פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לרפואה הסינית יכולת טיפול ביובש
    רוברט גל
    09/06/2011

שלום רב
    סובל כשנה ויותר ממחלת העפעפים דבר שלא היה לי מעולם
    כולל יובש נלווה ומטריד המתגבר מול מחשב,טלוויזיה,או ספר
    טופלתי על ידי בומבה של סטרואידים בהם גם חזקים ואנטיביוטיקה לחודש ימים
    הכול הופסק תוך זמן קצר עקב אלרגיה
    כרגע בהפוגה מטיפול רפואי משתמש בטיפות הילו קומוד במהלך היום לא מספיק
    וכן התחלתי שימוש בדיקור וצמחי מרפא ואינילציה פה ושם יש שיפור קל אך לא לכל היום וגם לזמן קצר.
    המטפל ציין שמדובר בהליך ממושך,נוטל כ 3 גרם של צמחים פעמים ביום,האם לרפואה הסינית יכולת מזור ובעיקר שיפור מצבי יובש בעינים?
    כולל כאלה כמו בלפריטיס הנחשבים מחלה כרונית ודלקתית לא קלה לטיפול?
    באחד מהטיפולים המדקר רצה לשים על הבטן מנורת חום לאחר ששם מחטים למה זה מיועד?
    האם יש אצות המומלצות ליובש בעינים?
    והאם שימוש בעשב חיטה,או שעורה בשתייה מידי בוקר יעיל לטיפול ביובש ודלקות עינים עקשניות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לרפואה הסינית יכולת טיפול ביובש - תגובה

ערן מי-רב
    09/06/2011

רוברט שלום
    אכן לרפואה הסינית מענה לכך והתהליך תלוי במספר גורמים:
    מצב המטופל
    איבחון המטפל וטיפול מתאים
    אורח חיי המטופל (תזונה, שינה ועוד)
    בעניין המנורה איני יכול לענות על כך כיוון שאיני מכיר את המצב שלך מבחינת קונסטטוציה = מצב אנרגטי ופיזי של המטופל.
    איני מכיר אצות המומלצות לעיניים אך מבחינה סינית הן מחזקות כליות ומכאן את הכבד שאחראי על העיניים.
    עשב חיטה אף הוא מחזק את הכליות מבחינה סינית ובאותו תהליך מחזק את העיניים.

אושר בריאות אור ואהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור להקלת גלי חום בגיל המעבר
    שרה
    03/06/2011

שלום, שמעתי שדיקור יכול לעזור בתופעות גלי החום בתקופת גיל המעבר. האם מישהו ניסה והצליח?

הוספת תגובה

• דיקור להקלת גלי חום בגיל המעבר - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/06/2011

שלום לך שרה

דיקור הינו כלי יעיל ביותר להקלת גלי חום. כמטפלת בעלת התמחות בגינקולוגיה ופוריות יצא לי לטפל רבות בנשים פרה מנופאוזליות או מנופאוזליות (טרום גיל המעבר וגיל המעבר) הסובלות מגלי חום.
    בד"כ אני משלבת גם הנחיות תזונה ופורמולות צמחים.

הנשים מדווחות על הקלה מאוד גדולה.

ישנם גם מחקרים רבים המעידים על שיפור גלי חום באמצעות טיפול בדיקור.
    חשוב לי לציין גם שלנשים המקבלות טיפול לדיכוי הורמונלי עכב סרטני שד ושחלה (סרטנים הורמונליים) הטיפול המומלץ כיום על ידי רופאים רבים הינו דיקור כיוון שלנשים אלו אסור ליטול HRT - תרופות הורמונליות, ועל כך יש גם מחקרים רבים.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קשה
    עידן
    03/06/2011

שלום,
    אני בן 18 והיה לי פצעים בגיל 16,17,וחצי 17 והרפואה הסינית אומרת שאם תאכל לחם לבן חטיפים וכו'... יצא לך פצעים, ושאכלתי את הדברים האלה יצאו לי באמת פצעים אבל לאחרונה שאני אוכל את אותם דברים לא יוצא לי אפילו אחד ויותר מיזה העור נראה יותר קורן(זוהר) (בלי עין הרע) איך זה?? מה ההסבר של הרפואה הסינית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קשה

הוספת תגובה

• שאלה קשה - תגובה

מיכל שלזינגר
    03/06/2011

שלום עידן

פחמימות פשוטות מחריפות מצבי אקנה בגלל הקשר של אקנה למצבי חום ולחות.
    חום יכול לנבוע גם מחוסר שעות שינה, מתח גדול שמשפיע על סטגנציה של הכבד וכו'. חשוב כמובן לעשות אבחנה של המטופל על מנת לגלות מהן הסיבות שבגללן הוא סובל מאקנה.
    . חשוב להבין שהחום והלחות אינם נובעים רק ממקורות חיצוניים (תזונה למשל) חום מגיע גם מסיבות פנימיות, למשל קונסטיטוציה. ייתכן שמשהו אחר במשוואה שלך התאזן ומסיבה זו ההשפעה של החום והלחות מן התזונה קצת התמתנה. אני שמחה לשמוע שמצב עורך השתפר אבל בכל מקרה לא ממליצה לך לצרוך מזונות מזיקים כאורח חיים ... כי לאורך זמן נגרמים נזקים שונים.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על הסובלנות שלך על

עידן
    03/06/2011

השאלות שלי

שיהיה לך שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית בצקות ונפיחויות.
    אורה שלונסקי
    30/05/2011

למומחים ברפואה סינית שלום!
    אני חולת פרקינסון בת 73 שבחצי השנה האחרונה סובלת מבצקות קשות ברגליים ומניפיחויות בכל הגוף,כולל בבטן.נעשו כל הבדיקות האפשריות ברפואה הקונבנציונאלית כולל c.t בטן ואיברים פנימיים כמו תפקודי כליות,כבד ובלוטות לימפה.בדיקת קולונסקופיה ובדיקות דם רבות.הוחלפו תרופות ללחץ דם ותרופות לפרקינסון שעלולות לגרום לתסמינים הנוכחיים.
    במקביל היתה השמנה רבה של 10 ק"ג במשך כ-8 חודשים.
    האם אבחון בכלים של הרפואה הסינית עשוי לתת הסבר לתופעה שממנה אני סובלת עד כדי חוסר תפקוד וקשיים בהליכה.חשוב לציין שלפני התופעות הללו תפקדתי היטב ,עשיתי פעילות גופנית ולא התקשתי בהליכה.
    מה יש לכם להציע לי?!
    אשמח לכל תשובה שיכולה להאיר ולתת סיכוי לפתרון.
    מחכה בקוצר רוח לתשובתכם
    בתודה אורה.
    נ.ב.אנא כתבו תשובתכם לאימל שלי .
    ממניו

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית בצקות ונפיחויות.

הוספת תגובה

• בעיית בצקות ונפיחויות. - תגובה

ערן מי-רב
    30/05/2011

אורה שלום
    לרפואה הסינית אכן יש כלים להסביר תופעות אלו ואחרות.
    לפי הפרטים שציינת גופך נחלש בהדרגה אך בכדי לדייק את מקור הבעיה מבחינה סינית יש לעבור איבחון.
    אומנם רשמת פרטים רבים אך מבחינה סינית חסרים.
    קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת אך אני מאמין שניתן לעזור לך דרך טיפולי רפואה סינית לסוגיה

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    רפי
    29/05/2011

בן 44 -לא נטל תרופות מימיו -ובריא מאוד
    יש לי בעיה רפואית- לפני למעלה משנתיים רופא עור נתן לי תרופה בשם "איטרנול" תוצרת "רפא" ישראל נגד פטריה -וכשבועיים לאחר שלקחתי את התרופה הזו התדלדל והתרפה כל איזור אבר המין והאשכים שלי נהיה שם כמו ניוון -התיפקוד המיני האדיר שהיה לי ירד המון
    הקישוי ירד 70% (42 שנים זה היה כמו ברזל) הליבידו ירד 70% (42 שנים הייתי חייב לעשות פעילות מינית כל יום פעם אחת ) ועכשיו הוחמר המצב עקב חוסר טיפול / טיפול יעיל על ידי רופאים ומטפלים שפניתי אליהם ויש לי שם גם בקע מפשעתי-כשהסיבה ברורה לי-כל הדופן הזאת נחלשה-אז הצפק מצא דופן חלשה -ויצא ועשה לי שם הרניה
    לאחרונה ביקרתי אצל אנדרולוג מומחה והוא איבחן : 1. וריקוצלה 2. susp hypogonadism
    האם יש מרפא שיכול לנסות להחזיר אותי לבריאותי שנלקחה מימני על ידי הרופא הזה והתרופה הזאת ?-אני משלם רק אם יש הצלחה
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• הי - תגובה

ערן מי-רב
    30/05/2011

רפי שלום
    לרפואה הסינית ישנה תשובה לכך וכמובן לאחר איבחון מדוייק לגורם הבעיה.
    אומנם המצב שלך "החל" לאחר הטיפול הקונבנציונאלי אך עלי לציין שהטיפול הינו הטריגר ולא גורם הבעיה לפי הפרטים שציינת שכן אנו מחלישים את גופינו שלא במודע ו"לפתע" צצה בעיה בגופינו.

גורם ההצלחה הינו גם בידי המטופל שכן ובמידה ואתה ממשיך להכניס את גורם בעיה אל חייך הריפוי יתעכב ו\או הבעיה תחזור על עצמה.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים רבים!מה הפתרון?
    אליה
    27/05/2011

ארוסתי סובלת.פירוט הבעיות-מיגרנות כמה פעמים בשבוע,כאבי בטן נוראיים בבטן העליונה מדי פעם,סחרחורות ובחילות בתדירות גבוהה(בעיקר בנסיעות) מערכת חיסונית די חלשה!
    הלכנו לct מוח,אך לא נמצא כלום בקשר למיגרנה.עשינו אולטרסאונד ובדיקת נשיפה כדי להבין מה הבעיה עם הקיבה, אך גם שם לא נמצאה שום בעיה.רצוי לציין שהיא לוקחת כדורים חזקים למניעת המיגרנה בהמלצת נוריולוג,אך גם הכדורים לא עוזרים כ"כ!

מה עושים?ממה כל זה נובע?אני מאוד דואג...
    תודה רבה לכל העוזרים!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים רבים!מה הפתרון?

הוספת תגובה

• כאבים רבים!מה הפתרון? - תגובה

מיכל שלזינגר
    29/05/2011

שלום לך אליה

למרפאה הסינית מגיעים מטופלים רבים שסובלים מ"סל של בעיות". חשוב לאבחן מה אינו מאוזן אצל ארוסתך ואני בטוחה שניתן לסייע לה לשפר את איכות חייה.
    שילוב של הנחיות תזונה, הנחיות לאורח חיים, דיקור וצמחים יכולים לעשות עבודה נפלאה.
    כמובן שיש להתייחס גם לגורם הנפשי, שמנסיוני הוא לעיתים מפתח מאוד משמעותי בטיפול בבעיות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן מודאג
    שוני
    27/05/2011

שלום רב
    שאלה לגבי אימי
    היא בת 70 בריאה בדרך כלל למעט לחץ דם וכולסטרול אשר מיוצבים ומאוזנים בתרופות
    השאלה שלי היא שיש לה רעד בידיים , רעד קל היא נבדקה אצל נוירולוג ונשלל פרקינסון
    הנוריולוג אמר שזה רעד קל וזה לא יחמיר ונתן לה דרלין 5 מ"ג שלוש פעמים ביום.
    עם זה היא מסתדרת ולצערה היא התרגלה כבר לרעד הזה אבל לפני שבועיים התחיל לה רטט , רעד , עצב כזה בשפה התחתונה מצד ימין.
    זה מין דופק כזה שזז שם. וזה מאד מפריע לה שאלתי האם זה יחלוף לבד או שניתן לטפל בזה באיזו דרך על פי הרפואה האלטרנטיבית.האם שמעתם על זה כבר ואתם מכירים בעיה זו .
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן מודאג

הוספת תגובה

• בן מודאג - תגובה

מיכל שלזינגר
    29/05/2011

שלום לך

איני יודעת האם זה יחלוף לבד.
    ממליצה לפנות למטפל שיוכל לאבחן בכלים של הרפואה הסינית מה אינו מאוזן אצלה.
    על פי האבחון ניתן יהיה להתאים לאמך טיפול.
    רעד מיוחס ברפואה הסינית בד"כ ל"רוח שעולה מן הכבד" אבל כמובן שאין זו התמונה המלאה.
    במצבים כאלו אני נוהגת לשלב דיקור ופורמולות הומוטוקסיקולוגיות

רפואה שלמה לאמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריית קמבוצין
    שושי שחף
    22/05/2011

אשמח לקבל פרטים היכן ניתן להשיג או לרכוש את פטריית הקמבוצין.

תודה ויום נעים שושי שחף

לקביעת תור
    סגירה
    פטריית קמבוצין

הוספת תגובה

• פטריית קמבוצין - תגובה

מיכל שלזינגר
    22/05/2011

שלום שושי

התכוונת לפטריית קמבוצ'יון?
    ישנן שתי אופציות:
    א. יש בצורה של גלולות דרך חברה פרטית שמוכרת. מופיע באינטרנט. הם משווקים בצורה מאוד בולטת...
    ב. יש אפשרות להשיג מאנשים (חפשי בפורומים שונים באינטרנט) ואז ממשיכים להתסיס אותה לבדה, ולגדל אותה.
    ג. לגבי הוכחות מדעיות ובטיחות אני לא בטוחה שיש מידע אמין.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דיקור
    שני
    19/05/2011

שלום
    לפני כחודשיים התחלתי טיפול בדיקור צמחים ותזונה אצל רופאה סינית עקב שחלות פוליציסטיות. אני מגיעה אליה פעם בשבוע לדיקור והיא משאירה אותי עם המחטים די הרבה זמן, להערכתי כ-40 דקות. שאלתי: האם ישנה חשיבות לזמן השארות המחטים? האם זה הגיוני להשאיר את המחטים כ"כ הרבה זמן?
    תודה, שני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דיקור

הוספת תגובה

• זמן דיקור

מיכל שלזינגר
    19/05/2011

שלום לך שני

ישנן שיטות שונות בדיקור ותיאוריות רבות.
    מטפלים שונים מטפלים בשיטות שונות.
    ישנן שיטות דיקור שדוגלות בזמן דיקור ממושך בין 30 דקות לשעה וישנן שיטות אחרות שמגבילות את הדיקור לעד 30 דקות.
    כמובן שישנה התייחסות גם לקונסטיטוציה של המטופל (מבנה ובריאות כללית)
    ולבעיה ממנה הוא סובל.

אני בטוחה שהמטפלת שלך משתמשת בידע ובנסיון שלה ומתאימה לך את הטיפול המדויק והמתאים לך !

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• yunnan baiyao
    דידי
    16/05/2011

שלום, האם תוכלו לומר לי היכן מוכרים כדורי yunnan baiyao או אבקה?

לקביעת תור
    סגירה
    yunnan baiyao

הוספת תגובה

• yunnan baiyao - תגובה

מיכל שלזינגר
    17/05/2011

שלום דידי
    יונאן באי-יאו היא פורמולה סינית עתיקה המבוססת על הצמח סאן צ'י SAN QI שמפסיק דימום ומניע דם.הפורמולה פותחה במחוז יונאן, ומכאן שמה.
    רכיבי הפורמולה נשמרו בסוד במשך שנים.
    היא קיימת באבקה, בכדורים ואפילו בספריי. אבל לדאבוני איני מכירה משווק של הפורמולה בארץ. זה יהיה נפלא אם מישהו ירים את הכפפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמבם והרפואה הסינית יחד,

שחר
    23/05/2011

לא יודעים לרבע ממה שיודע סטודנט לרפואה שנה א.
    אתה יודע מה קורה לרפואה לא קנובנציונלית שמוכחת כיעילה ?
    היא הופכת לרפואה קונבנציונלית.
    אם היא לא עושה את זה, היא לא שווה כלום מעבר לאפקט של פלסבו.

ובנוגע לאוננות, אין שם נזק, זה אפילו מועיל, ואובדן האנרגיה אפשר להשלים באכילת תפוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקים משפיכת זרע מרובה-מיתוס או אמת
    רון
    15/05/2011

שלום ,

אני גבר בן 26 אשר מזה 10-12שנים גומר בין 3-4 פעמים ביום,כבר מגיל 21 בערך התחלתי להרגיש חלש,התחילה לי נשירת שיער,עייפות קשה,עיגולים שחורים מסביב לעיניים,מרגיש מבוגר מגילי בהרבה,ואז קראתי איפשהו שע"פ הרפואה הסינית בעצם כל שפיכת זרע הגבר מאבד מחיוניותו ומבזבז מהאנרגיה הגופנית שלו,ובעצם גורם לעצמו להזדקן מהר יותר ולהחלש פיזית,
    האם יש אמיתות בדבר או שזה סתם מיתוסים שהמציאו?אם באמת אגמל מכך הכל יכול להשתנות חזרה למצב ההתחלתי?האם יש מחקרים מבוססים על כך?

תודה מראש

הוספת תגובה

• נזקים משפיכת זרע מרובה-מיתוס או אמת - תגובה

ערן מי-רב
    15/05/2011

רון שלום
    אכן על פי הרפואה הסינית שפיכה הינה בזבוז של אנרגיית המקור בגופינו (הגברים) וכן משפיעה מבחינת הסימנים שציינת.
    במידה ותיגמל ניתן לחזק את הגוף אך לא כל סימנים הינם הפיכים לכיוון מצב התחלתי.
    כמובן שהטיפול יהיה בו צורך שילוב של: דיקור, צמחי מרפא והרגעת הנפש.
    לגבי מחקרים אין לי מידע על כך אך הרפואה הסינית מבוססת על ניסיון של אלפי שנים שבאים מתוך ניסוי וטעייה אך ללא רישום כפי שדורש כיום המדע ועל כן רבים עדיין סקפטיים.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס כנס..

עידן
    16/05/2011

כן זה לא טוב...
    גם כתוב בתורה שזה לא בריא:
    "כל השטוף בבעילה--זקנה קופצת עליו, וכוחו תשש ועיניו כהות וריח רע נודף מפיו ומשחייו; ושיער ראשו וגבות עיניו וריסי עיניו נושר, ושיער זקנו ושחייו ושיער רגליו רובה; ושיניו נופלות. והרבה כאבים חוץ מאלו באין עליו."(הלכות דעות פרק ד)

ממה שהבנתי:
    *זקנה קופצת עליו- כמו הרפואה הסינית אומרת
    *עיניו כהות זאת אומרת העיינים יהיו כהות (לדעתי זה מתקשר לרפואה הסינית כי שאתה מאונן אז הכליות נחלשות ומתי שיש עיגולים שחורים מתחת לעניים זה מעיד על חולשת כליות)
    וכל השאר לא בדקתי... אבל יכול להיות שכן אם אמרו לא סתם יגידו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס כנס 2

עידן
    16/05/2011

חשוב לציין זה הרמב"ם אמר גדול הרופאים שחלק מהדברים שלו דומים מאוד לרפואה הסינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרך לחזק את הכליות בחזרה ?

רון
    16/05/2011

להחזיר את האנרגיה שאבדה..?או שהמצב הוא בלתי הפיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רד מה אשכולות למטה

עידן
    16/05/2011

ותראה שאלה

"חיזוק ג'ינג בן20" מיכל ענתה תקרא את זה

גי'נג זה החומר שיש בזרע שאתה מוציא אותו זה מה שגורם לחולשה

חיזוק אלמנט האדמה זה למשל גזר בטטה אורז מלא...

פירוט על ג'ינג
    ג'ינג הוא המרכיב הבסיסי הנוצר בכליות ממקורות מולדים.
    זהו תוצר המפגש בין גבר לאישה, המצבר, הפוטנציאל, המטען הגנטי.
    מאוכסן לאורך החיים בכליות, משתתף בתהליך ייצור הדם דרך מח העצם, משתתף בתהליכי רבייה, אחראי על הזנת העובר מרגע ההתעברות ועד הלידה, התפתחות ואספקטים שונים של המוח, פוריות וצמיחה.
    הבסיס החומרי להתפתחות כל צ'י.
    בגבר –זרע, באישה- ביצית.

זהו כוח הרצון שבנו. אנרגית החיים.

התפיסה המערבית מייחסת לו גם את המרכיב התורשתי שבזרע ובביצית (DNA).

במחסור מולד בג'ינג או בפגיעה בג'ינג לאורך החיים נמצא סימפטומים כמו:

התפתחות לקויה, נשירה והלבנת שיער, בילדים- פיגור, התפתחות מנטאלית לקויה.
    רככת עצם, בעיה באיכות זרע / ביצית, חולשה בפעילות מינית.
    בעיות גניקולוגיות שונות: מחזור לא מגיע, מאחר, לא סדיר, הפסקה בגיל מוקדם.
    ואת כל סימני ההזדקנות.

הג'ינג הוא מחסן החיים אשר מתכלה עם השנים,
    אין לנו דרך לעצור את גלגל החיים, אולם, יש בכוחנו לשמר אותו, להטעין אותו חלקית ולצמצם "בבזבוזו" דרך אורח חיים נכון (תזונה,פעילות גופנית, פעילות מינית לא מופרזת,שמחת חיים....).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי חיזוק כליות חכה לתשובה ממנהליה

עידן
    16/05/2011

לתשובה ממיכל או ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ג'ינג וחיזוק כליות

מיכל שלזינגר
    17/05/2011

שלום לכם

אני כבר התייחסתי לסוגיה זו לפני מספר ימים ואני מצטטת שוב חלק מן התשובה:

שימו לב: שכתבתי שם , ואני מדגישה גם היום:

ניתן לצרוך מזונות מחזקי ג'ינג
    ניתן גם לחזק כליות באמצעות צמחים. אבל כמובן שלא ניתן להגיע שוב למצב הראשוני.

מבחינה סינית הכליות מאחסנות תמצית הנקראת JING.
    תמצית זו שחלקה מגיע מההורים ברגע ההתעברות, וחלקה מהמזון שאנו אוכלים, מאוחסנת בכליות וקובעת את החיוניות, ההתפתחות הגופנית והשכלית, העמידות למחלות ותוחלת החיים.
    תמצית זו מרוכזת בביצית ובזרע, במוח ובמח העצמות.

חוסר ג'ינג מתבטא בפגיעה בהתפתחות ועלול לגרום למומי לידה, פיגור, חולשת רגליים ועצמות, אימפוטנציה, בעיות פריון, סניליות, שיניים חלשות ורופפות, צלצולים באוזניים, כאבים וחולשה בגב תחתון וברכיים.

את הג'ינג שהתקבל מן ההורים לא ניתן לשפר או לשנות, אך ניתן לשפר את הגינג שמגיע דרך המזון.

הרגלים מזיקים אשר "מבזבזים" ג'ינג:
    - אצל גברים קיום יחסי מין רבים ואיבוד זרע.
    - לידות רבות מדי בפרקי זמן קצרים מדי.
    -מצבים נפשיים- מתחים, פחדים, חרדות.
    - רעלים במזון- משמרים, סוכרזית, אלכוהול, קפה, כימיקלים, חומרי הדברה ועוד.
    - סמים.
    - עודף מלח, עודף סוכר. הגוף נאלץ להתמודד עימן וכך מכלה את האנרגיה שלו.
    - דיאטה עתירת חלבון (בעיקר מן החי). מאוד מכבידה על הגוף ומחלישה אותו לאורך זמן.

על מנת לחזק ג'ינג יש לחזק את אלמנט האדמה : מערכת העיכול.

מזונות מומלצים:
    1. אצות זעירות – MICRO ALGAE כגון: כלורלה, ספירולינה, אצה כחולה ירוקה.
    2. דגים מומלצים – דגי הים הצפוני – עשירים בחומצת אומגה 3.
    3. בשר- כמויות קטנות עד 100 גרם ביום. בשר בתחמיץ אף יעיל יותר (מסייע בשבירת שרשראות השומן והחלבון- וכך עושה אותו קל יותר לעיכול).
    את הבשר ניתן לבשל עם ג'ינגר אשר מסייע לגוף להתמודד עם חומצות ורעלים שמקורם בבשר ולהפטר מהם. מיורן בזמן הבישול – מסייע לכבד להתמודד עם השומן של הבשר.
    בשר רצוי לאכול עם ירקות עליים ( חסה, סלרי, פטרוזילינ, כוסברה, רוקט) ועם ירקות גופרתיים – ברוקולי, כרוב , בצל ושום – מסייעים לעיכול חלבון ושומן הבשר.
    4. עשבי דגנים – עשב חיטה, שעורה.
    5. מוצרי חלב באיכות גבוהה – הטוב ביותר חלב/ יוגורט עיזים (עדיף אורגני).
    ככלל, מוצרי החלב המומלצים ביותר הם אלו שעברו תסיסה – יוגורט, קפיר, לבנה וכו', אשר דלים בסוכר חלב שאצל חלק מהאנשים הוא גורם אלרגני.
    6. שקדים (עדיף קלופים – להשרות ללילה ולקלוף).
    7. פולן ומזון מלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להמליץ על תוספים ספציפיים?

רון
    18/05/2011

אשמח לקבל המלצות על תוספים ספציפיים של צמחי מרפא יעילים לחיזוק הכליות..
    וגם לשאלתי,הרי אף אחד לא נזיר בודהיסטי,אי אפשר לחיות חיים שלמים ללא להנות מפעילות מינית,הרי זוהי אחת מהנאות החיים הגדולות,והייתי שמח להתבסס על מחקרים כדי להמנע מפעילות שאני כ"כ אוהב כדי לדעת שבאמת זה מה שגורם לי לבעיות בכלל,ואני לא סתם מאמין באמונות ללא ביסוס מחקרי או מדעי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להמליץ על תוספים ספציפיים? - תגובה

מיכל שלזינגר
    18/05/2011

שלום לך רון

ישנם ספרים רבים העוסקים בצמחי מרפא אבל צמחי מרפא לא רצוי לרכוש ללא המלצת מטפל שמאבחן במדויק ומלווה את הטיפול. במרבית המקרים מדובר על פורמולות מעורבות המכילות תערובת של צמחים שמאזנים זה את זה, וכן בעלי פעילות סינרגיסטית. כפי שגם ציינתי זה לא ישיב את הגלגל לאחור. זה יתן איזושהי תמיכה.

אתה יכול לרכוש את הספר "תרופות סיניות ביתיות " בהוצאת פוקוס.
    שם יש תרופות / צמחים מסויימים שתוכל אולי להשתמש לבד. כל שאר הספרים ממש לא יוכלו לשרת אותך אם לא למדת הרבולוגיה קלינית סינית.

לגבי פעילות מינית, ישנה "מידתיות", כפי שיש לאכילה, לספורט ולכל דבר שאנו עושים. לסינים יש המלצות ספציפיות לכמות יחסי המין השבועיים בכל גיל. אבל כמות כמו שאתה תארת - הגעה לשפיכה 3- 4 פעמים ביום היא הרבה מעבר למה שרשום בכל אחד מן הטקסטים.
    אני לא מכירה מחקרים בנושא.
    אבל אתה בעצמך תארת את מצבך...
    וכמו שנהוג לומר: "צדיק באמונתו יחיה"
    זוהי זכותך להמשיך באורח חייך.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחום וקור ופליטת חום בגב
    G
    14/05/2011

שלום
    אני בן 32
    רגיש לחום וקור (בחום מתייבש מהר-אין בעיית כליות, בקור-ירידה של 2-3 מעלות משגעת את האף והגרון-נסתמים ומתקרר).
    בנוסף הגב שלי תמיד חם (איזור הריאות + איזור הישבן) ובפעילות גופנית אני מזיע בעיקר בגב.

מעבר לכך אני מנהל אורח חיים ספורטיבי, רץ ~ 35 ק"מ בשבוע, עושה כושר, לא מעשן, אוכל בריא, מקפיד לשתות הרבה מים, ישן בסדר ולא סובל מלחץ חריג בעבודה/חיים פרטיים.

מבחינת אוכל מחמם צריכת אלכוהול/קפאין-נמוך, בשר אדום-1-2 פעמים בשבוע

האמת שאני כבר לא יודע מה לעשות - זה מפריע לי בפעילות ספורטיבית (התייבשות, התקררויות בחורף).

תודה מראש, G

הוספת תגובה

• רגישות לחום וקור ופליטת חום בגב - תגובה

ערן מי-רב
    14/05/2011

שלום
    קשה לתת תשובה למרות הפרטים הרבים שנתת ובכדי לתת תשובה מדוייקת עלייך לעבור איבחון סיני בכדי לראות היכן חוסר האיזון.
    ממבט ראשון על אי הכרותי איתך נראה שיש כאן גם עניין רגשי\ נפשי שקשור לריאות שלא יוצרות חייץ בין החוץ לפנים ומבחינה רגשית: פרפקציוניזם ו\או ביקורתיות יתר כלפי עצמי או אחרים....
    שוב - איבחון אחד על אחד יהיה מדוייק יותר

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר אדים ברפואה סינית
    רוברט גל
    12/05/2011

שלום רב
    התחלתי טיפול באמצעות רפואה סינית דיקור צמחי מרפא ומכשיר אדים עם צמחי מרפא וצינורית המוציאה אדים מהמכשיר,האם שמעתם על טיפול כזה?
    האם מדובר בדבר פולשני ומסוכן לעין בשימש קבוע?
    כן מבצע קומפרס חם עם מגבת לדלקת ויובש בקושי מקל ל 3 דקות נסיתי עם תה קמומיל או תה שחור וצרב לי ולא היה נעים מה מומלץ במקום?
    לאחרונה קראתי מאמרים על שימוש בעשב חיטה\שעורה ברפואה הסינית מי מהם יותר מומלץ מבחינת יעילות?
    אודה לסיוע
    רוברט

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר אדים ברפואה סינית - תגובה

ערן מי-רב
    12/05/2011

היי רוברט
    בסין מאוד נפוץ להשתמש במכשיר זה ודומיו כגון אמבט צמחי מרפא ואכן יש תוצאות כמובן שתלוי באיבחון מדוייק ובחירת הצמחים המתאימים.
    דבר זה אינו פולשני כיוון שאין חדירה אל הגוף ע"י מכשיר חיצוני כמחט, ניתוח וכדו'.
    לא ציינת מה בדיוק הבעיה חוץ מכך שרשמת דלקת אך היכן? חיצונית, פנימית ותופעותיה?

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה אחרי לידה
    קרן שדה
    11/05/2011

שלום.
    לפני שבעה חודשים עברתי ניתוח קיסרי בו ילדתי תאומים בשבוע מוקדם.
    שבוע אחרי הלידה התגלתה אצלי רעלת ולחצי דם גבוהים מאוד.
    כיום הכל בסדר אך מאז יש לי תופעה מאוד מוזרה שלרופאים אין מושג מהי.
    מידי פעם, אחרי נשיפה עמוקה של אויר אני מרגישה נימול וזרמים בכפות הידיים.
    מה זה???

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה אחרי לידה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה אחרי לידה - תגובה

ערן מי-רב
    12/05/2011

קרן שלום
    תופעה זו מוכרת במהלך הריון ולפעמים אף אחרי כן.
    מבחינה סינית הדם לא נע בגוף בצורה נאותה ו\או עקב לידה שהיא קשה יש איבוד דם שמשפיע גם מבחינה סינית ומערבית ולכן זרימת הדם מהעורף (לרוב) אינה נאותה וגורמת לתחושת הנימול.
    יש לבדוק גם בדיקות דם ולאבחן אותם ע"י הרפואה הסינית.

בכדי שתקבלי תשובה ברורה יותר עלייך לפנות לאיבחון ברפואה הסינית ולקבל טיפול שמנסיוני יכלול טווינה (עיסוי סיני רפואי) ודיקור.
    אפשרי גם שילוב צמחי מרפא אך בשלב מאוחר יותר במידת הצורך.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אלרגיה
    אנונימית
    09/05/2011

בדיקת אי פי קיו .
    מבקשת לדעת היכן ניתן לעשות בדיקה זו באיזור המרכז.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלרגיה

הוספת תגובה

• בדיקת אלרגיה - תגובה

ערן מי-רב
    12/05/2011

היי
    אין לי מידע לגבי זה אך אנסה לברר ולהודיע לך
    בכל מקרה ניתן לטפל באלרגיה גם ע"י רפואה סינית ותזונה נכונה יותר

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה