מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר באצבע אצל פעוטה.שרון12/08/2012
שלום,
לבתי בת השנה וחודשיים יש שבר ללא תזוזה (כך נכתב) באצבע המורה בכף היד.
כשקרה המקרה לפני כ5 ימים הלכנו למרפאת תאונות שם קיבעו לה את האצבע עם האמה וציינו שכיוון שהיא פעוטה היא תוריד בוודאי את הקיבוע ואכן לאחר יומיים היא הסירה אותו. לא נאמר לנו לקבע מחדש את האצבע אלא להשאירה ככה ולחזור לצילום בעוד שבועיים וחצי.
האצבע עדיין נפוחה אך שטף הדם הולך ונעלם.
האם זה בסדר שהיא מסתובבת כך ללא קיבוע? האם אין צורך לקבע שוב? יש לציין שהיא אינה מתלוננת או בוכה כלל אך ישנה הגבלה בשימוש באצבע. כמו כן כמה זמן לוקח לשבר כזה להתאחות?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באצבע אצל פעוטה. - תגובה
ד''ר אודי לבל17/08/2012שרון שלום - אני חושב שאין טעם להתעקש על קיבוע ורק להגיע למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה כלפי פניםסבטה12/08/2012
שלום.
בתי בת שנה ושלושה.כשהיתה בת 4 חודשים הבחינו שכף הרגל הימין שלה בצורת בננה ושמו לה גבס לכמה שבועות . לאחר מכן היינו כמה חודשים עם נעל טרום הליכה עם ברזל.צורת הרגל השתפרה.
היום היא הולכת מגיל שנה וחודש ואפילו רצה.אבל ניתן לראות בעת הליכה או ריצה שאותו רגל קצת נוטה פנימה ומעוגלת . כשהיא יושבת כף הרגל הינה ישרה .
האם אני חייבת לפנות שוב לאורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל נוטה כלפי פנים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/08/2012דרמות אין כאן , אך כן הייתי בודק סיבוב שוקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סבטה12/08/2012עשו לה רנגן לפני שסמו גבס והכל היה תקין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקה שיצאה בגלל תנועה לא נכונהא.ר.11/08/2012
שלום
בתי בת ה-10 עשתה תנועה לא נכונה והפיקה יצאה לה מהמקום.
לקחו אותה למיון והרופא החזיר לה את הפיקה למקום.
עשו לה צילום וגילו מים בברך כתוצאה מפריקת הפיקה.
הרגל נפוחה קצת וכואבת לה וחבושה בתחבושת אלסטית.
זה יכול לקרות שוב? כמה זמן עובר עד שהמקום מחלים?
איזה סוג של פיזיותרפיה עליה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקה שיצאה בגלל תנועה לא נכונה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/08/2012שלום
פריקות פיקה בד״כ נגרמות אצל ילדים עקב חבלה , אך יתכן שיש לה גם נטייה לאי יציבות של פיקה,מיים בברך שיש לה כעת זה דם שנשפח כתוצאה מקרעים ברצועות הפיקה. בשלב זה הייתי מקבעה ברך לחודש ואחרי זה מתחיל פיזיותרפיה
חלק מילדים מסתדרים יפה ופריקות לא חוזרות , לחלק יש לעשות ייצוב פיקה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התפתחו פרקי ירכייםריקי08/08/2012
שלום,
האם חוסר התפתחות בפרקי ירכיים בגיל 5 שבועות , לפי האולטרסאונד רמה 2A מינוס בשתי הרגליים דורש טיפול מיידי ברצועות פבליק / כרית פישוק , או שאפשר להמתין ללא טיפול עד גיל 3 חודשים ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי ירכיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן08/08/2012הייתי ממתין עוד 3 שבועות ואם עדיין אין שיפור כל האופציות פתוחות (רצועות או כרית )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס לתינוקת בת 8 חודשיםליאורה07/08/2012
שלום , בתי בת 8 חודשים מטופלת מזה חודשים במכשיר גורדון , אתמול בבדיקת אולרסאונד נמצא כי אין שיפור ( IA מימין D משמאל) ויש לבצע גבס. נקבע מועד ל 12/8 השאלה היא שאנו מתכננים לטוס ב 21/8 ל 8 ימים לאירופה טיול שנקבע כבר מראש ותוכנן לקחת גם את התינוקת . העכשיו לאור המצב החדש אנו מבררים האם יכולה להיות בעיה לקחת את התינוקת איתנו לטיול ? האם יש בעיה לטופס עם הגבס? אנחנו ממש מתלבטים ונשמח לקבל תשובה בנושא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס לתינוקת בת 8 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל07/08/2012ליאורה שלום. לדעתי צריך לשנות תוכניות. אין יכולת לטוס, לנסוע, להסתובב עם תינוקת שנתונה בגבס-ספייקה. היות שאין הצדקה לדחות את הטיפול - כדאי לשנות את תוכניות הנסיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתלה כפולהריקי07/08/2012
שלום,
בני בן 5 שבועות, לפי האולטרסאונד איחור התפתחותי של פרקי הירכים סוג 2A בשתי הרגלים, הומלץ טיפול בהחתלה כפולה לחודש וחצי ואז אולטרסאונד חוזר. האם זה טיפול אפקטיבי, או שכדאי כבר בשלב הזה לטפל בכרית פישוק כדי לא לבזבז זמן?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתלה כפולה - תגובה
ד''ר אודי לבל07/08/2012ריקי שלום. אני לא נוהג להמליץ על כך אבל יש הרבה מאוד רופאים שנוהגים כך במצבים קלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקיים מעוגלים מעט - בת שבעה שבועותor06/08/2012
שלום רב,
לביתי בת השבעה שבועות שוקיים עליונים מעוגלים מעט וכפות רגליים הפונות פנימה.
בביקור אצל אורטופד ילדים לא הייתה התייחסות לכך (יש לציין שגם לא שאלתי) וכך גם אצל רופאת הילדים ובטיפת חלב.
האם יש צורך בהתייחסות מיוחדת? ביקור נוסף אצל אורטופד ילדים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקיים מעוגלים מעט - בת שבעה שבועות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/08/2012לא לדאג, אין פה שום דרמה ומצב מאוד שכיח
לקראת גיל שלום תקבלי שוקיים ישרות לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוסלאה05/08/2012
שלום רב,
בהסתכלות לא מעמיקה אמר לי אורטופד כללי שלילד שלי בן חמש יש פלטפוס והוא זקוק למדרסים לכל החיים.
רציתי לשאול האם יש צורך לעשות בירור או בדיקה יותר מעמיקה כמו הסיבה לפלטפוס?
כמו כן האם יש סיכוי שהבעיה תחלוף והאם הפתרון היחידי הוא מדרסים לכל החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס - תגובה
ד''ר אודי לבל05/08/2012לאה שלום. ההתייחסות שלנו כיום לכף רגל שטוחה היא שלרוב זו אינה בעיה רפואית כלל. ברוב המקרים זוהי כף רגל בריאה לחלוטין, ואין צורך בכל טיפול. אני מציע לפנות לאורתופד ילדים להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 26 חודשיםא.05/08/2012
בוקר טוב,
ילדה בת 26 חודשים. בריאה . U.S אגן תקין. התפתחות מוטורית נורמלית. מדברת, מעט גבוהה לגילה.
שמתי לב לאחרונה שהיא הולכת בצורה נורמלית ותקינה ,אלא שפעמים היא כאילו צריכה לעצור ואז להמשיך ללכת ו/או גם היא מהלכת בכאילו "צליעה" קלילה . ויש ימים כאילו התופעות הללו לא מתקיימות.
בשולי הדברים יש לציין, שהיא ילדה מאוד פעילה בריצה ובטיפוס, מגלשות וכדו'. וכמובן ישנן מעידות אבל בגדר הסביר והידוע בקרב בני גילה.
מהם ההמלצות לבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מוזרה?
ד''ר אודי לבל05/08/2012אריה שלום. אין לי רעיון מה זה. קחו אותה לרופא/ת הילדים ותנו לו/לה להתרשם מהתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקניית נעליים ראשונותמיכל02/08/2012
האם יש בעיה עם קניית נעליי טרום הליכה לתינוק בן שנה ו 4 חודשים שהתחיל ללכת כבר לפני 4 חודשים ואלו הנעליים הראשונות שלו?
אני חוששת שנעלי צעד ראשון ירגישו לו נוקשות באופן חד לעומת ההליכה יחף....ולכן מעדיפה בתור נעליים ראשונות לקנות נעלי טרום הליכה ולא נעלי צעד ראשון.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקניית נעליים ראשונות - תגובה
ד''ר אודי לבל02/08/2012מיכל שלום, אני ממש לא יודע. ואיני מכיר מידע רופאי משמעותי בתחום הזה. אני מניח שאין לכך משמעות ומציע לפעול לפי התחושה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
מיכל02/08/2012במקרה מצאתי עכשיו באינטרנט כתבה על הנושא שענתה לי על כל השאלות :-)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעד ראשוןמיכל02/08/2012
שלום רב,
בתי בת 1.9 נולדה היפוטונית עם גמישות יתר ,עברה טיפולי פיזיותרפיה בהתפתחות הילד לא דילגה על שלבי התפתחות ,עשתה את כולם אומנם באיחור אבל לא דילגה עליהם, לאחרונה החלה לעשות כמה צעדים לבד,בחוץ מעוניינת ללכת עם יד אחת שלנו ולפעמים לבד הולכת מספר צעדים ונופלת על הישבן ,קמה ושוב הולכת,האם אפשר לקנות לה נעלי צעד ראשון ואם כן איזה מומלץ לאור ההיסטוריה ההתפתחותית שלה? רכה? גמישה? סוליה חזקה?נעל גבוה או נמוכה? בבית תלך יחפה ובחוץ עם נעליים..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעד ראשון - תגובה
ד''ר אודי לבל02/08/2012מיכל שלום. יש תינוקות היפוטונים שבתחילת הליכה יכולים להתייצב קצת עם נעל קשיחה וגבוהה - אני מציע לשאול את דעתם של הפיזיותרפיסטים שלכם. אם אין מצידם המלצה כזו, הייתי מעדיף נעל רכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לול קמפינג מבד במקום מיטת תינוקדניאל01/08/2012
שלום,
האם קיים איזה שהוא חיסרון מבחינת בריאות גב התינוק (או כל חיסרון/בעיה מסוג אחר) בכך שתינוק יישן בלול קמפינג איכותי עם מזרון איכותי מאשר במיטת תינוק רגילה?
אנו מתכננים שהוא יישן כך מרגע הלידה עד גיל שנה וחצי בערך.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לול קמפינג מבד במקום מיטת תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל02/08/2012שלום דניאל. אני לא מצוא בכך כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מסמורמג31/07/2012
לפני חצי שנה בני בן 14 שבר את הרדיוס והאולנה עבר ניתוח של מסמור וגבס.
השאלה שלי אם יש להוציא את המסמור או להשאיר? הבנתי שיש דעות שונות בנושא.
אודה לקבלת המלצה לאורתופד המבצע ניתוחי הסרת מסמור.
תןדה
שאלה נוספת האם המסמור עלול לגרום למניעת גדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת מסמור - תגובה
ד''ר אודי לבל02/08/2012מג שלום. מסמרים גמישים שמוכנסים לתוך עצמות האמה תמיד צריכים לצאת!, המועד הנכון הוא לאחר סיום איחוי השברים - תקבעו את זה עם המנתח שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה והתפתחות לבת 19חסוי31/07/2012
שלום, אני בסוף אוגוסט אהיה בת 19. הגובה שלי עומד על 163 ס"מ, מידת הנעליים שלי היא 39 ואורך הרגליים שלי הוא 81 ס"מ. אמא שלי בגובה של 166 ס"מ, הגב שלי קצת יותר ארוך משלה, זה מפריע לי והנושא הזה מטריד אותי הרבה זמן. אני חושבת שזה היה יכול להיות יותר יפה ופרופרציונאלי שיהיו לי רגליים ארוכות בעוד 4-5 ס"מ.
1. האם אורך רגליי יחסית לגב נורמלי?
2. האם בגילי יש עדיין אפשרות לגדול - להאריך רגליים?
תודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי גודל רגליים לגו
ד''ר אודי לבל02/08/2012שלום. הגובה שלך מצוי בתוך הנורמה ואין כל סיבה להניח שהיחסים בין אורך עצמות הרגליים לגו אינו תקין. אני מניח שאין מקום אפילו להעלות אפשרות של הארכת גפיים - זהו תהליך מסבך, מסוכן, קשה, ארוך - הוא מתאים למצבים רפואיים שונים. אם את עדיין משוכנעת שמשהו לא תקין, כדאי לפנות לאורתופד ילדים ולבחון את המבנה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בגב התחתון לבת שנה וחצימיכל29/07/2012
הי,
בתי, בת שנה וחצי, חזרה מהגן לפני מספר ימים עם סימנים כחולים על חוליות נגב התחתון. בבדיקת רופא - קיים חשד שאלו הם סימני אצבעות (אולי כתוצאה מאחיזה תוך הפעלת כוח לא סביר).
אני חוששת שאולי הופעל כוח רב על החוליות של הגב התחתון וניגרם נזק.
צריכה לציין שחוץ מהסימנים הכחולים (שבינתים דהו) אין שינוי בהתנהגות/ הליכה.
איזו בדיקה מומלץ לעשות במקרה כזה? ואיפה? (מוקד רפואי? אורתופד ילדים?)
או שאולי אין צורך בבירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בגב התחתון לבת שנה וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל02/08/2012מיכל שלום. אם תפקוד התינוקת תקין אין צורך לבדוק יותר לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)