פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בדיקור צמחי מרפא לדלקת עינים
    ירון
    19/07/2011

שלום רב
    מזה כשנה סובל מבלפריטיס ויובש נלווה בעינים
    עשיתי לפחות 30 טיפולי דיקור על ידי מטפלים פרטיים וקופת חולים למעט הקלה של כחצי שעה עד שעה לא היה שינוי במצב.
    אני מטופל גם בפורמולה של צמחי מרפא ונוטל אותה כ 3 פעמים ביום
    עד כה רוב ההקלה היתה בקושי לשעתיים,האם לצמחים הסינים יש יכולת השפעה על העינים להפחתת תחושת יובש וגירוי עז לזמן ממושך,או שרק להקלות ארעיות ולא כל יום?
    קיבלתי המלצה מנטרופטית שימוש בצייה מרווה מרושתת ואצת כלורולה מינון של כ 3 ליום האם האצה בכמוסה מסייעת לתחושות אי הנוחות והיובש בעינים כולל הגרד?
    האם לעשב חיטה\שעורה יש השפעה בהפחתת תחושת יובש בעינים?
    והאם מומלץ להמשיך בטיפולי דיקור למרות חוסר השיפור עד כה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בדיקור צמחי מרפא לדלקת עינים - תגובה

מיכל שלזינגר
    19/07/2011

שלום רחמים

אם עשית 30 טיפולי דיקור ללא הועיל אז אין טעם להמשיך בכך...
    לפחות לא בטיפולי הדיקור הללו. חשוב להבין שישנן שיטות דיקור שונות (יפני, מסורתי, גזעים וענפים, איזון מרידיאני וכן הלאה), וכמובן שאדם מן היישוב אינו מכיר אותן ואינו יודע מהי המשמעות של שמות השיטות.
    לגבי הפורמולה גם כן הייתי מצפה שתראה כבר שינוי.
    לגבי מרווה מרושתת - מדובר באומגה 3 - אומגה 3 מסייע במצבי דלקת.
    אבל דווקא המקור הצמחי (בניגוד לאומגה 3 ממקור של דגים) פחות נחקר ולכן אני לא נוהגת להמליץ עליו כך שאין לי כל נסיון קליני בשימוש בו.
    בבעיות של דלקת אני ממליצה על מינונים מאוד גבוהים של אומגה 3 ממקור של דגים.
    לגבי עשב שעורה - יכול לסייע בבעיות של עיניים בצרוף טיפולים וחומרים נוספים.

במקרים כשלך אני מטפלת באמצעות דיקור בשילוב עם תכשירים הומוטוקסיקולוגיים ושמה גם דגש תזונתי תוך בדיקה באמצעות קינסיולוגיה לגבי רגישות אישית שלך לחומרים שונים ורכיבי תזונה שונים.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיח אברהם ותוספי תזונה
    טל
    17/07/2011

היי,

רציתי לדעת האם לקיחת ברזל רך פמינה ובי 6 שניתן ע"י רופא יכול לפגוע ביעילות של צמח יח אברהם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיח אברהם ותוספי תזונה

הוספת תגובה

• שיח אברהם ותוספי תזונה - תגובה

ערן מי-רב
    18/07/2011

בעיקרון אני ממליץ תמיד לקחת במרווחים את התוספים והפורמולות או התרופות כיוון שכל דבר ביקום הוא בעל תרכובת כימית (טיבעית או פחות טבעית כתרופה) ולכן בכדי למנוע סתירה בניהם הייתי ממליץ מרווח של חצי שעה\שעה.
    בקשר לברזל הייתי ממליץ להקפיד על תזונה נאותה אשר מחזקת את הדם והברזל בגוף.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיח אברהם ועיכוב במחזור
    מיכל שלזינגר
    15/07/2011

שלום רב,

התחלתי בטיפול לאיזון הורמונלי עקב הפסקת גלולות ומעט שחלות פוליצסטיות, לפני 5 חודשים הפסק ותי גלולות ומאז קיבלתי מחזור רק פעם אחת, חשוב לי לציין שבחודשים האחרונים אני במתח רב ונראה לי שגם מזה נוב העיכוב, אני מטופלת כ3 שבועות בשיח אברהם ( 5 סיסי) בנוסף צמחי מרפא לנשירה מוגברת אך טרם קיבלתי מחזור, השאלה כמה זמן לוקח לויטקס להשפיע ולהשיב את הגוף לאיזון הורמונלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיח אברהם ועיכוב במחזור

הוספת תגובה

• שיח אברהם - תגובה

ערן מי-רב
    16/07/2011

שני שלום
    בהקשר לויטקס הדבר משתנה מגוף לגוף כיוון שכל אחד מאיתנו בחוסר איזון שונה מהשני.
    דבר נוסף ציינת כי את לוקחת פוורמולה סינית, אני מקווה שאכן היא מכווונת לשחלות הפוליציסטיות כיוון שהן יבולות להיות הגורם הנוסף לאי קבלת מחזור.
    דבר חשוב עלי לציין כי יש לקחת את הויטקס והפורמולה בהפרש של כחצי שעה\ שעה בניהם כדי שלא יצרו התנגשות וסתירה בין הצמחים.
    כמובן שהפסקת הגלולות גם היא גורם לחוסר מחזור אך אין סיבה להיכנס למתח עלייך להפחית את המתח ככל האפשר והייתי ממליץ על יוגה\טאי צ'י וכדו' כדי להרגיע את הנפש.
    תזונה כמובן גם היא חשובה כאן ולכן כדי שתעברי עם המטפל\ת שלך על תזונה המתאימה לך.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס A
    נונה
    12/07/2011

שלום,
    בעלי סובל מזה כשנתיים מסטרפטוקוקוס A החוזר כל חודשיים שלושה וגורם לו לסבל רב. כמובן שהטיפול הניתן לו הוא אנטיביוטיקה, אך נראה שמפעם לפעם ההשפעה שלה פוחתת. הרופא הציע לו לעבור ניתוח לכריתת שקדים אולם אנו מנסים לבדוק אופציות אחרות ולהמנע מכך.
    האם דיקור סיני יכול לעזור? אם כן, האם מדובר בטיפול קבוע או סדרה חד פעמית.
    האם יש דרכים נוספות ברפואה הסינית לעזור לו?

אודה לתשובתכם,

נונה

לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס A

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות ודיקור סיני

מיכל שלזינגר
    13/07/2011

שלום לך נונה

טיפולים חוזרים באנטיביוטיקה בהסתכלות סינית גורמים יותר נזק מתועלת -
    בעצם מחלישים את הטחול ובכך גורמים באופן עקיף להחלשות גם של מערכת החיסון, החולה נכנס למעגל קסמים שקשה מאוד לצאת ממנו.
    טיפול נכון ברפואה סינית יכול לסייע לבעלך לצאת ממעגל הקסמים הזה, חיזוק מערכת החיסון והקונסטיטוציה הכללית של הגוף.
    חשוב לפנות לטיפול כולל:
    דיקור, צמחים והמלצות תזונה.
    דיקור לבד ללא הקפדה על תזונה (מחזקת טחול, מסלקת חום וכמובן התייחסות ספציפית למקרה של בעלך על פי אבחנה מדוייקת) לא יניב תוצאות מספיק טובות לאורך זמן.
    צמחים יסייעו לקצר את מספר הטיפולים.
    כמובן שאין מדובר בטיפול חד פעמי אלא במספר טיפולים. אבל, טיפול כזה יסייע לבעלך וישפר את בריאותו ואת איכות חייו הכוללת !!!

רפואה שלמה לבעלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול חלש
    מיכאלה
    08/07/2011

שלום

אני עוברת עכשיו סדרה של טיפולי שיאצו אליהם הגעתי בעקבות עייפות כרונית.

נאמר לי שהטחול שלי חלש וצריך לחזקו.

איזה המלצות לתזונה יש לבעלי טחול חלש?

לקביעת תור
    סגירה
    טחול חלש

הוספת תגובה

• טחול חלש - תגובה

ערן מי-רב
    08/07/2011

מיכאלה שלום
    אני חושב שזה לא יהיה מקצועי לתת המלצות תזונה על פי מידע חלקי זה
    כיוון שכל אחד מאיתנו מורכב ויש לעשות איבחון מלא בכדי לראות אילו איברים נוספים נמצאים בחוסר איזון ומכאן המלצות התזונה יהיו יותר מדוייקות.
    דבר נוסף - טחול חלש יכול לגרום למספר חוסרי איזון ומכאן המלצות שונות.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיאצו וצד רגשי
    מיכאלה
    02/07/2011

שלום רב

פניתי לאחרונה לטיפול שיאצו עקב לחצים רבים בלימודים שמקשים עליי.

במהלך הטיפול המטפלת אמרה כמה דברים שלא ציינתי בפניה ונדהמתי איך הגוף יכול לספר מה קורה בנפש.

אחד הדברים שהיא ציינה זה שהיא מרגישה שניכר כי בצד השכלי אין איזשהוא קושי,השכל מבין את המצב אבל קשה לי מאוד להתמודד בפן הרגשי .

לא הזדמן לי לשאול אותה אבל אני מאוד סקרנית ,כיצד ניתן להבין זאת מהגוף? איך הגוף מראה על בעיה בפן הרגשי?

לקביעת תור
    סגירה
    שיאצו וצד רגשי

הוספת תגובה

• שיאצו וצד רגשי - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/07/2011

שלום לך

מטפל מיומן ובעל נסיון יכול "לקרוא" את הגוף-נפש של המטופל שלפניו.
    בטיפולי רפואה משלימה בכלל ורפואה סינית בפרט (שיאצו משתייך בכלל לרפואה היפנית...) נעזרים בכלי אבחנה שונים: אבחנת דופק, אבחנת לשון, אבחנת פנים, אבחנת בטן ואבחנת גוף כללית.
    קיימות טכניקות אבחון נוספות שבהן משתמשים מטפלים שונים.
    שיטות אבחנה שונות אלו מסייעות מאוד בהערכת מצבו של המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וויטיליגו
    free bird
    26/06/2011

שלום,

יש לי שתי שאלות בנושאים שונים:

האחת- אני סובלת מויטיליגו מזה כשנתיים ומעוניינת לדעת האם יש טיפול ברפואה הסינית?

שניה - האחיין שלי בן השנה וחצי סובל מנוזלים באוזניים ודלקות חוזרות ונשנות בעיקר בחורף. מומחים אמרו כי אין הרבה מה לעשות וייתכן כי יצטרך ניתוח כפתורים.
    האם יש פתרונות אחרים? קראתי על תמצית ה BI-YAN-PIAN

תודה, מיה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וויטיליגו - תגובה

מיכל שלזינגר
    26/06/2011

שלום לך

לגבי ויטיליגו מכיוון שמדובר בויטיליגו חדש יחסית ניתן לנסות ולמנוע החמרה.
    לגבי נוזלים באוזניים אצל האחיין שלך בן השנה וחצי -
    דיקור יכול להיות יעיל ביותר
    אבל אני באופן אישי -מעדיפה אצל תינוקות לטפל באמצעות שילוב של תכשירים אנתרופוסופים + הומוטוקסיקולוגייים.
    תזונה היא מאוד משמעותית בטיפול בנוזלים באוזניים ודלקות חוזרות.
    מומלץ בחום לפנות למטפל ברפואה סינית לפני שפונים לניתוח כפתורים על כל ההשלכות שיש לניתוח שכזה.

רפואה שלמה לשניכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה
    מיכאלה
    24/06/2011

שלום רב,
    אני סובלת מסבוריאה באוזר הפנים(בסנטר ובצידי האף).יש לי את זהכבר כמה שנים וכל פעם נעלם עם טיפול תרופתי וחוזר אחרי תקופה(היום אני בת 20).
    ובאופן כללי יש לי נטיה לבעיות עור ,יובש פריחות וכו...
    הרופא אומר שזה תגובה של הגוף למצבי לחץ ובגלל זה כל הזמן חוזר אבל אין מה לעשות ,אי אפשר להימנע מתקופות לחוצות...

מה אומרת הרפואה הסינית על בעיות עור? מאין זה מגיע?

לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה

הוספת תגובה

• סבוריאה - תגובה

ערן מי-רב
    25/06/2011

שלום לך
    לרפואה הסינית יש תשובה למצב זה וכמובן שיכולה להקל ולהביא את המטופל למרבחים בין התקפות והקלה בהתקפות.

אפשרי גם לפתור מצב זה אך כאן דרושה עבודה עמוקה של המטפל והמטופל כאחד.
    כפי שהרופא אמר לך אכן יש קשר למצבי לחץ ומתח אך בנוסף (מבחינה סינית) אנשים שסובלים מבעיות עור האופי שלהם יתבטא באחד או כמה מתכונות האופי הבאות (שגם עליהם ניתן לעבוד דרך הרפואה הסינית):
    * אנשים פרפקציוניסטים או ההפך הגמור - מבולגנים
    * בעלי חוסר יכולת לשחרר גברים רגשיים לרוב או נפגעים בקלות ממה שאומרים להם.
    * קושי לבטא עצמם מעשית ומילולית ופעמים רבות יסבלו מבעיות קול

אם ברצונך לטפל בכך זוהי כבר התחלת הטיפול ואמליץ לך לגשת לאיבחון אצל מטפל ולעבור סדרת טיפולים אשר לפי דעתי עדיף שיכללו:
    דיקור, צמחי מרפא ושיאצו

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוטרס בעיניים
    ערן
    24/06/2011

שלום,
    האם ידוע על טיפול ברפואה סינית או אלטרנטיבית לבעיה של עכירות הג'ל בעין (vitreuos( שגורמת לראיית צלליות ( eyes floaters (

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלוטרס בעיניים

הוספת תגובה

• פלוטרס בעיניים - תגובה

ערן מי-רב
    24/06/2011

ערן שלום
    אכן לרפואה הסינית תשובה לכך אך כמובן יש לעבור אצל מטפל איבחון בכדי לראות את שורש בעיה כיוון שהדבר יכול לנובע ממספר גורמים ברפואה הסינית.
    בנוסף אציין כי תזונה ורגשות הן גורמים נוספים אשר יכולים להשפיע גם כן ולכן אמליץ לפנות למטפל שנוגע שכיוונים הללו בטיפולים שלו.
    שאלת כיוון: האם הדבר מתגבר בזמן מתח ולחץ?
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    מיכאלה
    23/06/2011

שלום!

אני בת 22 וסובלת לאחרונה מהזעה מוגזמת. אני מזיעה בכל הגוף ובמיוחד בפנים.
    ברגע שאני יוצאת מהדלת הפנים ישר מזיעות .באופן כללי יש לי גם גלי חום בפנים שמגיעים גם אם אני סתם יושבת בבית ולא דווקא בחום השמש.

מה יכול לגרום להזעת יתר? האם זה עניין של תזונה?
    איך אפשר לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

מיכל שלזינגר
    23/06/2011

שלום לך

.
    האם חל שינוי בתזונה שלך?
    אולי את אוכלת תזונה חריפה יותר, או שמכילה תבלינים חריפים:
    שום, פלפל, קינמון, ג'ינג'ר, או משהו דומה?

אני מבינה שמדובר במצב חדש אצלך. חשוב לברר את הסיבה לתופעה זו.
    במקרה שלך אני ממליצה גם לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לבדיקות דם: ספירת דם וכימיה בדם, וכן הורמונים של בלוטת התריס.

את שואלת האם ניתן לטפל.
    חשוב מאוד לעלות על סיבת השורש לבעיה. לאחר שתבדקי אצל רופא פני למטפל שיוכל להנחות אותך לגבי תזונה ואולי ירשום לך גם פורמולת צמחים ו/או דיקור.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אלירן
    18/06/2011

שלום למטפלים היקרים.

מזה כשלוש שנים הנני סובל מכאבי ראש. הכאבים התחילו והחריפו לאחר לחץ נפשי.
    לאחר שהלחץ הנפשי הסתיים (לפני כשנה וחצי) הכאבים התחילו להיחלש והגוף התחיל בתהליך של ריפוי עצמי הנמשך עד היום.
    כל הבדיקות הרפואיות שעשיתי היו תקינות.
    בנוסף, עברתי סדרה של 15 טיפולי טויינא ודיקור סיני שהועילו לי רק במקצת.

ממה שאני מרגיש, נראה שהמיקום של השרירים בעורף ובגוגלות קצת זז, וזה מה שגורם לכאבים. אני מרגיש כאילו כלי הדם בגוף מאזנים האחד את השני ובכך גורמים להקטנת הלחץ ולריפוי של הגוף. הבעיה שזה לוקח להם המון זמן.

התוכלו להמליץ לי מה לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

מיכל שלזינגר
    19/06/2011

שלום לך אלירן

אני לא מבינה את מה שאתה מסביר כ"תזוזה של מיקום שרירים בעורף ובגולגולת", לא מכירה כזה מינוח...???.
    אבל אני ממליצה להמשיך ללכת לטיפול עד שהבעיה תחלוף.
    דיקור הינו כלי מצויין בבעיות מסוג זה, ניתן לשלב עם שיטות נוספות מתחום הגוף נפש, אני משלבת טיפול בפרחי באך ואייפק בבעיות שהן על רקע רגשי, בד"כ זה משפר את התוצאות ומזרז את מהלך הריפוי.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ערן מי-רב
    19/06/2011

אלירן שלום
    בהמשל לעמיתתי אמליץ לשלב את הדיקור עם שיאצו שהינה שיטת טיפול יפנית אשר מתאמיה יותר למצבים נפשיים והרגעת הנפש

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקליניקת מתלמדים
    אנונימית
    16/06/2011

עקב חולשה ותשישות מתמשכת אני מעוניינת לפנות לטיפול בשיאצו. עברתי בעבר טיפול בשיאצו והוא זכור לי כבעל תוצאות חיוביות.

מכיוון שאני סטודנטית ואין ברשותי תקציב גבוה חיפשתי מקומות בהם ניתן לקבל טיפול מסובסד. מצאתי כי יש קליניקות של מתמחים בבתי הספר לרפואה משלימה.

בגלל שאיני מכירה את התחום,יש בי קצת חשש מאיכות הטיפול ורציתי לשאול כיצד מתבצע טיפול בקליניקה כזו.
    האם מדובר במטפלים ללא שום נסיון או כאלה שכבר טיפלו באנשים?
    האם יש השגחה והכוונה של מטפל מנוסה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקליניקת מתלמדים

הוספת תגובה

• טיפול בקליניקת מתלמדים - תגובה

ערן מי-רב
    16/06/2011

שלום
    הסירי כל דאגה מליבך
    בקלינוקות אלו המטפלים הינם משנה רביעית ואחרונה למהלך לימודיהם
    וכל זה מתבצע בהשגחת אחד המורים שהינו מטפל בכיר ומנוסה ומספר שנים בתחום.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לא ידוע לשום רופא
    מיכל
    15/06/2011

יש לי כאבים בשד שמאל כלחץ זרמים ודיגדוגים כל הבדיקות תקינות לחלוטין שד אם אר אי
    קרדיולוגיות אורטופדיות חוץ מבלט דיסק בצואר . סיטי גב תקין אבל כואב לי כשאני ישנה על הגב כדקירות סכין בגב בדיוק מגביל לשד .. מה דעתכם האם זה יכול להיות מהגב לשד ואם יש להעזר בדיקור סיני

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לא ידוע לשום רופא

הוספת תגובה

• כאב לא ידוע לשום רופא - תגובה

ערן מי-רב
    15/06/2011

מיכל שלום
    אכן יכול להיות שהתחושות שאת חשה מגיעות מהגב ואולי בהשפעת בלט הדיסק שגורם ללחץ על איזור T1 או T3 שלהם השפעה על החזה.
    גורמים נוספים יכולים להשפיע לכיוון זה על פי הרפואה הסינית ובכדי להיות מדוייק אמליץ לך לגשת לדיקור ושילוב עם טוויננה(עיסוי סיני רפואי) או שיאצו שיכולים להועיל מאוד.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיעות בבטן העליונה
    צוק
    14/06/2011

אני מרגיש כבר בערך שנה מן תקיעות ואי נוחות באיזור הבטן העליונה/סרעפת, משהו בין תפיסות פיזית למשהו פנימי, זה מלווה בהרבה גיהוקים שאני מרגיש שכאילו יוצאים משם,
    ובטן קצת נפוחה, חשבתי לפנות לשיאצו או דיקור או טווינה, מה מומלץ למקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    תקיעות בבטן העליונה

הוספת תגובה

• תקיעות בבטן העליונה - תגובה

ערן מי-רב
    15/06/2011

צוק שלום
    דיקור עם שילוב של שיאצו יכול להועיל לך במקרה זה.
    כמובן יש לבדוק את מקור הבעיה פיזי או נפשי ויתכן שילוב, מתח בחייך.
    יחד עם זאת תשובה מלאה תוכל לקבל ממטפל לאחר איבחון מדוייק.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקטנת טחול
    דיאן
    10/06/2011

שלום רב,
    אני בת 34 ואובחנה אצלי מחלת המיליפיברוזיס כשחלק מן הסיפטומים הם טחול מוגדל. האם יש טיפול כלשהו בצמחי מרפא להקטנת הטחול שאני יכולה להשתמש בהם?
    לתשובתך אודה,
    דיאן

לקביעת תור
    סגירה
    הקטנת טחול

הוספת תגובה

• הקטנת טחול - תגובה

ערן מי-רב
    11/06/2011

דיאן שלום
    הרפואה הסינית מטפלת במקרים של טחול או כבד מוגדל ע"י דיקור עם שילוב של צמחים.
    כמובן שהפרטים שנתת אינם מספיקים ולכן אני ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול מעמיק לכך.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דיאן
    11/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה