מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להרדים את הכלבה או לאאירה21/06/2012
שלום יש לי כלבה מסוג כנעני בת כ10 שנים בחודשיים האחרונים המצב שלה החל להדרדר היא לא אכלה כחודש והקיאה כל מה ששתה היו לה התעלפויות וכול מיני כאלה
לקחנו אותה לוטרניר היה לה חום 42 והיא שקלה 14 קילו זאת כלבה גדולה יחסית אז 14 זה לא משקל טוב בשבילה עשינו לה רנטגן והוטרינר אמר שריאה אחת שלה הלכה ונשארה לה רק ריאה אחת וגם היא לא תספיק להרבה זמן כל האיברים הפניימיים שלה במצב "אנוש" עולים לי דמעות שאני רושמת את זה אבל אני לא יודעת מה לעשות וגם הוטרינר לא הוא אמר שהיא יכולה למות מחר או בעוד שנה
אבל בנתיים היא סובלת אני רק רוצה לדעת אם עדיף בשבילה להרדים אותה או לא? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרדים את הכלבה או לא - תגובה
ד''ר סמדר טל22/06/2012שלום אלינור
ראשית צר לי לשמוע על מצב כלבתך.
מבלי להכנס לתהליך האבחוני והטיפולי שנעשה או לא, כאשר אנו מתחבטים בשאלה קשה זו אנו צריכים לשים לנגד עיננו את טובתו של הכלב לפני הכל, ולשאול את עצמנו האם איכות חייו נשמרת? זוהי שאלה קשה והתשובה עליה אינה תמיד פשוטה וחד משמעית, במיוחד לאדם הקרוב לכלב. אחת הדרכים "האובייקטיביות" לענות עליה היא לעשות רשימה של הדברים שבעיננו מגדירים איכות חיים, אותם נהג הכלב לעשות בחיי היום-יום שלו, ולעקוב אחר רשימה זו. כאשר מגיע הרגע בו רב הרשימה אינה נענית (כלומר הכלב אינו מסוגל לבצע את רב הדברים ברשימה), כנראה שהגיע הרגע בו איכות חייו נפגעת, ואולי מוטב להיפרד.
מקווה שעצה זו תקל עליך במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הכלבה..
אירה22/06/2012מצב הכלבה לא טוב היא אינה עושה דבר מלבד לשכב על הריצפה ולהתנשף כחודשיים כבר... היא בקושי גם אוכלת אנחנו עושים לה אינפיוזות ונותנים לה אנטיביטיקה אך היא מצבה אינה משתפר והוטרניר אמר שהוא לא רואה דרך להציל את כל האיבריים הפניימים שלה..
אז את מציעה להרדים אותה? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הכלבה.. - תגובה
ד''ר סמדר טל23/06/2012שלום אלינור,
מבלי להכיר את הכלבה וההיסטוריה המלאה והמדוייקת שלכם אינני יכולה להמליץ על דבר. המלצתי היחידה היא זו שכתבתי בתגובה הקודמת.
לצערי העניין בידך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה עם פצעים בעורענבל20/06/2012
שלום,
הכלבה שלי מתגרדת נורא. כל הגוף שלה מלא פצעים. אין לה פרעושים וקרציות.
לקחנו אותה לוטרינר שנתן לה אנטיביוטיקה כי זה הגיע למצב דלקתי ובנוסף קורטיזון.
סיימנו את התרופות אך היא ממשיכה להתגרד והעור שלה נראה נורא. בנתיים קיבלתי הוראה מהוטרינר להמשיך עם הקורטיזון לחודש נוסף. לאחר מכן אם זה ימשיך הוא אמרה שצריך לבדוק את בלוטת התריס. מעולם לא היתה לה בעיה בעור.
רציתי לשאול אילו עוד סיבות יכולות להיות לגירוד ולפצעים כה רבים וקשים בעור?
האם כדאי לבדוק משהו נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה עם פצעים בעור - תגובה
ד''ר סמדר טל22/06/2012שלום ענבל, בת כמה הכלבה? האם היא מעוקרת? האם זו פעם ראשונה שהופיעו הגירוד והנגעים הללו בעור? מתי הכל התחיל? האם הכלבה התגרדה לפני שהופיעו הפצעים או להפך? האם מלבד הפצעים יש גם קרחות? קשקשים?
באופן כללי ישנם גורמים רבים שיכולים להביא לגירוד ופצעים בעור בינהם פרזיטים (פרעושים, דמודקס, אקריות כגון סקאביאס,ועוד) אלרגיות (לפרעושים/פרזיטים אחרים, למזון או לגורמים סביבתיים שונים), דלקות עור (ע"ר חיידקי או פטרייתי),מחלות עוריות אחרות (כגון סבוריאה, ניאופלזיה ועוד) וגם מחלות מטבוליות (כגון בעיות בבלוטת התריס, סכרת קושינג ועוד) ומחלות הורמונליות. שתי האחרונות לא גורמות בעצמן לגירוד אך כן גורמות לשינויים בעור שמעלים את רגישותו לזיהומים ודלקות ואלו כמובן מגרדים מאוד.
בכל מקרה ללא הנחיה מהוטרינר אין להפסיק מתן סטרואידים!
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורים בצבעיםדריה19/06/2012
צהורים טובים,יש לי כלבת פומרניין בצבע גריי (לבן בז' עם פרווה תחתית שחורה על הגב) שזיווגתי לפני כחודשיים עם פומרניין זכר בצבע בז' בהיר,כמאת לבן,הכלבה המליטה אתמול 4 גורים מקסימים כאשר שניים בצבעי שחור אפור עם הפס השחור על הגב,אחד בז' נקי והרבעי לבן.החשש שלי נובע מהשוני בצבעים ומכך שכשבועה וקצת אחרי הזיווג (הכלבה זווגה מספר פעמים) נכנס לחצר שלנו תחש לכמה דקות ללא השגחה ולכן אני לא יודעת עם הייה זיווג נוסף או לא.בניסיון פניה לפורום של כלבים זעירים העוסקים בגזע פומרניין קיבלתי תשובה מתנאשת שעד שהכלבה שלי לא תעבור את כל סידרת המבחנים בארץ והתעודת גזע שלה לא תאושר הגורים בכל מקרה לא גזעיים ולכן אני פונה אליכם בתחינה לתשובה- האם יתכן כי הגורים הם כן משני ההורים הפומרניינין אך בשל כך שהאם אינה לבנה לחלוטין יצאו גם גורים בצבעים שונים? נ.ב זו המלטה שניה של הכלבה, בשל חוסר הניסיון שלי הכלבה הזדווגה לפני כשנה עם כלב מעורב לבן והמליטה חמישה גורים,אחד מהם שחור אשר נפטר אחרי מספר שעות לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורים בצבעים - תגובה
ד''ר סמדר טל22/06/2012שלום דריה,
הורשת צבע הפרווה בכלבים מסובכת וישנם מספר גנים המעורבים בכך. ע"מ לחזות את צבעי הגורים האפשריים משני זוגות ההורים, ומה הסיכויים לקבלת כל צבע, יש לדעת במדוייק את הגנים של ההורים, שכן יתכן וההורים נושאים בהם גנים של צבעים שלא באים בהם לידי ביטוי וכן באים לידי ביטוי בגורים.
לכן, אם לענות לשאלתך בקצרה - כרגע צבעי הגורים יכולים להתאים לשני האבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הדבקה בכלבתדנה16/06/2012
שלום
לפני כיומיים היינו בחנות חיות בכפר טירה ליד כפר סבא, שם מוכרים לרוב דגים, סרטנים, וציוד לאקווריומים וחיות מחמד. בפינה של החנות היו 2 כלובים, אחד עם כלב והשני עם חתול, הם היו 2 גורים מקסימים וכנראה חיפשו מישהו שיקח אותם הביתה, אני לא יודעת בני כמה הם, והם הושיטו לי יד כשהתקרבתי והניחו אותה על היד שלי, הם היו מאד נלהבים, לפי המראה, אבל הם לא נראו הכי בריאים שיש, הפרווה היתה פרועה מאד והם נראו חלשים. בכל מקרה, האם קיים סיכוי להדבקה ממצב כזה? הם לא שרטו אותי, העור שלי נשאר שלם לחלוטין ולא נפצע. התייעצתי עם חובש בטלפון והוא אמר שאין סיבה לדאגה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן...
דנה16/06/2012כמובן, לא ממש הזדמן לי לשטוף ידיים באותו הרגע, ולכן שטפתי אותם בערך אחרי שעה...
אני אוהבת מאד בעלי חיים, אבל מודאגת כשאני לא מכירה את ההיסטוריה שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן... - תגובה
ד''ר סמדר טל17/06/2012דנה שלום,
מעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק/איבר נגוע באזור בו העור אינו שלם ולכן לא סביר כי נדקבת במחלת הכלבת. בנוסף תקופת הדגירה של כלבת נע בין מספר שבועות עד חודשים מאירוע ההדבקה (כתלות באתר הנשיכה, וריאנט הוירוס וכמות הוירוס) ורק לאחר מכן החיה מהווה גורם סיכון להפצת הוירוס (זהו הזמו הדרוש לוירוס לנדוד מאתר הנשיכה למערכת העצבים המרכזית ומשם לנדוד לאיברים השונים בין היתר לבלוטות הרוק שם קצב ההתרבות מהיר). לכן נהוג לשים חיה בהסגר למשך 10 ימים שכן במידה והוירוס מצוי ברוק הוא כבר הגיע למערכת העצבים המרכזית של החיה ונצפה להתפתחות סימנים קליניים (שינויי התנהגות, ריור מוגבר ואף מוות אקוטי) תוך
זמן. כיוון שהחיות מצויות בחנות חיות את יכולה לברר עם עובדי החנות אם הופיעו סימנים אצל הכלב או החתול לאחר 10 ימים. אם את עדיין מודאגת תיוועצי עם רופא משפחה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה17/06/2012שוחחתי עם בעל החנות, והוא אמר שהחיות בריאות, וקיבלו חיסון ראשון שהוא לא כלבת כי הם קטנים מידי אבל בסך הכל בריאים
תודה רבה לך על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שעבר ניתוח במעייםדנה15/06/2012
שלום,
בתחילת השבוע החתול שלי התחיל להקיא במשך יומיים. לקחנו אותו לוטרינר ולאחר צילום נראה כי הוא איכשהו בלע מחט וחוטי תפירה, ולכן ביצעו לו ביום רביעי בערב ניתוח במעיים. הניתוח עבר באופן טוב ע"פ הוטרינרים וגם המעיים היו נראים בריאים (על אף שלפני שלושה חודשים הייתה לו הרעלה מצמח).
החתול הוא בן שנתיים וחצי ושוקל כ-6.400. הוא עדיין לא החלים מהניתוח והוא מטושטש , כנראה גם סובל נורא מכאבים ועדיין לא אכל או שתה. היום לקחנו אותו שוב לוטרינר והוא קיבל עירוי וזריקה נגד הקאות, זריקה לכאבים וזריקה עבור המעיים.
הוא גם הקיא פעם אחת אתמול וגם היום כמה שעות לאחר שקיבל את העירוי.
האם זה אופייני שלחתולים לוקחים זמן להתאושש מניתוח שכזה, בכל זאת זה לא ניתוח קל.
אנחנו מאוד מודאגים, החתול נראה מאוד סובל.
אשמח לקבל התייחסות,
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שעבר ניתוח במעיים - תגובה
ד''ר סמדר טל17/06/2012דנה שלום,
כמה זמן עבר מהניתוח? האם הוא מסרב לאכול ולשתות באופן מוחלט? מה הוא מקיא אוכל/נוזלים וכו'? איך הצרכים שלו, שתן וצואה? והאם הוא שומר על חיוניות?
ניתוחי מערכת עיכול אינם טריויאלים ודורשים מעקב וטיפול צמוד לאחר מכן. לאחר ניתוחים עלולה להיות פגיעה כלייתית שנובעת מירידה בפרפוזיה לכלייה במהלך ההרדמה, ולכן חשוב לעקוב אחר מתן השתן. לרוב הטיפול כולל מזון רטוב קל עיכול (i/d או אינטסטינל) הניתן בכמויות קטנות במספר מנות, אנטיביוטיקה ושיכוך כאבים. במידה והחתול מקיא ולא שותה ואוכל אכן מומלץ להוסיף נוגדי הקאה ונוזלים לתיקון התייבשות על פי המלצת וטרינר מטפל. בנוסף כיוון שהוא מקיא, אנטיביוטיקה שלרוב ניתנת לפה לא אפקטיבית ויש לעבור למתן בזריקות.
ניתן לעודד אכילה ע"י חימום האוכל הרטוב לטמפרטורה חמימה (לא רותחת) וניתן לנסות להאכיל אותו עם מזרק לפה לאט לאט.
אך במידה ויאן שיפור יש לגשת לוטרינר מטפל להערכת המצב והתאמת הטיפול ייתכן ויהיה צורך באישפוז החתול למתן טיפול אינטנסיבי יותר.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה פצועהסיוון15/06/2012
שלום רב, אני פונה בקשר לחתולת רחוב כבת שנה שמוכרת לי ממקום העבודה שלי, לפני כיומיים היא נפצעה ברגלה הימנית האחורית באזור המפרק לפי מה שנראה לי, הרגל שלה לא שבורה לפי התנועה של החתולה ומה שנראה במפרק זו נפיחות קלה ואדמומיות כנראה מכאבים. ביום הראשון כשנפצעה, לפי מה שסיפרו לי היא בקושי דרכה על רגלה, כשאני ראיתי אותה אתמול היא כבר דרכה על רגלה אך בזהירות ובהססנות. החתולה היא די פראית היא נגשת אך מאד נזהרת לכן ללכוד אותה זה יהיה קצת קשה, בנתיים רציתי רק להתייעץ איתכם אם יש מה לעשות עם מצבה בצורה הלא מקצועית. אם יש משהו שיש לכן לייעץ, עד שאקח אותה לוטרינר, אני מאאאד אודה לכן!
תודה מראש
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה פצועה - תגובה
ד''ר סמדר טל17/06/2012סיוון שלום,
ראשית, כל הכבוד על ההרתמות לעזור לחתולת רחוב. שנית, נפיחות אקוטית של מפרק יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מטראומה (נפילה/תאונת דרכים) שגרמה לפריקה או שבר המערב מפרק וכלה בזיהום שבחתולת רחוב סביר שחדר משריטה או נשיכה. על מנת לאבחן ולתת טיפול הולם חשוב לקחת אותה כמה שיותר מהר לוטרינר (ניתן להעזר בלוכד חתולים מקצועי או לעיתים העירייה עוזרת) בכדי לבצע בדיקה פיסיקאלית ואורטופדית וצילום של האזור הפגוע. במידה וזה שבר יש לבצע תיקון כירורגי או שמרני ע"י חבישה חיצונית כמה שיותר מהר ועל החתולה להיות במנוחה בכדי להבטיח החלמה תקינה של השבר ובמידה ויש זיהום יש תת אנטיביוטיקה כדי למנוע הפצה של הגורם המזהם ולתת שיכוך כאבים. לצערי זהו הדבר היחיד שאת יכולה לעשות, בנושא הפציעה, בשלב זה על מנת לעזור ולהקל על החתולה כל עוד היא ברחוב.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתולה פצועה
סיוון18/06/2012תודה רבה, ד"ר טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליס14/06/2012
אני ובעלי רוצים לקחת גורת חתולים בת שלושה חודשים שנמצאה בתוך פח זבל בבאר שבע, הבנו שהיא קיבלה חיסון ראשון אך איננו יודעים מה הוא, אילו מחלות חוץ מכלבת יכולות לעבור לאדם והאם יש צורך לחסן/לבדוק את החתול על מנת לדעת שאינו חולה, וכיצד אפשר לדעת שהוא חס וחלילה לא בתקופת הדגירה של הכלבת? במידה והוא כן, מה יקרה עם יקבל חיסון כלבת?
והאם אתם יודעים במקרה עם הטוקסופלזמה מסוכנת גם בשליש האחרון של ההיריון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סמדר טל17/06/2012ליס שלום,
המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק/איבר נגוע באזור בו העור אינו שלם. תקופת הדגירה של כלבת נע בין מספר שבועות עד חודשים מאירוע ההדבקה (כתלות באתר הנשיכה, וריאנט הוירוס וכמות הוירוס) ורק לאחר מכן החיה מהווה גורם סיכון להפצת הוירוס (זהו הזמו הדרוש לוירוס לנדוד מאתר הנשיכה למערכת העצבים המרכזית ומשם לנדוד לאיברים השונים בין היתר לבלוטות הרוק שם קצב ההתרבות מהיר). לכן נהוג לשים חיה בהסגר למשך 10 ימים שכן במידה והוירוס מצוי ברוק הוא כבר הגיע למערכת העצבים המרכזית של החיה ונצפה להתפתחות סימנים קליניים (שינויי התנהגות, ריור מוגבר ואף מוות אקוטי) תוך זמן זה. כמה זמן החתולה היתה תחת מעקב? במידה ויותר מחודשיים והיא לא מראה סימנים קליניים לא סביר שהיא נדבקה במחלת הכלבת.
מחלות נוספות שעלולות לעבור מחיות לבני אדם כוללות טוקסופלסמה שמהווה סכנה גם בטרימסטר האחרון. מומלץ שלא תבואי במגע עם צואת החתול (אלא אם כן את עשית בדיקה לרמת נוגדנים לטוקסופלסמה ויצאת חיובית שכן חשיפה לטפיל לפני ההריון לא מהווה גורם סיכון לעובר ומחלה תופיע בעיקר במדוכאי חיסון) ושבן משפחה אחר בבית ינקה את ארגז החול לפחות פעם ביום (שכן צואת החתול לא מהווה סכנת הדבקה מיד עם ההפרשתה אלא רק לאחר 24 שעות בתנאי סביבה חיצוניים).בנוסף מומלץ להקפיד על כללי הגיינה הכוללים שטיפת ידיים ושימוש בכפפות בעת נקיון ארגז החול. את הצרכים יש לפנות לאשפה בלבד.
גורמים מדבקים אחרים כוללים טפילי עור (כסקאביאס ופטריות) ותולעי מעיים אך במידה ושומרים על מצב בריאותי תקין של החתול , ע"י ביקור וטירנרי שגרתי ובהתאם לצורך ,מבצעים תילוע סדיר וטיפול מונע נגד פרעושים (שכן אלו מעבירים תולעים שטוחות לחיה ועלולים גם לעקוץ אותנו) של החתול ומקפידים על כללי היגיינה בסיסיים לא סביר שתדבקו.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין גור לאמוחן14/06/2012
ד"ר שלום, אני ובעלי מאמצים כלב מסוג ויסלה. הגור כרגע בן 5 שבועות ונמצא עדיין עם אמו. בעלת הכלבים התקשרה אליי שהגור הפסיק לינוק והיא רוצה שאבוא לקחתו. השאלה היא האם זה לא מוקדם מדיי להפריד גור מאימו ללא קשר להנקה. הבנתי שיש זמן קריטי בו האם מלמדת את הגורים כל מיני דברים ונותנת להם נשיכות קטנות כדי לתקן את התנהגותם. האם כדאי להפרידו מהאם או לחכות? ואם לחכות אז עד איזה גיל ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת שאלות
חן14/06/2012איזה סוג מזון כדאי לתת לגור ויסלה ? ומתי בדיוק לעשות חיסון ראשון? שבוע 6, 7 או 8?
מתי עושים תילוע פעם שניה? ובאיזה שבוע בדיוק צריך לעשות כלבת?
האם מותר להוציאו מהבית לרחוב לפני שסיים את כל החיסונים או להשאירו בסביבת הבית והחצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת שאלות - תגובה
ד''ר סמדר טל17/06/2012חן שלום,
בעת אימוץ גור מומלץ, במידת האפשר, להשאירו עם אימו ואחיו עד לגיל חודש וחצי-חודשיים. האם וסביבת אחיו תורמת באופן פעיל להתפתחות הגור. במהלך תקופה זו חשוב לחשוף את הגור לגירויים שונים כולל משחק בין גורים, עם חפצים ועם בני אדם, רעשים מסויימים וכו'.
הרפואה הוטרינרית כיום הולכת לכיוון רפואה מונעת ולכן יש מספר צעדים שיש לנקוט על מנת לצמצמם את הסיכויים של החיה לפתח מחלה. הפעולות שיש לנקוט:
1. חיסונים:ישנם מספר פרוטוקלים לחיסון גורים אני ממליצה על חיסון ראשון בגיל 6-8 שבועות (נגד פרוו ודיסטמפר בלבד) ומתן עוד שלושה חיסוני משושה וחיסון כנגד כלבת בהפרש של 3 שבועות.
מומלץ להימנע מטיולים בחוץ באופן מוחלט עד מתן חיסון משושה שלישי, אחריו ניתן לטייל במדרכות ולהיפגש למשחק עם כלבים מחוסנים. טיולים בפארקים מומלצים רק לאחר קבלת כל החיסונים. תילוע ניתן לתת כבר מגיל של כחודש (תכשיר מיוחד לגורים) וכדאי לחכות כשבוע עד לקבלת חיסון ראשון. במידה ולא נראים תולעים בצואת הכלב החזרה על הטיפול היא כל 6 חודשים.
מומלץ לתת טיפול (זריקת דורמקטין) נגד תולעת הפארק כל חודשיים מגיל 5 חודשים ובנוסף מומלץ לחסן את הכלב כנגד שעלת אחת לשנה אלא אם הכלב משתתף בתערוכות או הולך לפנסיון ואז מומלץ כל חצי שנה.
2. מזון איכותי במיוחד לגור המצוי בגדילה: ישנם מספר חברות ידודעות המציעות מזון מאוזן ומותאם לגורי כלבים ביניהם יוקנובה, רויאל קנין , פרופלן וסיינס דיאט. יש לבקש מזון לגורים המותאם גזע הכלב.
3. טיפולים מונעים נגד טפילים חיצוניים: ריסוס הגור הצעיר בפרונטליין ויישום אמפולה נגד פרעושים אחת לחודש בכלב מעל גיל של מספר חודשים (כל תכשיר מנחה מתי ניתן להתחיל בשימוש). בנוסף מומלץ לשים קולר נגד קרציות.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפולות נגד פרעושיםשני14/06/2012
היי, שמתי לפני שלושה ימים אמפולות למניעת פרעושים לשני הכלבים שלי, (החברה לא ממש מוכרת) ומשום מה החומר נשאר לח עד עכשיו..עושה רושם שהחומר לא נספג כמו שצריך. כשאני נוגעת בהם אני ממש מרגישה את החומר בידיים ואפילו רואים שהידיים מבריקות. עכשיו השאלה היא כזאת, האם ככה זה אמור להיות ויש פשוט אמפולות שלוקח להן יותר זמן להיספג או שמשהו לא בסדר? אני שמה להם שנים אמפולות ולא קרה לי מקרה שהשיער נשאר רטוב כמה ימים. בזמן ששמתי להן את הטיפות אני זוכרת שהפרדתי את השיער ושמתי רק על העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפולות נגד פרעושים - תגובה
ד''ר סמדר טל15/06/2012קרן שלום,
האם קילחת את הכלבים לאחרונה או האם הם רחצו בים? האם זה הפעם הראשונה שהשתמשת בחומר זה על כלביך? האם החומר אפקטיבי (האם ראית פרעושים על כלביך לאחר יישום התכשיר)?
ספיגת האמפולה דורשת עור ופרווה יבשה ולכן במידה והיא הייתה רטובה ייתכן וזה הפריע לספיגה התקינה. באופן נורמאלי הרטיבות של האמפולה צריכה להיות מינימאלית (עכב יישום התכשיר על גבי העור בין שבילי פרווה) וצפוייה להעלם תוך כיומיים ולכן בנוסף ייתכן והחומר ששמת אינו יעיל כחברות המוכרות (פרונטליין, אדוונטאג' , רבולושן וכו' ) וכדאי לשנות את סוג המוצר.
בהצלחה
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםערן13/06/2012
שלום דר',
יש לי קוקר ספנייל מעורב בן חצי שנה.
אתמול שמתי לב לאדמומיות באחת האוזניים שלו,
והיום הבחנתי בהפרשות בעלות ריח רע שיוצאות לו מהאוזן (כמות ממש קטנה).
יש לציין שככל הנראה לא כואב לו (הוא לא נרתע ממגע באוזן).
האם מדובר בדלקת? האם יש צורך לפנות לקבלת טיפול באופן דחוף או שניתן להמתין עוד יומיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים - תגובה
ד''ר סמדר טל13/06/2012ערן שלום,
הפרשות וריח מהאוזן יכולים לנבוע ממספר גורמים כגון דלקת, גוף זר, אלרגיה ונגיעות בטפילים. על מנת לאבחן את הגורם הספציפי יש לגשת לוטרינר מטפל בהקדם על מנת למנוע החמרה ומעורבות של אזורים פנימיים יותר של האוזן (כגון אוזן תיכונה ופנימית).
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה!
ערן13/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת הפארקשרון13/06/2012
שלום,
רציתי לדעת אם התרופה בשם דרונטל פלוס שמזריקים לכלבה שלנו למניעת תולעת הפארק היא טובה?
כי הבנתי שבדרך כלל מזריקים תרופה בשם דורמקין...
ועוד שאלה בבקשה... האם צריך לתת את הזריקה למניעת תולעת הפארק כל 3 חודשים או כל חודשיים? כל אחד אומר משהו אחר. חשוב לציין שאנחנו חיים בבית עם חצר ואנו משחררים את הכלבה בחצר ככה שלא יודעים מה קורה איתה יותר מידי כשהיא שם. ולמה החליטו דווקא כל 3 חודשים יש סיבה מיוחדת? אותו דבר עם הכדור נגד תולעי מעיים... האם צריך לתת את הכדור פעם בחצי שנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת הפארק - תגובה
ד''ר סמדר טל15/06/2012שרון שלום,
ראשית כל הטיפול בדרונטל פלוס מיועד לתולעי מעיים שטוחות ( חומר פעיל פראזיקוואנטל) ועגולות (פירנטל) והוא אינו יעיל כנגד תולעת הפארק. הטיפול המניעתי (כאשר אין עדות לתולעים בצואה או סימנים קליניים שמחשידים לנגיעות כשלשולים ) ניתן אחת לחצי שנה ואילו במידה ויש נגיעות בתולעי מעיים באופן כללי מומלץ לטפל ולחזור על הטיפול לאחר 10 ימים.
שנית דורמקטין הוא אכן הטיפול הנבחר כנגד תולעת הפארק ומשום שהוא טיפול ולא חיסון ישנה חשיבות במתן הזריקה כל חודשיים באופן סדיר. המינון שניתן כמניעתי מטרתו בחיסול הצורות הצעירות של התולעת חודשיים רטרוספקטיבית. הצורות הצעירות, לאחר אכילת חומר נגוע (המכיל חיפושיות), חודרת את דופן מערכת העיכול ונודדות לאזור הושט, שם מתפתחת גרנולומה עם התולעת הבוגרת שמתחילה להטיל ביצים שמופרשות בצואת הכלב. סימנים קליניים שמעידים על נגיעות בתולעת הפארק כוללים פליטות/הקאות (הנובעים מנוכחות התולעת הבוגרת והגרנולומה בוושט) , קריעה אקוטית של אבי העורקים (מעצם הנדידה של התולעים) ודימום או סימנים עצביים ( עקב נדידה אברנטית של התולעת לחוט השדרה). כלב מאובחן לתולעת הפארק (אם על ידי צילום או אנדוסקופיה שמאפשרים לזהות את גרנולומה בושט) מקבל טיפול שונה הן מבחינת המינון והן מבחינת התדירות. הגרנולומה בושט יכולה לעבור התמרה סרטנית ובמצב זה הטיפול כבר לא אפקטיבי. זוהי מחלה שקשה לטפל בה (מעבר למתן זריקות, לפליטות יש השלכות על מצב הכלב שלא מצליח לאכול, מרזה ובסכנה לדלקת ריאות שאיפתית) ולכן עדיף למנוע את התפתחותה.
באזורי תל אביב ורמת גן ישנה נגיעות גבוהה וכיוון שאת מתארת כי כלבתך חיה בחצר ואין פיקוח על הדברים שהיא מכניסה לפיה אני ממליצה לטפל כל חודשיים באופן סדיר.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאסנת11/06/2012
שמעתי בחדשות על מקרה כלבת שהתגלה בבקר אי שם בצפון, ואני שואלת, כיצד הבשר שאנו אוכלים נבדק? כבר יצא לי לבקר ברפת וראיתי כל כך הרבה חורים שבהם שועל חולה יכול להיכנס, לנשוך פרה ולברוח, שאיך אוכל לסמוך על כך? הרי המחלה יכולה להופיע אפילו לאחר שנה!
אז איך בעצם הבשר נבדק? האם בשר בקר שנקנה ברשתות גדולות ומפורסמות כמו שופרסל, ניתן לסמוך עליו יותר מאשר על בשר שנקנה בחנות קטנה ולא מוכרת? האם בישול טוב של הבשר הורג את הנגיף?
אודה לכם עם תענו לי, זאת שאלה שמאד מעניינת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סמדר טל12/06/2012אסנת שלום,
המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק/איבר נגוע באזור בו העור אינו שלם. הימצאות הנגיף ברוק של חיה נגועה אינה מיידית , לרוב רק לאחר מספר שבועות עד חודשים מאירוע ההדבקה (כתלות באתר הנשיכה, וריאנט הוירוס וכמות הוירוס) החיה מהווה גורם סיכון להפצת הוירוס (זהו הזמו הדרוש לוירוס לנדוד מאתר הנשיכה למערכת העצבים המרכזית ומשם לנדוד לאיברים השונים בין היתר לבלוטות הרוק שם קצב ההתרבות מהיר). לכן נהוג לשים חיה בהסגר למשך 10 ימים שכן במידה והוירוס מצוי ברוק הוא כבר הגיע למערכת העצבים המרכזית של החיה ונצפה להתפתחות סימנים קליניים (שינויי התנהגות, ריור מוגבר ואף מוות אקוטי) תוך זמן זה.
אכילה של חומר נגוע בעלת סיכויי הדבקה נמוכים, אך הסכנה גוברת כאשר מדובר בטריפה ופציעה של רקמות הפה שעלולה להוביל לחדירה של הוירוס למחזור הדם, שכן הוירוס נהרס בסביבה החומצית של מערכת העיכול. מעבר לכך הוירוס רגיש לתנאים סביבתיים ולאחר שהרוק הנגוע או הרקמה הנגועה התייבשה אין יותר סכנה להדבקה.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אסנת12/06/2012קודם כל תודה על תשובתך, ויש לי עוד שאלה,
כולנו היינו בטוחים שמחלה כמו איידס (למשל), היא מאד מדבקת וכל מגע מיני או חשיפה לדם נגוע יכולים להדביק, אבל מחומר שקראתי לאחרונה הבנתי שצריך חשיפה רצינית, כמות דם רבה וגם אז אין מאה סיכויי הדבקה.
האם זה עובד כך גם עם כלבת או שמספיק נשיכה קטנה של עכבר נגוע כדי להידבק?
מישהו שהיה וטרינר לפני זמן רב אמר לי שכמות רוק מכובדת צריכה להגיע למקום כמו עין או פצע באמת עמוק כדי להידבק, זאת בעקבות שכלב נשך אותי אבל השאיר רק שריטות קלות על היד שאפילו לא דיממו.
אשמח עם תעני על שאלתי, תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת וטרינר עם ניסיון באפילפסיהקרינה08/06/2012
שלום, אני סבורה שהחתול שלי חולה באפילפסיה, כבר מהשבועות הראשונים לחייו. כעת הוא בן שנתיים וחצי וההתקפים שלו התחילו להיות תכופים.
אני מחפשת וטרינר שמנוסה בעיניין ויוכל לייעץ ולעזור לנו עם האבחנה והטיפול. יש המצלות על מישהו מסויים מאזור המרכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת וטרינר עם ניסיון באפילפסיה - תגובה
ד''ר סמדר טל09/06/2012קרינה שלום,
האם החתול מתעוות (אינו מגיב ומפרכס)? אם כן האם העווית מופיעה בזמן מסויים (לפני או אחרי אוכל)? מה משך העווית? ומה התדירות של העוויתות עכשיו? מה החתול אוכל? האם הוא מטופל בתרופות? האם הוא מראה התנהגות אבנורמאלית לחתולים (הליכה בסיבובים/ התנהגות אובססיבית וכו')? והאם יש סימנים כללים נוספים כגון שינויים בתיאבון, בצרכים ובמשקל?
עוויתות יכולות לנבוע ממחלות במוח (דלקת על רקע זיהום או סטרילית, אבצס, גידול, נוזלים (הידרוצפלוס), דימום וכו') או מחוצה לו ( מחלת כבד, סוכר נמוך, חסר בתיאמין, הרעלות, שינויים במאזן המלחים בדם, תרופות מסויימות). רק לאחר שלילית גורמים אלו ניתן לאבחן כי החיה סובלת מאפילפסיה מגורם שאינו ידוע (אפילפסיה הינה נדירה יותר בחתולים מאשר בכלבים ולרוב לא מופיעה מגיל כה צעיר של מספר שבועות).
עווית מהווה מצב מסכן חיים ולכן יש לגשת במהרה לוטרינר מטפל. תחילה יש לבצע בדיקה פיסיקאלית ובדיקות דם מלאות, אלו ניתנות לביצוע ברוב המרפאות במרכז. רק במידת הצורך יש להמשיך לבדיקות מיוחדות (כגון דגימת נוזל חוט שדרה ו-CT) אלו דורשות מעורבות של מומחה לנוירולוגיה.
בהצלחה
ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקינז סירוסרווית08/06/2012
שלום, הכלב שלי מסוג פיקינז ראש אריה בן 3.5 הוא משתין בבית הרבה ותוקפני כלפי כלבים זכרים. סה"כ הכלב הוא ממש עדין עם ילדים ובכלל ממש כלב סיסי.
האם מומלץ לסרס אותו? האם זה פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקינז סירוס - תגובה
ד''ר סמדר טל09/06/2012רווית שלום,
האם הכלב נותן מעט שתן הרבה פעמים או כמות גדולה של שתן? האם השתן בצבע וריח תקינים? האם הוא שותה בכמות רגילה? האם יש שינויים נוספים כגון שינוי בתיאבון (מוגבר או ירוד)?
השתנה בבית יכולה לנבוע מבעיה התנהגותית או בעיה רפואית. מומלץ ראשית לשלול בעיה רפואית ורק לאחר מכן לנסות לפתור בעיה התנהגותית. בנוסף סירוס לא תמיד מהווה פתרון לבעיות התנהגותיות , אלא רק במצבים שהבעייה נובעת מטסטוסטרון גבוה.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה (שעלולה להיות כרוכה בבדיקת דם ושתן) על מנת לשלול בעייה רפואית (השתנה מרובה יכולה לנבוע ממספר מחלות כגון קושינג, סכרת ומחלת כליה ואילו מתן מעט שתן הרבה פעמים במקומות לא מתאימים, כבבית, יכולה לנבוע מדלקת בדרכי השתן או אבנים וכו').
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה נדירה בעורענבל08/06/2012
לפני כשבועיים חזרנו מטיול בבקעה וברמת הגולן לביתנו בירושלים. שלושה ימים לאחר מכן החלו להופיע נקודות מדממות ושחורות על גבו של יוגי, כלב מרמנו מעורב, לבן וגדול שעבר תספורת לפני כחודש. תחילה חשבנו שמדובר בפציעה מתיל אולם תוך יומיים הפצעים התפשטו וכמו "אכלו" את העור. גם לכלבה השניה הופיע פצע אחד קטן שלא התפשט. וטרינר אחד טען שמדובר באלרגיה לפרעושים, גילח את המקום ונתן טיפול של משחה אנטיביוטית עם סטרואידים. הפצע חדל מלהתפשט אבל נראה רע מאוד והלכנו לחוות דעת שניה. וטרינר אחר אמר שלא יודע במה מדובר ונתן טיפול אנטיביוטי דרך הפה, משחה אנטיביוטית (בלי סטרואידים), ו-5 פעמים ביום שטיפה במי מלח עם פד גזה. מאז עברו יומיים. אנחנו לא רגועים כי אין אבחנה ברורה וגם קשה להבחין בשיפור למעט עיגולים ורודים של עור בריא מסביב לפצעים. חשוב לציין שיוגי הכלב חיוני, אוכל, עושה צרכים ומתנהג כרגיל. את הפצעים הוא רק מלקק אך לא מגרד. נשמח מאוד לעצתכם ! מצורפות תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נדירה בעור - תגובה
ד''ר סמדר טל08/06/2012ענבל שלום,
בן כמה יוגי? האם הוא עבר בדיקות דם מלאות לאחרונה? האם הוא מגרד ופוצע את עצמו או שמא ההחמרה במצב העור נעשה ללא התערבותו? האם יש אפשרות שיוגי בא במגע עם חומר מגרה (קורזיבי)? האם נעשו בדיקות עוריות (מגרד/משטח /ביופסיה). האם הוא מדמם מאזורים נוספים כגון חניכיים בפה, צואה שהפכה לשחורה? האם האזור מפריש? והאם הוא מראה שינויים נוספים כגון שתייה והשתנה מרובה?
נראה כי מצב העורי של יוגי דורש בדיקה מעמיקה. קשה להתרשם מהלקות מהתמונות בלבד אך באופן כללי בעיות עוריות יכולות לשקף בעייה מקומית בעור או בעיה סיסטמית. מבחינת בעיות מקומיות, הנפוצות ביותר הן אלרגיות (לפרעושים, מזון או גורמים סביבתיים) אלו תלוונה בגירוד, נגיעות בטפילי עור (סקאביאס, דמודקס, פטריות), תגובה לחומר שבא במגע עם העור או תרופה שניתנה סיסטמית (erithema multiformis) ודלקות עור. ישנן מחלות הורמונאליות שיכולות להביא ללקויות עורית כקושינג ( שמלוו בקלצינאוס קוטיס. לעיתים נראה סימנים למחלה בבדיקות הדם הכלליות אך אבחנה סופית נעשית ע"י בדיקת דם ספציפית). בנוסף ישנן מחלות אימוניות שיכולות להיות מוגבלות לעור או לערב מערכות פנימיות גם כן (אלו מאובחנות בלקיחת ביופסיה). במידה והלקויות כוללות דימומים עוריים אלו לפעמים נובעים מבעייה במערכת הקרישה.
על מנת להגיע לאבחנה סופית מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקות דם כלליות ובדיקה פיסיקאלית ועורית מקיפה לשלילת הגורמים הללו והמשך בדיקות בהתאם לממצאים.
בהצלחה ורק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה נדירה בעור - תגובה - תגובה
ד''ר סמדר טל08/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)