מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתול שלי הרזהמיצי13/05/2012
החתול שלי בן 9.5 חודשים מחוסן ועבר סרוס בגיל חצי שנה בערך. אני לא יודעת אם יש קשר אבל נראה כאילו הוא הרזה מאז.
הוא אוכל (פרו פלאן לגורים), שותה וגם הצרכים וההתנהגות כרגיל.
אני מתבססת רק על המראה שלו כי אין לי דרך בבית לשקול אותו.
אם יש משהו שאני מפספסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול שלי הרזה - תגובה
ד''ר סמדר טל14/05/2012שלום מיצי
במידה ואת מאכילה את החתול בכמות המתאימה (עפ"י הכתוב על-גבי האריזה, בהתאם לגילו) ובהנחה שהוא אוכל את המזון שאת מגישה לו, כנראה שחתולך גדל וגבה ועל כן נראה לך שהרזה. את בהחלט יכולה להשקל יחד עם החתול על משקל ביתי ואח"כ להשקל לבד ולהחסיר את המשקלים - כך תוכלי לדעת מהו משקל חתולך ולעקוב אחריו.
בכל מקרה מומלץ להגיע אחת לחצי שנה- שנה לביקורת כללית אצל הוטרינר. שם בין השאר תוכלי גם לשקול אותו ויערך מעקב מסודר אחר מצבו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחתול שלי הרזה - תגובה
ד''ר סמדר טל14/05/2012שלום מיצי
במידה ואת מאכילה את החתול בכמות המתאימה (עפ"י הכתוב על-גבי האריזה, בהתאם לגילו) ובהנחה שהוא אוכל את המזון שאת מגישה לו, כנראה שחתולך גדל וגבה ועל כן נראה לך שהרזה. את בהחלט יכולה להשקל יחד עם החתול על משקל ביתי ואח"כ להשקל לבד ולהחסיר את המשקלים - כך תוכלי לדעת מהו משקל חתולך ולעקוב אחריו.
בכל מקרה מומלץ להגיע אחת לחצי שנה- שנה לביקורת כללית אצל הוטרינר. שם בין השאר תוכלי גם לשקול אותו ויערך מעקב מסודר אחר מצבו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףאריק13/05/2012
יש לי חתול בחצר שסובל קשה מהתקפי אפילפסיה, עם השתוללות, מרים ידיים באוויר ואחר כך עוצם עיניים ומרייר, אני מוכן לקחת על עצמי טיפול תרופתי בו, מה ניתן לעשות? אנא הגיבו מהר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד''ר סמדר טל14/05/2012שלום אריק.
יכולת להיות מספר סיבות לעוויתות ("התקפי אפילפסיה") בחתול. בחלקן בהחלט ניתן לטפל. בן כמה החתול? מתי התחילו העוויתות שאתה מתאר? כל כמה זמן החתול מתעוות? האם נחשף לרעל כלשהו? האם עבר טראומה בעבר? האם מדובר בחתול בית?/חתול רחוב?
המלצתי היא לקחת את החתול לבדיקה אצל וטרינר ע"מ לבדוק את הסיבה לעוויתות ולהמליץ לך על טיפול אפשרי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר יש לי שאלהמאי09/05/2012
שלום
יש לי שאלה אולי לא כל כך קשורה לפורום
אבל אני ממש צריכה יעוץ בקשר ללימוד עוזרת וטרינר
אני ממש אוהבת חיות ואני רוצה ללמוד עוזרת וטרינר
השאלה שלי היא האם המקצוע הזה מבוקש בשוק הוטרינרים האם עליי ללכת אחרי האהבה שלי או ללמוד משהו שלא מעניין אותי כל כך
השאלה שלי נוספת אם ידוע מהי שכר ממוצע של עוזר וטירינר
(רק אם תוכלו לענות על שאלה זו )
תודה רבה אני אשמח לשמוע חוות דעת
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר יש לי שאלה - תגובה
ד''ר סמדר טל10/05/2012שלום מאי,
לדעתי האישית ללימודי עוזרי וטרינר (למשל המסלול שמציע מכון מגיד) יש תרומה רבה ביותר לידע המקצועי והמעשי של עוזר/ת הוטרינר, ורופאים וטרינריים ישמחו לקבל אליהם עוזרים עם ידע זה. בכל מקרה, אם תחום זה מעניין אותך לכי אחר ליבך ושיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בקשר לכלבתעמית06/05/2012
שלום לכולם, אני חייל במהלך השבת אחרונה הייתי בבסיס והגיע אלינו כלב מהיישוב הסמוך,הכלב נראה מוזנח אך לא חולה, למרות זאת השאלה שלי כזאתהכלב הזה שהה בחדר שלנו בבסיס כמה שעות, ותוך כדי ליקק את הרצפה כמה פעמיםהשרוכים שלי בנעל היו פתוחים וכנראה נגעו ברוק...לאחר שעה בערך שרכתי את השרוכים ושכחתי לשטוף ידייםואכלתי ועשיתי עוד כל מיני דברים בקיצור האם יש סיכוי שהרוק שנגע בשרוכים יכול לגרום להדבקה בכלבת?חוסנתי לפני שנה בעקבות שריטה של חתול קיבלתי ארבע זריקות של חיסון פעיל, ולא היה צורך לתת לי חיסון סביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה בקשר לכלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל07/05/2012עמית שלום,
המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק נגוע באזור בו העור אינו שלם ולכן לא סביר שנדבקת במחלה בדרך שאתה תיארת. אך יש להתייעץ עם רופא מטפל לגבי מתן חיסון. על מנת להעריך אם הכלב יכול היה להוות מקור מדבק יש לעקוב אחריו בזמן הקרוב (כשבועיים) להתפתחות סימנים של שינויי התנהגות, לכיוון אגרסיביות או דיכאון, שיתוק וריור.
בנסוף במידה והכלב שוכן קבע אצלכם בבסיס אני ממליצה לחסנו לכלבת וכך להימנע ממצבים אלו בהמשך.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהאלי05/05/2012
שלום,
לכלבה שלי יש ריח רע מהפה כל הזמן, אולי זה בגלל שהיא אוכלת אוכל שאנחנו אוכלים ? או בגלל שהיא כבר מבוגרת ? היא בת 12 ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2012אלי שלום
המלצתי היא לגשת לוטרינר לבדיקה כללית ולבדיקה של חלל הפה, ריח רע מהפה יכול להיות תוצאה של הגיינת פה לקויה, דלקת חניכיים ואבן שן, אך יכולה להיות כתוצאה מבעיות עיכול, כיבים ועוד, ברוב המקרים באמצעות בדיקה יסודית של הפה, המבוצעת ע"י וטרינר ניתן לקבל אבחנה וטיפול מומלץ.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלין05/05/2012
שלום.
בזמן האחרון שמתי לב לכך שבקערת המים של הכלב שלי יש מעין תולעים שקופות שנתלות על דפנות הקערה ומסרבות לעזוב כאשר מכוון לעברם זרם חזק של מים.
הצלחתי להסיר אותן רק כאשר שפשפתי את הקערה עם סקוץ' וסבון, אולם הן חזרו להופיע לאחר זמן מה.
רציתי לשאול האם הן מסוכנות לכלב או לי?
וגם, כיצד הן הגיעו למים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
לין07/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר סמדר טל08/05/2012לירון שלום,
סליחה על העיכוב במתן התשובה
האם המים עומדים בחוץ, וכל כמה זמן את מחליפה אותם? במידה ואינך מחליפה את המים בתדירות מספקת (מומלץ לספק מקור מים טרי ולחדש את המים בקערה פעם ביום או יומיים)י יתכן ואלו גלמי/זחלי ייתושים או חשופיות?
האם התולעים מופיעות גם בצואת הכלב? או שמא רק סביב קערת המים?
מחכה לתשובתך
דר' סמדר טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
לין09/05/2012ראשית, תודה על תשובתך.
לגבי השאלה, אני מחליפה לו את המים בערך פעם ביום ולא הבחנתי בתולעים בצואה.
אולי שכחתי להזכיר זאת קודם אבל במהלך היום ציפורים ויונים שותות לו מהמים, יכול להיות שקיים קשר לתולעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר סמדר טל13/05/2012איני יודעת אם קיים קשר אך אני ממליצה לשים את קערת המים במקום בו רק הכלב יוכל לשתות וכל עוד הכלב בעל צרכים ותיאבון תקינים (לא משלשל, מקיא, מרזה) ומקבל טיפול מונע לתולעים (אחת לחצי שנה) ואינך רואה בצואתו תולעים (מראה דומה לגרגירי אורז לבן) (במידה וכן יש לחזור על התילוע לאחר 10 ימים) לא הייתי דואגת.
נסי להחליף למים מבקבוק( עדן/נביעות) ולהכניס את קערת המים לבית ותראי עם התולעים מופיעות...
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה אכלה קינוח!שי05/05/2012
שלום,
רציתי לשתף על מקרה שקרה לי עם הכלבה שמאוד מטריד אותי.
הכלבה שלי מסוג שפיץ יפני אכלה מבלי שנבחין מאחד הצלחות קינוח שכלל בתוכו הרבה דברים מתוקים כגון: תותים, קצפת,מרשמלו סוכר וכדומה.
אני יודע שדבר זה אינו בריא להם כלל וזה כמו רגע בשבילהם.
כרגע היא נראת לי ללא תסמינים משונים והכל כרגיל!
מה עליי לעשות?! האם ללכת לוטרינר או לחכות לראות אם יש תופעות?!
תודה. אשמח לתשובה בהקדם מוטרד מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה אכלה קינוח! - תגובה
ד''ר סמדר טל05/05/2012שי שלום,
ישנם מספר מאכלים שיכולים להוות סכנה בריאותית לכלבים ביניהם שוקולד , בעיקר מריר, אשר עלול לגרום לסימנים עצביים, בצל ושום אשר גורמים לנזק חימצוני בעיקר לכדוריות הדם האדומות וענבים/צימוקים אשר יכולים לגרום לכשל כליות. בנוסף לאלו עצמות של עוף ודגים עלולות להביא לחסימה או לפציעה של דופן מערכת העיכול. כמובן שלא תמיד אכילת המצרכים הללו מובילה לסיבוכים המתוארים אך בשל החשש יש להימנע מחשיפת הכלב אליהם.
עם זאת כיוון שכלבים מורגלים לאכול מזון יבש מסוג מסויים בלבד, כל מזון אחר שאנו אוכלים, בעיקר מזון מטובל או מאוד שונה במרכיביו מהמזון היבש, יכול לגרום לשיבוש בפעילות מערכת העיכול עקב השינוי החד בתכולת המזון (כפי שקורה לנו בחו"ל כשאנו נחשפים למזון חדש לגמרי שאיננו רגילים אליו).
למיטב הבנתי הקינוח אותו אכלה כלבתך אינו מכיל את אחד מן המרכיבים שציינתי קודם ולכן אני ממליצה לעקוב אחר הצרכים שלה ולוודא שהיא אינה מקיאה. במידה ותראה שלשול או הקאות ובהתאם לחומרה כדאי לפנות לוטרינר מטפל.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטפיל טוקסופלסמגונדיי וכללי היגיינהניר29/04/2012
לאחרונה הופיעו פרסומים בעתונות על הטפיל טוקסופלסמגונדיי הקיים אצל חתולים, ועולה השאלה האם על אנשים המיודדים עם חתולי רחוב (נותנים להם מזון, מלטפים אותם וכו') להפעיל כללי היגיינה. לדוגמא, האם יש צורך לרחוץ ידיים לאחר ליטוף החתול, או שמגע מסוג זה אינו יכול להעביר את הטפיל? בתודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטפיל טוקסופלסמגונדיי וכללי היגיינה - תגובה
ד''ר סמדר טל01/05/2012ניר שלום,
טוקסופלסמה גונדי הינה פרוטוזואה שאכן יכולה לעבור מחתול לאדם אך זוהי דרך ההדבקה השולית בטפיל. מעבר הטפיל מחתול אלינו מתאפשרת רק במידה ואנו באים במגע עם צואה נגועה של חתול (המכילה אאוציסטות) ולאחר מכן מכניסים את ידינו המזוהמות לפה. כלומר עלינו לבלוע את הצורה המדבקת המופרשת על יד החתול בצואה. בנוסף לכך לאחר הפרשת הטפיל על ידי החתול עליו לעבור הבשלה שאורכת כ-24 שעות בכדי להדביק בני אדם במחלה. לכן ניקוי תכוף (לפחות כל יום) של ארגז החול, בנוסף ליישום כפפות בעת ניקוי ארגז החול ושטיפת ידיים יכולים להוריד משמעותית את סיכויי ההדבקה. לאחר ההבשלה הצורה המדבקת של טוקסופלסמה עמידה לאורך זמן ולכן חשוב להיפטר מצואת החתול ומהחול לפח האשפה ולא לפנותם בשירותים או בחצר שם הם עלולים להוות מקור הדבקה הן לאדם והן לחיות אחרות. חתול נדבק על ידי אכילה של בשר נגוע (עם ציסטה) ולאחר תקופת דגירה של 3-5 ימים הוא מפריש את הטפיל לתקופה של 8-21 יום אך ישנם מצבים של התפרצות חוזרת לאחר זמן מה מההדבקה עקב סטרס, דיכוי חיסוני (כמו על רקע טיפול בסטרואידים) או הדבקה מחודשת.
האוכלוסייה בסיכון לחלות במחלה כוללת נשים בהריון שנדבקות לראשונה במהלך תקופת ההריון (לכך יש השלכות בריאותיות על העובר) ואנשים בעלי דיכוי חיסוני (כגון אלו המטופלים בכמותרפיה או חולי HIV) ולכן עליהם לנקוט במשנה זהירות ולהימנע ממגע עם צואת חתולים. עיקר סימני המחלה כוללים סימנים עצביים וסימנים שנובעים מנוכחות הציסטה באיבר הנגוע.
חשוב להבין שישנם דרכים נוספות ואף סבירות יותר, להידבק במחלה כגון אכילת בשר נגוע שאינו מטופל תרמית כראוי ואכילת ירקות ופירות לא שטופים.
לגבי שאלתך הראשונית האם כדאי לשטוף ידיים לאחר מגע עם החתולים התשובה היא כן אך פחות בשל החשש מהדבקה עם טוקסופלסמה ויותר בשל החשש מהדבקה בטפילי מעיים אחרים (כגון תולעי מעיים).
מקווה שעזרתי
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על התשובה
ניר01/05/2012לד"ר טל שלום,
רוב תודות על התשובה הנרחבת והמפורטת.
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה לא אוכלתשי28/04/2012
שלום,
יש לי כלבה יורקשיירית בת 8 חודשים שבשום פנים לא מוכנה לאכול את האוכל היבש שלה..
מה עליי לעשות???
עיזרי לי בבקשה
תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה לא אוכלת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל29/04/2012שי שלום
מומלץ להרגיל כלבים מגיל צעיר לאכול מזון המיועד לכלבים ולא להסתמך על מזון ביתי שברוב המקרים אינו מאוזן מספיק.
ניתן לנסות מזון מחברה אחרת ולראות האם הוא טעים יותר לכלבתך והיא מוכנה לאכול אותו. התיעצי עם הוטרינר המטפל או מוכר בחנות חיות לגבי מזון עם טעימות גבוהה.
כמו כן נסי להמנע ממתן מזון ביתי, סביר שכאשר כלבתך תחוש רעב ולא תקבל מזון אחר, תבחר בסופו של דבר לאכול מהמזון היבש. מומלץ לא להשאיר את המזון חשוף כל היום, אלא להגישו, במידה ואינה אוכלת בפרק של כחצי שעה, לפנותו ולהגיש ארוחה בשלב מאוחר יותר.
ניתן לשלב מזון רטוב ויבש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימות בפצע של הכלבהעפרה28/04/2012
שלום.
לכלבה שלי שהיא כבר מעל 15 שנה, סמויד, גיליתי הבוקר רימות לבנות בפצע שיש לה ברגל. כבר כמה ימים שהיא מגרדת שם. לפני כשבועיים היו לה רימות בפצע אחר, והיא טופלה כשהרימות עוד קטנות. האם פולידין יכול לעזור להשמיד אותן, כי שמתי באיזור הפצע, או דחוף לקחת אותה לוטרינר שלה. (פשוט היום שבת, אבל נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא להביא אותה היום דחוף לטיפול......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימות בפצע של הכלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל29/04/2012עפרה שלום
מקווה שלקחת את כלבתך לוטרינר. פולידין, לא יבטיח תמותת הרימות, ומומלץ שוטרינר יטפל בפצע. כמו כן לאור העובדה שהבעיה חוזרת, בפצעים שונים, יש לשקול טיפול יותר אינטנסיבי בפצעים ובסביבת הכלבה, התייעצי עם הוטרינר בנוסף לטיפול בפצע, כיצד ניתן לטפל בסביבת הכלבה, למנוע חזרתיות הבעיה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרימות בפצע
עפרה01/05/2012שלום ד"ר נורית.
תודה על התשובה. אכן לקחתי את הכלבה עוד באותו יום והרופא עשה לה טיפול אינטנסיבי, היו לה גם בפנים כי היא ליקקה את הפצעים ברגליים. והיא נשארה יום שלם במרפאה . הרדימו אותה כדי להוציא לה את כל הרימות. היום רוב היום היא בבית מקבלת טיפול של מי מלח ואנטיביוטיקה.
בברכה
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלכב לא אוכל בונזומירית27/04/2012
שלום, יש לי כלב פקינז והוא לא נוגע בבונזו שקניתי לו.
האם זה נורמלי? ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל השלושה שלי אוכלים בונזו
ירדנה29/04/2012כבר 10 שנים! אולי הרגלת אותו לפסטרמה או קוטג' או משהו והוא מחכה שתיתן לו תוספת. תרגיל אותו בלי כלום ולא תהיה לו ברירה והוא יאכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכב לא אוכל בונזו - תגובה
ד''ר סמדר טל05/05/2012מירית שלום,
סליחה על העיכוב במתן התשובה
האם הכלב חסר תאבון או שמא הוא אוכל מאכלים אחרים מהצד? בן כמה הכלב? האם ישנם סימנים נוספים?
במידה והכלב בעל תאבון סלקטיבי, סביר להניח שהוא לא אוכל את הבונזו משום שהוא התרגל לקבל משהו טעים יותר. באופן כללי אם את רוצה שהוא יתרגל לאכול את המזון היבש שלו אני ממליצה להציע לו את המזון 2- 3 פעמים ביום בהתאם לגילו (במידה וצעיר משנה 3 ארוחות ובמידה ובוגר 2 ארוחות ביום) למשך כ-20 דקות ובמידה והוא אינו אוכל להרים את צלוחית. כך הוא ילמד שכשהאוכל ניתן לו עליו לאכול אותו.
בנוסף אני ממליצה לנסות לתת לו מזון יבש איכותי ומאוזן של חברת יוקנובה, רויאל קנין, פרופל או של הילס.
במידה והכלב חסר תאבון באופן מוחלט ישנם גורמים רבים שיכולים להוביל לכך, החל בבעיה מקומית בפה (כבעיות שיניים) וכלה בבעיה סיסטמית ולכן מומלץ להגיע לוטרינר מטפל לבדיקה.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם חתולאורית21/04/2012
היי ,
ליטפתי את החתולה והרגשתי גוש קטן ועגול בצוואר . אני מתקשה לראות במה מדובר היות ובכל פעם שאני מקרבת את ידי לסביבת הבלוטה החתולה נכנסת לסטרס ולא מרשה לי לגעת ( מאוד כואב לה כשכוגעים) .
בגלל הפרווה קשה לראות במה מדובר , גם בניסיון להסיתה הצידה , זיהיתי רק כתם שחור לא כהה. החתולה אינה יוצאת החוצה.
יש לה תאבון והזנב למעלה. קשה מאוד לקחת אותה לוטרינר לבדיקה היות והיא מקיאה ובטראומה מזה ולכן אודה מאוד לעזרתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
דר' סמדר טל25/04/2012בלוטה באזור הצוואר ( או בכל אזור אחר בגוף) יכולה לנבוע ממגוון רחב של פתולוגיות, החל מפצע שנובע מגירוד, אלרגיה, פטרת וחלה בגידול. בכל המצבים הללו החתולה יכולה להתנהג כרגיל, לאכול, לשתות ולשחק ולכן לא עוזר לנו לשלול או לאבחן בין הגורמים. על מנת להגיע לאבחנה יש לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית ולאחר בדיקה כללית יש להתייחס לאזור הפצע ולאחר גילוח טוב של האזור ובהתאם לממצאים לבצע בדיקות שיאפשרו אבחנה בין זיהום (חיידקי או פטרייתי), גידול וכו'.
האם החתולה מקיאה באופן כללי או בהקשר של הבדיקה אצל הוטרינר בלבד?
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורית25/04/2012תודה. היא נכנסת לסטרס רק כשמכניסים אותה לקופסא ועושה שם את צרכיה /מקיאה בדרך. לגבי הבליטה האם ניתן למרוח משהו ואם לא יעזור לקחת אותה? שמתי לה אמפולה נגד פרעושים , כי חשבתי שאולי זה פרעוש...אך זה לא הועיל.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה עם חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל27/04/2012בלוטה באזור הצוואר ( או בכל אזור אחר בגוף) יכולה לנבוע ממגוון רחב של פתולוגיות, החל מפצע שנובע מגירוד, אלרגיה, פטרת וכלה באבצס, ציסטה או גידול. למעט ממצב של אבצס בכל המצבים הללו החתולה יכולה להתנהג כרגיל, לאכול, לשתות ולשחק ולכן לא עוזר לנו לשלול או לאבחן בין הגורמים. על מנת להגיע לאבחנה יש לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית ולאחר בדיקה כללית יש להתייחס לאזור הגוש ולאחר גילוח של האזור ובהתאם לממצאים לבצע בדיקות שיאפשרו אבחנה בין זיהום (חיידקי או פטרייתי), גידול וכו'.
האם החתולה מקיאה באופן כללי או בהקשר של הבדיקה אצל הוטרינר בלבד?
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות ללא שינהאדוה18/04/2012
שלום רב!
אימצנו כלב בן שנה וחצי ביום שישי האחרון דרך אחת העמותות.
הכלב מקסים מקסים מקסים. משווע לפינוק כל הזמן!
הקושי העיקרי שאנו חווים הינו שהכלב אינו מסוגל לישון בלילות. כל לילה הוא קופץ למיטתנו, קופץ עלינו, מלקק ולא נותן לנו לישון. אנו מנסים להרגילו לא להיות במיטתנו בלילה אלא במיטתו שלו אך הכלב מאוד בוכה (בכי של תשומי)ועדיין כל הזמן עולה למיטתנו (אנו מורידים אותו והוא חוזר ומורידים והוא חוזר עד שמורידים והוא הולך לסלון ובוכה).
מאוד קשה לנו לתפקד כך במהלך היום. אנחנו כבר 4 ימים ללא שינה, ומאוד קשה לנו גם לשמוע אותו בוכה.
מה עושים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילות ללא שינה - תגובה
ד''ר סמדר טל29/04/2012אדווה שלום,
ראשית מזל טוב על הכנסת בן משפחה חדש לבית ושנית חשוב לזכור שגם בשביל הכלב זהו שינוי לא קטן. כלבים צעירים הינם מאוד אנרגתים ולכן חשוב לתעל את האנרגיה הזו למקומות חיוביים. הדרך הטובה ביותר ללמד כלב היא דרך התנייה חיובית- צ'ופר טעים או משחק אהוב כשהם מתנהגים כראוי. בנוסף הכי נוח ללמד כלבים כאשר הם לא בשיא האנרגיה ולכן כיוון שאת מתארת בעייה שמופיעה בעיקר לפני השינה אני ממליצה לצאת לטיול ארוך ומתיש (הליכה ארוכה/משחקים עם כלבים) בערב כך הוא יותר ישתף פעולה עם תרגילי הלימוד. לדוגמא, לאחר חזרה מהטיול ניתן להושיבו במיטתו וכשהוא עושה זאת לתת לו ממתק (ייעודי לכלבים) ולשבחו מילולית. יש להתעקש ולהיות עקביים עם מטרות הלימוד ובכל פעם שהוא מציית יש לתגמל. בשלבים הראשונים יש להקפיד לתת צ'ופרים על התנהגות חיובית, כגון : התנהגות רגועה, טיול בו התנהג יפה, שינה במיטה שלו וכו, ולאחר מכן יהיה ניתן לשבח בלבד.
במידה והבעייה מחריפה ואינכם מצליחים ללמד אותו, תמיד ניתן להעזר במאלף שיתאים את הטיפול לכם ולכלב.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתחג18/04/2012
שלום,
התארחנו בפסח בצימר בכחל שבצפון. עשינו על האש והגיעו שני כלבים שהילדים ליטפו אותם, הבת שלי נפלה איך שהוא ואחד הכלבים שהיה מסוג קטן, עם קולר, טיפס על החזה שלה וליקק לה את הפנים.
אחרי 4 ימים ניגשתי למשרד הבריאות ודיווחתי על המקרה, הוטרינר בטלפון אמר לפקידה לפתוח תיק אבל לא לחסן את הבת שלי בשלב זה.
אם תהיה ידיעה על כלבת, יקראו לנו.
הוא אמר שאם נאתר את הכלב הוא ימליץ על הסגר.
בינתיים איתרנו שני כלבים שיתכן שאחד מהם היה הכלב המלקק (שניהם מאותו סוג)
אבל אין לי ודאות של מאה אחוז שאחד משני הכלבים הינו הכלב.
שני הכלבים כאמור מחוסנים נגד כלבת. ובעליהם אמרו שידווחו לנו אם יהיו סימני מחלה.
אני לא שקטה, האם לדעתכם אני צריכה לדרוש חיסון כלבת עבור ביתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל29/04/2012לא נשמע סביר כלל שהכלב הנ"ל סובל מכלבת.התייעצי עם הרופא המטפל לגבי הצורך בחיסון. (לדעתי אין צורך כזה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת לכלבהמעיין16/04/2012
ישלי כלבה פיקנז היום קילחת אותה עם שמפו וקונדישנר שאנחנו משתמשים
האם זה מסוכן לכלבה? או שאפשר להמשיך ולהשתמש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת לכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל29/04/2012מעיין שלום,
עור הכלבים הינו בעל חומציות שונה משלנו ולכן יש לרחוץ כלבים עם שמפו מיועד המותאם לעורם. שמפו לכלבים ניתן להשיג בחנות לחיות ובמרפאות וטרינריות בנוסף תחליפים זולים וזמינים שיכולים להתאים הם שמפו לתינוקות ו"פלמוליב" סבון כלים. באופן כללי חשוב לציין שלא מומלץ לרחוץ כלבים בתדירות גבוהה ( יותר מאחת לשלושה שבועות) אלא אם השמפו מהווה טיפול לבעייה עורית והוא הומלץ ע"י הוטרינר המטפל.
רק בריאות
דר' סמדר טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)