מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע ללא צואה...מעיין12/04/2012
ישלי כלבת פיקנז בת שנה ושמנו לב שכבר יותר משבוע היא לא עושה קקי,
היא כלבה שאוכלת כל דבר קטן שהיא מוצאת על הרצפה, מה לעשות?
היא אוכלת ושותה ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע ללא צואה... - תגובה
ד''ר סמדר טל16/04/2012שלום מעיין
האם כלבתך מנסה לתת צרכים בכלל? האם היא אכלה כרגיל בשבוע האחרון? במקרים של עצירות ניתן לראות בדרך כלל מאמץ לתת צרכים ולעיתים קיימים מצבים שבהם הכלב פשוט אוכל פחות או שונתה תזונתו ולכן אין מתן צואה.
באם הכלבה אוכלת פחות יש לברר מדוע ובאופן כללי מומלץ לגשת לבדיקה וטרינרית כאשר כלב אינו נותן צואה שבוע
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה לא נסה לעשות קקי...עידן12/04/2012
שלום יש לי כלבת פיקנז בת 6. לפני כשבוע התגלה לה באיזור הזנב פצע כתוצאה מפרעושים. היא תופלה במשחה פעמיים ביום ומטופלת גם כעט באנטיביוטיקה.
לפני 4 ימים היא עשתה קקי בפעם האחרונה ומאז היא אפילו לא מנסה לעשות. אני לא יודע אם להגדיר את זה כעצירות מכיוון שהיא לא מנסה לעשות בכלל. השתן כרגיל.
יש לה תיאבון היא אוכלת ומשחקת..
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה לא נסה לעשות קקי... - תגובה
ד''ר סמדר טל29/04/2012עידן שלום,
סליחה על העיכוב במתן התשובה.
אני מניחה שהפצע שהזכרתי הוא חיצוני ובאזור בסיס הזנב (ולא בקרבת פי הטבעת) ולכן אינו אמור לגרום לחוסר מתן צואה. האם הפצע כואב לה במידה ניכרת כך שהיא נמנעת מהרמת הזנב?
במקרים של עצירות אכן ניתן לראות בדרך כלל מאמץ לתת צרכים ולעיתים קיימים מצבים שבהם הכלב פשוט אוכל פחות או שונתה תזונתו ולכן אין מתן צואה.
באם הכלבה אוכלת פחות יש לברר מדוע ובאופן כללי מומלץ לגשת לבדיקה וטרינרית כאשר כלב אינו נותן צואה שבוע.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העתקת מגוריםשרה10/04/2012
אנו עוברים דירה הכלבה שלנו בת 4 אנו אנשים עובדים וניצטרך להשאיר אותה לבד בבית מה אנו צריכים לעשות למענה האם היא תיפחד כשלא נהיה אנחנו מאוד דואגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העתקת מגורים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/04/2012טלי שלום
למשך כמה זמן תעדרו? מי יטפל בכלבה בזמן זה? חלק מהאנשים שנעדרים זמן רב מהבית נעזרים ב"דוגי סיטר" שמוציא את הכלב ומבלה איתו במהלך היום.. עם כח רצון, ניתן למצוא פתרונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה
שרה11/04/2012כה שהכלבה תעבור איתנו פשוט בבית הקודם הינו משאירים אותה ל8שעות ואחר כך כמובן משאירים לה מים ואוכל אני התכונתי שאנו עוברים דירה יחד איתה אבל אחרי יום שעברנו היא תיצטרך להישאר לבד כמה שעות עד שנחזור מהעבודה ואני דואגת אולי לחינם שהיא יהיה לה עצבות או שלא מחיב הרי היא יכולה להריח את הבגדים שלנו העם אני צודקת או שאין שום בעיה והיא תיסתכל סליחה על האריכות אבל אני מאוד דואגת לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולשרה09/04/2012
יש לנו חתול שאימצנו כשהוא גור הוא כבר בן 8חודשים גרים בבית פרטי הוא נימצא רוב הזמן בחוץ אנו משאירים לו אוכל ומים על יד הדלת ליפעמים הוא ניכנס וישן בבית כרגע אנחנו חיבים לעזוב ומשאירים אותו בחוץ לא נוכל לקחת אותו עימנו עם כל הכאב העם הוא ישרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/04/2012טלי שלום
אין ביכולתי לדעת האם ישרוד או לא, זה תלוי בהרבה משתנים, כגון זמינות מזון, קרבה לכביש, אוכלוסית חתולים וכלבים בסביבה ועוד.. אולי תנסו לדבר עם אחד השכנים או עם הדיירים שמחליפים אותכם בדירה והם ירצו לאמצו או לפחות לדאוג למים ואוכל בסביבתו....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ דחוףרוני09/04/2012
שלום רב!
הכלבה שלי בת 14 מעורבת וסובלת מהשמנת יתר (שוקלת 14 ק"ג לפי הצורה שלה אמורה לשקול 9)
כל השנים היא הייתה אוכלת אוכל שלנו מהבית והשיניים שלה החלו להתרקב. בתקופה האחרונה היא לא הייתה מפסיקה להתטעש והיה לה המון המון נזלת לאט לאט זה החמיר והיא הייתה מקבלת מן התקפי אסתמה של קוצר נשימה. לקחנו אותה לוטרינר ואמר שיש לה דלקת ריאות ונתן לה אנטיביוטיקה אך אמר שזה יחזור כל עוד לא נעשה לה ניקוי שיניים (אלו שנותרו לה בפה). אני מאוד מאוד מאוד מפחדת להרדים את הכלבה בגילה ובמצבה הבריאותי.
מה אפשר לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
ד''ר סמדר טל18/04/2012רוני שלום
ניתן ורצוי לטפל בשיניים עם אבן שן או רקובות בכל גיל בטישטוש כבד או הרדמה לאחר שמבצעים מספר בדיקות בסיסיות על מנת לודא שהכלבה יכולה לעמוד בהרדמה גם בגילה. אלה כוללים בדיקת דם כוללת המאפשרת לברר מה מצב מערכת הדם, הכבד הכליות ועוד, בדיקת שתן ולעיתים בדיקות נוספות בהתאם למצב בעל החיים.
אבן שן עלולה לגרום לדלקות ונזקים רבים בגוף, ביניהם, בעיות במסתמי הלב, דלקות ריאה וכליות ועוד- ולכן מומלץ להסיר שיניים רקובות ואבנית.
אנו מבצעים תהליך זה גם בכלבים בעלי בעיות רפואיות מאוזנות כל עוד בדקנו ומצאנו שהם יכולים לעבור הרדמה או טישטוש.לאור תיאורך נראה שכלבתך גם תסבול פחות מכאבי שיניים וגם תהיה יותר בריאה ולכן עם הזהירות הנדרשת כדאי לשקול בחיות תהליך זה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להתגונן כשכלב אמסטף תוקףאנונימי08/04/2012
אם אלך ברחוב וכלב אמסטף ללא מחסום וללא בעליו יתקוף אותי ברחוב, כיצד אוכל להתגונן? האם יש משהו שניתן לשאת אותו בכיס או בתיק לשעת הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתגונן כשכלב אמסטף תוקף - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/04/2012שלום אנונימי
הסיכוי שתמצא את עצמך בסיטואציה הזו הוא נמוך מאוד, רוב הכלבים לא יתקפו אם לא ירגישו מאויימים, במידה ואתה רואה כלב לא קשור ללא בעלים ואתה חש מאויים, התנהג כרגיל והתרחק מהאזור.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא מה לעשות במקרה והכלב תוקף
אנונימי11/04/2012אם הכלב לא תוקף כפי שענית בתשובתך אז אין לי בעיה עם זה כי אז אני חופשי לעשות ככל העולה על דעתי כדי לא להיות לידו ומכאן ברור שאני אעבור לצד השני של המדרכה ולא אתקרב אליו. אבל יש מצבים בלתי צפויים, ואולי גם בלתי הפיכים, אלא אם כן בתשובתך הבאה תגידי לי שכן ניתן לעשות משהו בזמן תקיפה, שכלבים מסוכנים כמו אמסטף וכידוע יש עוד סוגים של כלבים מסוכנים שתוקפים, ומקרים כאלה כבר תועדו בתקשורת לא פעם ולא פעמיים ולא דובר על אדם שהתגרה בכלב.
לכן שאלתי הייתה מה לעשות במקרה והכלב תוקף, האם יש דרך להשתחרר מזה והאם יש דרך למנוע זאת רבע שניה לפני שהכלב ממש באמצע התקיפה כלומר רגע לפני שאני מזהה שהוא כבר ממש עליי, שאני מזהה שהוא כבר מתחיל להתנפל עליי אבל עדיין איבר מגופי לא בתוך פיו? השאלה מתייחסת לכל הכלבים המסוכנים ולא רק לכלב אמסטף שרשמתי אותו רק בתור דוגמא.
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה פתאומית לכלבה בנקודה בגבמיכאל01/04/2012
הכלבה שלי רועה בלגי מעורב בת כ 6-7 שנים.
היום(שבת 31.3) שמנו לב לנקודה בהירה מתחת לפרווה בגב, מסתבר שזה היה העור שלה. נגענו באזור ואז הפרווה פשוט נשרה מיידית ובפתאומיות(בקצה השיערות שנשרו היה מין עור יבש כזה) ונוצרה קרחת עגולה,מרחנו משחה אנטיביוטית ולבסוף הקוטר של הקרחת בערך 5 ס"מ.ממש, עור בלי שום שיער.
מישהו יודע מה זה?יש סיבה לדאוג? לקחת לוטרינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה פתאומית לכלבה בנקודה בגב - תגובה
ד''ר סמדר טל02/04/2012קשה לדעת בודאות מה מקור הקרחת אולם ייתכן ומדובר בלקות בודדת שתיעלם - או לחליפין בזיהום או פטריה. באם לא חולפת הלקות מומלץ לגשת לוטרינר לבדוק מהו מקורה ולטפל בבעיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ברירית הלשוןJAKE28/03/2012
שלום.
אתמול בערב הכלב שלי (זכר בן 4) לעס קצת עשב ודשא והקיא - רגיל ונורמלי.
אלא, שאח"כ הוא בקושי פתח את הפה, סרב לאכול ולשתות ונראה ירוד.
לקחתי אותו לוטרינר שחשב בתחילה שזה כאבי בטן, נתן זריקת אנטיביוטיקה וכדורים להורדת חומציות הקיבה.
היום בבוקר ראיתי שהוא ניסה לאכול קצת אבל שיחק עם האוכל כאילו כואב לו ללעוס.
פתחתי לו את הפה וראיתי על הלשון (במרכז) מן איזור של כ-2 ס"מ שנראה כאילו הרירית התקלפה ממנו.
חזרתי לוטרינר, וכשהוא ראה את זה הוא אישר שכנראה הוא לעס משהו שגרם לפגיעה ברירית הלשון ואמר שאין מה לעשות וזה יכול לקחת מספר ימים עד שיתאחה.
לבקשתי הוא רשם לי ג'ל מאלחש (כמו שנותנים לתינוק שמוציא שיניים), וגם נתן לי אוכל רפואי רך ומרוכז (קופסאות כמו טונה), והכלב אוכל וגם שותה.
בניגוד לאתמול בערב - הכלב נראה בסה"כ בסדר. רץ אחרי ציפורים וכו' - הכל כרגיל, רק שהוא לא כ"כ רוצה לשחק עם הכלבה השניה שלי.
האם יש לכם הצעות נוספות איך ניתן להקל עליו עד שיתאחה הפצע בלשון.
אודה לכל רעיון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה ברירית הלשון - תגובה
ד''ר סמדר טל29/03/2012שלום ג'ייק
ניתן גם לתת כדור נוגד כאבים על מנת להקל על אי הנוחות בפה וכן לערוךשטיפות פה לחיטויו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - הכלבה קפצה לירקון שחתה ושתתהסיגל25/03/2012
בשבת ב - 3 בערך - מרגישה רגיל רחצתי אותה
האם יש עוד טיפול שצריך לתת?
כדור או טיפול נגד פרזיטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - הכלבה קפצה לירקון שחתה ושתתה - תגובה
ד''ר סמדר טל29/03/2012סיגל שלום
אם כלבתך לא סובלת משלשולים הקאות או בעיות עור ניתן להמתין ולשלוח צואה לבדיקה לטפילים - אם יופיעו סימנים קליניים יש לגשת לבדיקה אצל וטרינר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה נוירולוגית בעקבות הרדמה?נעמה23/03/2012
שלום ותודה מראש:
חתולת רחוב בת 5, יקרה מאוד לליבי, ירדה המון במשקל לאחרונה ולא אכלה, ולכן הובאה לוטרינר- שמצא אצלה ריקבון בשיניים ודלקת חניכיים. כמובן שהיא עברה ניתוח לניקוי, והכל כביכול היה בסדר- עד שהבאתי אותה למנוחה אצלי בבית. כבר באותו יום שמתי לב שהחתולה לא יכולה לעמוד. הרגליים שלה כושלות, היא מסתובבת סביב עצמה, חסרת שיווי משקל או חוש כיוון, מתנגשת בקירות, נופלת ומסתבכת עם הגפיים שלה.
החזרתי אותה לוטרינר ועכשיו היא בהשגחה כשהם "מקווים" לטוב. האם יש שם לתופעה? אני לא מרוצה מתשובת הוטרינר, בבקשה אם תוכלי לשפוך אור על המצב הזה? זה ממהרדמה? היפוקסיה? אז זה אשמתם? האם היא תבריא? מה הסיכויים שלה? האם היא כלל מודעת למה שהולך איתה? תודה :( נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נוירולוגית בעקבות הרדמה? - תגובה
ד''ר סמדר טל29/03/2012נעמה שלום, צר לי שלא הזדמן לענות לך קודם. תופעות חוסר שווי משקל וחוסר אוריינטציה יכולות להיות חלק מהתאוששות מהרדמה. מה התקדם מאז שפנית לפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי,
נעמה30/03/2012היה צריך להרדים אותה בסוף... :(( כשל בכליות בכלל. קשה. תודה אבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלין22/03/2012
רציתי לשאול האם כלבה זקנה יכולה עדיין להכנס להיריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סמדר טל29/03/2012שלום אלין, אם היא עדיין מתייחמת היא יכולה להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת של שמן זיתלולי21/03/2012
לכלב שיש לו קצת קילופי עור ומקבל מישחה נגד אלרגיה, האם יכול להועיל או להזיק לו תוספת קטנה של שמן זית לאוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת של שמן זית - תגובה
ד''ר נורית פרנקל21/03/2012לולי שלום
לא סביר ששמן זית יפתור את הבעיה. התייעצי עם הוטרינר על שמפו מתאים
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין התייחסות להודעה שלי?מעיין21/03/2012
שלום ישלי כלבת פיקנז בת שנה וחצי ובימים האלה היא במחזור, ואנחנו לא רוצים בנתיים לזווג אותה
בגלל שהיא עדיין קטנה, שלשום יצאתי איתה לבחוץ ולא שמתי לב וכלב עלה עלייה אבל ממש לשנייה ומהר העפתי אותו יש זיכוי שהכלבה שלי נכנסה להריון? ומה אפשר לעשות? זה כלב רחוב.
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין התייחסות להודעה שלי? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל21/03/2012מעיין שלום
לא ניתן לדעת עם כלבתכם התעברה בעקבות המגע שתארת. התייעצי עם הווטרינר לגבי תאום אולטאסאונד הריון בעוד 28 יום שבאמצעותו ניתן יהיה לדעת האם היא בהריון ועפ״י הממצאים ניתן יהיה להחליט על המשך טיפול. במידה והיא לא בהריון, בעייתך נפתרה. במידה וימצא הריון ניתן להחליט אם להפסיקו (ניתן באמצעות זריקה או עיקור) או לתת לה להמליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול צרודחופית21/03/2012
שלום,
אחד מהחתולים שלנו הצטרף לפני כיום יומיים, וגם יש לו רפלקס הקאה כל הזמן ראיתי שהוא הקיא אוכל היום,אבל עקרונית הוא כן אוכל ויש לו תיאבון. זה חתול עם פרוות חורף עשירה וגם עם בעיית יניקה עצמית לכן חשבתי אחרי שקראתי קצת שיכול להיות שיש לו כדור שיער שגורם לו להעלות חומציות בחזרה לוטש ולצריבה, ניסיתי לתת לו קצת חלב(עיזים) אולי זה יעזור לסתור את החומציות, ובמקביל נתתי לו לקסטיב כזה של היירבולס האם יש עוד משהו שניתן לעשות לפני פנייה לוטרינר?
תודה
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול צרוד - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור21/03/2012שלום חופית,
מדובר בחתול חדש? האם את יודעת בן כמה הוא? האם נראה בריא (כלומר- פרוותו מטופחת, מצב גופני תקין, צרכים תקינים?)? מהי "בעית יניקה עצמית"?
הקאות מהוות סימפטום לא ספציפי עבור מגוון רחב של לקויות ובאם מדובר בהקאות אינטנסיביות הרי שלא מדובר במקרה של "hair balls" קלאסי. עצם פעולת ההקאה גורמת לגירוי של תאים המדפנים את מערכת העיכול, להגברת הפרשת חומצה ולהגברת סיכון לנזקים משניים (כגון כיבים, דלקת וכו'). לפיכך המלצתי במצב זה היא לפנות בהקדם לוטרינר ולא להמתין (חלב איננו יעיל במקרים אלו), שכן השתהות עשויה להגביר את הנזק גם אם הגורם הנו פשוט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- חתול עם הקאותדנה19/03/2012
שלום,
החתול שלי לא מרגיש טוב כבר שבוע. הכל התחיל ביום ראשון שעבר כאשר הוא התחיל להקיא ולא הפסיק להקיא במשך 24 שעות. ביום שלישי שעבר לקחנו אותו לוטרינר ושם הבנו שככל הנראה הוא הורעל מצמח חדש שהיה לנו בבית והוא אינו הפסיק לאכול אותו. הוטרינר בדק אודות הצמח ואכן הצמח התברר כרעיל.
בשלב הזה הרדימו את החתול ועשו לו בדיקות דם ועירוי להחדרת נוזלים, אנטיביוטיקה (כיוון שבדיקות הדם הראו קצת דלקתיות) והחדירו לו גם פחם על מנת לספוג את הרעלים.
לאחר מכן לקחנו אותו הביתה בתקווה שהחתול יחלים וירגיש יותר טוב. קיבלנו אוכל רטוב המיוחד לבעיות מעיים, אך החתול לא הסכים בשום אופן לאכול. אז לאחר יום קנינו עבורו אוכל מגרה וכדור מעורר תאבון. כמובן שלא הצלחנו להביא לו את הכדור. הצלחתי להאכיל אותו בכוח בטיפונת אוכל, אבל הדבר גרם לו להקאה (בשלב הזה הוא הקיא בעיקר את הפחם). מכיוון והחתול לא אכל יומיים לקחנו אותו כמובן שוב לוטרינר מחשש שיפתח שומן בכבד. שוב עשו לו בדיקות דם והבדיקות יצאו בסדר מבחינת הכבד, אך הראו חוסר באשלגן. החתול שוב הורדם וקיבל עירוי, כאשר הביאו לו אשלגן, נוזלים והחדירו לו גם מזון וכדור מעורר תאבון. בנוסף עשו לו חוקן. לאחר האשפוז האחרון החתול התחיל לאכול,שמחנו וחשבנו שמצבו משתפר, אך לאחר יום בו אכל הפסיק לאכול ושתה מעט ואז הקיא 3 פעמים. לאחר ההקאות הוא שתה קצת, אך כעת אינו שותה. אינו אוכל גם מאתמול.
מצטערת שכתבתי כל כך הרבה, אבל כפי שרואים התהליך שעברנו היה ארוך וקשה.אנחנו מאוד מודאגים. המצב נראה לי קצת מוזר,ואני לא מבינה איך לא השתפר לאחר כל התרופות והאינפוזיה שקיבל.
אשמח לחוות דעת נוספת ולהארת התמונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם הצמח שהחתול אכל
דנה19/03/2012הורטנזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- חתול עם הקאות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור21/03/2012שלום דנה,
צר לי לשמוע על חתולך. לא ציינת את גילו והאם בריא בדר"כ .הרעלה כתוצאה מהצמח hydrangea/hortensia תלויה, כמו כל הרעלה, בכמות החומר הפעיל שנאכל (כתלות בכמותו ובחלק הצמח שנאכל- תפרחת/עלים/פרי וכו). הצמח מכיל חומר שקרוי גליקוזיד ציאנוגני (גורם לנזק לתהליכי חמצון של התאים בגוף בעל החיים) שהשפעותיו לרוב הנן דכאון, שלשולים והקאות. במינונים גבוהים התופעות הציאנידיות יגרמו לרוב לסימני מערכת עיכול (ולא סימנים ישירים של הרעלת ציאניד קלאסית). לפיכך הטיפול אותו אנו נותנים במצבים בהם החומר הטוקסי כבר עבר את הקיבה (לאחר 4 שעות מאכילתו) כולל טיפול סימפטומטי: נוזלים, מלחים, תרופות בעלי יכולת של ספיחה במערכת העיכול, נוגדי בחילה וכו'. במצבים אלו אנו אכן עורכים בדיקות דם מלאות בכדי לברר האם יש נזק למערכות נוספות ובודקים האם קיימת השפעה על ספירת הדם (חשוב לדוגמא גם לבדוק את המבנה של כדוריות הדם האדומות ששינוי בהן עשוי להצביע על פגיעות בהן וללמדנו על גודל הנזק). על פי תיאור המצב נראה כי חתולך זקוק להמשך אשפוז עם נוזלים ואלקטרוליטים וכן המשך ניטור, בעיקר של מערכת העיכול (אם איו שיפור מומלץ לערוך אולטרסאונד בטני). פעמים רבות הנזקים החמצוניים וכן הנזק המשני (חתולים שמנים נוטים יותר לסיבוכי "השתמנות כבד" - סימפטום אותו ציינת בדברייך) עשויים להאריך את זמן התופעות הקליניות ומצריכים המשך טיפול הדוק.
אשמח אם תמשיכי ותעדכני אותי במצבו של חתולך!
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף-חתול עם הקאות- המשך טיפול
דנה23/03/2012שלום ד''ר נטע-לי,
אני מודה לך שענית לי על ההודעה.
החתול שלי כבן שנתיים ובדר"כ הוא בריא.הוא אכל מהצמח במשך כשבוע וחצי (לא ידענו שהצמח רעיל), ואכל מהעלים.
לאחר שרשמתי את ההודעה הראשונה לקחנו אותו לאשפוז נוסף ובו הוא קיבל אינפוזיה, החדרת מזון ונוזלים,תרופות נגד בחילות והקאות,אנטיביוטיקה ופחם נוזלי לניקוי הרעלים (את הפחם הוא שילשל במרפאה). לאחר יום וחצי החזרנו אותו הביתה,לפני חזרתו הביתה הוטרינר החדיר לו שק נוזלים, על מנת לספק לו נוזלים לעוד 8 שעות.
ביום רביעי בערב כשחזר הביתה אכל מעט אוכל וגם אתמול הוא אכל כמות קטנה. אך בערב שוב התחילו לו בחילות ובמהלך הלילה והבוקר הקיא 3 פעמים, למרות שכעת הקיא בכמות קטנה יותר מבעבר. מאז אתמול בערב הוא לא שותה ואוכל, למרות הבחילות הוא קצת ניקה את עצמו היום.
האם לדעתך יש צורך בעוד אינפוזיה? מה אפשר לעשות עם הבחילות?
אשמח לשמוע את דעתך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)