פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בכלבת גולדן מעורבת בת4
    טלי
    02/08/2009

שלום רב,

לקראת הקיץ סיפרתי את הכלבה, והבחנתי לאחר מכן כי יש לה גידול חיצוני ברגל האחורית.
    לקחתי אותה לוטרינר שאכן אישש שמדובר בגידול.
    הוא אמר שיש סיכוי שזה גידול שומני, אך צריך לבדוק וברשותי 2 אופציות:
    1. להסיר את הגידול (ואז לשלוח/לא לשלוח לפתולוג). ואז כמובן מדובר בניתוח עם תפריםץ
    2. לשאוב דגימה של הגידול ולשלוח לפתולוג. פעולה זאת נעשית בטשטוש

הוא אמר שהאופציה הראשונה עדיפה כיוון שיש סיכוי באופציה השניה שהוא ישאב שומן אע"פ שיש שם גם תאים סרטניים (שלא יעלו בשאיבה).

אשמח לקבל עצה

תודה,טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד לגידול סרטני

ד''ר סמדר טל
    03/08/2009

טלי שלום,
    הבחינה בין שתי האפשרויות שהעלית - אספירציה וביופסיה נעשית פעמים רבות לפי הממצא הקליני.
    כאשר הגידול חשוד כגידול שאינו שומני- ניידות נמוכה, א-סימטריה, מרקם גבשושי ועוד מומלץ על ביופסיה או על הסרה כירורגית של כל הגידול ושליחתו לבדיקה היסטופתולוגית.

כאשר הגידול עגול סימטרי ונייד, יכולים וטרינרים רבים לחשוד מראש שמדובר בגידול שומני ולבדוק אותו במעקב ובביצוע אספירציה.

הווטרינר אמור לבחור באפשרות המתאימה לכלב על סמך הפרמטרים הרלוונטיים- כלומר לפי מה שרואים ומרגישים, לפי ההיסטוריה ולפי מצב הכלב. אם אינך בטוחה בטיפול שהוצע לך תמיד תוכלי לפנות לקבלת חוות דעת נוספת, אולם וטרינר חייב לראות במה מדובר כדי להמליץ לך.

בכל זאת, רק הסרה כירורגית מלאה של המסה ושליחתה להיסטופתולוגיה מאפשרת אבחון ודאי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    אני
    02/08/2009

היי יש לי חתול שהוא בן 10 הוא גר אצלינו והוא רגיל אלינו , במיוחד אלי, אני רוצה לעבור דירה במבית הוריי ולעבור לגור במקום אחר, רציתי לדעת אם כדאי לי לקחת אותו איתי אני ממש רוצה אבל קצת חוששת שהוא לא יסתגל למקום החדש מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה עם חתול

ד''ר סמדר טל
    03/08/2009

שלום,
    בסך הכול אנשים רבים עוברים דירות עם חתוליהם האהובים בכל יום. חשוב במעבר דירה לדאוג לכל צרכיו של החתול, לאבזר את הבית בנוחות ובאמצעות חפצים שהחתול מכיר ולא לאפשר את יציאתו או הימלטותו מהבית החדש בשלושת השבועות הראשונים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על עזרתך, עזרת לי מאד.

אני
    03/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים באגן
    ליאורה
    02/08/2009

שלום רב,
    הכלב שלי בן 11 ואובחנה אצלו דלקת פרקים באגן. הוא מתקשה מאוד בהליכה, מרבה לשבת במקומו, ובכל פעם עושה מספר צעדים בודדים ואז מתיישב שוב. הבעיה המרכזית היא לרדת במדרגות כדי לעשות את הצרכים (סיפור רציני ביותר...). כל שדובר הוא לתת לו טיפול לחיזוק (ויטמינים - שהתחלנו כבר לתת לו) או משככי כאבים - אך לא שום אמצעי לריפוי.
    שאלותיי:
    1. האם יש טיפול לריפוי דלקת פרקים? האם יש דרך חזרה והוא יחזור לעצמו? מה סיכויי ההחלמה
    בדלקת פרקים שכזו אצל כלבים? האם זה עלול להתפשט לפרקים אחרים?
    2. האם במצב של דלקת פרקים באגן כדאי לעודד אותו לפעילות או להפעיל ולהניע את רגליו
    האחוריות לחיזוק או שמומלצת מנוחה?
    3. האם לטיפול בדלקת לא משתמשים בד"כ באנטיביוטיקה? ואם כן - אז למה במקרה זה לא?
    4. שמעתי על עגלה מיוחדת לכלבים שמתקשים בהליכה - האם צריך לאמן את הכלב לשימוש בה?
    האם זה משהו שאפשר למצוא בחנויות לבע"ח?
    5. האם יש תופעות או השלכות בריאותיות נוספות לדלקת פרקים שצריך לצפות?
    בתודה מראש,
    ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים באגן

הוספת תגובה

• מחלת אגן בכלבים

ד''ר סמדר טל
    03/08/2009

ליאורה שלום, אשתדל לענות על כל שאלותיך לפי הסדר

1. מחלות פרקים בבעלי חיים כמו באדם יכולות להופיע בחומרה רבה יותר ובפרקים נוספים עם העלייה בגיל. כיום אין אפשרות ממשית לריפוי דלקת פרקים ניוונית (כלומר שמקורה אינו חיידקי) אולם יש אפשרויות רבות לטיפול- תוספי מזון, מזון מיוחד רפואי לסיוע בשמירה על הפרקים, תרופות לשיכוך כאבים ואפשרויות כירורגיות- גם בכלבים מבצעים החלפת מפרק ירך בהצלחה במדינתנו.
    2. מומלצת פעילות מסוג מסוים- כדאי להתייעץ בווטרינר או בפיזיותרפיסט וטרינרי לגבי סוגי הפעילות. אולם תרגול בתוך בריכות מים והליכה על חול רך יכולים לחזק את השרירים התומכים באגן. זאת במידה ששם עיקר הדלקת. הפעילות היא בהתאם למפרקים הפגועים.
    3. כאמור, אנטיביוטיקה משמשת לדלקת זיהומית. בכלבים בדרך כלל הדלקת היא ניוונית.
    4. העגלה לרוב בשימוש כשהכלב כבר לא סוחב רגליו האחוריות. כדאי להתייעץ בווטירנר או בפיזיותרפיסט וטרינרי לבחירת עגלה וכדי להחליט אם היא מתאימה.
    5. בעיקר ניתן לצפות להחמרה לאורך זמן בכלבים שאינם מטופלים. בדלקות מסוימות ובכלבים שמטופלים כירורגית ניתן לצפות לשיפור. השיפור המושג בטיפול תרופתי הוא זמני לרוב ויש צורך בהעלאת המינונים עם הזמן.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה,

ליאורה
    03/08/2009

ותודה רבה על הפורום.
    בהחלט יוזמה מבורכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכי קוקטייל , דחוף !
    מגאן
    02/08/2009

אני צריכה לדעת בן כמה התוכי שלי .. האם אפשר לדעת ? ואם כן , איך ?

לקביעת תור
    סגירה
    תוכי קוקטייל , דחוף !

הוספת תגובה

• תוכי

ד''ר סמדר טל
    03/08/2009

מגאן שלום,
    אני ממליצה לך לפנות לפורום העוסק בחיות אקזוטיות כדי לקבל מענה הולם לתשובתך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פנסיון ביתי לכלבים מדהים
    דנה
    02/08/2009

שלום רוצה אני להמליץ עם הרבה חום על הפנסיון הביתי של נורית אישה מדהימה הרבה חום ויחס מדהים לכלבים

אני כבר 4 פעמים ואני נדהמת איך הכלבה שלי קופצת מהאוטו ורצה לבית שלה

המקום ללא כלובית שרות 24 שעות טיפול מסור ומקצועי אפילו תמונות קבלנו בזמן שהינו בטיול /
    זה הרגיע אותנו אני מרוצה וממליצה הטלפון שלה 054-9933504 אבל תזמינו מקום מראש היא עמוסה

הוספת תגובה

• משתתף בהמלצה

צבי
    10/08/2009

שלום לכולם שמי צבי ונורית ארחה אותנו בפנסיון אני יכול לומר שיחס כזה ושהכלב שלי באופן מהיר הרגיש נוח עוד לא נתקלתי בשום פנסיון על החום והטיפול המקצועי על האמינות והשרות אני ממליץ בחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה.
    קטי
    31/07/2009

לכלבה שלי התנפחה פטמה אחת, היא נהיתה מאורכת , קשה ואדומה.
    הכלבה מעוקרת.
    כשאני נוגעת בפטמה שלה זה מאוד כואב לה.
    לא מצאתי תשובה אפשרית באינטרנט ואני אשמח אם תוכל לעזור לי.
    מה זה יכול להיות ואם צריך ללכת לטפל בה אצל הוטרינר?

תודה, קטי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה.

הוספת תגובה

• פטמה כאובה

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

קטי שלום,
    כמה דברים יכולים לגרום לכאב בפטמה- זיהום הגורם לאבצס או לדל'קת, טראומה, גוף זר, גידול ועוד.
    מאחר שהכלבה סובלת מכאבים מומלץ לפנות לווטרינר ולקבל טיפול בהתאם לגורם הכאב בפטמה.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום כתוצאה מהחדרת שבב זיהוי
    רפי
    30/07/2009

האם החדרה לא נכונה של שבב לכלב יורקשייר בן 4 חודשים יכולה לגרום לפגיעה בכלי דם ולדימום מסיבי שיכניס אותו לשוק היפוולמי ?

הוספת תגובה

• החדרת שבב

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

רפי שלום,
    פעמים רבות בעת החדרת השבב נגרם דימום קל מכלי דם שטחיים בעור. הדימום אמור להיפסק במהרה אלא אם כן הכלב סובל ממחלת רקע או בעיה בקרישת הדם.

החדרת השבב נעשית לחלל התת עורי אצל הכלב. הסבירות לדימום מסיבי ולשוק היפוולמי כתוצאה מהחדרת השבב קלושה ביותר. גם כאשר החדרת השבב נעשית בטעות לשריר, ייעצר הדימום אשר נגרם במהירות רבה יחסית.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שאוכל חומוס
    נעמה
    30/07/2009

שלום רב,
    יש לנו חתול פרסי מקסים בן שנתיים שלאחרונה גילינו שאוהב חומוס.
    נתנו לו כמות ממש קטנה בינתיים אבל קודם רצינו לוודא שזה לא מסוכן.
    האם אכילת חומוס לחתולים מסוכנת בצורה כלשהי?
    נראה כי החתול ממש אוהב את זה...

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שאוכל חומוס

הוספת תגובה

• חומוס לחתולים

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

נעמה שלום,
    לא הבנתי אם החתול שלך אוהב חומוסים (הגרגרים שמהם מכינים ממרח חומוס) או חומוס מעובד.

לא ידוע על הרעלות חתולים כתוצאה מאכילת גרגרי חומוס כשלעצמם ואף ישנן דיאטות חתולים טבעוניות הכוללות בהן גרגרי חומוס.

לגבי חומוס תעשייתי הסיפור יכול להיות טיפה שונה ותלוי במרכיבים השונים אשר הוכנסו לממרח. כך למשל בצל רעיל מאוד לחתולים.

מובן שכדי לספק לחתולנו תזונה מלאה מומלץ שרוב מזונו יהיה מזון מסחרי איכותי לחתולים, אולם פינוקו בכמה גרגרי חומוס יכול להתקבל בברכה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לכלב והריון אישה
    עינת
    30/07/2009

שלום,
    אני מעוניינת לאמץ/לקנות פקינז. הייתי מעוניינת לדעת אם יש מחלה הקשורה לכלבים בכלל ולזן זה בפרט המהווה סיכון לנשים בהריון ולעובריהם? מה לגבי תינוקות?
    יש לי ילד בן שנה וחצי שאוהב כלבים, לי ולבעלי יש אלרגיות שלא קשורות לבע"ח, (אבק)
    מה ההמלצה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לכלב והריון אישה

הוספת תגובה

• הריון וכלבים

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

עינת שלום,
    ללא תלות בהיריון או בגזע ישנן כמה מחלות וטפילים שיכולים לעבור בין כלבים לאנשים ולהיפך. נשים בהריון ואנשים הסובלים מדיכוי חיסוני נדבקים ביתר קלות בגורמי מחלה לעומת אוכלוסיה רגילה.

בסך הכול אין מניעה לאמץ כלב בזמן היריון או בבית שיש בו תינוק אולם מומלץ להקפיד על טיפולים מונעים מקיפים בכלבים אלה ולהשתמש בשקיות אטומות לאיסוף צואה כדי להימנע מזיהומי מעיים שונים.

מזל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שנושם עם פה פתוח ולשון בחוץ
    רחלי
    30/07/2009

החתול שלי בן שלושה חודשים ולאחר מאמץ כתוצאה ממשחקים בבית הוא נושם עם פה פתוח ולשון בחוץ. הלשון הינה ורודה. כמו כן, הבחנתי שבעת שינה הוא נושם נשימות מהירות - הבטן זזה מהר מאוד (נושם עם פה סגור). קראתי המון מאמרים שהפחידו אותי מאוד. האם התופעה נורמאלית?

הוספת תגובה

• נשימה מאומצת בחתול

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

רחלי שלום,
    במקרים מסוימים לאחר מאמץ ניכר ייתכן שחתול ינשום בפה פתוח, כלומר ילחית כמו שעושה כלב. חתול שאינו סובל מבעיית נשימה יירגע מהר יותר מהלחתה זו לעומת חתול הסובל ממצוקה כלשהי שעשוי להתעייף, לנשום עמוק יותר ולהתאושש לאט מן האירוע. בכל זאת נשימות מהירות ומאומצת באופן תדיר מצדיקות בדיקה וטרינרית.
    במקרים של קשיי נשימה תיתכן בעיית ראשונית בדרכי הנשימה כמו אסתמה, מחלת נשימה כמו דלקת ריאות ועוד. בכל מקרה של ספק חשוב לפסול בעיות מסוג זה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף !!!
    שרית
    29/07/2009

היי יש לי גור קאבליר קינג צארלס בן שלושה וחצי חודשים הוא אצלי שבוע לפני מס ימים הצואה שלו מאד מאד רכה (לא שילשול) בפעם האחרונה כשעשה ראיתי על הצואה שלו דיפה ורוד לדעתי קצת דם ובנוסף יש לו על הצואה מן נוזל שקוף צמיגי (כמו נזלת ) מה זה יכול להיות. הכלב אוכל אוכל לגורים בלבד לא החלפתי לו מזון אכל אותו במשך תקופה .......... מתנהג רגיל משחק ... רק עניין הצואה זאת הבעיה איתו. אשמח לתגובה..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף !!!

הוספת תגובה

• צואה רכה בגור

ד''ר סמדר טל
    30/07/2009

שרית שלום,
    צואה רכה עם דם וריר בגורים יכולה להיגרם מקשיים בהסתגלות למזון, מנוכחות של תולעי מעיים וממחלות שונות שחלקן מדבקות.

מומלץ לגשת אל הווטרינר עם דגימת צואה טרייה כדי לקבוע האם יש דם או טפילים בצואה ולטפל בכלב בהתאם.
    כל שינוי במצב הרוח או במצבו הכללי של הגור מחייב טיפול מיידי.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרית
    30/07/2009

ראשית תודה על המענה..

האם יש אפשרות שכלב יכול להדביק בני אדם במחלות כלשהן ???? מלבד כלבת .
    תולעים, טפילים , בעיות במעיים?????

תודה שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות מדבקות

ד''ר קרן פרץ
    01/08/2009

שרית שלום,
    יש כמה מחלות המדבקות בין אנשים לכלבים ולהיפך- כגון פטרות, זיהומים צואתיים ועוד.
    תולעי מעיים מסוגים שונים מגיעים לילדים לרוב בבליעת פרעוש (כמו אצל הכלב) או בזיהום צואתי.

הקפדה על רפואה מונעת הולמת בכלבים ושמירה על היגיינה מצמצמת מאוד את סכנת ההידבקות.
    כך למשל החיסון השנתי מחסן גם נגד גורם מחלה המדבק לאנשים מסוג לפטוספירה ובכך זוכים להגנה כפולה שלנו ושל הכלב.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור כלבים שאלות
    רותם
    29/07/2009

שלום יש לי פקינז גור בן חודשיים ושבוע.רציתי לדעת אם כבר אפשר לגזוז לו ציפורניים?
    והאם צריך כבר ומותר להתחיל להשתמש בתכשירים לניקוי השיניים(מי פה,משחת שיניים לכלבים וכו')
    אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    גור כלבים שאלות

הוספת תגובה

• גור כלבים

ד''ר סמדר טל
    30/07/2009

רותם שלום,
    מומלץ להרגיל כלבים כבר בגיל הזה לצחצוח שיניים. יש להשתמש במשחת שיניים המיועדת לכלבים ולא לאנשים.
    גם ציפורניים ניתן לגזור במספריים ייחודיות, אולם כדאי לגזור אותן בפעם הראשונה בנוכחות וטרינר מאחר שגזירה לא נכונה יכולה לגרום לכאב ולדימום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות השתנה
    מקס
    28/07/2009

שלום לכולם

אני וחברה שלי אימצנו לפני 3 ימים בולדוג צרפתי בן 3. הבולדוג היה שייך למשפחה, ברח ממנה והם לא באו לדרוש אותו חזרה. הכלב היה גר אצלם בבית והוא מתורגל לעשיית צרכים בחוץ.
    הבעיה היא שהוא לא מצליח להתאפק עד הבוקר, הוא נותן לנו לדעת בערך בשעה 4 לפנות בוקר שהוא רוצה לצאת אבל בגלל שאנחנו לא מגיבים (לפעמים לא שומעים ולפעמים א מספיקים) הוא משתין בבית. לגבי קקי אין בעיה.
    ממה שאנחנו יודעים כלב בוגר אמור לצאת לצרכים פעמיים ביום, והוא גם בשעה 4 אחה"צ ננותן לנו לדעת שהוא רוצה לצאת ואם לא מוציאים אותו הוא שוב משתין בבית.

השאלה היא איך ניתן לפתרגל אותו לעשיית צרכים פעמיים ביום ולגרום לו להתאפק עם הפיפי בבוקר לפחות עד ל 6 כדי לא להפוך את זה להרגל לקום כל יום ב 4 בבוקר? האם זה בכלל אפשרי עם כלב בוגר או שנצתרך להשלים עם הגזרה?
    צריך לציין שכרגע הוא מקבל אנטיביוטיקה כי יש לו דלקת בגל והוא לא מסורס

עוד בעיה היא משיכת רצועה בזמן טיול, אני מנסה לצעוק לו "לא" או "לאט" ולמשוך אותו חזרה, בינתיים הוא לא כל כך מגיב.
    ניסיתי לצ'פר אותו בחטיפים כשהוא לא מושך אבל הוא כל כך מתרגש מהטיול שהוא בכלל לא מסתכל לכיוון החטיף ומתעלם ממני.
    מה אפשר לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות השתנה

הוספת תגובה

• טיולי צרכים

ד''ר סמדר טל
    30/07/2009

מקס שלום,
    כלבים בוגרים רבים זקוקים לשלושה טיולים ביום (ויש מקרים שבהם דרושים אפילו ארבעה).
    מומלץ להוציא את הכלב לטיול בבוקר, בערב כשחוזרים מהעבודה ובלילה לפני השינה. הטיול לפני השינה מקל על ההמתנה על הבוקר.

במקרים מסוימים כלבים מתקשים להתאפק במתן צרכים בשל בעיית רקע רפואית ויש לוודא שאין בעיות כאלה בביקור אצל הווטרינר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת בעין חתול
    לימור
    28/07/2009

שלום,
    אימצנו לאחרונה חתול רחוב כבן 4 חודשים. בשתי העינים שלו ישנן עכירות/צלקת. בעין אחת העכירות משמעותית יותר אך בשתיהן ניתן לראות מעין חוטים המחברים את הצלקת לפנים העין. החתול רואה בשתי העינים ובבדיקה אצל וטרינר אחד אובחן כצלקת ישנה. הוטרינרית שלנו בדקה ואמרה שהיא לא ראתה תופעה כזו ואנחנו מתוכננים להמשך בדיקה. בינתיים אני מודאגת. האם אתן מכירות תופעה כזו? האם יתכן והחתול הולך ומתעוור?
    תודה מראש
    לימור
    נ.ב. סמדר -אני לא יודעת אם את זוכרת אבל - Que מוסר ד"ש (זקן מאוד אבל עדין חי)

לקביעת תור
    סגירה
    צלקת בעין חתול

הוספת תגובה

• צלקת בעין

ד''ר סמדר טל
    28/07/2009

לימור שלום,
    תודה על הד"ש ואני מקווה שיוסיף עוד שנים רבות.

פעמים רבות גורי חתולים סובלים מבעיות עיניים ולעתים מתפתח בהן כיב. כאשר הכיב מחלים ישנה צלקת ולעתים זו נשארת לנצח. "החוטים" המובילים למרכז הצלקת יכולים להיות שרידים של הצלקת או כלי דם במידה שהתהליך עדיין בהחלמה.

במקרים כאלו כדאי לבצע בדיקת עיניים יסודית ואולי לשלב צביעת פלואורסצין כדי לוודא שאין כיב בעין, כלומר שהוא כבר החלים. במידה שיש כיב בעין הטיפול בעין אינטנסיווי למדי כדי למנוע את החמרתו.

מובן שייתכנו בעיות אחרות בעין הגורמות לעכירות, אולם קשה לנחש מה מתחולל בעין מבלי הסתכלות בה באמצעות אופתלמוסקופ.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור על בעיה בעיניים של חתול
    רונה
    27/07/2009

יש לי חתולה שמצאתי ומאז היא אצלי...היא המילטה 3 גורים וכנראה שהיא הרגה 2 מהם איכשהו ונשאר גור אחד.. מאז ההמלטה היא נורא רזתה.
    ממש בזמן האחרון שמתי לב שהעיניים שלה פוזלות לצדדים.. לימין ולשמאל.. זה קבוע ככה בעיניים גם לא זזות הרבה...כאילו היא עיוורת או משהו... אין הרגשה של מבט בעיניים הן לא מבריקות כל כך הצבע פשוט נראה מט! היו לה עיניים ירוקות עכשיו זה נראה כאילו הם התלכלכו... מה זה יכול להיות???? זה מפחיד קצת

הוספת תגובה

• בעיית עיניים

ד''ר סמדר טל
    28/07/2009

רונה שלום,
    בעיות עיניים משקפות לעתים קרובות בעיה כללית. במקרים מסוימים למשל במחלות נשימה עליונות יש שמיטה של העפעף השלישי. בעיות עצביות, חולשה ויתר לחץ דם יכולים גם הם להשפיע על מופע העיניים.

המלטה יכולה להיות חוויה קשה לבעלי חיים. מאחר שחתולתך רזה ונשמע שהיא חולה מוטב שתקחי אותה לבדיקה וטרינרית לצורך הבהרת הנושא.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה