מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה תינוקמיטל01/07/2012
שלום,
בני בן 8 חודשים, זוחל על הגחון, לא מתיישב עדיין.
לאחרונה שמתי לב, שכאשר הוא זוחל, הוא מושך את עצמו רק עם יד שמאל. יד ימין נשארת מקופלת והוא לא משתמש בה כלל.
כאשר אני נותנת לו והחזיק דברים, הוא כן מושיט את יד ימין ותופס.
האם זה נורמלי לגיל הזה?
האם יש צורך בבדיקת אורטופד?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל02/07/2012מיטל שלום. אני מציע להראות את התינוק לרופא/ת הילדים שלכם ולתת לו/לה להתרשם - אם יחשוש ממשהו חריג - ידע למי להפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת נעלי טרום הליכה או צעד ראשוןשני30/06/2012
שלום,
בתנו בת שנה וחודש, כבר חודש ויותר הולכת בתמיכת ידיים (מוליכים אותה והיא למעשה דורשת מאיתנו את זה). עד עכשיו תמיד יחפה.
בשל רצונה ללכת בחוץ על מרצפות חמות בקיץ הישראלי אנחנו מתלבטים מה לקנות לה - נעלי צעד ראשון מחנויות הנעליים, או נעלי טרום הליכה רכות (כמו גרביים).
מה מומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת נעלי טרום הליכה או צעד ראשון - תגובה
ד''ר מרק אידלמן30/06/2012לא משנה מה תבחרו , העיקר שסוליית הנעליים תהיה גמישה( את מקפלת עם שתי אצבעות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!
שני30/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוקהדס28/06/2012
האם נכון שעגלת תינוק (לילד בן חצי שנה) שבה ניתן רק להטות את מושב הטיולון בלי להשכיב ממש (זאת אומרת שבכל זמן השהיה בעגלה הילד בתנוחת ישיבה) יכולה לפגוע בגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי הרבה תשובות
הדס28/06/2012פה באתר.
אין צורך לענות לי שוב!!
תודה וערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/06/2012לדעתי לא, אך אין שום סטטיסטיקה אוביאקטיבית בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםתהילה28/06/2012
שלום!
לבני בן ה-4 חודשים יש הרגל להטות את הראש לצד ימין, כשהוא ישן, שוכב על הגב/ הבטן.
האם זאת בעיה?יש צורך לטפל בבעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית ראש
ד''ר אודי לבל28/06/2012נעמה שלום. בהחלט ייתכן שיש לתינוק תופעה שנקראת טורטיקוליס - קיצור של אחד משרירי הצואר- כדאי לפנות לרופא/ה הילדים ולבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הליכהדליה אופק28/06/2012
שלום רב,
נכדי בן שנה וחצי אין לו הליכה יציבה ומסרב ללכת ללא עזרה.
שמתי לב שכף רגל שמאל נוטה החוצה ואילו כף רגל ימין ישירה.
מה ניתן לעשות כדי לעודד אותו ללכת לבד?
בברכה
דליה אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל28/06/2012דליה שלום, בגיל כל כך מוקדם לרוב אין להתרשמות שלך צורך לעורר דאגה. אני מציע להתייעץ עם רופא/ה הילדים שלו ולברר אם יש כאן משהו באמת חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון למיטת נוער - מה מומלץ?חסוי27/06/2012
שלום,
רכשתי לבני בן השלוש מיטת נוער עם מזרון SKS עובי 12 שזה רמה אחת טוב יותר מהסטנדרט שהציעו ורמה אחת פחות מלטקס
אתמול קיבלנו את המיטה ונראה שהמזרון מאוד קשה הרבה יותר מהמיזרון הקודם שהיה לו. מה מומלץ לקנות לגיל זה ? המיטה תהיה המיזרון והמיטה יהיו בשימוש עוד הרבה שנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון למיטת נוער - מה מומלץ? - תגובה
ד''ר אודי לבל27/06/2012שלום, ראו בבקשה את הדיון בשאלות נפוצות בפתיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס עם קריסהאמא24/06/2012
שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים, החלה ללכת לפני חודש. מאז אנחנו רואים שכפות הרגליים שלה קורסות כלפי פנים בהליכה ובעמידה. הולכת בעיקר יחפה. (לציין שלי יש פלטפוס עם קריסה גדולה ובעיות ברכיים נלוות). האם יש צורך בבדיקה או בנעליים מסויימות? שמחזיקות את המפרק או שלא מחזיקות את המפרק...?)
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס עם קריסה - תגובה
ד''ר אודי לבל25/06/2012שלום. אני נוטה לא לראות בקריסת קשת בגיל הזה בעיה. לכן מציע לתת לתינוקת לגדול קצת ולקראת גיל שנתיים לשקול שוב. כמובן שאם המצב נראה לכם ההורים כחמור מאוד - כדאי לתת לאורתופד להתרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכון לתינוקת בת 10 חודשיםאלינור;24/06/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים. היא עומדת ללא תמיכה למשך מספר שניות וגוררת כסאות בעמידה/הליכה המשמשים לה מעין הליכון. שאלתי היא האם אפשר לרכוש לה הליכון, לא מהסוג שיושבים בו, אלא כזה שדוחפים?
בנוסף, מה דעתך על נעלי טרום הליכה? האם הדבר נחוץ?
תודה רבה,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/06/2012אפשר לקנות הליכון
אם את שואלת אם זה נחוץ התשובה היא לא
לגבי נעליים : טרום או לא נעליים ראשונות חייבים להיות עם סוליה גמישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת ילקוט לילדה העולה לכיתה אהדי20/06/2012
שלום רב,
ביתי בת 6 עולה לכיתה א' ושוקלת 12 קילו (גובה באחוזון 40)
איזה תיק מומלץ לקנות, כאלו עם טרולי או דווקא גב ללא טרולי?
והאם נשיאה של תיק עבורה כולל ספרים עלול להזיק לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת ילקוט לילדה העולה לכיתה א - תגובה
ד''ר אודי לבל20/06/2012הדי שלום - אין מידע ברור על כך. רצוי לא לעבור משקל תיק של 20% ממשקל גוף בתרמיל כתפיות. הטרולי נמצא כקשור יותר לתאונות בשל הליכה איטית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בפרק ירך לילד בן 7אמא18/06/2012
בני בן 7 ושלושה חודשים.
לפני כשבועיים החלה צליעה וכאבים בפרק ירך ימין במשך 10 ימים לאחר מחלה ווירלית.
הכאבים הקשים חלפו אחרי כיומיים, אך מידי פעם עדיין צולע קצת ומתלונן מעט על כאבים.
בצילום רנטגן הודגם רושם של תפליט בפרק הירך .
US רקמות רכות בפרקי ירכיים:
מימין הודגמה הרחבת מירווח קופסית-צוואר הירך כ- 1.2 ס"מ לעומת 0.5 ס"מ משמאל עקב נוזל ועיבוי סינוביאלי תוך מפרקי.
קורטקס גרמי שמור.
מה יכול להיות הגורם לכך?
האם יש צורך בבדיקות נוספות?
מה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בפרק ירך לילד בן 7 - תגובה
ד''ר אודי לבל18/06/2012שלום. צליעה שמקורה בכאב במפרק הירך נפוצה מאוד אחרי מחלה ויראלית. הגברת כמות הנוזל במפרק היא חלק מהעניין - המצב צפוי לחלוף תוך כשבוע שבועיים - ולפי נסיוני מתן של משכך דלקת כמו נורופן או משהו דומה - עוזר מאוד. המשיכו מעקב אצל רופא/ת הילדים בכדי לוודא שהמצב מחלים ולא מחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור כאבי גב לילדה בת 4יעל16/06/2012
שלום,
ביתי בת 4 מתלוננת לסירוגין על כאבי גב תחתון כבר כ 3 חודשים.
ללא הגבלה בתנועה,מתנהגת כרגיל ועושה הכל כרגיל.
למרות זאת ולאור התלונה המתמשכת ערכנו בירור מקיף שכלל צילום, בדיקות דם, אולטראסאונד בטן וכליות, בדיקת אורטופד מומחה ולבסוף ולמרות שכל הבדיקות יצאו תקינות, בשל העובדה שהמשיכה להתלונן, ערכנו לה גם גם בדיקת mri שיצאה תקינה לחלוטין, ברוך השם.
הילדה עדיין מתלוננת- הרופאה אמרה שבדקנו הכל ואין לכך סיבה רפואית, אולי מתח שרירים ושזה יחלוף.
שאלתי היא אם אכן על סמך כל הבירור ניתן להרגע למרות התמשכות התלונות או שיש בדיקות נוספות או סיבה נוספת שיכולה לגרום לכאבים בגב התחתון.
או במילים אחרות, אם ה MRI יצא תקין- האם ניתן להסיק באופן ודאי שהכל בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור כאבי גב לילדה בת 4 - תגובה
ד''ר אודי לבל17/06/2012דנה שלום. יש לנו נטיה לראות ב-MRI בדיקה "שרואה הכל". זה לבטח לא נכון, אבל סביר שאם היה משהו מאוד משמעותי (זיהום, גידול, שבר) הוא היה מזוהה בבדיקה. אני מניח שאפשר לדאוג פחות. אם הכאב לא חולף לחזור שוב להמשך חיפוש הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי "קנקים" במפרקים של תינוק בןravit15/06/2012
שלום רב, התינוק שלנו 8 חודשים, לפני כחודש התחלתי להרגיש קנקים כאשר הרמתי אותו באזור הכתף. אנחנו משתדלים תמיד להרים אותו באחיזה מהגוף ולא מהיידיים וה"קנק" מגיע מתחת לכתף, כאילו מהשכמות, במקום שאוחזים. בשבועיים האחרונים יש קנקים גם מהקרסוליים ומפרקי כפות הידיים והברכיים וזאת מנגיעות קלות עד בינוניות בלבד. (לא מושכים או אוחזים בכח). הדבר מאד מדאיג אותי. הוא מקבל מטרנה חלבית מאז הלידה ולא קיבל ויטמין D . למה יכול להיות קשור הדבר? חוץ מזה הוא תינוק חזק וזריז במיוחד לגילו, זוחל על 6 מלפני חודש, עומד וצועד לצדדים לאורך הרהיטים וכל הזמן פעיל.
תודה ! גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי "קנקים" במפרקים של תינוק בן - תגובה
ד''ר אודי לבל16/06/2012גלית שלום, לרוב אין לקנקים האלה כל משמעות, הם נובעים כנראה ממעבר של גידים בעל מפרקים בזמן כיפוף או יישור, ונפוצים מתחת לגיל שנה. אני מצע בכל מקרה לתת לרופא/ת הילדים שלכם להתרשם שבכך מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרתמיכל15/06/2012
לבתי יש שבר באצבע וחבשו לה את הזרת וגם את הקמיצה ושמו לה מין דבר האמור לדאוג שהאצבע תגדל טוב אך זה התעקם לה האם ליישר אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בזרת - תגובה
ד''ר אודי לבל15/06/2012מיכל שלום, מצטער קשה לי להביע דעה, איני יודע איזה שבר זה. אני מניח שכוונתך לסד אלומיניום - אם התעקם בהחלט אפשר לכופף למצב הראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באצבע 1 בגליל מרוחקנטלי14/06/2012
שלום,
בני בן 6 נפל על היד ואצבע 1 התנפחה לו, לא עברה שעה כבר הינו אצל רופא ילדים והוא שלח אותנו לעשות צילום, למחרת קיבלנו תוצאה : רושם לשבר בגליל מרוחק
אני רק אציין, שבני יכול להזיז את האצבע וזה לא כואב לו. אנו מחכים תור לאורטופד ורציתי לשאול מה זה אומר? האם זה מסוכן? צריך לשים גבס או תחבושת?
גם בני מתאמן בשחייה האם אסור להיכנס למים ?
אשמח לקבל אינפורמציה, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באצבע 1 בגליל מרוחק - תגובה
ד''ר אודי לבל15/06/2012נטלי שלום. קשה לי להביע דעה- לא ברור לי אם מדובר ביד או ברגל והשיקול לגבי טיפול קשור מאוד באופי השבר. אני מציע לא לעשות דבר בינתיים (הילד יכול לעשות פעולות שלא כואבות) ולשמוע דעתו של האורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד בן 13יעל13/06/2012
שלום רב,
כתבתי כאן לפני שבוע על חשש לשבר בשורש כף יד אולם כבר לא מדובר בחשש.
בקרנו במרפאה האורתופדית (ילדים) של בית החולים וברגע שהרופא ראה את הצילום אמר שמדובר בשבר חד משמעי (טען שהאורתופד במיון אינו מתמחה בילדים וטעה
בקריאה). מדובר SH2 EPIPHYSIOLYSIS DISTAL radiusב. עם תזוזה מועטה. השבר כתוצאה מבעיטה שקיבל מילד בכתתו. עכשיו אני יותר מודאגת ואני מבקשת את עזרתך בהסבר על משמעות הפגיעה והצפי לשיקום. הפגיעה אירעה לפני שבוע בדיוק ועלינו לשוב בשבוע הבא לצילום ובדיקה.
האם יש חשש לפגיעה בצמיחה? מה צפוי לנו בשבועות הקרובים והאם שבר מסוג זה מוכר, שכיח, מתאחה והתפקוד חוזר להיות תקין.
מתי ניתן לשוב לפעילות גופנית והאם גבס פלסטיק/קל יכול להיות נוח יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד בן 13 - תגובה
ד''ר אודי לבל15/06/2012יעל שלום. שבר מסוג SH2 של הרדיוס המרוחק הוא אחד השכיחים ביותר אצל ילדים. נדיר מאוד שיגרום להפרעה בצמיחה בוודאי במצבים של תזוזה מעטה. אני לא מחובבי החומר הפלסטי לקיבוע, לדעתי גבס רגיל הוא מצוין. ההחלמה היא סביב 4 שב. לרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)