לרסס חומרים דוחי חתולים (ניתן לרכוש בחנויות החיות) ועוד.

כמו כן, מוטב לשים לב האם ההרס נגרם בעיקר בעת מתן הצרכים. אם החתולים חופרים בגינה כדי לתת צרכים ומכך נגרם ההרס ניתן לפזר ארגזי חול לחתולים באזורים אטרקטיוויים ולקוות שיתרגלו להשתמש בהם במקום בגינה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בחתלתול
    יעל
    27/07/2009

שלום

אתמול אספתי חתלתול כבן חודש מהרחוב. הוא היה מלוכלך מאוד, מוכה פרעושים והיו לו הפרשות אדומות יבשות בעיניים וקצת באף. לאחר רחצה מקרצפת וצמר גפן טבול בחליטת רוזמרין, העיניים אכן מפרישות משהו בצבע אדמדם, שנראה קצת כמו משחת יוד, וגם בפרווה ליד הנחיריים רואים קצת צבע. החתלתול אוכל ושותה ועושה צרכיו, באופן כללי שקט, קצת לא אוהב שנוגעים לו בבטן.
    היום אקח אותו לוטרינר, אבל בכל מקרה אשמח לדעת מה זה עשוי להיות והאם זה מידבק, שכן יש לי כבר חתול אחד ולא הייתי רוצה שיחלה, מלבד העובדה שהוא ממורמר על הכנסת הזר הביתה.

תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים בחתלתול

הוספת תגובה

• דלקות עינים בגורי חתולים

ד''ר סמדר טל
    28/07/2009

יעל שלום,

ראשית כל הכבוד על כך שאת מטפלת בגור החתולים המסכן.
    לעתים תכופות גורי חתולים ברחוב מפתחים מחלות נשימה עליונות המתבטאות גם בהפרשות עיניים.
    לעתים יש בהפרשות העיניים פיגמנט המקנה להם צבע חום-אדמדם. מובן שגם הפרשות דמיות יכולות להיות בעל צבע כזה.

הטיפול כרוך לרוב בהקפדה על ניקוי העיניים ובמידת הצורך מתן אנטיביוטיקה לפה או במשחה לעיניים. לרוב הפרשות אלה לא מדבקות לחתול בוגר ומחוסן, אולם כל עוד יש ספק מוטב להפריד בין השניים. אף על פי שלרוב חתולים בוגרים לא אוהבים גורים חדשים בבית ודואגים להפרדה זו בכוחות עצמם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע מוגלתי במרפק
    ליאורה
    25/07/2009

שלום רב,
    אני מקווה שההודעה לא נשלחת פעמיים - אך ליתר ביטחון -
    יש לי כלב בן 11, יש לו פצעים מוגלתיים בשתי המרפקים הקדמיים, כשברגל אחת המצב נראה מדאיג במיוחד, שכן המוגלה נראית בצבע אפור, העמיקה לעומק של 1/2 ס"מ לתוך הבשר, ומגירה נוזל (כנראה המוגלה). ניסיתי לנגב עם מגבונים ולחבוש כדי שהאזור לא יזדהם - אך ללא שינוי מיוחד במצב. האם יש יוד לכלבים? האם יש משחה חיצונית מומלצת לטיפול בעניין?
    אגב, המרפקים שלו תמיד היו משופשפים יחסית עם קליפת עור עבה שהחליפה כבר מזמן את הפרווה שהייתה שם. לפעמים הוא היה מלקק את המרפק באובססיביות והוטרינר אמר שזה תסכול - אך אף פעם זה לא ראינו את זה במצב כזה.
    אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    פצע מוגלתי במרפק

הוספת תגובה

• מוגלה במרפק

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

ליאורה שלום,
    במידה שהכלב סובל מפצעים מוגלתיים מפרישים יש צורך בטיפול וטרינרי בפצעים אלו- כגון חיטוי, ניקוז ומתן אנטיביוטיקה.

בכלבים גדולים רבים יש נטייה לליקוק אובססיבי של המרפקים. חשוב לספק לכלב משטח רך שעליו יוכל לנוח- דבר זה מקטין את הלחץ על המפרקים, וכן לבדוק שהכלב אינו סובל מבעיות כלשהן.

דלקת פרקים ומחלות אחרות יכולות לגרום לכלב "להתעסק" בעצמו יותר מהרגיל. במידה שהכלב בריא לגמרי יש מקרים שבהם מוצדק טיפול בתרופות פסיכיאטריות אשר מפחיתות דפוסי התנהגות כפייתיים.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ליאורה
    26/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פנסיון מקסים בכפר יהושע
    הדס
    25/07/2009

אני מרגישה מחויבות לקהילת הפורום הנפלא הזה, לשתף אתכם במקום מקסים שמצאתי בכפר יהושע המשמש פנסיון בייתי לכלבים, כזה ללא מכלאות או כלובים מדכאים. כן, אנו מאותם בעלי כלבים המתייחסים ל"מיקה" שלנו כמו לאחד הילדים, שלא אחת זוכים לביקורת וצחוקים מהחברים והמשפחה, אבל כאלה אנחנו – מחפשים ל"מיקה" את הטוב ביותר. זו הפעם השנייה שאנו משאירים את הכלבה שלנו שם ונראה לי שפשוט מצאנו את הפנסיון הכי טוב באזור, שבו הכלבים פשוט הופכים לבני בית ויש להם דשא ומרחב ענק לשחק ולהסתובב חופשיים כל היום.
    כמי שכבר חוותה כמה ניסיונות מאכזבים ומרים בפנסיונים אחרים, בהם לקח לכלבה שלנו כמה ימים להתאושש מהדיכאון של השהייה שהם, ואני מכירה את רגשי האשם המתלווים לרגע בו צריך להשאיר את הכלב/ה בפנסיון, הייתי חייבת לשתף אתכם בתגלית הזו. מדובר בפנסיון הפועל בבית פרטי, הממוקם ליד מרכז הכפר של כפר יהושע שבעמק יזרעאל, שקוראים לו "חופשי". אבל ומעבר לחופש הניתן בו לכלבים, מנהלים אותו זוג מקסים (קובי וטל) ואוהבי חיות אמיתיים, שפשוט נותנים לך הרגשה שאתה משאיר את הכלב/ה שלך בידיים טובות. אתם לא מתארים לכם איזה כיף זה להגיע למקום כדי להשאיר את הכלב/ה לכמה ימים וברגע שהוא יוצא מהמכונית הוא רץ פנימה לחצר הפנסיון בשמחה, כאילו הגיע לקייטנה. אני לא יודעת אם חוקי הפורום מאפשרים להשאיר כאן מספרי טלפון, אבל נראה לי שבתור שירות לקהילה של הפורום הזה, זה פשוט מתבקש.
    אז כמו שאמרתי, לפנסיון קוראים "חופשי", הוא נמצא בכפר יהושע ומנהלים אותו טל וקובי.
    מספרי הטלפון שלהם: 04-9832985, או 054-4479950

הוספת תגובה

• הגעת לי בדיוק בזמן

הדס
    26/07/2009

הי הדס
    הסיפור שלך הגיע אלי בדיוק בזמן הנכון, רגע לפני שאנו נוסעים ותקועים ללא פתרון לכלבה שלנו שבד"כ היינו משאירים אותה אצל חברים וזה אחרי כמה נסיונות ממש כאובים בפנסיונים בסביבה שלנו (חיפה). אני ממש יודעת על הצביטה בלב שאת מדברת עליה כשמשאירים את הכלב בפנסיון ורואים את העיניים העצובות שלו מבלי יכולת להסביר לו שנחזור עוד כמה ימים... אני ממש לא מסוגלת לעמוד בזה ומשאירה לבעלי את המטלה הזו. לכן אני כל כך שמחה על ההמלצה שלך ונראה לי שנעשה היום טיול לכפר יהושע לראות ולהתרשם מהפנסיון הזה. אני מבטיחה לדווח על מה שנמצא שם.
    תודה, יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על השיתוף והאינפורמציה

יוכי
    26/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הדס
    26/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת
    חופית
    25/07/2009

הבאנו אתמול הביתה גור כלבים קטן ולבן שנשך אותנו (אין לו שיניים), ליקק אותנו ועוד..
    הוטרינר אמר שלא צריך עדיין לעשות לו חיסון כי הוא בן חודש וחצי..
    אני מאוד מודאגת שמא יכול להיות והכלב חולה כלבת ועלול להדביק אותנו חלילה...
    האם בגיל כזה הכלב יכול לחלות במחלה ולהדביק? המגע שלנו עם הכלב הייה קרוב מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• הנחיות כלבת

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

על פי חוקי המדינה יש לחסן כלבים נגד כלבת רק מגיל שלושה חודשים.
    במידה וקיים חשש באפשרותכם לפנות למשרד הבריאות.
    משרד הבריאות ינחה אותכם לגבי הצורך במתן חיסון נגד כלבת לבני המשפחה שהיו עמו במגע.
    על פי רוב אין צורך בחיסונים אלה, אולם רק במשרד הבריאות מוסמכים להמליץ לכם על פעולה זו או אחרת.

תתחדשו על הגור ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לכלב שלי
    אורן
    25/07/2009

יש לי כלב בורדר קולי וכל פעם הוא מוציא המון המון שערות מהפרווה שלו
    יש לו נשירה וכל פעם השערות שיוצאות לו מהפרווה יוצאות בכמויות גדולות מאוד.
    יש איזה משהו שעוצר את זה כדורים מיוחדים אולי?
    אשמח לעצה ופתרון.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשר לכלב שלי

הוספת תגובה

• נשירה

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

אורן שלום,

על פי רוב נשירה מרובה היא דבר נורמלי בתקופת הקיץ (תמיד כדאי לשלול מחלה ראשונית אצל הווטרינר). אין דרך לעצור את הנשירה אולם ניתן לנקוט כמה אמצעים לשיפור הנוחות שלך ושל הכלב.

בתקופת הקיץ מומלץ להבריש את הכלב מדי יום להסרת השיערות שנשרו וכן ניתן לחפוף את הכלב בשמפו מיוחד לכלבים או לקחת אותו לתספורת מקצועית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית פה אצל חתולה
    שוקי
    25/07/2009

שלום.

אבקש את עזרתכם עד כמה שניתן. יש לי חתולה פרסית גזעית, בימים האחרונים נוצרה לה נפיחות רצינית מתחת ללשון, היא לא יכולה לאכול או לשתות וזה גורם לה לרייר, לקחתי אותה לוטרינרית שלא ממש ידעה מה הבעיה וחשדה שזה סוג של זיהום ונתנה לה אנטיביוטיקה, לאחר 4 ימים של טיפול לא חל כל שינוי. אשמח לשמוע את חוות דעתכן לגבי מהות הבעיה ואופי הטיפול האפשרי.

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פה אצל חתולה

הוספת תגובה

• בליטה מתחת ללשון

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

שוקי שלום,

קשה לדעת מקריאה מה אופי הבליטה המדוברת. ייתכן שמדובר מאבצס כתוצאה מזיהום או מגוף זה וגם ייתכן שמדובר בגידול- שפיר או ממאיר.

במידה שהטיפול לא עזר כדאי לשוב אל הווטרינרית לבדיקת החתולה בטשטוש. לפעמים יש צורך בבדיקות נוספות כמו בדיקות דם לזיהוי זיהום או מחלה, ביופסיה לאפיון הנגע או ניקוז של אבצס.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקלפות העור אצל הכלב
    בר
    24/07/2009

בזמן האחרון הבחנתי שלכלב שלי יש מין ( קשקשים ) קליפות עור גדולות שמתקלפות מאזור הגב. הכלב מגרד את הגב בלי הפסקה. רחצתי את הכלב חשבתי שזה יעזור אך הקשקשים נשארו.
    מה ניתן לעשות בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    התקלפות העור אצל הכלב

הוספת תגובה

• קשקשת וגירוד

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

בר שלום,

לעתים קרובות קשקשת היא תוצאה של גירוד. במקרים מסוימים הגירוד נגרם מנגיעות בפרעושים, מאלרגיה לפרעושים או למזון ומטפילי עור.

גם מחלות הורמונליות ומחלות עור ראשוניות יכולות לגרום לקשקשת ולקרחות אך רק מיעוטן גורם לגירוד.

במידה שהכלב לא טופל לפרעושים בשלושת השבועות האחרונים מומלץ לטפל בו כנגדם וכן להתייעץ בווטרינר לשלילת שאר הגורמים לגירוד ולקילוף העור. במידה שהעור נפצע ייתכן שיהיה צורך בטיפול אנטיביוטי, ובמידה שמדובר באלרגיה ייתכן שיהיה צורך בטיפול אנטי-אלרגי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת מחלות מכלב לאישה בהריון
    יעל
    23/07/2009

ד"ר שלום
    ברשותי כלב מקסים , אתמול נדבק הכלב במחלת תולעת הפארקים ,והוא הקי ושלשל פעמים רבות בכל הבית , ובצואה נראו כמעין חיפושיות רבות, הכלב נמצא בטיפול וב"ה שלומו מצוין :), אני נמצאת בחודשי ההריון הראשונים, היות והכלב שלנו ישן איתנו ואנו במגע מתמיד איתו (ליקוקים מצידו)היש חשש כל שהוא לגבי או שאצטרך להיזהר ביחסי כלפיו בזמן הקרוב? (שאלתי את הוטרינר והוא אומר שאין עדות שזה עובר לבני אדם אך בכל זאת חשובה לי דעתך)
    בתודה, נועה

הוספת תגובה

• תולעת פארק

ד''ר קרן פרץ
    24/07/2009

נועה שלום,
    נכון להיום אין עדות לכך שניתן להידבק בתולעת פארק מכלבים שכן, כמו תולעים שטוחות דרושה בליעה של מעביר ביניים (כמו חיפושית או פרעוש) כדי להידבק בתולעת.

כך או כך, תמיד כדאי לנקוט זהירות משנה בהיריון ולהקפיד לטפל בכלב היטב בכל הטיפולים המניעתיים הדרושים- תולעת פארק, תילוע, טיפול נגד פרעושים וקרציות וכו'.

סופשבוע נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול ללא שער בצוור
    napo
    21/07/2009

בחודש האחרון אימץ אותנו חתול (מחוץ לבית קרקע) החתול מקריח באיזור הצוואר ברצוני לדעת האם ניתן לאבחן במה מדובר והאים ישנה סכנה במגע עם החתול
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חתול ללא שער בצוור

הוספת תגובה

• קרחות באזור הצוואר

ד''ר סמדר טל
    22/07/2009

נאפו שלום,

קרחות בצוואר יכולות להיגרם ממגוון גורמים כגון נגיעות טפילית בעור, פטרת, אלרגיות, תלישת שערות ועוד. יש לקחת את החתולה לווטרינר כדי לאבחן את הקרחת- לעתים יש צורך במגרד עור או בלקיחת תרבית לבדיקת פטריות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בשתן
    ספיר
    20/07/2009

שלום,
    יש לי כלבת סמוייד בת 12 .מעוקרת .לאחרונה היא התחילה להשתין לעיתים תכופות וטיפות (בתחילת הטיול משתינה רגיל ואז כל 2 מטר היא עוצרת להשתין טיפות) ביומיים האחרונים שמתי לב שהשתן טיפה אדום.
    ממה זה יכול להגרם? ומה את ממליצה לעשות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתן

הוספת תגובה

• דם בשתן

ד''ר סמדר טל
    22/07/2009

ספיר שלום,

ייתכן שהכלבה סובלת מדלקת בדרכי השתן. יש לקחת אותה בהקדם לבדיקה וטרינרית לרבות בדיקת שתן.

במקרים מסוימים דם בשתן יכול להעיד גם על מחלות אחרות כגון גידול בשלפוחית, דימום יתר ועוד.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה והפרעה בתיפקודי כבד
    ליליה
    19/07/2009

שלום רב
    כלב שלי בינגו בן 8 חולה מזה 3 ימים עם חום 41 מעלות לקחתי אותו מספר פעמים לוטירינר בספירת דם יש לו טוקסיות ובבדיקת כימיה יש לו הפרעה בת.כבד
    ALT-898
    ALKP-296 איזו מחלה יכולה לגרם לתסמינים הנ"ל?
    ומה את מממליצה לעשות?

בתודה ליליה

הוספת תגובה

• חום ותפקודי כבד

ד''ר סמדר טל
    20/07/2009

ליליה שלום,

מכמות מידע מועטה זו קשה לנחש מה יש לכלבך. חום גבוה ותפקודי כבד מוגבהים יכולים להיגרם פעמים רבות בעקבות מחלה זיהומית או מחלה אימונית.

חשוב להבחין בין חום שמגיב לטיפול וחום שאינו מגיב לטיפול.
    במקרים שבהם הגורם אינו ברור כדאי לשקול אמצעים אבחוניים נוספים- בדיקות דם ספציפיות למחוללי מחלה מסוימים אם חושדים בהם, אולטרסאונד בטן וביופסיות, בדיקת נוזל חוט שדרה במקרים שבהם יש סיבה לחשוד במעורבות מערכת העצבים וכן בדיקות דם חוזרות כדי לראות האם ישנה מגמת שיפור או החמרה לאחר הטיפול.

כמו כן, כדאי לשקול אשפוז של הכלב, אם הוא לא מאושפז, שכן טיפול בנוזלים ובאנטיביוטיקה לתוך הווריד יעיל יותר כאשר אלו נדרשים.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב פודל-המשך
    מעיין
    18/07/2009

היי
    תודה על תגובתך. לקחנו את הכלב לבדיקה וטרינרית והווטרינר אמר שכנראה שיש לו משהו כמו פריצת דיסק, רגישות בירכיים וזה כתוצאה מגילו ה"מופלג"-כמו שהגדיר את זה הווטרינר (בצחוק, כמובן. אנחנו קוראים עכשיו לכלב "טוטו הגימלאי")שהוא 7 וחודשיים.
    עד עכשיו הכלב לא נראה כי הוא סובל, הוא קופץ, רץ משתולל ואוכל כרגיל, אבל מדי פעם הוא קצת צולע על אחת מהרגליים (את טוטו אספנו מצב"ח בחיפה לאחר ששוטט ברחוב 3 שבועות ולפני כן כנראה היה אצל משפחה מתעללת. הווטרינר אמר שכנראה נשברה לו הרגל כתוצאה מבעיטה או מכה חזקה והשבר התאחה מעצמו, בלי גבס אך לא כל-כך ישר, וזו הסיבה לכך שהוא צולע על הרגל השמאלית. בגלל הפריצת דיסק הוא צולע גם על הרגל הימנית). מה ניתן לעשות כדי להקל עליו?
    אגב, מה תוחלת החיים של פודלים (הוא מעורב עם טרייר, אבל הפודל הוא הדומיננטי)?
    תודה, עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב פודל-המשך

הוספת תגובה

• פודל צולע

ד''ר סמדר טל
    20/07/2009

היי עדי,
    אני שמחה שלקחתם את הכלב לבדיקה.
    פודלים וטריירים קטנים יכולים להגיע לעתים אף לגיל 20.
    במידה שיש כאבים ובעיות שלד ניתן לשקול מזונות רפואיים מיוחדים העוזרים לחיזוק השלד (ניתן להשיג אצל הווטרינר), תוספים דמויי מגה-גלופלקס לכלבים, תרופות לא סטרואידליות לשיכוך כאבים (דוגמת רימדיל, במינון נמוך) ובסופו של דבר כשכלום לא עוזר אז סטרואידים.

כמו כן ניתן להתייעץ במטפלים העוסקים ברפואה אלטרנטיבית לכלבים לגבי תרגול פיזיותרפי שעושים בבית ואפשרויות טיפול נוספות.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שתן חמורות
    עופר
    18/07/2009

יש לי פודלית בת 14 מעוקרת ומזה 4 חודשים היא חולה.
    כל בדיקות הדם יצאו בסדר.
    בדיקות השתן מצאו המוגלובין ,השתן חום.
    באולטרה סאונד מצאו דופן שלפוחית עבה.
    הטיפול שקיבלה הוא:
    14 יום אנטיביוטיקה אופלודקס
    אוכל דיאטתי c/d ו methgel
    היא שותה הרבה ורוצה כול שלוש שעות לעשות פיפי.
    היא לא יכולה לשלוט בפיפי. השתן חום ועושה פיפי תוך כדי הליכה מטפטפת .
    היא חלשה ולא רוצה לאכול.
    למרות הטיפול המצב החמיר.
    במה אפשר לעזור לה.
    בתודה עופר

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שתן חמורות

הוספת תגובה

• בעיות השתנה

ד''ר סמדר טל
    18/07/2009

עופר שלום,

מתיאורך נשמע שאובחנה בכלבה דלקת בדרכי השתן. במקרים אלו הטיפול שניתן עבורה הוא סטנדרטי למדי וכל עוד ישנה דלקת הכלבה תשתין ותשתה המון.

במקרים מסוימים יש צורך ביצוע בדיקת תרבית ורגישות לשתן עד למציאת אנטיביוטיקה מתאימה.

במצבים חמורים ייתכן צורך באשפוז ובמתן אנטיביוטיקה לווריד. שוחח עם הווטרינר שלך בהקדם לגבי אפשרויות הטיפול.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שטן המשך

עופר
    22/07/2009

דיברתי עם הרפאה מטפל שלנו על נושאה זה הוא אמר לי שאין הרבה מה לעשות צריך לנסות לעזור לה כמה שאפשר על ידי אנטיביוטיקה . אני עושה כך הבעיה נוספת ששמתי לב שב כל פעם היא עושה שתןן כל איזור הבטן לה מתכווץ והיא לא יכולה לזוז מההמקום גם אם מנסים למשוך אותה. היא מסרבת לאכל אוכל של כלבים כבר כ שבעים אנו עושה לה כל למני מאכלים כמו ביצה עם גבינה מבושל או אורז עם גזר במו שנותנים לבני אדם בעת מחלה . נתנו לה לפי ההיגין שלנו וויטמין B12 כדי לנסות לעורר לה את התאבון ( בגלל האנטיביוטיקה ) זה עוזר בקצת אבל עדין היא " רוצה לאכל אלא רק שאני מאכיל אותה וכל כמה שעות אני יושב ונותן לה אוכל..... אני מרגיל שזה גמור אותי ואבל גם קשה לי מאוד עם החלטה ללכת והרדים את הכלב . אולי יש לך איזה תורפה שאפשר להרגיעה את ההתקבציות שיש לה בבתן וכאבי בתן שנארה לי שהיא סובלת
    בתודה מראש עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בכלבה

ד''ר קרן פרץ
    24/07/2009

עופר שלום,

קשה כאמור לדעת מה עוברת הכלבה מבלי לראות את כל תוצאות הבדיקות שלה.
    יש לשקול ביצוע של אוטלראסאונד בטן או צילום כדי לשלול נוכחות של אבנים בדרכי השתן או בעיה אחרת קשה בשלפוחית. לפעמים דלקת בדרכי השתן נגרמת באופן משני לבעיה אחרת.

כמו כן, הטיפול בדלקות בדרכי השתן, לאחר שאלה אובחנו, יכול להיות קשה מאוד, ולעתים יש צורך בבדיקת תרבית ורגישות לשתן, או אפילו בביופסיה.

בנוגע לדיכוי התאבון מומלץ לשוחח עם הווטרינר לגבי הגורמים האפשריים ואפשריות הטיפול. כדאי לבקש ביצוע בדיקת דם כדי לשלול בעיה רב-מערכתית.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עם שתן תכוף
    אתי
    18/07/2009

שלום רב ושבת שלום,

יש לי כלבה בת 12.5 מעורבת מסוג קטן שמטופלת מזה 3 חודשים בערך סטרואידים מסוג פרדניזון עקב ברונכיטיס כרוני במינון של חצי כדור ביום.
    בשבועיים האחרונים החלה כלבתי לשתות הרבה ולהשתין הרבה ונוצר מצב בו היא אינה מסוגלת להתאפק ועושה שתן בבית (כמות גדולה של שתן ללא צבע), יצויין כי הכלבה מעולם לא עשתה שתן בבית ותמיד ידעה להתאפק.
    הדבר מאוד מפריע להוריי שהיא חייה אצלהם בבית ונורא מדאיג גם אותי.
    יודגש כי הכלבה אוכלת תקין ויש לה מצב רוח אבל היא מרבית הזמן עם הלשון בחוץ - כמו שחם לה.
    לפני חודש וחצי בערך הייתי איתה בבית החולים הוטרינרי ועשיתי לה בדיקות דם שיצאו תקינות האם יכולה להיות בעיה של אי ספיקת כליות כתוצאה מהסטרואידים וכיצד ניתן לבדוק זאת בלא צורך בעשיית בדיקות דם נוספות ?
    האם יש כדורים או טיפול שניתן לתת כדי להסדיר את נושא השתן האם יש לדאוג מכך?

תודה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עם שתן תכוף

הוספת תגובה

• השתנות תכופות

ד''ר סמדר טל
    18/07/2009

אתי שלום,

מתן סטרואידים רבים לכשעצמו יכול לגרום לשתייה ולהשתנה מרובה. במידה שכל בדיקות הדם היו תקינות התייעצי עם הרופאים המטפלים בבית החולים לגבי אפשרות של הפחתת מינון הסטרואידים שכלבך מקבל.

במקרים של מחלה קשה יכולה להתפתח אי ספיקת כליות או בעיות אחרות. מסיבה זו חשוב לבצע בדיקות שתן ודם אקטואליות.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה