פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוס חתול בן חמש וחצי שנים
    שולי
    08/06/2012

יש לי חתול שלי בן חמש שנים וחצי שטרם סירסתי. אני מתלבטת רבות בסוגייה זו מאחר ויש לא מעט דיעות לגבי סירוס חתול בגיל מבוגר האומרות שאופי החתול לא ייעשה פחות תוקפני. הבעיה שלו שהוא נושך לא מעט, גם ללא התגרות מצדי(סתם כשאני רוצה למשל לקום מהמיטה והוא לידי). הזמנתי יועצת חתולים לגבי עניין התוקפנות, אך מאוד חשוב לי לדעת מה לגבי הסירוס.

כולי סימני נשיכות חתול ואפילו הייתי בבי"ח השבוע כי הפצע הזדהם.
    אני ממש מפחדת לגעת בו ואף חושבת על מסירתו.

אני זקוקה לעצה דחופה!

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סירוס חתול בן חמש וחצי שנים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    09/06/2012

שולי שלום,
    סירוס מהווה פתרון לבעייה התנהגותית רק במידה וזו נובעת מרמת טסטוסטרון גבוהה ולכן אין ערבון שבעית התוקפנות של חתולך תפתר לאחר הפרוצדורה. בניגוד לסירוס, ישנם טיפולים שגורמים לדיכוי ייצור של טסטוסטרון באופן זמני בלבד כ"סופלורין" (שאפקטיבי לכחצי שנה) וכך מאפשרים לבחון את מעורבות מרכיב זה על התנהגות החתול. בנוסף רצוי לשלב , כפי שעשית, טיפול התנהגותי בהנחיית ייועצים להתנהגות חתולים.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקינז ואלרגיה -דחוףףףף
    טוהר רחלי
    07/06/2012

היי יש לי כלב בן שנתיים פקינזי שהגיע אלינו לפני שבוע עשינו לו מקלחת עם שמפו נגד פרעושים ולא שמו לו חומר אחרי המקלחת נגד פרעושים והכלב לא מפסיק לגרד את עצמו באקסטזה מה זה יכול להיות? ואילו פתרונות ישנם? האם מותר לתת לכלב פניסטיל?? כנגד אלרגיה? ואם לא במה אפשר לעזור לו?????? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    פקינז ואלרגיה -דחוףףףף

הוספת תגובה

• דחוף למה לא עונים לי? פקינז ואלרגיה

טוהר רחלי
    08/06/2012

דחוף תשובה לשאלה ששאלתי לגבי פקינז ואלרגיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחלי עם הפקינז

ענבל
    08/06/2012

לרחלי עם הפקינז. גם לכלב שלי היתה פעם תגובה אלרגית של גירודים מטורפים. קחי אותו לוטרינר שייתן לו זריקת הרגעה נגד הגירודים אחרת הוא מאוד מאוד יסבול. יכול להיות שזו באמת אלרגיה לשמפו, להבא עדיף רק לשטוף במים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקינז ואלרגיה -דחוףףףף - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/06/2012

רחלי שלום,
    האם הכלב מתגרד מאז המגע עם השמפו או רק עכשיו כשבוע לאחר המקלחת? היכן הכלב מתגרד? האם זו הפעם הראשונה שהוא מתגרד כך? האם יש לו גם דלקת אזניים?
    גירוד עז יכול לנבוע ממספר גורמים כתגובה אלרגית, נגיעות בטפילים (כסקאביאס )ודלקות עור. אלרגיה יכולה להופיע בעקבות גירויים שונים כאשר הנפוצים ביותר הם נגיעות בפרעושים, מזון וגורמים סביבתיים (אטופי).כיוון שאת מתארת כי הכלב לא מטופל נגד פרעושים ( לא שמתם אמפולה) הכי סביר שזו הסיבה אך ייתכן והוא הגיב לתכשיר השמפו.
    מומלץ לגשת לוטרינר לבדיקה ייסודית לאיתור הגורם הראושני לגירוד (שלילת נגיעות בטפילים, וזיהום עורי) ומתן טיפול בהתאם הן לגורם שאובחן והן להרגעת הגירוד.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכמה מוקדמת
    לילך
    06/06/2012

שלום רב

בזמן האחרון הכלב מעיר אותנו בבוקר מוקדם ב-5:30 בבוקר.
    שאלתי כיצד לגרום לכך שיתעורר יותר מאוחר ?
    ניסינו להוריד אותו בשעות יותר מאוחרות , אבל זה לא עזר.

תודה רבה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    השכמה מוקדמת

הוספת תגובה

• השכמה מוקדמת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    10/06/2012

ליליך שלום,
    בן כמה כלבך? האם הוא מעיר אתכם לעשיית צרכים/ משעמום/או כי משהו מציק לו (מילל, מראה חוסר נוחות וכו')? האם הכלב מראה סימנים נוספים כגון שתייה מרובה, כאב וכו'?
    במידה וכלבכם מעיר אתכם לעשיית צרכים כדאי להבין למה הוא פתאום לא מצליח להתאפק לאורך זמן כמקודם. האם צואתו תקינה (מרקם/צבע/תדירות מתן)? והאם כמות השתן ואופן ההשתנה תקינים? שתייה והשתנה מרובה יכולה לנבוע ממספר מחלות כמחלת כליה, סכרת וכו' ועלייה בדחף מתן שתן, ומתן מעט שתן מספר רב של פעמים עלול להעיד בין היתר על דלקת בדרכי השתן. צואה רכה עד שלשולית יכולה לנבוע מהרבה גורמים החל מדלקת מעיים פשוטה וכלה בדלקת לבלב ומחלת כליה.
    במידה וסימנים אלו הופיעו אצל כלבכם או נראה לכם שמשהו מפריע לו יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה ייסודית לאיתור הגורם ומתן טיפול בהתאם.
    במידה והוא מעיר אתכם משעמום (כלב צעיר שרק רוצה לשחק) , טיול ארוך שכולל הוצאת אנרגיה לפני השינה יכול לעזור.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לכלבת
    עמית
    04/06/2012

שלום לכם יש לי שאלה שקשורה לכלבת... היו חלפה ליידי משאית שהובילה כבשים והיא הייתה פתוחה, שהיא נסעה ליידי במהירות הרגשתי משו רטוב עף לי על הפנים..

החשש שלי הוא שזה רוק של אחת הכבשים..כי זה קרה בדיוק ברגע שהיא חלפה..מה הסיכויים שזה אכן היה רוק?

דרך אגב לא היה מקום ליידי שיכולתי לשטוף את המקום, ורק לאחר ארבעיםתדקות בערך כשהגעתי הביתה שטפתי טוב את המקום עם סבון..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לכלבת

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי זה ממש מטריד אותי

עמית
    05/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לכלבת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    10/06/2012

עמית שלום,
    המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק נגוע באזור בו העור אינו שלם ולכן לא סביר שנדבקת במחלה בדרך שאתה תיארת. אך אם אתה מוטרד יש להתייעץ עם רופא מטפל לגבי מתן חיסון.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה שלי אכלה שפורפרת של טרמצין
    אור אלישע
    03/06/2012

הכלבה שלי אכלה שפורפרת של טרמצין והשאלה היא האם אני צריך לעשות עם זה משהו דחוף או שזה בסדר?

הוספת תגובה

• הכלבה שלי אכלה שפורפרת של טרמצין - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/06/2012

אור שלום,
    מתי היה האירוע? האם זוהי כלבה קטנה או גדולה? האם הכלבה מראה סימנים כלשהם?
    בעת אכילת חפצים חשוב מאוד לעקוב מקרוב על החיה ועל צואתה (חיפוש אחר החפץ בצואה) על מנת לזהות מצב של חסימה במערכת העיכול או פציעה של דופנה. סימנים מחשידים כוללים: הקאות ושלשולים, דם טרי (אדום) או מעוכל (שחור) בצואה, בטן כאובה, עצירות וסימנים כללים של חוסר תאבון, ירידה בחיוניות.
    במידה ונראים סימנים אלו יש לקחת אותה לוטרינר מטפל לבדיקה.
    בהצלחה ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית פרעושים חריפה!!!
    יפעת
    02/06/2012

היי,
    אני גרה במרכז תל אביב ולכלב שלי (טרייר מעורב) יש מלא פרעושים. הבנתי שיש בתל אביב עכשיו בעיית פרעושים . לפני שלושה שבועות שמתי לו אדוונטיג' ואחרי שבועיים בדיוק שמתי לו שוב והם לא מגיבים לזה בכלל וזה רק מחריף. מה עושים??? אני מפחדת שאני מרעילה אותו עם כל כמות החומר הזאת אבל הוא נורא סובל ולא מפסיק להתגרד...
    אשמח לעזרה בדחיפות...
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פרעושים חריפה!!!

הוספת תגובה

• בעיית פרעושים חריפה!!! - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    03/06/2012

יפעת שלום
    הדברת ומניעת פרעושים על חיות המחמד שלנו הינו תהליך רב- שלבי. הפרעושים הבוגרים חיים רוב הזמן על הפונדקאי שלהם, אבל הביצים, הזחלים והגלמים מצויים בשפע בסביבה, בבתים ובגינות, על-גבי שטיחים, מצעים, חריצי מרצפות ודשא. בשל סיבה זו, תכנית יעילה להדברת פרעושים כוללת הן טיפול בסביבה, והן טיפול בחיית המחמד עצמה.
    אודוונטג נחשב טיפול יעיל כנגד פרעושים, אם זאת ניתן להחליף לאמפולות אחרות ולראות האם בסביבתכם הן עובדות בצורה יותר יעילה. כמו כן יתכן וישנה נגיעות קשה בבית, ומכאן טיפול רק בכלב אינו פותר את הבעיה, בשלב ראשון, ניתן לשאוב את הבית היטב ולכבס את המצעים/שטיחים איתם בא כלבך במגע, אך, סביר שיהיה צורך בהזמנת מדביר מוסמך בדי לפתור את הבעיה באופן יעיל ומהיר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זבובים מטרידים
    ליאת
    02/06/2012

שלום.
    מבקשת את עזרתכם מכיוון שאני אובדת עצות ולכל מקום שפניתי /התייעצתי לא קיבלתי מענה.

יש לי כלב (שמו טוי: לברדור מעורב עם ריצ'בק) בן 7.
    בריא לחלוטין. לא מסורס. מחוסן באופן שוטף אצל וטרינר בכל החיסונים.
    האוכל של טוי הוא יוקנובה לכלבים בוגרים. מקבל פעמיים ביום. האוכל והמים נמצאים במקום מרוחק ממקום המרבץ שלו(בסמוך לדלת הכניסה).
    מקבל אדוונטיקס על בסיס קבוע.

לאורך כל 7 השנים טוי חי מחוץ לבית. בחצר גדולה(כדונם).
    בשנתיים האחרונות חיה איתו בחצר חתולה מעורבת פרסית , בת שנתיים.

עד כאן הפרטים הכלליים.

מה הבעייה:

החל מהקיץ האחרון וגם עכשיו מגיעים המון זבובים לטוי ופשוט עוקצים אותו . בעיקר בכפות הרגליים וגם על האוזניים. יש לו ממש פצעי דם על האוזניים.
    הם לא עוזבים אותו. לכל מקום שהוא הולך הם הולכים אחריו.
    כשהוא לא נמצא בחצר (בזמן טיול בחוץ) החצר נקייה מזבובים.
    ברגע שהוא חוזר לחצר- חוזרים הזבובים.

מה ניסינו?
    מלכודות זבובים
    מרחנו

לקביעת תור
    סגירה
    זבובים מטרידים

הוספת תגובה

• זבובים מטרידים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/06/2012

ליאת שלום,
    היכן אתם גרים? האם הודעת לעירייה על הנגיעות הרבה בזבובים? לעיתים הם נענים לבקשה ומרססים את הסביבה. האם אלו זבובים רגילים או זבובי חול? האם ניסית לרחוץ את כלבך?
    במידה ואלו זבובי חול, שאכן עוקצים, חשוב לדעת שהם מעבירים טפיל דם בשם לישמניה ולכך יכולות להיות השלכות בריאותיות. ישנו קולר בשם "סקאליבור" שמהווה טיפול מונע מפני זבובי החול. סימנים חשובים שיופיעו במצב של נגיעות עם הטפיל כוללים סימנים עוריים (קצוות אוזניים אכולים, קשקשת, כיבים וכו'), דימומים מהאף וסימנים כללים של הקאות, שלשולים שתייה והשתנה רבה (שעלולים לנבוע מכשל כליה).
    במידה וכלבך מראה סימנים אלו מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה.
    בהצלחה
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

ליאת
    05/06/2012

תודה סמדר.
    משם מה ההודעה הקודמת שלי נקטעה.
    בכל מקרה, מדובר רק בחצר הבית שלנו ולא בכל הסביבה, שכן על כלבים אחרים התופעה לא קיימת.

האם הקולר שציינת דוחה את הזבובים וזה ירחיק אותם מהכלב?

בזמנו פניתי אל הוטרינרית שלי, אך היא אמרה שאין מה לעשות ומה שכן, אפשר למרוח לו וזלין על האוזניים וזה ידחה את הזבובים.
    אבל אני לא מסופקת מהפתרון הזה וגם לא הכלב שלי שממשיך לסבול.

האם הטפיל לישמניה שציינת נמצא במחזור הדם? האם בדיקת דם מראה את הימצאות הטפיל?

האם הטפיל מושך אליו עוד ועוד זבובים?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/06/2012

כיוון שאת מתארת נגיעות בחצר שלך בלבד כדאי להזמין איש מקצוע לריסוס (ישנם גם חומרים "ירוקים" המשמשים לריסוס). הקולר שציינתי אכן משמש לדחיית זבובים אך רק במידה ואלו זבובי חול (חשוב להבין שאלו לא דומים לזבובים רגילים אלא דומים יותר לייתושים יש תמונות באינטרנט). במידה וכלבך אינו מראה סימנים אין סיבה לדאגה במיוחד אם אלו לא זבובי חול. בנוסף הנגיעות בטפיל לא מושכת עוד זבובי חול והטפיל ניתן לזיהוי בבדיקת דם כשהכלב סימפטומטי למחלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לאמר עוד משהו

ליאת
    05/06/2012

היי סמדר.
    אני עדיין מתעקשת להמשיך לברר ולחקור כי התופעה מציקה וכואבת.

בלי קשר אקח אותו שוב לוטרינרית שלו אבל אני בספק אם יש לה את הפתרון.

רציתי להוסיף ולאמר שגם שאני עושה איתו טיול- הזבובים נמשכים אליו (הוא ממש כמו אריה בספארי בקניה).
    הם לא מרפים ממנו.
    אמנם בחצר הבית הם רבים יותר במספר, אבל גם בטיול יש תמיד איזה 5-6 שמציקים לו על הפנים ועל הגוף.

יש מצב שמשהו בדם שלו גורם לזבובים להימשך אליו?

ולא. אלו לא זבובי חול. הם נראים בדיוק כמו זבובים רגילים.

רחצנו אותו מספר פעמים עם שמפו נגד טפילים. שמתי בכניסה מאוורר גדול שיגרום לזבובים אי נוחות...אבל עדיין.
    אני מרססת מדי פעם את אזור המרבץ שלו עם K300 ורוצחת זבובים ככל שאוכל, אבל לא נראה לי שזהו הפתרון....

מעולם לא נתקלתי בכזו תופעה.

ואני שואלת שוב:
    האם ידוע על חומר מסויים בדם של הכלב שמושך אליו זבובים?

התופעה לא קרתה עד לפני שנתיים.

משהו בריח שלו, בגוף שלו, מושך אותם.
    הם ממש עוקצים אותו וגורמים לו לפצעים וגלדים בייחוד באזור האוזניים.

בבקשה בבקשה בבקשה עזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחת לכלבה
    אורי
    01/06/2012

יש לי חתולה שיש לה גורים אז היא מגנה עליהם מהכלבה שלי.... והכלבה שלי התחילה לנבוח על הגורים והאמא שלהם שרטה אותה שריטה עמוקה וגדולה מעל העין אחרי שהפצע קצת התייבש במתי לה משחה עבר שבוע והכל היה נראה בסדר... לפי כמה ימים ראיתי קרחת ממש קטנה ליד הפצע אז חשבתי שזה יהיה בסדר ויגדל מחדש, הקרחת שלה גדלה ממש וכל הזמן גדלה ואני לא ממש יודעת מה זה
    אם את יודעת מה זה ולמה אז השמח שתגידי לי וגם מה אפשר לעשות כדי שהשיער יגדל מחדש
    תודה רבה!
    אורי :)

לקביעת תור
    סגירה
    קרחת לכלבה

הוספת תגובה

• קרחת לכלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/06/2012

אורי שלום,
    בת כמה כלבתך? האם יש לה היסטוריה של בעיות עור? האם כלבתך מגרדת את האזור ? האם הקרחת מוגבלת לאזור השריטה?האם ישנם סימני עור נוספים כשינוי בצבע העור, נפיחות או הפרשות? והאם יש סימנים בקרב החתולים או בני משפחה בבית?
    קרחות יכולות לנבוע ממספר גורמים החל מאלרגיה למזון/פרעושים/גורמים סביבתיים(במצב זה נצפה לגירוד), זיהום חיידקי, נגיעות בטפילים כדמודקס ופטרייה (מצב זה לא בהכרח ילווה בגירוד) וכלה במחלות סיסטמיות כמחלות הורמונאליות ( במצב זה הקרחות צפויות להימצא בשני צידי הגוף באופן סימטרי) . בנוסף ייתכן שבמקרה של כלבתך השריטה היא שהובילה לגירוד חוזר ונשנה ולהופעת הקרחת.
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לאבחן את הגורם ולהתאים את הטיפול לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות
    שני
    31/05/2012

שלום, יש לי שני כלבים ושני חתולים,החתולים מסתובבים במהלך היום בחוץ וחוזרים הביתה בערב. שמתי לב שלחתולים מדי פעם יש קרציות אבל משום מה הכלבים לא נדבקים מהם. רציתי לדעת אם זה הגיוני.
    שנתיים בערך לא שמתי לכלבים שום חומר נגד קרציות. השאלה היא אם הקרציות יכולות להיות חבויות. אני בודקת להם את האוזניים ובין כפות הרגליים ולא מוצאת שום דבר. האם בכל זאת כדאי לשים חומר נגד קרציות למרות שאני לא רואה אף לא אחת עליהם?

לקביעת תור
    סגירה
    קרציות

הוספת תגובה

• קרציות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/06/2012

קרן שלום,
    קרציות יכולות להיות חבויות היטב (בין היתר בין האצבעות ובאזניים )ומומלץ לשים טיפול מונע גם אם לא רואים אותם שכן הן מעבירות טפילי דם (כארליכיה, בבזיה והפטוזון) ואלו עלולים להביא למחלות קשות. כיוון שאת מגדלת כלבים לצד חתולים חשוב ליישם טיפול מונע נגד קרציות שאינו רעיל לחתולים. ישנם תכשירי spot on שמהווים טיפול מונע לקרציות ולפרעושים גם יחד, כפרונטליין פלוס, אותם יש ליישם אחת לחודש. וישנם קולרים אשר מגנים מפני קרציות , כסקאליבור, אלו מחזיקים תקופה ארוכה יותר, כחצי שנה. לפני קניית התכשיר יש לוודא שהוא אינו רעיל לחתולים.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת כלבה
    ליאל פאר
    30/05/2012

שלום

יש לי כלבה מסוג טרייר מעורב עם עוד כמה סוגים, המשקל שלה הינו 12-13 קג והיא בת שמונה.
    חשוב לציין שהיא לא אוהבת לצאת מהבית ונכנסת ללחץ מהמכוניות שבחוץ.

רציתי לדעת, מה צריך להיות הפרש השעות בין הורדה להורדה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת כלבה

הוספת תגובה

• הורדת כלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/05/2012

ליאל שלום,
    באופן כללי, כאשר הכלב בקו הבריאות יש להוציאו לעשיית צרכים כל 8-9 שעות, אך חשוב לציין שישנם מצבים בריאותיים שדורשים טיולים בתדירות גבוהה יותר (לצד בדיקה אצל וטרינר מטפל), כגון שלשולים והשתנה מרובה. בנוגע ללחץ שאת מתארת במהלך הטיול ישנם מספר אמצעים שתוכלי לנקוט בכדי להוריד את רמת הסטרס. ניתן תחילה להרגיל אותה לטיולים קצרים באזורים שקטים ללא הרבה גירויים ולאט לאט, תוך כדי מתן צ'ופרים במהלך הטיול ועידוד מילולי, לצאת לטיולים ארוכים יותר באזורים רועשים יותר. חשוב לעבוד עם הכלבה באופן הדרגתי לפי קצב התקדמותה ולחזק כל התנהגות חיובית ורגועה.
    בהצלחה
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאל פאר
    31/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה לאחר עיקור
    טל
    27/05/2012

שלום, עיקרתי את החתולה שלי בצער בעלי חיים לפני 4 שבועות בדיוק. לפני כמה ימים פתאום יצא החוצה מהבטן, מהאזור בו התבצע הניתוח חוט דייג בצבע סגול! החוט קשיח ומחובר לבטן, הוא יצא משני צדדים, כלומר יש לולאה בחוץ, ובתוך הבטן אני לא יודעת מה יש... חוץ מזה אין נפיחות או רגישות במקום, לא נראה שזה מפריע לה, אבל אני חוששת שהחוט יתקע במשהו ויימשך או משהו כזה והיא עלולה להיפצע. ובכלל, זה די מוזר שהחוט יוצא לה ככה מהבטן, לא? הוטרינרית שעשתה את העיקור אמרה שהיא עשתה תפרים פנימיים ולא ציינה שום דבר לגבי חוטים סגולים שיוצאים החוצה פתאום, חודש אחרי... מה אני צריכה לעשות?? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה לאחר עיקור

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה לאחר עיקור - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2012

טל שלום,
    לאחר עיקור חשוב לוודא שאזור החתך מחלים יפה, איחוי מלא, ללא הפרשות חום ונפיחות. בחוסר איחוי החשש העיקר הוא מזיהום ומיציאת איברי חלל הבטן. לרוב מצב זה ילווה בשינויים בולטים אצל החיה, דיכאון, חום, חוסר אכילה וכו'. האם חתולתך הראתה סימנים אלו.
    קשה להתרשם ולקבוע באופן מוחלט על סמך תמונה, אך נראה כי האזור אכן החלים והעור רגוע וכאמור העיקור נעשה לפני חודש, מספיק זמן להחלמת החתך. כיוון שבעת סגירת העור נעשה תפר מוסתר וקצה התפר תמיד נשאר חופשי מתחת לעור, ייתכן וזהו הקצה שהצליח להתרומם. בנוסף לרוב נעשה שימוש בחוט נספג כך שעם הזמן החוט יעבור התמוססות.
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל בכדי לבחון ולקבוע סופית כי אזור החתך אכן החלים בשלמות, בירור עניין השימוש בחוט נספג לעומת בלתי נספג והתייחסות ראוייה לחוט הבולט שכן עלולה להיווצר תגובה עורית סביבו.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה לכמה ימים- לטובת החתול?
    מיכל
    27/05/2012

שלום, אני חוזרת אליכם עם שאלה קצת מוזרה.
    החתול שלי בן ה12, לפני כמה שבועות עבר דלקת כבד קשה, היה מאושפז ונכנס בעקבות זה לדיכאון קשה ולא אכל או שתה עד לאחר שקיבל תרופות נוגדות דיכאון.
    כשהיה גור אפשרנו לו לטייל בחוץ עד שנעלם לכמה ימים ונלחצנו והחלטנו שהוא יהיה חתול בית, מאז אותה הפעם סירסנו אותו והוא היה לחתול בית מאושר, הבעיה היא שכעת הוא מפחד מאד מהסביבה שמחוץ לבית, הוא מפחד מאנשים זרים.
    אמי מטפלת בחתול והיא נוסעת בסופשבוע הזה לארבעה ימים, הוא קשור אליה יותר מלכל אחד אחר, במיוחד אחרי שנכנסתי להריון ותדירות הביקורים שלי ירדה לאחת לכמה חודשים. החתול אמנם אוכל עצמאית ומרגיש הרבה יותר טוב אבל אנחנו מאד מתלבטות מה לעשות בימים שהיא תיסע, אין לי אפשרות לבוא להאכיל אותו בכל יום בביתו, היא יכולה לבקש מהשכנה שזרה לחתול ושאנחנו עוד לא בטוחים עם לסמוך עליה, לבוא להאכיל אותו, או שיש אפשרות שאני אקח אותו אלי הביתה לכמה ימים האלה, אני חושבת שהבית שלי יהיה מצוין בעבורו אבל הבעיה שהוא עוד לא היה כאן ואף פעם לא ניסינו דבר כזה, מה עדיף בשבילו? אנחנו רוצים כמה שפחות להכניס אותו לטראומה עכשיו.
    ועוד שאלה, אחרי שהתחיל להרגיש יותר טוב הוא איכשהו הצליח לטפס מבעד לחלון בבית אמי, לתפוס יונה ולאכול אותה. אני בחודשים מתקדמים של הריון ועם אני אקח אותו אלי, הייתי רוצה להיות בטוחה שאין סיכוי שתפס משהו מהאשפוז או מהיונה ויוכל לסכן את העובר שלי, אני יודעת שמבלי בדיקה לא תוכלו להגיד כלום אבל מה דעתכם?

שוב תודה רבה!

הוספת תגובה

• מעבר דירה לכמה ימים- לטובת החתול? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    31/05/2012

שלום מיכל,
    לגבי שאלתך הראשונה - חתולים בד"כ מרגישים נוח יותר ורגוע יותר בסביבה המוכרת להם, ומעבר לסביבה חדשה אכן יכול לגרום לסטרס רב ביותר, ובמקרה שלכם סטרס כזה הוא מיותר לחתול שכן מדובר בהיעדרות קצרה של אימך. על כן הייתי ממליצה שמישהו יגיע להאכיל אותו ולהחליף לו מים בבית אימך. בנוגע לשאלתך השניה - אם החתול טופל במקום מסודר הסבירות שנדבק שם במחלה כלשהי נמוך (אך תמיד קיים סיכוי כזה). בכל מקרה, אם תנקטי באמצעי הזהירות שפורטו עבורך בתשובות הקודמות הסיכון לך ולעובר נמוך.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה קטנה
    שריץת
    26/05/2012

מצאתי היום חתולה קטנה עם עיינים סגורות אני לא יודעת עם ישלה עיינים או אין לה או שאולי היא עוד קטנה לפתוח אותם
    ניסתי עם תה חם וצמר גפן אבל כלום לא עוזר
    אני רואה נוזל לבן ירוק כזה בעיניים שלה
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה קטנה

הוספת תגובה

• חתולה קטנה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2012

שרית שלום,
    סליחה על העיכוב במתן התשובה
    חתלתולים פוקחים את עיניהם סביב גיל 10 ימים, אך במידה וזה המצב לא נצפה להפרשות מוגלתיות.
    המופע של עיניים סגורות עם הפרשות בחתלתול צעיר נובע בסבירות גבוהה מזיהום ויראלי (הרפס, קליצי) ו/או חיידקי (כלמידופילה פסיטצי ומיקופלסמה). ניקוי העין וקומפרסים פושרים עם תה מספר פעמים ביום אכן יכול להועיל אך ישנם מצבים בהם יש צורך בטיפול אינטנסיבי יותר במשחות/טיפות לעיניים. גורמים זיהומיים אלו עלולים לגרום לסימנים נוספים של דרכי נשימה עיטושים, חרחורים, הפרשות מהאף וקשיי נשימה וסימנים כלליים של חוסר תאבון ודיכאון. מצב זה עלול להיות מסכן חיים בחתול צעיר ובו יש לתת טיפול סיסטמי מעבר לטופיקלית לעין. האם החתול מראה סימנים אלו?
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לשלול סיבוכים ולהתאים את הטיפול הדרוש למצב העיניים.
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות לד"ר סמדר טל
    ש
    25/05/2012

שלום וברכה ד"ר סמדר טל
    רציתי לשאול אותך על נושא שהבנתי כי את מומחית בו והוא בתחום הרבייה
    יש לי כלבה חדשה (פקינז גזעית עם תעודה של הי"ל) בת כשלוש-ארבע ומהבעלים הקודמים שלה הבנתי שהיא התייחמה בהפרשים ארוכים ..יותר משנה והיא גם הורבעה ברצף פעמיים עד הייחום האחרון שהיה לפני כ8 חודשים.
    קודם כל אני בטוח שהיא צריכה מנוחה אבל מעניין אותי לדעת למה היא מתייחמת בהפרשים גדולים לעומת הנורמה?
    האם אפשר להתערב בנושא הזה מבלי לגרום לסיכונים?
    יש לציין שהיא הגיעה אלי די חלשה ולא מטופלת כראוי
    והיום אחרי שהיא כחודשיים אצלי ניכר שינוי לאחר מתן ויטמינים, מזון וכמובן חיסונים ותילועים.

הנושא השני הוא נוגע לכך שלפעמים היא מדאיגה אותי כשאני מוצא אותה אוכלת כל מיני דברים. למשל היום ראיתי אותה ושמעתי אותה מפצחת משהו, זה נשמע כמו עצם אבל זו לא עצם בוודאות, במקום מצאתי גלעין של תמר כך שיכול להיות שהיא בלעה גלעין של תמר. כנראה שהיא לעתים קרובות הייתה בולעת דברים כי לפעמים היו לה בחילות והקאות ואפילו ריור.
    שמעתי פעם שיש כדורים להמסת גופים זרים בבטן של הכלב.
    האם יש דבר כזה? אם לא מה ניתן לעשות ע"מ לבדוק זאת..
    היו פעמים שהיו לה גזים וניסיונות הקאה .. אבל תמיד הצואה שלה יוצאית רגילה ו"טובה" קלינית.
    מאוד אשמח לקבלת תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לד"ר סמדר טל

הוספת תגובה

• מס' שאלות לד"ר סמדר טל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/05/2012

ש שלום
    העובדה כי כלבה מתייחמת בהפרשים גדולים אינה בהכרח מעידה על בעיה - זה יכול להיות פשוט המחזור הטבעי אצלה, כמובן שאם יש גם המלטות אחרי הייחומים הללו אזי אין סיבה בדרך כלל לדאגה.
    יחד עם זאת אם ייחומיה אינם סדירים ולא היתה בהריון ייתכן שקיימת בעיה ולאור הסיפור ייתכן שהיא פשוט צריכה להחלים ולתת לגוף להחליט האם הוא כשיר להריון.
    ניתן לשנות זמני ייחום כאשר קיימות בעיות תזמון או בריאות אך ראשת יש לבדוק אם קיימת בכלל בעיה כזו.
    לגבי גופים זרים - יש להזהר זהירות משנה משם שראשת לא ברור אם אן כאלה כבר בקיבה - שאינם כרגע גורמים לסימנים קליניים-ושנית אם אין- והיא נוהגת כך- סביר להניח שיהיו. אנא קח את כלבתך לאילוף ולתיקון של הבעיה בטרם תסתבך עם גופים זרים במעי - המהווים ללא ספק סכנת חיים

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבלבת
    רון
    24/05/2012

האם יש בדיקות דם מסויימות שיכולות להצביע על מחלת הכלבלבת?
    על אילו ערכים יש לשים לב?
    האם כלב שחלה בעברו בכלבלבת יהיה מדבק לכלבים אחרים כל חייו?
    כי הבנתי שאחרי כלבלבת יש סימפטומים שאינם חולפים..
    אודה לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    כלבלבת

הוספת תגובה

• כלבלבת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    24/05/2012

שלום רון,
    אבחון מחלת הכלבלבת יכול להיות מסובך ומתבסס על שקלול של מספר גורמים ביניהם ההיסטוריה החיסונית של הכלב, הסימנים הקליניים שהוא מציג ומספר בדיקות (ולא רק על סמך בדיקות דם). בדיקות הדם עצמן לא תמיד עוזרות לאבחון אך ניתן למצוא לימפופניה (ירידה במספר הלימפוציטים בדם) בתחילת המחלה, ולויקוציטוזיס (עליה במספר תאי הדם הלבנים) בשלבים מאוחרים יותר של המחלה.
    בדיקת דם נוספת שניתן לבצע היא בדיקה סרולוגית בה מזהים נוגדנים כנגד הנגיף, אך ניתן לבצע אותה רק בכלבים שלא חוסנו לכלבלבת. בדיקה מהיימנה יותר היא בדיקת PCR - בדיקה מולקולארית בה מזהים את הנגיף עפ"י החומר הגנטי שלו.
    בדיקות נוספות שיכולות לעזור באבחון המחלה הן צילומי רנטגן לאבחון דלקת ריאות שמאפיינת את המחלה בד"כ, בדיקה ציטולוגית מלחמית העין, בה ניתן לפעמים לראות עדות לנגיף, צביעות מיוחדות (אימונופלורסנציה) למציאת הנגיף - אך תוצאות שליליות של אלה לא שוללות קיומה של המחלה.
    בנוגע לשאלתך האחרת - כלב שחלה בכלבלבת אכן יכול להראות סימנים עצביים בהמשך חייו, אך אם הוא החלים לחלוטין מהמחלה (גם אם הוא מראה סימנים אלו) הוא אינו מדבק לכלבים אחרים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה