פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי כלב בן 11 -לא גזעי
    לולה
    16/03/2012

שלום ,

הכלב שלי בן 11 , לא גזעי משקל כ 12 ק"ג .
    הייה בריא בד"כ , חוץ מפעם אחת כשננשך בצעירותו (גיל 3-4 ) בכל גופו על ידי כלב אחר , אז החלים מאוד מהר למרות שהפצעים היו עמוקים (נשיכות עד הבשר).
    השנה באוגוסט הוא השתעל מסיבה לא ברורה , הווטרינר שלקחנו אותו אליו, אמר שאין מה לדאוג כי לא היו סימני מחלה כלשהי וככל הנראה נפצע בגרון , הבאנו לכלב אנטיביוטיקה והשיעול נעלם.
    לפני כחודש אפילו פחות , שמנו לב שנפוחות אצלו הלימפות בצוואר , והוא התחיל להתנשם קלות , הבאנו אנטיביוטיקה לפי מה שהבנתי חזקה , במשך שבוע . הכלב נהייה שמח יותר , פעיל יותר אך ההתנפחות לא נעלמה , לאחר כמה ימים הכלב שוב נהייה פחות אקטיבי ,יצא לטייל בלי חשק והיו לו קשיי נשימה (התנשף) , שוב הבאנו אנטיביוטיקה, והכלב התחיל להרזות , אחרי עוד 5 ימים של אנטיביוטיקה שלא הועילה לקחנו אותו לרופא שאמר שמצבו לא טוב , עשה לו 2 זריקות לפי הסבר שלו , אחת עם ויטמינם והשנייה עם אנטיביוטיקה . ונתן עוד פעם אנטיביוטיקה , פרוביוטיקה ,וויטמינים. העניין הוא שיומיים לאחר מכן מצבו של הכלב מאוד התדרדר , בקושי הולך חזרה מטיול לוקחים אותו כל הידיים, אוכל מעט מאוד ונראה מאוד רזה ,והלימפות נפוחות בכל גופו וקשה לו לנשום . ברור לי שזה צרוף מקרים למרות שלפני הביקור אצל הרופא הכלב אף פעם לא סירב לאכול ,והייה יותר אקטיבי, כשהתקשרתי לאותו הרופא ,הוא המליץ לי להרדים את הכלב.
    האם יכול להיות שהזריקות האלה הם אלה שגרמו להידרדרות דרסטית? כי אחרי הטיפול האנטיביוטי הראשון הרי מצבו כן השתפר.
    עכשיו כשחשבנו מה יכול להיות לכלב שלי , נזכרנו שלפני כחודשיים בטיול נגס לו באוזן כלב אחר , לאחר מכן הופיע באוזן מן כרית עם נוזלים שנעלמה לאחר כמה ימים , יכול להיות שזה הייה זיהום שהחמיר?
    בנוסף לפני כחודש וחצי הייה לו שלשול יומיים שלוש שגם עבר .
    אז השאלה שלי , מה זה יכול להיות זיהום שלא טופל בזמן או שרוב הסיכויים שזה סרטן כי הכלב התחיל להרזות במהירות?
    והאם הרדמה כואבת? מה הכלב מרגיש? והאם יש עוד סיכוי להציל אותו? חושב לי לציין שהכלב אף פעם לא נראה זקן ותמיד הייה מאוד אקטיבי , הרי 11 שנה בשביל כלב לא גזעי בגודל בינוני זה לא הרבה .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי כלב בן 11 -לא גזעי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/03/2012

לולה שלום
    צר לי לשמוע על ההדרדרות במצבו של כלבך.
    בכדי לדעת האם ניתן לטפל יש צורך באבחון נוסף ובירור ממה סובל כלבך.
    הגדלה של קשרי הלימפה, במיוחד כשמדובר במופע שמערב מספר רב של בלוטות יכולה להצביע על זיהום (לרוב כרוני כגון: ארליכילה דמודיקוזיס ועוד') או על תהליך נאופלסטי כגון לימפוסרקומה. בכדי להבדיל בין הנ"ל יש צורך באספירציה/דיגום מקשרי הלימפה שהינה תהליך יחסית פשוט המובצע ע"י וטרינר ולרוב מאפשר הבחנה בין דלקת לסרטן. במקביל מומלץ לבצע בדיקת דם כללית מלאה ובמידת הצורך גם צילומי בית חזה ואולטראסאונד בטן.
    חשוב לציין שלחלק המהמחלות שציינתי לעיל יש טיפול שעשוי לשפר את מצבו של כלבך ומכאן אני ממליצה בחום לבצע אבחון נוסף. ( גם במקרה של סרטן לימפוסרקומה, יש טיפול יעיל)
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה המהירה,ושאלה קט

לולה
    16/03/2012

עכשיו שמתי לב לכך שהאשכים שלו נפוחים בצבע שחור סגלגל , זה מצביע על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם באזור הבטן יש מן נפיחות , זה מצ

לולה
    17/03/2012

זה מצביע על הרס איברים פנימיים?=(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורת לברדור מקיאה לאחר חיסון כלבת
    mardix
    15/03/2012

היי,
    היום בבוקר אימצתי גורת לברדור בת 3 חודשים.
    במעמד האימוץ היא קיבלה חיסון כלבת ושבב.
    לאחר מכן קיבלה איזשהו נשנוש בצבע אדום מהוטרינר.

כחצי שעה לאחר החיסון כאשר הבאנו אותה הביתה היא החלה להראות עיפה וחסרת אנרגיות
    לאחר מכן החלה להקיא את הנשנוש שקיבלה ואת כל המים שהיא שותה היא לא אכלה כלום מאז שהגיעה.
    רק שותה - נחה - מקיאה
    הקיא הוא מים בלבד, שקוף לחלוטין.

האם זה נורמאלי לאחר חיסון כלבת?

הוספת תגובה

• גורת לברדור מקיאה לאחר חיסון כלבת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/03/2012

מרדיקס שלום
    הסימנים שאתה מתאר אינם אופיינים לחיסון, במידה ואין שיפור במצבה של הגורה, במידה וממשיכה להקיא, לא אוכלת או שותה או נראית אפטית, יש לגשת בדחיפות אל הוטרינר לבדיקה, ולטיפול תומך.
    הרבה בריאות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות והשתנקות
    דניאל
    15/03/2012

שלום רב ד"ר,
    הכלבה שלי בת 7.
    מזה כשנה שמתי לב שמדי פעם באופן נדיר יחסית קרה שהיא הקיאה, לרוב סוג של קצף צהוב ולפעמים את מה שאכלה. המקרים הללו היו נדירים מאד.
    אך בתקופה האחרונה שמתי לב לכך שהמקרים חוזרים על עצמם בצורה קבועה יותר ולעיתים קרובות.
    בנוסף היא גם "נחנקת" בזמן ההקאה ונראת סובלת מאד.
    האוכל הוא אותו אוכל שהיא אכלה במשך כל חייה.

חייב לציין שבין האפיזודות היא מתנהגת כרגיל, שמחה וקופצנית.

מה עלינו לעשות? האם יש צורך ללכת לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות והשתנקות

הוספת תגובה

• הקאות והשתנקות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/03/2012

דניאל שלום
    לאור העובדה שאתה מתאר עליה בתדירות ההקאות ובנוסף מציין, שכלבתך נראית "סובלת מאוד" אני ממליצה לך לגשת לוטרינר לצורך בירור הגורם למופע הנ"ל. כפי שנכתב כאן בעבר מקורן של ההקאות יכול להיות במערכת העיכול (הגורמים במקרה הנ"ל יכולים להיות - זיהומי, דלקתי, אלרגי, חסימתי, כיבים ועוד) או במקור שאינו ממערכת העיכול (מחלת כבד, כיליה, לבלב ועוד)האבחון מתבצע באמצעות בדיקה פיזקלית ע"י וטרינר, ובמידת הצורך בשימוש בעזרי הדמיה כגון אולטראסאונד ורנטגן ובדיקות דם ועוד..
    הרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות.
    דנה
    13/03/2012

שלום רב.

אם לחתול שלי יש עצירות מה אני אמורה לעשות כדי לעזור לו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות.

הוספת תגובה

• עצירות. - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    13/03/2012

שלום דנה,
    בן כמה חתולך? כמה זמן סובל מעצירות? מהי תכיפות מתן הצואה?האם שותה/נותן שתן כרגיל? האם התיאבון תקין? האם חלו לאחרונה שינויים נוספים במצבו?(פעילות, עירנות, משקל גוף?). עצירות מהווה סימפטום העשוי לנבוע מגורמים שונים (מחלות ססטמיות שונות, מחלות מערכת עיכול, ע"ר אדיופטי וכו') אותם יש לבחון בטרם מתן הטיפול, ולפיכך מומלץ לפנות בהקדם לוטרינר לצורך בדיקה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש חשוד
    חני
    12/03/2012

שלום,
    אתמול תוך כדי ליטוף הכלב שמתי לב לגוש שיש לו מתחת העור (באזור הכתף). גם כשהוא עומד רואים את הבליטה.
    האם יתכן וזה ממכה שקיבל? האם יתכן שזה משהו חמור יותר? האם כדאי להמתין קצת לראות אם זה נעלם?
    הכלב בן 5. אין לו כאב מהגוש.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש חשוד

הוספת תגובה

• גוש חשוד - תגובה

12/03/2012

שלום חני,
    גוש עורי עשוי להיות ציסטה (שק סגור המכיל תוכן נוזלי/סמי נוזלי), אבצס (פחות סביר כי לרוב כואב), המטומה (תכולה דמית, למשל כתוצאה מטראומה) או גידול עורי.
    על מנת לאבחן כדאי לגשת לוטרינר לצורך בדיקה ודגימה פשוטה של תוכן המסה (הנלקחת במחט עדינה) הנצפית באופן מידי תחת מיקרוסקופ ולרוב מספקת תשובה מיידית.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה
    שרית
    11/03/2012

יש מה לעשות אצל חתול בריטי קצר שיער כדי להפחית הנשירה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה

הוספת תגובה

• נשירה - תגובה

12/03/2012

שלום סופי,
    טיפול שגרתי בפרוות החתול חשובה ועשויה לסייע במניעת ״ כדורי שיער״ , וכמובן תוכל במידת מה להפחית את הנשירה בבית,, אולם בפועל אין דרך אמיתית למנוע נשירה טבעית ( שמהווה חלק ממחזורי הנורמלי של השיערה).
    חתולים עם פרווה קצרה מומלץ להבריש לפחות אחת לשבוע ( עם מברשת זיפים ומסרק צפוף).
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות אצל הכלב
    חני
    11/03/2012

שלום,
    יש לנו כלב ויסלה בן כ-5 (אצלנו כ-4 שנים).
    לאחרונה (כשבועיים) שמנו לב שהוא סובל מיציאות רבות (לעיתים בסיבוב של הערב עושה קקי כ-4 פעמים). בנוסף הוא התחיל לעשות פיפי בבית הוריי במרפסת (לא עשה זאת 4 שנים שהוא אצלנו).
    לפני כשבועיים התחלנו לבצע החלפת תכולת חדרים בבית, ולשם כך פרקנו רהיטים והבית קצת מבולגן.
    האם יש אפשרות שהשינויים בכלב נובעים מחרדה/חששות בעקבות השינויים בבית? (השינויים אצל הכלב התחילו בערך יחד עם השינוי בחדרים). אם כן, יש דרך כלשהי "להרגיע" את חששותיו?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויי התנהגות אצל הכלב

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות אצל הכלב - תגובה

12/03/2012

שלום חני,
    על פי דבריך ניכר כי חלו שינויים מסוימים בסביבת המגורים של כלבך. לא ברור לי האם חל מעבר דירה או שינוי אחר, אולם כך או כך, סטרס עשוי להשפיע על הרגלי מתן צרכים וכמובן על ההתנהגות. (לא צוין האם בנוסף קיימים סמני חרדה או שינויים אחרים בהתנהגות). מאחר וייתכן שסמנים אלו עשויים להיות גם על רקע בעיה רפואית אמיתית (אותה יש לפסול, תוך דגש על כיצד נראית הצואה: האם מדובר בשלשול..האם גם שותה יותר מהרגיל..) כדאי להבדק במקביל אצל הוטרינר הפרטי.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים עם הכלב
    דרדר
    11/03/2012

שלום רב
    תודה על המלצתך בנושא איסור שימוש בעצמות בקר למשחקים של הכלב.
    עד עתה נתתי לכלב כדורי טניס שדה והוא רץ ומשתולל בהנאה עם כדורים אלו.הבעיה היא שהוא דיי מהר מרטש את הכדור ואז אני חושש שיבלע חתיכת גומי ממנו.
    בנוסף לכדורים אני משתמש עם חבל עבה ושני קשרים עליו אבל אני מעונין להוסיף משחקים נוספים.
    להזכיר כי "עצמות" מחנות לבעלי חיים העשויות מעור בופלו וכאלו הוא מרטש בדקות של כירסום.
    תודה על כל הדרכה בנדון

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים עם הכלב

הוספת תגובה

• משחקים עם הכלב - תגובה

12/03/2012

שלום לך,
    כפי שייעצתי בעבר: אני ממליצה להימנע מכל צעצוע שעשוי להיקרע ולהיבלע על ידי הכלב, הואיל ובכך עשוי להוות גורם לחסימת מעי. קיים היצע רב של צעצועים בשוק (כדוגמת כדורים חצי קשיחים שניתן להחביא בהם מזון והעשויים להעסיקו לזמן ארוך יותר)..וכדאי להתייעץ לפני הקנייה על מנת להבטיח כי אין מדובר בחומר אותו קל לפרק..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים עם הכלב - תגובה

12/03/2012

שלום לך,
    כפי שייעצתי בעבר: אני ממליצה להימנע מכל צעצוע שעשוי להיקרע ולהיבלע על ידי הכלב, הואיל ובכך עשוי להוות גורם לחסימת מעי. קיים היצע רב של צעצועים בשוק (כדוגמת כדורים חצי קשיחים שניתן להחביא בהם מזון והעשויים להעסיקו לזמן ארוך יותר)..וכדאי להתייעץ לפני הקנייה על מנת להבטיח כי אין מדובר בחומר אותו קל לפרק..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחווף בקשר לכלבת דחוף מאוד
    חי
    11/03/2012

הכלב שלי עשה חיסון נגד כלבת וביום שהוא עשה את החיסון הוא נגע בי אם הרוק שלו בפה שלי וזה קרה כבר כמה פעמים השאלה שלי אם יש לי חשש לכלבת כי החיסון הוא אם נוגדנים מוחלשים בבקשנ אני נורא מפחד תעזר ולי דחוף

הוספת תגובה

• דחווף בקשר לכלבת דחוף מאוד - תגובה

12/03/2012

שלום,
    אין חשש, לא ניתן להידבק במחלת הכלבת כתוצאה מחיסון שעבר כלבך.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פודל עיוור, בן 16 עם פריצת דיסק
    אדוה
    09/03/2012

שלום רב,
    שמי אדוה ויש לי פודל, בונבון, בן 16 שהתעוור לפני כ-3 וחצי שנים וסובל מפריצת דיסק כבר המון שנים.
    בשנתיים האחרונות, מצב גבו החמיר, אינו שולט בצרכיו, וכעת רגליו האחוריות חלשות מאוד עד כדי כך, שכשהוא רוכן קדימה בכדי לאכול או לשתות, הוא מתרסק.
    בונבון כלב מקסים, איתי כבר כמעט 16 שנים והמצב מאוד קשה עבורי.
    אני לא יודעת עד כמה הוא סובל והאם אני אנוכית בכך שאני מחזיקה אותו בחיים. הטיפול מאוד מעייף ומתיש הואיל והוא נתקע המון פעמים במצבים שמהם אינו מסוגל לצאת בכוחות עצמו ואז הוא מיילל ואני או בעלי מזנקים כדי לעזור לו. לדוגמא, בלילה לפחות 3 פעמים הוא רוצה לקום ממיטתו אך אינו מצליח וייללותיו מקפיצות אותנו בבהלה. אנו עוזרים לו לקום והוא ממשיך בדרכו.
    בונבון אוכל ושותה כרגיל, מה שלפי מיטב ידיעתי מראה כי מצב רוחו טוב, אינו שרוי בדיכאון, הוא מרבה להסתובב בבית ולא נח (מה שמטריד אותי וגורם לי לחשוב שהוא חסר מנוחה כי הוא סובל מכאבים).
    לפני מספר חודשים היינו אצל הוטרינר והוא נתן לו סטרואידים (כל כמה זמן הוא מקבל סטרואידים להקלה בכאבים), ומאז אין שינוי במצבו או שיש החמרה קלה.

מה עושים??? האם ממשיכים כך עד שיאבד לגמרי את התחושה ברגליו (מה שלא יותיר ברירה אלא להרדימו), או שאני גורמת לו לסבל?

אשמח לייעוץ בנושא,
    תודה אדוה.

הוספת תגובה

• פודל עיוור, בן 16 עם פריצת דיסק - תגובה

10/03/2012

שלום אדוה,
    ראשית תודה על הכנות והשיתוף שבדברייך. כלבתי הפינצ'רית האהובה היתה בת 16 כשהמתנו אותה, לאחר התלבטויות קשות שארכו כחצי שנה ועד היום אני נזכרת בכך בעצב רב. אנו מתמודדים פעמים רבות- הן כבעלי כלבים וחתולים והן כרופאיהם בשאלות האתיות הנוגעות להמתת החסד, ואכן נכתבו על כך ספרים שלמים- ומכאן ניתן ללמוד גם שאין תשובה אחת נכונה, בטח שלא קלה.
    השאלה החשובה ביותר לטעמי היא האם לבעל החיים שלנו יש עדיין איכות חיים. כמובן שגם שאלה זו הנה מורכבת בפני עצמה ואינה תמיד אובייקטיבית. בעיני, על כל פנים, איכות חיים הנם חיים ללא סבל(כאבים), יכולת "להנות" שעשויה להיות מורכבת מאכילה, סיפוק מקרבה לבני הבית או בעלי חיים נוספים, יכולת להיות "עצמאי יחסית" בהוויה או בפעולות כגון צרכים וכו'. ההחלטה היא לא פשוטה, אבל כדאי לזכור כי לבעלי החיים שלנו היתרון (שלנו אין כבני אדם) לסיים את חייהם בנחת וללא סבל מיותר בעזרת המתת חסד, כל זאת כמובן בתזמון וברגע הנכון. אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר הפרטי ועם בני הבית כולם באשר להחלטה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מזון לכלב?
    שיר
    06/03/2012

שלום

אני נותת לכלב שלי ( גור פאג גזעי) רויאל קנין 3 פעמים ביום לפי הכמות המומלצת ( האמת שלרוב קצת מעבר לכמות). בהתחלה הצואה הייתה מוצקה ויפה ( אם אפשר להגיד על צואה יפה) אך שמתי לב שבימים האחרונים הצואה רכה יחסית ולעיתים לא נראת טוב ( על גבול השילשולית) כמו כן כמות הצואה בכל פעם גדלה משמעותית ( הוא גור בן 3 חודשים אך הקקי שלו ממש גדול סליחה על התיאור). הכלב נותן צואה בערך 4 פעמים ביום בממוצע.
    האם אני צריכה להחליף את המזון שלו? יכול להיות שהוא אלרגי לאיזה מרכיב ברויאל קנין? איך אפשר לבדוק זאת? לא איכפת לי להשקיע במזון איכותי יותר אולי ספור פרימיום? מה המזון הכי טוב שמומלץ עבור הפשוש שלי? ( לא משנה המחיר)
    יכול להיות שחטיפי כלבים (איכותיים) שהוא מקבל כל יום כחלק מצ'ופר לחינוך צרכים בחוץ או גמבה שאני נותת לו אחת לכמה ימים שינה את הצואה?

סליחה על ריבוי השאלות אני מודאגת ומקווה שלא מדובר בבעייה בריאותית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מזון לכלב?

הוספת תגובה

• החלפת מזון לכלב? - תגובה

10/03/2012

שלום שיר,
    צואה רכה עד לכדי שלשול עשויה להעיד על בעיה בספיגה של המזון, בתנועתיות מערכת העיכול, או שינויים אחרים שעשויים לנבוע מעקה, פרזיטים(האם מתולע? כדאי לערוך בדיקת הצפת צואה על מנת לוודא כי אינו נגוע בתולעים), תנאי החזקת המזון (לעיתים סוף חבילת המזון גם היא עשויה לתרום למצב) ועוד. ככלל, באם נפסלות סיבות אלו, הרי שישנם מזונות מסוימים (גם אם נחשבים ל"סופר פרימיום") שנעכלים בצורה פחות טובה ע"י פרטים אינדיבידואלים ובמקרה זה כדאי יהיה לנסות ולהחליף למזון אחר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים אצל חתול
    ת
    06/03/2012

שלום,

יש לי חתול בן שנה וקצת. במשך השנה נתתי לו VERMOUX נגד תולעים שלוש סדרות של טיפולים. למשל, 3 ימים של חצי כדור כל יום ובעוד שבוע עוד 3 ימים של חצי כדור כל יום. או 3 ימים של כדור כל יום ובעוד שבוע עוד 3 ימים של כדור כל יום.
    הבעיה של התולעים נשארה למרות הטיפול.

איזה עוד טיפול אפשר לתת?

אני רוצה לציין שנאלצתי לשבור את הכדורים של VERMOUX לחתיכות קטנות ולשים לתוך חתיחכות הבשר כי חתול היה יורק את הכדור בחזרה אחרי שהייתי שם לו אותו בפה וגם עם קושי רב ושריטות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים אצל חתול

הוספת תגובה

• תולעים אצל חתול - תגובה

06/03/2012

שלום,
    טיפול בתולעים (שטוחות ועגולות) נעשה ב-2 טיפולים במרחק של 10 ימים האחד מהשני וחשוב שיהיה בהתאם למשקל בעל החיים.
    במקביל לטיפול יש לטפל בחומר נגד פרעושים (המהווים את מקור ההדבקה). חשוב מאד לציין כי אם יש בעלי חיים נוספים בבית יש לטפל גם בהם וכן לנקות את הבית ובפרט את משטחי הרביצה שעשויים להוות מקור להדבקות מחודשת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמות בקר למשחקים
    דרדר
    05/03/2012

שלום רב,

האם עצמות בקר מנוקות משאריות בשר(מאיטליז)
    מהווים סיכון בריאותי לכלב?
    האם קיימת סכנה לפציעה של הכלב מהעצם?

בעיקרון אני נותן לכלב(רועה גרמני 11 חודש)עצמות עור בופאלו שנמכרות בחנויות לבעלי חיים או צלחות פריזבי מאותו סוג אבל הבחנתי שכאשר הכלב "מרטש" לא אחת נתקעה לו חתיכה בגרון והיה קשה לו לפלוט אותה.

תודה על כל המלצה

לקביעת תור
    סגירה
    עצמות בקר למשחקים

הוספת תגובה

• עצמות בקר למשחקים - תגובה

06/03/2012

שלום,
    באם צורת החיתוך של העצמות (על אף היותן עבות יחסית)עשויה להזיק לכלב, קרי: עצמות מרוטשות עם זויות חדות שעשויות להתקע או לחרוץ אזורים שונים לאורך מערכת העיכול אזי שיש להימנע מהן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עושה פיפי בבית
    haway
    04/03/2012

יש לי חתולה כבת 11 שנים. החתולה מאז ומתמיד עושה את צרכיה מחוץ לבית בשטח חולי, ולאחרונה החלה מדי פעם להשתין בתוך הבית על המיטות או היכן שמזדמן. התופעה לא קורית כל יום. תחילה חשבתי שמדובר בבריחת שתן, אבל השתן לא בורח לה תוך כדי הליכה, היא ממש יושבת בכוונה להשתין באותו המקום. האם הדבר קשור לבעייה התנהגותית או בריאותית, או שמא זה בגלל גילה?
    יש לציין שהניסיון בעבר להשתמש בארגז חול כשל, משום שהיא רגילה לעשות את צרכיה בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה עושה פיפי בבית

הוספת תגובה

• חתולה עושה פיפי בבית - תגובה

04/03/2012

שלום,
    שינויים בהרגלי מתן השתן עשויים להיות על רקע בריאותי (שתייה והשתנה מרובה למשל הנה תופעה המלווה מספר מחלות כשהנפוצות בהם בחתולים בארצנו הנן מחלות כליה וסכרת) או על רקע התנהגותי. האם הבחנת בשינוי במשקלה?בתיאבון?בהתנהגות?האם נעשה שינוי כלשהו בתנאי המחייה בבית? האם שותה יותר מהרגיל? כמובן שעל מנת לענות על שאלתי האחרונה כדאי למדוד כמות שתייה (בהנחה שאיננה שותה בחוץ) ב-24 שעות. ניתן לעשות זאת על ידי מילוי כלי קיבול שנפחו ידוע ולאחר מכן מדידת הנפח שנותר בו. בשל גילה הייתי פונה בשלב זה לבדיקה אצל הוטרינר הפרטי (בדיקה פיסיקלית ובדיקת שתן בשלב ראשון ) יחד עם המידע אותו ביקשתי אודות הרגלי השתייה שלה.
    אשמח לעדכון,
    כל טוב ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    תהל
    28/02/2012

שלום רב
    הכלב שלי עבר ניתוח של 4 שעות בגלל גרב שחסמה לו את המעיין + 3 ימי אישפוז+בדיקת דם וצילום רגיל אשר לא גילה דבר ובגלל אי שיפור המצב נעשה הניתוח.

הייתי רוצה לדעת כמה צריך לעלות פחות או יותר טיפול כזה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

02/03/2012

שלום תהל,
    קיים מחירון וטרינרי מומלץ עבור כל פרוצדורה הנעשית, כשהמחיר הסופי משתנה בין המרפאות השונות. הערכת מחיר/שיערוך אינם מתבצעים באינטרנט אלא מול הוטרינר הפרטי.
    מקוה שכלבך חש כעת בטוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה