מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר גדילת שיער בחתוליםנועה07/07/2012
היי,
יש לי חתולה בת 10 מסוג פרסי פחוס, כל כמה חודשים אנחנו מספרים אותה מכיוון שנהיים לה קשרים בפרווה.
לאחר הפעם האחרונה שסופרה השיער בגב באזור של עמוד השידרה לא גודל, הוא נשאר באורך שסופר, ולעומת זאת כל שאר השיער בגוף כן גדל.
האם זוהי תופעה נורמלית או שיכול להיות שהיא סובלת ממחלה כלשהי?
אשמח לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר גדילת שיער בחתולים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2012נועה שלום
צמיחה לקויה של שיער לאחר תספורת, יכולה להיות בטווח הנורמה, אם זאת יכולה להצביע על בעיה פיזיולוגית (אנדוקרינית/אלרגית/התנהגותית), המלצתי היא לגשת לוטרינר לבירור ולשלילת רקע של מחלה לעכוב בצמיחת הפרווה..
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור סוג הכלבאדוה07/07/2012
שלום,
אימצנו כלב מעמותת SOS לפני כשלושה חודשים ואיננו יודעים מה סוג הכלב.
כמובן מדובר בכלב מעורב אך הואיל ולא הגיע מאדם כלשהו אלא הוצל ממכלאה, לא ידעו בעמותה איזה סוג.
כיצד ניתן לברר מה סוג הכלב? חשוב לי לדעת כדי לקרוא קצת על הסוג ולהכיר את מאפייניו, טיפוחו, מחלות נפוצות וכו'.
תודה,
אדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הכלב בדר"כ חשוב לדעת כדי..
ג11/07/2012למנוע זריקות לגזעים שידועים כרגישים להם אפילו המעורבים שבהם.
אני מבין שזה מסקרן לדעת מהם הגזעים שהוא מעורבב בהם ואני חושב שאפילו יש בדיקה כזו כמו כן גם בדיקת דם לבדיקה רגישויות לחומרים /זריקות.
בכלב מעורב אי אפשר לצפות לתכונות מסויימות של גזעים אותם הרכיבו אותו.
למעשה נראה שהוא כבר לא ממש גור קטן ושהאופי שלו די מגובש.
גם לא מובן לאילו תכונות השאלה, גם בכלבים הגזעיים לכל כלב יש את האופי והאישיות משל עצמו. תכונות בדר"כ הכוונה לתכונה פיזית בכל מקרה אתם רואים את הכלב שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ג11/07/2012לי זה נראה כמו הכאלות של פינצ'ר וסוג של טרייר (כגון: שנאוצר וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור סוג הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל12/07/2012אדווה שלום,
מזל טוב על הרכש החדש למשפחה! מה גילו המוערך של הכלב? לא ניתן לקבוע את הגזעים עימו הכלב מעורב ע"י מראה בלבד שכן ייתכן שגם הוריו היו מעורבים וכן הלאה.
על מנת לזהות את הגזעים עימו מעורב הכלב יש לערוך בדיקה גנטית. בדיקה זו נעשית אצל וטרינר ונשלחת למעבדה ייעודית. היא אינה בדיקה פולשנית אך חשיבותה במקרה של אימוץ כלב מעורב מוטלת בספק. דווקא משום שכלבכם מעורב, מחלות גנטיות הנפוצות בכלבים גזעיים יופיעו אצלו בסבירות נמוכה הרבה יותר. כנ"ל לגבי תכונות אופי המיוחסות לגזעיים אשר לא יופיעו באופן דומה במעורבים. לכן מומלץ להתאים את הרמה וסוג הפעילות לאופי ונטיית הכלב.
בדיקה שכן מומלצת בכלבים המעורבים עם גזעי הקולי,שלטי ובורדר קולי היא בדיקה למוטצייה בגן (MDR). כלבים הנושאים את הגן הפגום רגישים למתן תרופות מסויימות ביניהם אייברמקטין ודורמקטין הניתנים כטיפול מונע לת. הפארק, ACE-P, בופרנורפין וכו'. הגן מקודד למשאבה המצויה במחסום בין הדם למוח ומונעת מעבר של חומרים מסויימים מן הדם למוח. בכלבים עם הגן הפגום החומרים שעתה חודרים למוח עלולים לגרום לסימנים נוירולוגיים מרכזיים החל מרעידות וכלה בקומה. האם כלבכם קיבל כבר טיפול עם דקטומקס לת. הפארק?
בהצלחה ורק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול קטןאילנה05/07/2012
שלום רב,
יש לנו ליד הבית גורה נטושה (נראה לי כבת 3-4 שבועות)כבר יותר מיום. היא לא מפסיקה ליבב. הבת שלי ריחמה עליה והביאה אותה הביתה. קנינו לה מטרנה צימחית ובקבוק מיוחד לחתול.
רציתי לשאול- מה הכמות שהיא צריכה לאכול? כל כמה שעות? אנחנו לא יודעים האם היא בוכה מרעב. האם לדעתך היא תוכל לשרוד אצלינו?
ועוד דבר- הבטן שלה די נפוחה האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול קטן - תגובה
ד''ר סמדר טל06/07/2012שלום אילנה,
ראשית, כל הכבוד על המאמץ! תחליף חלב לחתולים זה אכן המזון המומלץ בגיל זה (אם לכך התכוונת במטרנה לחתול). עד גיל 4 שבועות בערך גור חתולים בריא אמור לינוק מהאם בתכיפות (כל כשעתיים-שלוש בהתחלה וככל שהם מתבגרים התכיפות יורדת). גורים שאינם מקבלים הזנה מספקת בוכים הרבה והם חסרי מנוחה. לכן עליכם להחליף את תפקיד האם והאכילו במקומה. את תחליף חלב החתולים מוהלים במים חמימים (כ- 37 מעלות. או במים פושרים) עפ"י הוראות היצרן שעל האריזה. לקראת גיל 4 שבועות ניתן להתחיל לתת לגור החתולים לשתות את תחליף החלב מקערה בעצמו (אך יש לשים לב שהוא אכן עושה זאת ולהמשיך במתן עם בקבוק עד שיתרגל לכך). החל מגיל 4-5 שבועות ניתן להעביר את הגור למזון מוצק. חשוב להתחיל במזון מסחרי מאיכות גבוהה (יבש או רטוב) המיועד לגורי חתולים, ולערבב את המזון עם תחליף החלב - בהתחלה 1/4 מזון מסחרי+3/4 תחליף חלב ועם הזמן להוריד בהדרגה את כמות החלב מהתערובת עד למעבר למזון מוצק בלבד. את רב החתולים ניתן לגמול עד גיל 8 שבועות. ניתן לעודד את הגור לאכול ע"י מריחת מעט מזון על שפתיו או לדחוף בעדינות אצבע שנטבלה במזון לפיו.
בנוסף להזנה יש צורך לגרות גורי חתולים למתן צרכים עד גיל 3-4 שבועות. (האם ראיתם את הגור נותן צרכים בכוחות עצמו?) עושים זאת לאחר כל האכלה באמצעות ניגוב עדין של אזור פתחי השתן והצואה ע"י פד/צמר-גפן לח, עד אשר הגור נותן שתן וצואה (לעיתים זה לוקח זמן מה).
מלבד זאת אני ממליצה על ביקור אצל וטרינר שיעריך את מצבו של הגור, ויתן טיפול נגד תולעים שכן גורי חתולים בד"כ נגועים בתולעי מעי (דבר שיכול להסביר את בטנו הנפוחה של הגור). כמו כן טיפול נגד פרעושים בתכשיר שניתן להשתמש בו בגורים (כגון פרונטליין) וכמובן חיסונים בהמשך (החל מגיל 6 שבועות).
בהצלחה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף ל previcoxדדי05/07/2012
hש לי כלבה רועה גרמני הסובלת מקושי בתנועה עקב נקע במרפק מלפני שנתיים ומהידבקות מתולעת הושט אשר שיתקה לה רגל כשהייתה בת 3 ומזיקנה כללית. היא מקבלת לאחרונה חצי כדור previcox227mg ליום יחד עם כדורים משלימים וזה עוזר לה מאד,אך יקר מאד. האם ניתן לרכוש כדורים תחליפיים זולים ל previcox.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ל previcox - תגובה
ד''ר סמדר טל06/07/2012דדי שלום,
previcox הינה תרופה מסוג NSAID (non steroidal anti inflamatory drug) ואכן נחשבת יעילה בטיפול בבעיות מפרקים. קיימות עוד תרופות מאותה משפחה (כגון מלוקסיקם ורימדיל) אך לא בטוח שהן יעזרו באותה מידה ולגבי מחירן עליך להתייעץ עם הוטרינר שלכם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתושיםעדי01/07/2012
הי, אנחנו סובלים ממכת יתושים וכלבי רגיש באופן כללי ובמיוחד בקיץ(בולדוג צרפתי).באיזור החזה, שבו ישנה פרווה עדינה ודלילה, הוא נעקץ ומתגרד עד זוב דם. האם ישנו תכשיר טבעי/רפואי שיכול להרחיק אותם ממנו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתושים - תגובה
ד''ר סמדר טל03/07/2012עדי שלום,
האם אלו ייתושים רגילים? האם את רואה אותו נעקץ על ידי הייתושים? מהו משטר הטיפול המונע נגד פרעושים? האם את רואה עליו פרעושים או נקודות שחורות קטנות (צואת פרעושים)? האם רק אזור בית החזה מגורה או שמא ישנם אזורים נוספים?
לגבי עניין הייתושים ניתן לדווח לעירייה על נגיעות קשה והם לעיתים מבצעים הדברה סביבתית בעיקר של מקורות המים. אין ליישם על הכלב תכשיר נגד ייתושים המיועד לבני אדם. ניתן להתייעץ עם מדביר לגבי ריסוס הבית ויעילותו נגד ייתושים.
התכשירים המיושמים על כלבים יעילים נגד פרעושים, קרציות, אקריות (רבולושן ואדווקאט) וזבובי חול (קולר סקאליבור בלבד).
במידה וישנה נגיעות בפרעושים יש להקפיד על טיפול מונע סדיר עם אמפולה (פרונטליין/אדוונטג'/רבולושן/אדווקט) אחת לחודש ולהימנע משטיפות שכן יעילות התכשיר יורדת עם שטיפת העור ( פרט לרבולושן שנשאר בדם). ישנם מצבים של נגיעות סביבתית בבית המחייבת ריסוס נגד פרעושים. במצב זה חשוב להרחיק את החיות מהבית בהתאם להנחיות המדביר.
כייון שאת מתארת פציעה עורית משנית לגירוד ייתכן והעור כבר מזוהם ( גירוד עם פציעה פוגע במחסום המכאני של העור וחיידקים עלולים להתרבות ולגרום לזיהום עורי) , לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת מצב העור והתאמת הטיפול לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמר אסייתי
עדי03/07/2012זה הנמר האסייתי-יתושה שחורה עם פסים לבנים.שנה שעברה הזמנו הדברה מהעירייה-לא עזר אבל נזמין שוב. אני שמה לו אמפולות של רוולושן-שמתי לפני חודש+ אקנה שוב ואשים לו. איזור העקיצה מקבל נפיחות הזהה לזו שאנחנו מקבלים כשנעקצים ולכן נראה לי כמו יתושה ולא פרעוש. אין מיץ עלים בעל ריח מבאיש שיכול להרחיק "נמרים"(אבל לא אנשים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה עם כלבקרן28/06/2012
היי, יש לי מלינואה שאוטוטו ימלאו לו 4 שנים. עד עכשיו לצערי הוא יצא לשני טיולים קצרים ביום כשכל טיול היה בערך רבע שעה מפאת חוסר בזמן. עכשיו כשהתפנה לי זמן אני מעוניינת להתחיל לרוץ איתו שעה רצופה,גם בשבילי ובעיקר בשבילו. רציתי לדעת אם גיל 4 נחשב צעיר כשמדובר בריצה. אני יודעת שהליכות אפשרי כמעט בכל גיל אבל לגבי ריצה אני לא בטוחה.אני לא רוצה לגרום לו נזק. הוא בריא באופן כללי, שוקל 30 בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה עם כלב - תגובה
ד''ר סמדר טל29/06/2012שלום קרן
באופן כללי כלבי מלינואה הם כלבים ספורטיביים, צריכים להוציא אנרגיה ויכולים בהחלט לרוץ.
עם זאת יש לקחת בחשבון מספר דברים: ראשית כדאי לוודא עם הוטרינר שכלבך בריא ויכול לבצע פעילות ספורטיבית מאומצת מבחינה בריאותית (למשל שאינו חולה לב, שאין בעיית מפרקים ועוד). שנית, כמו בבני אדם, גם בכלבים יש לבצע את הפעילות הגופנית בהדרגה, התחילי עם הליכות של 1/2 קילומטר עד קילומטר ביום עפ"י יכולת הכלב, אפשר להתחיל גם בריצות קצרות, הגדילי את המרחק ב- 10% בשבוע-שבועיים. בכל מקרה יש להיות קשובים ליכולת הכלב ולא לדחוק בו.
חשוב מאוד לא לבצע את הפעילות הגופנית בשעות החמות! שכן כלבים יכולים ללקות במכת חום שהיא מסכנת חיים. בשל כך השעות המומלצות הן שעות הבוקר המוקדמות מאוד (מיד לאחר זריחה) או בשעות הערב, ולא בימים בהם עומס החום כבד. כמו כן יש לדאוג למים טריים מיד לאחר הפעילות וגם בעת הפעילות עצמה אם היא עולה על 20 דקות.
בנוסף, את הפעילות יש לבצע במקום שיהיה בטוח לשניכם (לא על כבישים למשל) ובעיקר לאחר פעילות ממושכת בחוץ, יש לבדוק את כפות הרגליים של הכלב ולוודא שאין חתכים, קוצים או גופים זרים אחרים.
שהיה בהצלחה
ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניס אלבוישראל ברוך27/06/2012
אני סובל מכאבים ביד מאובחן כסובל מטניס אלבו. האם מותר להשתמש הג'ל
D.M.S.O. 90ֵ% + PREDNISOLONE ACETATE 0.2%
משמש לטיפול בסוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניס אלבו - תגובה
ד''ר סמדר טל29/06/2012בשאלות מסוג זה, אנא פנה לרופא המשפחה שלך או לרופא אורתופד.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושיםענת27/06/2012
שלום,
לקחנו כלב לאומנה, שהגיע מהסגר. לפני שלקחנו אותו הביתה הוא עבר אצל וטרינרית ששמה לו אמפולה נגד פרעושים. הוא לא מתגרד הרבה ובבדיקה שטחית לא רואים פרעושים, אלא רק מין "לכלוכים" שחורים קטנים. אחרי כמה שעות שהיה אצלנו בבית ראיתי כבר בוודאות פרעוש, שעלה עליי. מה ניתן לעשות כעת כדי למנוע מהפרעושים להתרבות בדירה ולעקוץ גם אותנו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים - תגובה
ד''ר סמדר טל29/06/2012שלום ענת,
ראשית מזל טוב על הכלב החדש!
ה"לכלוכים" הקטנים שראיתם הם למעשה צואת הפרעושים ולכן בהחלט מעידים על המצאותם על הכלב. אמפולות נגד פרעושים הם אכן טיפול יעיל ברב המקרים, אך יש לזכור כי לוקח לתכשיר כ- 48-72 שעות להתפזר בעור הכלב ולהגיע למלוא האפקט שלו(תלוי בתכשיר - יש אמפולות שונות). כמו כן יש לקחת בחשבון כי הפרעושים שאנו רואים על הכלב הם רק הפרעושים הבוגרים והם מהווים אחוז קטן מכלל הבעיה(5%) הפרעושים הבוגרים מטילים ביצים שנופלות מפרוות הכלב לסביבה, שם בוקעים הזחלים שמתגלמים ויכולים להמתין כגולם תקופות ממושכות מאוד עד שמתקבל גירוי לבקוע (נוכחות בע"ח ואדם). יש אמפולות שגם מונעות את בקיעת הביצים (רוולושן,פרונטליין) ואחרות הורגות את הפרעוש הבוגר והזחלים (אדוונטג', אדוונטיקס). ע"מ לבצע הדברה סביבתית מקסימלית ניתן להזמין מדביר מקצועי (אך במקרה זה יש צורך להרחיק את הכלב מהבית ל- 24-48 שעות). לחילופין ניתן להשתמש באופן קבוע ועקבי (כל 3 שבועות) בתכשירים שהורגים את כל שלבי החיים של הפרעוש - כולל הביצה, כך, גם אם נפלו כבר ביצים בסביבה והפכו לגלמים, הם יבקעו והדור הבא כבר לא יתקיים,
ותוך מספר חודשים בעיית הפרעושים תעלם.
בהצלחה
ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין שיערות הכלבהשלו27/06/2012
היי יש לי כלבה בת ארבע שנים עוד מעט.
ולאחרונה גיליתי שעל חלקים בגופה יש חתיכות ממש ממש קטנות שחורות הם לא זזות זה כמו אבנים קטנים ולכן הם לא פרעושים וכו'.
מה הם יכולים להיות ?
הוצאתי כמה חתיכות וזה מרגיש מוצק כזה.
(בחנתי את החתיכות ולא הצלחתי להבין מהם.
(לאחרונה היא גם מתגרדת ומקלחת לא הורידה את החתיכות הם תקועות חזק.
וטרינריות אני מקווה שתעזרו לי כי בפורומים אחרים נעלו לי את האשכול תודה וסומך עליכן שתענו לי בהקדם.
תודה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שמדובר בסוג של נקודות חן
קרן28/06/2012אתה בטוח שזה תקוע בין השערות ולא על העור? אם זה בין השערות יכול להיות שזה לכלוך וסירוק יכול לעזור אבל אם זה ממש על העור אני חושבת שלא כדאי לך לנסות להוציא את זה כי אתה עלול לגרום נזק לכלבה. אם אתה דואג אז עדיף שתקח אותה לווטרינר, אני בטוחה שיהיו לו תשובות מספקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן,
שלו30/06/2012לא קרן,אלה לא נקודות חן והם בכלל לא על העור אלה סוג של גרגירים שחורים כאלה סירקתי אותה במסרק וזה עזר אך אני ממש רוצה לדעת מה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין שיערות הכלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2012שלו שלום
התאור אינו ספציפי, אם זאת לאור העונה וריבוי הפרעושים, יתכן וממדובר בצואת פרעושים, ניתן לאשש את הדבר ע"י הרטבה של "הגרגרים השחורים" - במידה והם משנים את צבעתם לאדמדם - אכן מדובר בצואה.
בכל מקרה מומלץ לטפל כנגד פרעושים, ובמידה והתופעה לא חולפת לגשת לוטרינר לבדיקה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בענייני חתוליםרחל26/06/2012
שלום רב! ותודה על האפשרות לשאול וללמוד.
האמת שאני חדשה בעולם החתולים ואין לי הרבה ידע בנושא.
יש לי חתולה מקסימה שאימצתי לא מזמן - היא מחוסנת מעוקרת והכל...
לפני בערך שבוע וחצי החתולה שלי מעין תקעה בי את ציפורניה בעת שנבהלה ממשהו- והחורים היו די עמוקים, דימום קל ואח"כ מעין מוגלה שמילאה את ה"חור". הפצע הגליד מהר- תוך יום אבל עד היום הוא מאד מגרד.
הגירוד הוא זה שמדאיג אותי...
מה עליי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בענייני חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2012שלום רחל,
מזל טוב על אימוץ החתולה! האם הפצע עדיין מוגלתי?
באופן כללי לאחר נשיכה/ שריטה מחתול מומלץ לחטא את האזור עם חומר אנטיספטי ולאחר מכן יש לעקוב אחר הפצע ואחר הגדלה של קשר לימפה מנקז (לדוגמא במידה והפצע ביד אז יש לעקוב אחר קשר הלימפה בבית השחי). במידה ויש סימני זיהום ( הפצע עם הפרשות, נפיחות, כאב ,אודם וחום והקשר לימפה גדל) מומלץ לגשת לרופא משפחה לקבלת הנחיות להמשך טיפול.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה רגישה לאוכלMiri26/06/2012
שלום, יש לי כלבת רועה גרמני מעורבת עם שארפאיי (ועוד כמה סוגים),
יש לה קטע מוזר שפתאום היא מתחילה ללקק את הרצפה בטירוף ולנסות להקיא, אני מורידה אותה כשזה קורה והיא אוכלת דשא עד שהיא מקיאה.
הבנתי מהוטרינר שלי שזו בעיה של רגישות לאוכל.
אז ניסיתי כל מיני מזונות. האחרון שבהם זה פרו פלאן סנסיטיב שמכיל ברובו סלמון, המיועד לכלבים עם רגישות, ומשום מה הבעיה רק החמירה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.
האם יש לכם עצה בשבילי? הוטרינר שלי המליץ לי לעבור ליוקונובה דרמטוזיס, והבעיה אמנם נרגעה אבל לא הפסיקה לגמרי. בגלל זה עברתי לפרו פלאן סנסטיב בתקווה לפתור את הבעיה..
אשמח לעצה..
בברכה, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה רגישה לאוכל - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2012מירי שלום,
בת כמה כלבתך? האם יש סימנים נוספים כגון גירוד, ואם כן באילו אזורים? האם התאבון והצרכים תקינים ( משלשלת? שותה ומשתינה כרגיל?) ? ראשית חשוב להקבוע כי הכלבה אכן מקיאה ולא פולטת: האם את רואה כיווצי בטן לפני? מה הכלבה מקיאה (צבע, מרקם)? מה התדירות ההקאות? וכמה זמן הכלבה מקיאה (ימים/שבועות/חודשים) ? אכילת דשא יכולה להביא לגירוי של דופן מערכת העיכול ולכן יש להמנע מכך.
שנית במידה ואכן הכלבה מקיאה ישנם מספר רב של גורמים היכולים להביא לכך, החל מבעיות במערכת העיכול וכלה בבעיות במערכות חיצוניות למערכת העיכול. הבעיות העיקריות שנובעות ממערכת העיכול כוללות רגישות למזון (אבחנה נעשית ע"י מבחן הוקעה: מעבר למזון היפואלרגני כגון דרמטוזיס של יוקנובה והיפואלרגני של רויאל קנין ולאחר חודשיים חזרה למזון הרגיל וזיהוי חזרה של סימנים קליניים) , דלקת בלתי זיהומית במערכת העיכול (inflammatory bowl disease תמיכה במחלה מתאפשרת ע"י שלילת יתר הגורמים ואולטראסאונד אך אבחנה סופית מתקבלת בביופסיה), דלקת זיהומית (לרוב תלווה בצואה שלשולית ותאובחן בבדיקת צואה) , הרעלות (צמחים, תרופות וזבל ההקאות יהיו פתאומיות וישתפרו עם הזמן) גידול (לרוב יופיע בכלבים בגיל מבוגר) גוף זר החוסם באופן חלקי (גם כן ילוו בצואה בלתי תקינה וניתן לאבחון במישוש ואולטראסאונד בטן).
גורמים עיקריים מחוץ למערכת עיכול כוללים דלקת לבלב, מחלת כליה, כבד, ואדיסון. אלו לרוב ילוו בעוד סימנים קליניים וניתנים לשלילה/אישוש בעיקר ע"י בדיקות דם מלאות.
על מנת לשלול את הגורמים הללו יש לגשת לוטרינר מטפל לעריכת הבדיקות שפורטו להלן והתאמת הטיפול לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!! אז ככה:
Miri26/06/2012הכלבה כבר בת 9, וכן יש היא מתגרדת המוןןן, זה מגיע למצב שהיא ממש מגרדת אזור מסויים עד שהיא מגיעה ממש לבשר.
התאבון והצרכים שלה תקינים לחלוטין, היא שותה ואוכלת בסדר גמור.
הצואה שלה קשה והיא לא משלשלת, למרות שעכשיו שאני חושבת על זה.. לפעמים פעם ב.. יש לה שלשול קשה (שלשלה פעמיים-שלוש בכל הבית כשלא הייתי בבית)
מאז שעברתי איתה לאוכל של הפרו פלאן (חמישה ימים) היא מקיאה כמעט כל יום בבוקר. אתמול יצא לה קיא עם המון ריר, ובד"כ היא פשוט מקיאה את הדשא שהיא אוכלת באטרף, ורק פעם אחת הקיאה את האוכל עצמו. היום באופן מפתיע היא קיבלה שוב את הטירוף הזה של הליקוק רצפה, הורדתי אותה ואכלה דשא, אבל לא הקיאה אותו הפעם....
היא מקיאה בצורה כזו שמכווצת את הבטן כן...
האכלתי אותה כמעט 3 חודשים ביוקונובה דרמטוזיס, והבעיה נרגעה אבל לא נפסקה לגמרי, (הקיאה אחת לכמה שבועות-חודשים).
עליי לציין שהיא לא אוכלת זבל מהרחוב, היא אוכלת את הדשא כשיש לה כאבי בטן ואני מאפשרת לה כי אי אפשר שלה (נראה שזה עוזר לה).
הכלבה עברה בדיקת דם אצל הוטרינר שלי ואמרו לי שהכל בסדר..
אני שוקלת להגיע אליכם מחר בבוקר, כדי שתאבחנו אותה, יש אפשרות להתכתב איתך במייל או בSMS ולקבוע מאחר ואני חירשת?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי דמוי קשקשיםאלעד25/06/2012
שלום
לכלב שלי מסוג דוג דה בורדו בן 8 חודשים, 47 קילו יש באיזור הבטן הרגלים פצעים מתחת לעור זה נראה דמוי קשקשים או פצעים יבשים, הכלב מתגרד מידי פעם אבל לא הרבה.
בחודש האחרון החלפתי לו בהדרגה את סוג האוכל מפרופלן לפרו נייטיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי דמוי קשקשים - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2012אלעד שלום,
האם ישנה הפרשה מוגלתית? כל כמה זמן אתה מיישם טיפול מונע נגד פרעושים ועם איזה תכשיר? באילו אזורים הכלב מגרד? האם יש מעורבות של דלקת אוזניים?
בעיה עורית בגורים יכולה לנבוע ממספר גורמים. הגורמים העיקריים כוללים תגובה אלרגית (במיוחד לפרעושים עקב מיקום הלקות ושכיחות גבוהה של אלרגיה זו בכלבים), נגיעות בטפילים (חשוב במיוחד לשלול דמודקס ופטרייה), זיהום חיידקי (כ-impetigo בגורים שמאופיין בפצעים מוגלתיים קטנים באזור המפשעה והבטן), טראומה לעור ותגובה עורית לאחר מגע עם גורם מגרה (יופיע בעיקר באזורים הבאים במגע עם הסביבה).
על מנת לאבחן את הגורם ולתת טיפול הולם יש לגשת לוטרינר מטפל.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכההה24/06/2012
שלום.
אנחנו עשינו ריסוס בבית לפני כמה ימים ואין חרקים לשמחתנו, שלשום קמתי עם נשיכה באזור הירך, אדומה ומגרדת, כיצד אפשר להבדיל נשיכה של עכבר/חולדה מנשיכה של חרק? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/06/2012שלום
חרקים אינם נושכים. במידה והפצע אינו מזוהה המלצתי היא לגשת לרופא המשפחה שיבדוק את האזור ויחליט אם יש צורך בטיפול
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי גוזלים של יונהרוית24/06/2012
יש לי בחלון שני גוזלים של יונת בית. הם בערך בני שבועיים. אחד מהם שמן והשני רזה ומסכן ואני חוששת שהוא ימות...יש אפשרות להתערב ולנסות להאכיל אותו? ואם כן אז איך ומה לתת לו לאכול? אני יודעת שהם ניזונים מחרקים ותולעים. אולי אפשר לקנות את זה בחנות לחיות מחמד
הוספתי תמונה כדי לראות על מה מדובר. אפשר לראות שם שאחד יותר רזה וקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד הגוזלים עכשיו מת
רוית24/06/2012וזה הגוזל הגדול שהייתי בטוחה שהוא ישרוד
אני לא מבינה למה הוא מת. אתמול הייתה יונה חומה שבאה לקן והתיישבה ליד הגוזלים כאילו הם שלה ואז באה היונת בית אמא שלהם והעיפה אותה ואז היונה החומה חזרה ואז שוב באה היונת בית עם הבן זוג והעיפו אותה. ואז שוב הם עזבו את הקן וכל הזמן הגוזלים נשארו לבד רוב היום, ככה זה צריך להיות?? ואז שוב ראיתי את היונה החומה באה לגוזלים והתיישבה לידם ואז אני העפתי אותה משם. יכול להיות שהגוזל שמת נדבק ממנה במשהו? ויש רוח חזקה נורא באיוזר הזה שהם נמצאים בגלל שהחלון שלנו פתוח משני צדדים ואם נסגור אותו לא ניראה לי שתהיה להם רוח ממש חזקה. אולי זה בגלל הרוח?? אני כבר לא יודעת :(
עצוב לי שהגוזל מת. הראש שלו בתוך האדמה. הספקתי לצלם סרטון שלו לפני שהוא מת ולא ידעתי שכמה דק' אחרי הוא ימות והוא באמת היה ניראה סובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
רוית24/06/2012עכשיו אם אחד מת היא עלולה לנטוש את השני? :/
לא ניראה לי שהיא תישאר שם עם גוזל אחד מת בתוך העציץ, לא ניראה לי שהיא יכולה להוציא אותו משם. מה אני יעשה עם זה שחי אני לא יכולה לתת לו למות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרה..הקול של הכלב השתנהנולי24/06/2012
שלום
יש לי קבאליר קינג צארלס ספאנייל מסוג בלנהיים בן 4 שנים.גזעי .
עד עכשיו היה לו קול נביחה צפצפני וגבוה.לפני כחודש החלה לו צרידות בקול, והוא התחיל להיות יותר חלש ונמוך.
זה אומנם נורא מתוק לשמוע אותו ככה, אבל נראה לי שמשהו לא תקין.
הכלב מתנהג כרגיל, לא נראית בעיית נשימה, או שינוי כלשהוא מלבד השינוי בקול.
אני יודעת שזה לא כל כך בטיחותי, אבל לכלב שלי יש הפרשות באוזניים ולאחר בדיקות שיצאו תקינות החלטתי שאני פשוט אנקה לו בעצמי ואני מנקה לו עם קיסמי אוזניים ואני מפחדת שפגעתי שם באיזשהו חלק למרות שלא נראה לי כי אני לא עושה את זה ממש עמוק.
יכול להיות שזה קשור לאוזניים?יכול להיות שזה בעייה בבלוטת התריס או בצוואר?במידה ואלך לוטרינר מאיפה להתחיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מוזרה..הקול של הכלב השתנה - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2012נולי שלום,
לגבי בעיית האוזניים: האם שתי האוזניים מעורבות? האם הוא מגרד באזורים אחרים בגוף? האם הוא מטופל באופן סדיר נגד פרעושים? האם יש לו בעיות במערכת העיכול (משלשל מקיא)? לא מומלץ לטפל מקומית לפני בדיקה וטרינרית עם אוטוסקופ כיוון שרצוי לשלול קודם לכן פגיעה בעור התוף על מנת להבטיח שהתכשיר לא יחדור לאוזן התיכונה. בנוסף דגימה של ההפרשות והסתכלות מיקרוסקופית מאפשרת זיהוי של הגורם הזיהומי המעורב (חיידקי קוקים או מתגים /שמרים/אקריות) והתאמת הטיפול. ניקוי של הפרשות חשוב גם כן אך רצוי לבצעו עם צמר גפן בלבד ולא עם מקלות אזניים בכדי למנוע חדירה עמוקה מידי ופגיעה של עור התוף. בעת התמודדות עם דלקות אזניים חשוב למצוא את הגורם הראשוני כגון אלרגיות, בעייה גנטית במבנה האוזן ובייצור ההפרשות, כניסת מים לאוזן, נגיעות בטפיל דמודקס או אקריות אזניים, מחלות הורמונליות, גוף זר ופוליפ (שני אלו יביאו לדלקת חד צדדית) וכו' שאיפשר שגשוג של הגורם הזיהומי באוזן ורק כך נמנע חזרתיות.
לגבי שינוי הקול: האם הכלב משתעל? האם הוא נושם בקצב מהיר או קולני יותר מהרגיל? ישנם מספר גורמים שעלולים להביא לשינוי קול ואלו מערבים פגיעה באזור הלארינקס (בית הקול-באזור בו מתפצל הגרון לקנה הנשימה והוושט) כגון שיתוק לארינגיאלי, קריסה של הלארינקס, דלקת וגידול אך אלו לרוב ילוו בעוד סימנים קליניים כקשיי נשימה , נשימה רועשת, שיעול וכו'.
מומלץ לגשת לוטירנר מטפל לבדיקה הן של מערכת הנשימה והן של האוזניים
בהצלחה ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)