מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרופאהדנה20/12/2010
ה-BMI שלי יצא 18.60 וזה נחשב משקל תקין
1)האם יכול להיות שאין קשר בין האל ווסת למשקל שלי???
2)ממה יכול להיגרם אל ווסת???
3)איך אפשר לטפל בזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
מיכל שלזינגר20/12/2010שלום דנה
ה- BMI שלך תקין, אבל נמצא בחלק התחתון של הערך התקין.
צריך לבדוק האם היו שינויים תזונתיים קיצוניים בתקופה האחרונה, האם התזונה מאוזנת, האם היו הפרעות אכילה?
האם היית בסטרס מאוד גדול?
ממליצה לפנות למטפל שיוכל לאבחן ולטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!דנה20/12/2010
מה דיקור סיני עושה??? האם זה מטפל באל ווסת???
כל הבדיקות הורמונים יצאו תקינים
הרופאת נשים נתנה לי פרוגילוטון לחצי שנה האם כדאי לקחת???
איך אפשר לטפל באל ווסת שנמשך שנה???
מה אפשר לעשות????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל וסת - אמינוריאה
מיכל שלזינגר20/12/2010שלום דנה
אני מבינה שלפני כן הופיעה וסת סדירה?
צריך לברר מדוע הוסת אינה מופיעה.
הרפואה הסינית עושה זאת באמצעות שילוב של דיקור וצמחים.
אני נוהגת לשלב גם הומוטוקסיקולוגיה (פורמולות של חומרים במינונים הומאיפותיים).
כמובן שהטיפול נעשה לאחר אבחון מדוקדק על מצבה של המטופלת:
אבחנת דופק סינית, אבחנת לשון, אבחנת גוף ותשאול.
מה עושה הדיקור?
בטיפול בדיקור (אקופונקטורה) מוחדרות מחטים דקיקות לנקודות מסוימות בגוף שהינן בעלות פוטנציאל אנרגטי להשפעה על איברים, רקמות ותהליכים מסוימים בגוף.
ממליצה לפנות למטפל ברפואה סינית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני וכדורים "מערביים"רינת16/12/2010
שלום,
בני בן 17 לוקח כבר 3 חודשים תרופות של נוגד מצבי לחץ וגם רטלין.
כרגע יש לו אקנה קלה ואנחנו רוצים לעשות דיקור סיני
האם זה אפשרי לעשות דיקור וזה לא יתנגש אחד בשני?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני וכדורים "מערביים" - תגובה
מיכל שלזינגר16/12/2010שלום רינת
אין שום התנגשות בין התרופות המערביות שהוא נוטל לבין דיקור.
לקחת בחשבון שכאשר מטפלים באקנה יש לבצע שינויים תזונתיים וכן מקובל להמליץ על צמחים (כמובן שהמטפל יקח בחשבון את התרופות שהוא נוטל ויבחר כאלו שלא תהינה ביניהם קונטרה אינדיקציות).
הטיפול הסיני בדיקור וצמחים + שינויי תזונה , יעיל ביותר לטיפול באקנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרין מגמהאתי10/12/2010
אני סובלת מעצירויות שנים----בת 35
לפני מספר ימים קניתי טבליות גרין מגמה והמליצו לי לשתות 4 יחידות בבוקר על קיבה ריקה.
שתיתי ולאחר 24 שעות הותקפתי כאבי בטן עזים שרק לאחר ייסורים של שעה היה גם שלשלול והוקל לי.
א. האם יתכן שזה מהגרין מגמה?
ב.מה המינון המומלץ,ומתי במהלך היום?
ג. האם אכן מסייע ליציאות סדירות?
ללא קשר אני נוטלת פרוביוטיקה,בנפייבר פעמיים ביום,ובלילה לפני השינה כפית דבש הני לקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרין מגמה - תגובה
מיכל שלזינגר12/12/2010שלום לך אתי
הגרין מגמה היא בעלת אנרגטיקה מקררת. אם יש לך קונסטיטוציה של קור (למשל, סובלת מקור באופן כללי, בטן קרה, נטיה להתקררות) אז הגרין מגמה אינה מתאימה לך .
בכל מקרה אני נוהגת להמליץ על גרין מגמה יותר בתקופת הקיץ, בגלל נטייתה לקרר. רק אנשים שמאוד סובלים מחום, יכולים ליטול גרין מגמה גם בחורף.
האנשים שהטמפרטורה שלהם נייטרלית /או נוטים לקור, נוטים להתקרר בעקבות נטילת גרין מגמה כאשר הטמפרטורה קרה.
כבר נתקלתי באנשים שהגרין מגמה גרמה להם לתופעות לוואי - למשל מטופלת שלי שקיבלה המלצה בחנות טבע להשתמש בגרין מגמה, סבלה מפריחה קשה...
אמנם זה לא שכיח, אבל קורה.
על מנת למנוע תופעות כאלו אני נוהגת לבדוק כל מוצר / תוסף שאני מממליצה עליו למטופלי באמצעות בדיקה קינסיולוגית (ביופידבק שרירי).
חשוב לזכור שלא הכל מתאים לכולם...!
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לגרין מגמה
הילה21/01/2011שלוןם,
אני רוצה להביע דעתי השונה מזו של מיכל בנושא הגרין מגמה. אני צורכת את הגרין מגמה לאורך זמן של יותר משנה, אני יודעת שלפי עקרונות הרפואה הסינית מדובר בצריכה של דבר בעל אנרגיה קרה המקרר את הגוף, זה ברמה הראשונה, אך ברמה השנייה מתוך חוויה שלי, המתקשרת אצלי לצריכת המוצר, ואני לא קשורה בשום דרך לשיווק המוצר ואין לי כל אינטרס!, רמת חום גופי עלתה, מאדם שסבל מקור ברמות קשות ביותר ומאדם שנטה לחולות הרבה מאוד בחורף הפכתי לאדם שלא סובל מקור, לעיתים אפילו חם לי כאשר לסובבים אותי קר, מה שלא הכרתי בעצמי כבר שנים, ולדבר הזה השפעה גם על הרוח והנפש, ברגע שחם לך אתה מרגיש חסון יותר, חסין ובעל תחושת יכולת וכוח. ההסבר לכך הוא לדעתי, כתוצא מכך שהגרין מגמה מנקה את הכבד ומוציאה רעלים מן הגוף וכאשר הכבד נקי ואין רעלים וגוף מסוגל לשמור על עצמו ועל חום גופו, והכי חשוב בחורף זה מחזק מאוד את המערכת החיסונית.
בהצלחה!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לגרין מגמה -לא מומלץ בחורף
מיכל שלזינגר22/01/2011שלום לך הילה
מתוך נסיון קליני בן עשר שנים, וטיפול במספר רב מאוד של מטופלים אני נאלצת לחלוק עלייך. ייתכן שברמה האישית "תחושת החום" שאת מדווחת עליה מקורה בשינוי תזונתי...
חוץ מזה הרפואה הסינית ו/או הנטורופתית בכלל אינן ממליצות על ניקוי בתקופת הסתיו -חורף !!!!
רפואה שלמה וחורף בריא לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צידו הימני של הגוףלין29/11/2010
אהלן,
צד ימין של הגוף שלי הרבה יותר רגיש מצד שמאל וזה בא לידי ביטוי ב...
אני סובלת מאסטמה של העור אך הגרד מופיע בצד ימין, פצעים פנימיים בפנים שמופיעים בתחילת מחזור יוצאים בצד ימין של הפנים ועוד כל מיני...
מאוד רוצה לקבל את מענכם לשאלתי: מה זה אומר?!!! והאם יש משהו שעליי לדעת ולעשות בנדון?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צידו הימני של הגוף - תגובה
ערן מי-רב30/11/2010היי לין
דבר ראשון צד ימין מקושר ברפואה הסינית (והמשלימה) לצד המעשי בחיינו ומכאן כבר כל איבר\גפה\חלק בגוף עם ההסבר שלו.
צד שמאל מקושר לרגש.
אסטמה מכל סוג מעידה רבות על אדם שאחד מהתכונות הבאות דומיננטיות אצלו:
ביקרותיות יתר כלפי עצמי ו\או הסובב
קושי לשחרר דברים בחיינו
פרפקציוניזם
קושי לקבל דברים (פיזי או רגשי)
מבחינת הופעת הפצעים בפנים הדבר אומר שיש לך חום בגוף בפלג עליון וצריך לנקות זאת, כמובן הקשר למחזור שמבחינה סינית באחריות הכבד שמחליש את הריאות אצלך משפיע בכל חודש בנוסף למתח פיזי או נפשי בחייך.
הרפואה הסינית יכולה לטפל במקרה זה בצורה טובה מאוד הן מבחינה פיזית (הביטוי) והן מבחינה רגשית.
זאת על ידי דיקור, פורמולת צמחים סינית ושינוי תזונתי וכמובן אורח חיים בריא יותר.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצד ימין
הילה21/01/2011אפרופו השאלה על צד ימין...
אני סובלת מכאב זמן רב מאוד בסאקרו בצד ימין אשר משפיע על כל צידו הימיני של הגוף, למה קשרה הסאקרו על פי הרפואה הסינית?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצידו הימני של הגוף - תגובה
מיכל שלזינגר30/11/2010שלום לך לין
ישנן גישות שונות למשמעות של ימין ושמאל ברפואה המשלימה. אחת מהן היא זו שערן עמיתי הציג.
לשאלותייך: כדאי לפנות למטפל שיוכל לערוך לך אבחון מסודר.
אבל אסטמה של העור ופצעונים - בהתייחסות של הרפואה הסינית-
הפצעונים על הפנים - יש משמעות למיקומם המדויק - ואז על פי הרפואה הסינית ניתן לשייך אותם לאיבר שנמצא בחוסר איזון - למשל בלחיים ריאות, מצח - קיבה וכן הלאה.
יש משמעות גם לצבע הפצעונים, ראש לבן, ללא ראש לבן וכיו"ב.
לגבי אטופיק דרמטיטיס - גם יש להתייחס למיקומם המדויק של הנגעים - באיזורים יינים /יאנגים של הגוף, נגעים יבשים / לחים וכו'.
על פי האבחנה מתאימים טיפול: צמחים ו/או דיקור, תזונה וכו'.
פן אפשרי נוסף לסימפטומים שהצגת הוא מן הרפואה האנתרופוסופית, כאשר הכוחות האסטרלים בגוף אינם חזקים מספיק הגוף אינו יודע לעבוד נכון עם חלבונים זרים (שבאים מן התזונה)
אז החלבונים אינם מתפרקים כמו שצריך ונותרים כגורמים זרים בגוף שהגוף אינו יודע כיצד לעבוד עמו כך מופיעות למשל, אלרגיות / אקנה.
אני נוהגת לשלב את הגישות השונות באבחנה שלי ולהתאים את הטיפול ספציפית לכל מטופל.
חוזרת על המלצתי -
פני למטפל שיוכל להתאים לך טיפול מתאים.
רפואה שלמה
חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריות וכאב גב תחתון ורגלייםאבי24/11/2010
שלום. אני סובל מספר שנים מכאב גב תחתון. בחודשים האחרונים החלו גם כאבי רגליים באיזור השוק ובחלק הקדמי (מהברך ומטה). תחושה של מין שריפה.בימים האחרונים החלו גם כאבים בקרסול.
אני מעשן 1-2 קופסאות ביום. אני לא בטוח אבל נדמה לי שבימים שאני מעשן יותר עוצמת הכאב עולה. (בעיקר בחלק שבין הברך לכף הרגל, מקדימה, לאורך כל העצם מרגיש שריפה).
האם יתכן קשר בין העישון לבין הכאבים? האם אתם מכירים תופעה כזו?
***יכול להיות שלא מגיע חמצן לאיזור הגב התחתון והרגליים?*** - אציין שנשימותיי מאוד קצרות ואיני נושם מהבטן אלא ממש מהגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריות וכאב גב תחתון ורגליים - תגובה
ערן מי-רב24/11/2010אבי שלום
לפי מה שאתה מתאר אוכל לשער שהכאב מגיע מגב תחתון מלחץ על עצב באישיאס הנמצא מתחת לשרירי הישבן ויוצר לחץ והקרנה לרגליים.
לכך יש כמה סיבות ומתיאורך עולה שהדבר מערב חום בגוף וכנראה שמתגבר גם בשעות הערב.
רכן יכול להיות קשר בין העישון למצבך אך אני לא יכול לאמר בדיוק משום שיש צורך באבחנה מעמיקה יותר (דופק, תישאול, מפת לשון...)
לרפואה הסינית (דיקור, טווינה..) יש תשובה למצבך.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגריות וכאב גב תחתון ורגליים - תגובה - תגובה
מיכל שלזינגר24/11/2010שלום לך אבי
בהמשך לתשובתו של עמיתי לפורום, חשוב להדגיש כי לעישון הסיגריות ישנה השפעה מצטברת. החומרים שבסיגריות הינם אוקסידנטים (רעלנים) שפוגעים בכלל מערכות גופך.
האוקסידנטים פוגעים בעבודתן התקינה של כל מערכות הגוף מן הרמה התאית ועד לרמה הכוללת.
אנשים שמעשנים פוגעים במערכות גופם שגם "מתבלות" מהר יותר, סובלים יותר מכאבים וממחלות שונות, ומזדקנים מהר יותר...
כדאי לעשות כל מאמץ על מנת "להגמל" ויפה שעה אחת קודם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרימנטיםטל16/11/2010
בני בן השנה וחצי נולד עם פזילה בעין אחת.
אישתי עם נטייה לטפל ברפואה סינית (בניגוד אליי)
הומלץ לנו להתחיל טיפול של נוטרימנטים.
האם טיפול זה יעלים באופן מלא את הפזילה?
מהם אחוזי ההצלחה בטיפול מסוג זה?
בפורום הנוכחי אין מילת מפתח שכזו??
תודה מראש על התשובה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרימנטים - תגובה
מיכל שלזינגר16/11/2010שלום לכם
השיטה בארץ חדשה. המקום היחיד ששמעתי עליה הוא באינטרנט...
את כל השאלות שהפניתם אלינו לפורום הפנו למי שמטפל בשיטה זו.
ממה שבדקתי יש אדם אחד ש"הביא" את השיטה לארץ והוא גם זה שמלמד אותה.
תשאלו מהו הנסיון שלו בטיפול בבעיה כזו.
שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה לבנכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאור10/11/2010
שלום יש לי כמה שאלות
יש לי בעיות אל וסת ואני לא מעוניינת בטיפול הורמונאלי
1.שמעתי שיש צמח שיח אברהם שעוזר מאוד
האם זה נכון?
2.האם אני צריכה לשלב את זה עם עוד משהו
או שרק צריכת טיפות תספיק ותעזור?
3 אני נמצאת בגבול בין משקל תקין לתת משקל אני 180 שוקלת 58.5
האם במקרה כזה הטיפות לא יעזרו?או שהן עוזרות בכל מצב?
אשמח לעזרה!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ערן מי-רב11/11/2010מירה שלום
אכן צמח שיח אברהם (ויטקס) עוזר בהסדרת מחזור וכאבי מחזור אך אין לי נסיון רב עם צמח זה.
אישית בטיפולי הרפואה סינית בהם אני מטפל בהתמחותי בגניקולוגיה אני משלב תזונה נכונה, אורח חיים נכון, דיקור וצמחי מרפא סיניים.
כל אלו בכדי להביא את הגוף למצב איזון אופטימלי יותר.
כמובן שיש צורך באיבחון מעמיק יותר כדי לראות מהיכן צצה הבעיה, יתכן מתזונה, רגשית, אורח חיים וכו'.
במידה ותסתפקי בצמח שיח אברהם איני יודע אם הוא לבד יספיק ולא יכו לומר לך האם משקלך ביחס לגובהך יוצר אף הוא את הבעיה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
מיכל שלזינגר11/11/2010שלום לך מירה
ברפואה הסינית מקובל להתאים את הצמחים רק לאחר אבחנה מאוד מדוייקת ומדוקדקת של המטופל.
עקרון נוסף של הרפואה הסינית הינו שילוב של צמחים בכל פורמולה. במקרים בודדים בלבד מטופל מקבל צמח אחד בלבד.
המטרה של שילוב הצמחים, היא להשגת פורמולה מאוזנת, פעילה, אפקט סינרגיסטי של הצמחים.
אין לי ספק שאם את בוחרת לקחת שיח אברהם צריך לשלב אותו עם משהו נוסף- אבל כפי שהסברתי מומלץ לפנות למטפל שיערוך לך אבחנה מדוקדקת ויתאים לך את הצמחים המתאימים במיוחד עבורך.
את באמת נמצאת בתת משקל, משקל שאינו תקין פוגע בקיומו של מחזור וסת סדיר.
לכן, חשוב מאוד לפנות למטפל שיתן לך גם הנחיות תזונה מדוייקות.
אני מניחה שחסרים לך רכיבים רבים בתזונה ולכן לגוף שלך אין את היכולת לייצר מספיק דם, מה שנקרא ברפואה סינית - חולשת טחול וחסר דם.
בהצלחה
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
אור11/11/2010ואם אין ברצוני להשמין
האם אפשר לשנות תפריט אך לא לעלות במשקל זה
יעזור?+טיפול בצמחים? אני תמיד הייתי רזה זה לא משהו חדש והוסת כן הייתה
כל הבלאגן התחיל מהגלולות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו - תגובה
מיכל שלזינגר14/11/2010שלום מירה
כבר נתקלתי פעמים רבות בבחורות שהכל אצלן היה תקין וסדיר לפני הגלולות (לפחות לכאורה...) וברגע שהחלו ליטול גלולות המחזורים השתבשו.
לצערי, מנסיוני- בשלב זה אם את רוצה לשפר את המצב מומלץ לפנות למטפל ולטפל בבעיה ביסודיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה עקשןany07/11/2010
שלום רב אני בן 24 וטפלתי פעמים ברואקטן לפני כחודשיים חזרו לי פצעים והחמירו עם הזמן
אני אובד עצותמכל המשחות והכדורים ושמעתי שיש אולי שיטה אלטרנטיבית האם אתם יודעים על מטפלים או מקומות בחיפה בנושא?
והאם עניין הדיוקר הסיני עובד על אקנה ואם כן איפה אפשר למצוא כתבות או המלצות על מומחים בתחום
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה עקשן - תגובה
מיכל שלזינגר08/11/2010שלום לך
יש לי נסיון מצויין עם טיפול באקנה באמצעות שילוב של טיפול בדיקור קוסמטי יחד עם תוספים + צמחים סיניים ושינוי תזונה.
הטיפול הינו יעיל ביותר.
מכיוון שהדיקור הקוסמטי אינו מתמקד אך ורק בטיפול באיזור הפנים בצורה סימפטומטית ונותן מענה למצב השורש של המטופל- חל שיפור גדול במצב הבריאות הכללית של המטופל:
כך שיש שיפור בכל בעיה נוספת שממנה סובל המטופל:
עיכול, כאבים שונים, אי נוחות, מתח וכו'.
ממליצה לך לחפש מטפל בדיקור קוסמטי באיזור מגוריך.
אם אינך מוצא אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני ואשמח להמליץ לך על מטפל בדיקור קוסמטי באיזור חיפה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקגל04/11/2010
שלום,
בתי בת 8, בני בן 5.5.
לאחרונה סובלים מדלקות גרון מחיידק הסטרפטוקוק ללא הפסקה.
אני נאלצת לתת אנטיביוטיקה ושוב. אנטיביוטיקה שכמובן איננה בריאה.
מקבלים תוספת של אצידופוליס, ויטמיו סי, אכינצאה ופרופוליס.
האם יש טיפול/תוספי תזונה שיכולים לעזור במניעה ובטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק - תגובה
ערן מי-רב04/11/2010גל שלום
לגבי תזונה קשה לאמר על רגל אחת מה יש לאכול בכדי לחזק את מערכת החיסון והריאות (ראייה סינית).
מבחינת הרפואה הסינית יש לחזק את הריאות בעיקר וזאת ניתן לעשות על ידי דיקור, שיאצו, צמחי מרפא ועוד.
אפשר לבדוק גם הומיאופטיה שעוזרת רבות לילדים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני לקומה נמוכהמירב26/10/2010
האם דיקור סיני יכול לעזור לילדה נמוכה לגבוה?
איך אפשר לברר על מטפל, אם הוא באמת מומחה ולא סתם מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני לקומה נמוכה - תגובה
מיכל שלזינגר26/10/2010שלום לך מירב
מהי הסיבה לקומה הנמוכה?
בעיה הורמונלית/ תזונתית/ נפשית.
האם פניתם למרפאת גדילה / אנדוקרינולוג?
האם את ובן זוגך גבוהים? כמובן שלגובה של ההורים יש השפעה משמעותית ביותר על גובה הילדים.
לפני שאת פונה למטפל ברפואה סינית, במקרה זה חשוב שתבצעי את כל הבדיקות הנדרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו בדיקות
מירב27/10/2010עשינו בדיקות ולא חסר הורמון גדילה, אך יש האטה בקצב גדילה וירידה מהעקומה של עצמה והרופאים המליצו בכל זאת הורמון גדילה.
אני בגובה ממוצע ובעלי נמוך.
השאלה היא האם במקום הורמון גדילה הדיקור יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו בדיקות - תגובה
מיכל שלזינגר27/10/2010שלום לימור
כנראה שבתך מושפעת מנטייתו הגנטית של בעלך.
אני ממליצה לך להתעמק בנושא- מבדיקותי בעבר, כאשר נותנים לילד שלא חסר לו הורמון גדילה , את ההורמון השיפור מאוד מצומצם - מספר סנטימטרים בודדים - אבל הטיפול לא פשוט ואינו נטול סכנות.
זריקות יומיומיות לאורך מספר שנים.
רופאים במרפאות קטנות מאוד בקלות רושמים הורמון גדילה.
מנסיוני, כדאי מאוד לפנות למרפאת גדילה באחד מבתי החולים- בשניידר למשל (המרפאה האנדוקרינולוגית, אפשר גם באופן פרטי - תמורת תשלום).
שם תקבלי תשובות מדויקות ואמיתיות יותר.
לגבי מתן עזרה ברפואה משלימה ורפואה סינית - אם זה מה "שכתוב בגנים" של הילדה, אז זהו בעצם פוטנציאל הגדילה שלה ולא ניתן להועיל.
אם יש סיבה שאינה גנטית שבגינה הילדה אינה גדלה כמו שצריך:
גוף / נפש - בהחלט ניתן לעזור לילדה.
את מוזמנת ליצור עימי גם קשר טלפוני ואשמח להנחות אותך לגבי מרפאת גדילה ספציפית ומומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייף כל הזמןראובן25/10/2010
לאחרונה התחלתי להתעייף הרבה יותר מהר ולהרגיש חסר אנרגיות. היו לי בעיות כאלה בעבר אבל זה בגלל שלא שתיתי מספיק. עכשיו אני שותה כמו שצריך אבל עדיין מרגיש את העייפות. איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייף כל הזמן - תגובה
מיכל שלזינגר26/10/2010שלום לך יפעת
כמובן שלא ניתן לאבחן דרך פורום באינטרנט.
יכולות להיות סיבות רבות לעייפות דוגמת זו שאת מתארת:
סיבות נפשיות
סיבות גופניות
שילוב....
ממליצה לפנות למטפל שיוכל להפנות אותך לבדיקות מתאימות ובמקביל לערוך לך אבחון בכלים של הרפואה הסינית:
דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול.
על פי האבחנה יוכלו להתאים לך טיפול מתאים ומדויק שישפר את מצבך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייף כל הזמן - תגובה
ערן מי-רב26/10/2010יפעת שלום
כפי שעמיתתי מיכל כתבה אכן יש צורך באיבחון אך הייתי ממליץ גם לגשת לרופא לבקש בדיקות דם, ברזל, ויטמינים בכדי לראות גם מבחינה מערבית האם ישנו חוסר איזון שגם הוא ניתן לטיפול על ידי הרפואה הסינית יחד עם המלצות תזונה.
בברכת
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי שפעת ומלאת לחות בפניםרומי23/10/2010
איזה מזונות מאזנים ומייבשים???.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחרי שפעת ומלאת לחות בפנים - תגובה
מיכל שלזינגר23/10/2010שלום רומי
גורמים תזונתיים שיש להמנע מהם כדי להפטר מלחות – ליחה:
1. מזון מקרר , נא ומתוק מדי.
2. ביצים – לאכול במידה. בשר שמן, אגוזים, זרעים – במיוחד בוטנים ומזון שמן ומטוגן, תפוזים, בננות.
3. מזון מעובד, מזוקק ומזון שטופל בכימיקלים.
4. ארוחה כבדה עם סוגי מזון רבים מדי.
5. ארוחות לילה.
מזונות המייבשים לחות:
שיפון, סלרי, חסה, בצל ירוק, אלפלפה, לפת, קולורבי. גריסי פנינה.
מזונות מועילים:
אפונה, גזר, דלעת, שעועית ירוקה.
דגנים מבושלים היטב או כדייסה:
שיבולת שועל, אורז, כוסמת, קינואה.
ירקות ותבלינים חריפים:
בצל, כרישה, פלפל שחור, ג'ינג'ר, קינמון, שומר, שום, אגוז מוסקט, עלי חרדל, ריחן.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשטן לעומת גרגירי פשטןשרון21/10/2010
שלום
קראתי בספר ללא פרוזאק ללא פרויד שמחקרים הוכיחו כי צריכה יומית של כף שמן פשטן הראתה תוצאות יפות של ירידה בחרדה ומתח לאחר כשלושה שבועות. וכי שמן הפשטן מכיל את הריכוז הכי גבוה של אומגה 3.
האם נעשו מחקרים כאלה לאחרונה והאם יש חיזוקים נוספים לכך?
האם באמת מומלץ לצרוך שמן פשטן כף ביום?
האם לצרוך גרגירי פשטן זה טוב יותר מהשמן כי בהליך יצירת השמן הולכים לאיבוד הויטמינים?
האם טחינה של של גרגירי הפשטן הורסת את היתרונות שלו?
אעריך מאוד אם אקבל מענה על כל השאלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פשטן לעומת גרגירי פשטן - תגובה
ערן מי-רב21/10/2010דליה שלום
לגבי המחקרים אין בידי את המידע המלא כיוון שלא נתקלתי בכאלו אך בעניין ירידת המח והחרדה הדבר נכון כיוון שבשמן הפשתן ישנם חומרים אשר מרגיעים אתמערכת העצבים.
לגבי האומגה 3 לא עשיתי השוואה עם מזונות אחרים אך אכן יש כמות נאותה של אומגה 3 בשמן הפשתן.
מקורות מזון נוספי ם הינם בעלי אומגה 3 גבוהה וכמובן שהדבר תלוי גם בכמות הצריכה, דוגמת סרדינים ומוצרי דגים, אגוזי מלך ועוד.
לגבי צריכה יומית תכונותיו של השמן טובים וכמובן שהצריכה מותאמת כל אחד לגופו. על פי המחקרים אותם אני קראתי ראיתי כי יתרונות רבים לשמן זה בגופינו.
הטחינה אינה הורסת את תכונותיו אלא פותחת אותו יותר כמו כל זרע אחר דוגמת זרעי שומר לחליטה.
הערה: במידה וצריכה יומית גורמת לשלשול (משום היותו זרע - שומני) יש להפחית צריכה או להפסיק זמנית.
בברכת
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן פשתן לעומת שמן דגים
מיכל שלזינגר21/10/2010
שלום לך דליה
אני נוהגת להמליץ למטופלי על צריכת אומגה 3 ממקור של שמן דגים.
ישנם מחקרים מצויינים (ותוצאות קליניות מרשימות) לגבי שימוש בשמן דגים במצבים של אי יציבות נפשית (פעמים רבות לצד תוספים וטיפולים נוספים...).
חוץ מזה, לשמן הדגים יתרונות רבים ונוספים שאין לשמן הפשתן:
במחקרים שנעשו נתגלה כי אנשים שצרכו שמן דגים, לאחר מספר שבועות היו בעלי רמות גבוהות יותר EPA ו- DHA בתאים שלהם ,לעומת אנשים שצרכו שמן פשתן, תקופה מקבילה.
חשוב יותר, לאנשים שצורכים שמן דגים כמויות גבוהות יותר של LCPUFA בממברנות התאים.
(אלו עובדות שהתפרסמו באחד מן העיתונים החשובים ביותר: Artherosclerosis הבריטי.)
אחד התפקידים החשובים ביותר של LC PUFA – הגנה מפני אריתמיה (שינויי קצב) . ה LCPUFA מגן ומייצב את הממברנות כך שלא יפגע תפקודן במצב של רמות חמצן נמוכות.
מכיוון שלשמן הדגים יתרונות רבים יותר, לדעתי עדיף לצרוך אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ככה סתם מתפתחת אלרגיה משום מקום??יותם20/10/2010
אין לי מושג איך זה קרה, 23 שנים לא סבלתי משום אלרגיה ופתאום רק התחילה עונת המעבר ואני כולי עם אף מנוזל ועיניים דומעות, נראה כמו 100 אחוז אלרגיה. אבל איך יכול להיות שזה מתפרץ בגיל כ"כ מאוחר? ואיך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה סתם מתפתחת אלרגיה משום מקום?? - תגובה
ערן מי-רב21/10/2010יותם שלום
כפי הנראה החולל בגופך שינוי אשר אני מקשר למצב רגשי ממושך או דרמטי שיצר חוסר איזון באחד האיברים אשר אחראים מבחינה סינית על החוסן הגופני\ נפשי שלנו.
טריגר שנוצר בזמן האחרון בחייך הוציא החוצה את הביטויים הללו.
פעמים רבות הקשר הינו מתח נפשי עם אופי של ביקורתיות יתר כלפי עצמי או הסובב, פרפקציוניזם ועוד.
אך בכדי לתת לך תשובה מדוייקת יותר יש צורך באיבחון מעמיק (דופק, לשון, איבחון..) וזאת כדי לבחור לך את הטיפול הנכון בשבילך ברואה הסינית.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה + נזלת פתאומית
מיכל שלזינגר21/10/2010שלום לך יותם
כפי שעמיתי ערן ציין,כל אדם הינו מערכת מורכבת ביותר של גוף-נפש.
קיימת סבירות רבה שהסיבה להתפתחות האלרגיה באופן פתאומי קשורה לאיזשהו שינוי רגשי במערך האני שלך. אולי משהו חדש, או משהו שפתאום עלה מן העבר כתוצאה מגירוי שהגיע בסיטואציית חיים מסויימת...
אחד הכלים העוצמתיים שאני משלבת בטיפולים הינו טיפול בIPEC = ניקוי פיזי רגשי ( Integrative pysiological Emotional Clearing)
באמצעות ה- אייפק אני עולה ביחד עם המטופל על הסיבה המדויקת לסימפטום החדש/ ישן.
אייפק הינו כלי אבחון מצויין שמאוד מסייע בהמשך הטיפול ובהשגת תוצאות טיפוליות טובות.
בעקבות הבדיקה באייפק, המשך הטיפול שלי בכלים של הרפואה הסינית מאוד מדוייק וקולע: דיקור + צמחים + תזונה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)