מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שארית שתן וטיפולים אלטרנטיביים.קמי18/10/2010
האם רפואה סינית יכולה לתת מענה לבעיה של יתרת שתן בשלפוחית השתן.במקום הטיפול הקונבציונאלי של צינתור.?ואם כן כיצד מגיעים למטפלים שיוכלו לעזור.?
תודה
קמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן וטיפולים אלטרנטיביים. - תגובה
מיכל שלזינגר18/10/2010שלום לך קמי
ברפואה המשלימה בכלל ובסינית בפרט, אנו מקפידים לברר מהי סיבת השורש לבעיה.
אני לא יודעת מהי הסיבה לשארית השתן בשלפוחית במקרה שתארת-
בעיית עצבוב, חולשת רצפת אגן ...?
בכל אופן ישנם מקרים שניתן לסייע, אבל חשוב לברר מהי הסיבה לבעיית ההתרוקנות המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגושוש טאובר18/10/2010
שלום רב,
אני בת 54. לפני כשבועיים "חוויתי " ורטיגו.הסחרחורות לוו בהזעות.
עברתי פעמיים טיפול להחזרת הקריסטלים למקומם.
התחושה היום היא שהנטייה עדיין לא חלפה לגמרי . גם הביטחון לא חזר במלואו
ולכן לא חזרתי עדיין לשגרה מלאה.
שאלותי -
איך מוסברת התופעה מבחינת הרפואה הסינית?
האם יכול להיות קשר לגיל המעבר?
ניתן למנוע התקפים כאלה?
מה הוא הטיפול הניתן ?
האם ישנן המלצות להתנהגות מניעתית או בזמן התקף?
תודה
שוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו - תגובה
ערן מי-רב18/10/2010שוש שלום
מבחינה סינית הדבר מוגדר כחסר של חומרים בגופינו (בגוף חומר ואנרגיה) וכאשר החומר חסר אין מה שיעגן את האנרגיה והיא עולה ללא איזון כלפי פלג גוף עליון.
אצלך היא התבטאה כורטיגו.
מבחינה סינית יש קשר לגיל המעבר - חומר משול ברפואה הסינית גם לקור ולכן נשאר הרבה חום בגוף ומכאן גלי חום, תחושת צמא, כיווץ שרירים וסימנים נוספים.
ניתן למנוע התקפים אלו על ידי חיזוק החומר בגוף דרך: תזונה (סינית), דיקור ופורמולת צמחים סיניות.
לשאלתך מהו הטיפול הניתן כפי שעניתי שורה מעלה וזאת על ידי איבחון של המטפל בכדי שידע לבחור את נקודות הדיקור הנכונות והפורמולה המתאימה וכמובן התזונה.
קשה לי לתת לך המלצות מניעתיות כיוון שצריך ךהתאים את ההמלצות לכל מטופל ומטופל.
בזמן התקף אין הרבה מה לעשות עצמאית למיטב ידיעתי אך כן דרך טיפול ברפואה הסינית.
הדבר הכי חשוב הינו הסדרת התזונה.
וכן ממליץ לגשת לטיפול ברפואה סינית בכדי לטפל בכך ולמנוע התקפים עתידיים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהצהוב11/10/2010
שלום רב,
נגרמה לי צהבת קשה עקב שימוש בצמחים סינים שניתנו עקב בעיות עור.
הרופאים ממליצים הפסקה מוחלטת מהפורמולה ואכן כך עשיתי.
האם יש צמחי מרפא או טכניקות אחרות אשר יכולות לעזור לכבד להתמודד עם הרעילות שנגרמה לו עקב הפורמולה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
מיכל שלזינגר11/10/2010שלום לך צהוב
אני מטפלת בבעיות עור בהצלחה רבה באמצעות שילוב של דיקור + תזונה + תכשירים הומוטוקסיקולוגיים. לטיפולים אלו אין תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פטרייה לאחר דנאטוסשגית06/10/2010
אני לוקחת דנאטוס זה היום השלישי וזה מדהים.
התפתחה לי פטריה בנרתיק עם גרד והפרשה. האם זה כתוצאה מהשימוש?ומה ממליצים לי לקחת?אני לוקחת פרוביוטיקה .האם יש פורמולה סינית.התאהבתי בפטנט הסיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פטרייה לאחר דיאנטוס - תגובה
ערן מי-רב06/10/2010שגית שלום
יתכן מאוד כי תהליכים מתחילים לנוע אצלך באזור הגיניטליה עקב לקיחת פורמולה זו. מצב זה נראה לי נורמאלי כל עוד אינו מחמיר.
כמובן שהפורמולה נועדה לבעיות בשתן ויתכן שעקב הנעה של הפורמולה לניקוי היא מוציאה החוצה עוד דברים שהיו בגופינו מתחת לפני השטח.
איני מכיר את מצבך ומהו האיבחון הסיני לגבייך ומכאן שיתכן והפורמולה אינה מתאימה לך.
יחד עם זאת הייתי ממתין עוד כמה ימים ויתכן שזוהי תגובה של גופך לניקוי החום והלחות שהצטברו בו.
בנוגע לפורמולות אחרות ישנן רבות ועל כך יש להתיעץ עם מטפל סיני ולעבור איבחון.
לבנתיים הייתי ממליץ גם להוסי לתזונה מאכלים ירוקים אשר מקררים ומניעים כגון: פטרוזיליה, שמיר ,כוסברא לצריכה על בסיס יומי באחת הארוחות או שניים.
חליטת תה נענע.
ויש עוד רבים.
בברכת
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למזוןנירית05/10/2010
שלום,
יש לי ילד בן שלוש עם אלרגיה למזון- חלב ביצים שומשום ועוד..
רציתי לדעת:
1. האם דיקור (ללא מתן טיפול בצמחים) יעיל?
2. איך עלי לבחור מדקר? יש היום הרבה מאוד מדקרים.. למה חשוב לשים לב? (אשמח לקבל שמות בתחום) הבנתי שיש מדקרים שמתמחים בבעיות שונות.
3. האם בחירת מטפל לא מתאים עלול לגרום נזק?
4. מה מחיר סביר לטיפול ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון - תגובה
ערן מי-רב05/10/2010נירית שלום
1. על פי דעתי למצב זה דיקור יהיה פות אפקטיבי. מה שכן, ניתן לשלב עפ פורמולת צמחים המותאמת לילדים והיא פחות מרירה או לשלב עם הומיאופטיה אשר פועלת בצורה טובה על ילדים.
2. כמובן שהמלצות מפה לאוזן תמיד עדיפות אך חשוב גם החיבור בין המטפל למטופל בייחוד שמדובר בילדים. אכן ישנם מטפלים שמתמחים בבעיות ספציפיות אך עדיין נוגעים בטיפולים שונים ברפואה הסינית יחד עם זאת כדאי מטפל שמתמחה בילדים ובעל גישה אלייהם.
דבר חשוב כמובן היא התחושה שלך ושל הילד לחיבור אל המטפל.
בנושא המלצות למטפלים תוכלי ליצור קשר ואנחה אותך, תלוי באזור מגורייך.
3. בעקרון מטפל לא מתאים "יכול" לגרום נזק במידה והאיבחון אינו מדוייק ונכון.
דבר חשוב ביותר ברפואה הסינית הינו האיבחון שכן במקרים מסויימים ניתן להחמיר מצב קיים אך לא במצש של אלרגיה לפי הידוע לי. אציין שכן תיתכן החמרה בכל כלי טיפולי ברפואה הסינית וזאת לפעמים משום שתהליכים בגוף מתחילים לזוז ויוצרים שינוי אך זהו מצב נורמלי.
4.מחירי שוק המטפלים נע מ 150 ש"ח ומעלה למיטב ידיעתי. מחיר סביר הינו אינדיבידואלי.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
נירית06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסאלישבע30/09/2010
אני בת 54, סוכרתית מאוזנת , עם 10 יחידות לנטוס ומעט נובונורם לפי הצורך במשך היום.פעילה ספורטיבית ושומרת על תזונה נאותה.
נוטלת בהמלצת הרופא דרך קבע , ויטמין D בטיפות, כדור ברזל, ומחצית כדור אלקטרוקסין מידי יום עקב תת פעילות בלוטת התריס.
יש לי כמה שאלות שאודה לך אם תענה לי עליהן,
מה צריך לאכול וממה להמנע בנוגע לתת פעילות של בלוטת התריס?
האם יש תוספי תזונה שיועילו לי בנוגע לתת הפעילות הזאת?
אודה לך אם תנחה אותי מתי ליטול את האלקטרוקסין והברזל, אפשר יחד? ממה להזהר? האם מותר לאכול בסמוך לנטילתם האם לא? מה המועד הכי מתאים במשך היום ליטול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס
מיכל שלזינגר03/10/2010שלום לך אלישבע
לגבי אלטרוקסין לוקחים על קיבה ריקה. בעלון לצרכן רשום בדיוק כיצד.לא עם תוסף הברזל.
את הברזל- תלוי של איזו חברה.
בעיקרון ברזל הוא מינרל מאוד קשה לספיגה.
פעם היו ממליצים ליטול אותו רחוק מאוכל. היום תוספי הברזל החדשים של החברות הגדולות, שהם על בסיס צמחי - וניתן לצרוך אותם יחד עם הארוחה. יש להמנע מצריכתם יחד עם ביצה ו/או חלב, שמונעים את ספיגת הברזל.
לגבי בלוטת התריס:
מזונות שיש להמנע מהם:
ירקות המכילים תרכובות גויטרוגניות שיכולים לדכא את פעילות בלוטת התריס. בין ירקות אלה נכללים הכרוב, הברוקולי, כרובית, כרוב סיני, פולי סויה וכרוב ניצנים. כאשר מבשלים ירקות אלה, מנטלרים את התרכובות הגויטרוגניות המצויות בהם..כך ניתן לאכול מהם ללא חשש.
מומלץ להקפיד ולהמנע משתיית מי ברז. אנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס צריכים להמנע מכך באופן מיוחד. בדרך כלל , מכילים מי הברז פלואור וכלור. שני חומרים כימיים המעכבים את יכולתו של הגוף לספוג יוד.
תוספים:
KELP-אצה. אצות נורבגיות עשירות ביוד. אבל לא מומלץ לאנשים הצורכים אלטרוקסין !!!!
בכל מקרה מומלץ לפנות למטפל שינחה אותך במדויק באופן ספיציפי לאחר אבחון מדוקדק. לא הייתי מסתפקת בהמלצות אינטרנטיות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ויראלית בעינייםאורה27/09/2010
האם יש טיפול אלטרנטיבי לריפוי דלקת בעיניים?ויראלית נמשכת כבר יותר משבועיים הפרשה שקופה ודביקה בלילה ודימוע. תודה זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים ויראלית
מיכל שלזינגר27/09/2010שלום לך אורה
ניתן לטפל בדלקת שכזו באמצעות שיטות של רפואה משלימה.
מנסיוני שילוב של טיפול בדיקור + פורמולות הומוטוקסיקולוגיות יעילים מאוד לטיפול בדלקות כאלו.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ויראלית בעיניים
ערן מי-רב27/09/2010אורה
ניתן לעשות קומפרסים של: קמומיל או נענע או צמחים רבים אחרים.
לגבי תרופות טבעיות אין בידיי מידע.
מבחינה סינית ניתן לגשת לטיפול דיקור להוצאה של חום ולחות ממסלולי האנרגיה הקשורים לעיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן- סוכר חוםא25/09/2010
אני חולת קרוהן והמטפלת שלי אומרת שהגוף שלי זקוק לחום ואוכל 'חם' משפיע לטובה על מצבי
רציתי לדעת אם מהבחינה הזאת יש הבדל בין סוגים שונים של סוכר חום ?
האם בסוכר חום יש סיבים ואם כן באיזה יש יותר או פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן דיזיז - סוכר חום
ערן מי-רב25/09/2010היי א
למיטב ידיעתי יש הבדל בין סוגים שונים של סוכר חום ותלוי כיצד כל חברה ייצרה אותו והאם הוא מאה אחוז חום.
ללא כל קשר לכך סוכר חום עדיף על לבן מבחינה סינית יחד עם זאת ניתן להרגיל את הגוף לשתיית תה או קפה ללא סוכר כלל.
מבחינת סיבים לא ידוע לי אך אם תהיה לי תשובה בהמשך אודיע לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר חום, סוכרים בריאים ועוד...
מיכל שלזינגר25/09/2010שלום לך א
לגבי סוכר חום: הסוכר החום אינו מהווה תחליף בריא לסוכר הלבן. הההבל בין הסוכר החום ללבן הינו שבתהליך הייצור הסוכר החום עובר תהליך זיקוק אחד פחות מהסוכר הלבן, מה שמשאיר בו מעט מאוד סיבים, מינרלים וויטמינים שיש בקנה הסוכר. בסופו של דבר אנו נשארים עם אותו סוכרוז (דו-סוכר) וקומץ רכיבי תזונה מצומצמים ביותר.
בכל מקרה אם רוכשים את הסוכר החום רצוי לקנות סוכר חום מסוג "דמררה", הוא פחות מעובד ומכיל מולסה.
ניתן לצרוך את הטעם המתוק ממקורות בריאים נוספים:
מולסה - זהו החלק החום שנותר מקנה הסוכר בתהליך ההפיכה לסוכר לבן. מכילה חלבון ועשירה בברזל. מכילה 50% פחמימות. טעמה מריר מעט. יש לשים לב בעת הרכישה ולא לקנות מולסה ממותקת, שאינה שונה מן הסוכר הלבן /חום.
דבש, סירופ מייפל טבעי, סילאן (סוכר תמרים), סטיביה.
אבל, הסינים מדברים על כך שהתזונה צריכה לכלול את כל הטעמים בצורה מאוזנת. בתרבות המערבית אנו נוטים להגזים עם הטעם המתוק, שצריכה מוגזמת ממנו מחלישה את האדמה...
= מערכת העיכול, בין השאר קשור גם למחלת הקרוהן שממנה את סובלת.
חג שמח, שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה לשניכם
א27/09/2010הצלחתם לעשות לי סדר בבלאגן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בלחציםשמרית15/09/2010
אני מחפשת משהו נגד סטרס? ממליצים ומכירים משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה בלחצים
ערן מי-רב15/09/2010שמרית שלום
בראש ובראשונה צריך למצוא את הגורם לסטרס ולהפחית ממנו בדרכים שונות:
דוגמת יוגה, טאי צ'י וכדו'.
בנוסף צריך לראות מה גורם לך הסטרס בגוף, כיצד הוא מתבטא? כאבי ראש, עצירות, בעיות מחזור...
ברמה הכללית הייתי ממליץ על שתיית חליטה של מרווה, לבנדר או קמומיל (יש עוד רבים) אשר מרגיעים את הנפש.
כמובן שגם טיפול ברפואה סינית לסוגיו יכול לעזור.
בברכת אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כישלון בטיפולא03/09/2010
אבי גר בארץ אחרת בה הטיפול הרפואי לא רק יקר גם כמעט לא נגיש, עם כל הכבוד נראה שפשוט אין להם מושג מה הם עושים.
בגיל 30 בערך אבי סבל מדיכאון קשה ואחרי מספר לא קטן של פסיכיאטרים פנה לדיקור ועם צום (בעיקר נוזלים) הצליח לצאת מזה.
לפני מספר שנים הייתה לו בעיה בבטן אשר הרופאים שם לא ידעו להגדיר רק אמרו לו להפסיק לאכול מאכלים שומניים, לשתות אלכוהול ולעשן, עד כמה שהבנתי עשו לו ניתוח -לי יש קרוהן (יכול להיות שזה קשור)
אחרי הניתוח הוא התחיל לשים לב שרועדות לו הידיים והרגליים, אישפזו אותו והחלו לתת לו תרופות של פרקינסון (תרופות של אותה מדינה), עשו אבחנה שזה פרקינסון ומאז טופל במספר לא קטן של תרופות.
לפי זמן קצר ביטלו את האבחנה ואמרו שזה לא פארקינסון ועכשיו הוא כמעט לא יכול ללכת וידייו רועדות כל הזמן.
רוצים לאשפז אותו שוב אבל זה תהליך יקר מאוד שם
אני לא ראיתי אותו קרוב ל15 שנים אך בתקשורת טלפונית, אמו , סבתא שלי לא ממש מצליחה לתת לי מונחים רפואיים שהייתי רוצה לקבל.
היא אומרת שיש כדור שהוא לוקח וזה מקל לו על התנועה ומצליח ללכת קצת יותר בעקבות הכדור.
אני לא יודעת מה לעשות אבל אני מפחדת שאם יאשפזו אותו שוב יגרמו לו ליותר נזק ולכן רציתי להתיעץ פה
מה זה יכול להיות, האם רפואה סינית תוכל לעזור לו וכיצד לחפש מטפלים סינים בארץ בה הוא חי (אוקראינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל שלזינגר05/09/2010שלום לך א
סיפרת על מקרה מורכב שמבחינתי רב בו הנסתר על הגלוי. אני לא מכירה את המטופל, ואפילו לך אין ממש מידע מדויק לגבי מה שיש לו.
אין לי מה להציע, או לייעץ.
אני ממש לא יודעת כיצד מחפשים מטפל באוקראינה.
מקווה שדברים יסתדרו...
רפואה שלמה לאביך
ושנה טובה גם לך
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותkunamy02/09/2010
אני בת 24, בריאות תקינה (חוץ מה-PCO), מעולם לא הייתי אצל מרפא סיני.
לאחר תקופה של שנה ללא מחזור, כיום אני מקבלת מחזור באופן סדיר, כי אני מקפידה לאכול מאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך ואחרי הרבה סבלנות זה השתלם. העניין הוא שהסימפטומים האחרים ממש לא נפתרו: שיעור יתר, השמנה, אקנה, תסמונת קדם-וסתית קשה. אני כל כך מתוסכלת, כי אני יודעת שאני עושה כל מה שצריך לעשות כדי לאזן את עצמי, ובכלל זה לרזות סוף סוף. אני מרגישה כל הזמן כאילו הגוף שלי מורעל, למרות שאני טבעונית כבר כמה חודשים ובנוסף, אוכלת מזונות שמאוד קרובים לטבע (ללא סוכר, דגנים לא מלאים, אוכל מתועש). אני גם מקפידה על יוגה והליכות כמה פעמים בשבוע.
האם רפואה סינית תוכל לפתור לי את הבעיה שתזונה וספורט לא הצליחו לפתור למרות שאני מקפידה כבר שנתיים? אני כמעט מיואשת כבר.
תוכלי להמליץ לי על מרפא/ת סיני/ת שמתמחה בעניין של איזון הורמונאלי וירידה במשקל?
תודה רבה והמשך שבוע נהדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
מיכל שלזינגר02/09/2010שלום לך
קודם כל, כל הכבוד לך על השינוי וההתמדה.
במקרה של שחלות פוליציסטיות חלק מן המקרים מסתדרים באמצעות שינויים תזונתיים, ירידה במשקל וכו'...
אבל על פי רוב, אין זה מספיק.
ההתמחות שלי הינה גינקולוגיה ופוריות ויש לי נסיון קליני רב בבעיות של השמנה ושחלות פוליציסטיות.
אני נוהגת לשלב בטיפול בשחלות פוליציסטיות-
הנחיות תזונה, דיקור והומוטוקסיקולוגיה /או צמחים סיניים.
אשמח לסייע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ורפואה סיניתניר30/08/2010
שלום רב, אני כעת מטיילת בסין מזה כ5 חודשים.לפניי חודש וחצי נטלתי את הגלולה האחרונה למניעת הריון(סהכ לקחתי 12.5 שנים ללא הפסקה) המחזור הגיע מיד אחרי הגלולה ומאז לא קיבלתי 6 שבועות.הייתי אצל גניקולוג שבדק אותי ואמר שהכל בסדר ואני יכולה או לקחת כדורים לזירוז או להמתין.לפניי הגלולות היה לי סדיר מאוד והרופא העריך שכך יחזור להיות תוך תק' זמן מסוימת. אני מאוד רוצה להרות...
מצאתי באיזור המלון מרכז רפואי מקומי והייתי אצל רופא סיני היום,תשאל אותי יחסית מעט ומדד לי דופק ואז אמר שהבעיה היא שהאיזור של הרחם שלי קר מאוד,הוא גם הסתכל לי במפרק של היד(בין האגודל לזרוע) ושם היו לי ורידים בולטים כאלו שלדבריו מעידים על קור.....בשלב ראשון נתן לי אבקת צמחים ,לקחת 3 פעמים ביום בערבוב עם מים רותחים ואמר לי לחזור עוד 3 ימים ,גם אם יגיע הווסת וגם אם לא ואז כנראה הוא יעשה לי דיקור-הוא רוצה קודם שהאיזור יתחמם.הוא לא נשמע שרלטן אבל הייתי שמחה לדעת מה דעתך על מה שאמר? האם מנסיונך צמחים ודיקור מחזירים מחזור לסדירותו?אציין כי כעת אני אחרי גלולות ולפניי שלקחתי גלולות היה לי מחזור ממש ממש סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרת מחזור ורפואה סינית
מיכל שלזינגר30/08/2010שלום לך לי
בקליניקה שלי אני פוגשת נערות ונשים רבות שקיבלו מחזור סדיר עד להתחלת נטילת הגלולות ועם הפסקת הנטילה המחזור שלהן לא הופיע / או השתבש.
דיקור וצמחים הינם כלי טיפולי יעיל מאוד להחזרת הסדירות המחזורית של הוסת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
ניר31/08/2010שלום שוב ותודה,תוך כמה זמן בערך המחזור מסתדר? כי הרופא(לא הסיני) הציע לי גם לקחת כדורים-הורמונים.אולי עדיף לקחת את הכדורים שיביאו אצ הדימום ואז להתחיל את הטיפול הסיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרת מחזור ודיקור
מיכל שלזינגר31/08/2010שלום לי
אין לדעת תוך כמה זמן יסתדר המחזור. זה יכול לקחת בין חודש אחד למספר חודשים... אצל כל אחת זה שונה. תלוי במצב הבסיסי שלה ועד כמה חוסר האיזון גדול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
לי31/08/2010האם בזמן הזה אני יכולה להרות? כמו כן האם זה קשור ישירות לגלולות? כי לפניהן לא היתה לי כל בעיה!! לא עדיף לקחת לקחת כדורי פרוברה שיסדרו את המערכת?? האם אני יכולה לסמוך על הטיפול האלטרנטיבי שיעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרת מחזור וכניסה להריון
מיכל שלזינגר31/08/2010שלום לי
עלייך לשוחח על כך עם המטפל שלך ולברר האם סוג הצמחים שהוא מכניס לפורמולה אינו מזיק להריון והאם הוא עושה דיקור מניע אחרי הביוץ ?
אלו שאלות ספציפיות שניתן לשאול רק את המטפל שלך.
כל מטופל וכל טיפול הם שונים !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק דבר אחרון
ניר31/08/2010האם לא מומלץ לקחת פשוט כדורים (פרוגסטרון)לסידור הווסת? איך הרופא הסיני גורם לביוץ לקרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרת וסת
מיכל שלזינגר01/09/2010שלום אלה
כדורי הפרוגסטרון לא יטפלו בבעית השורש שבגינה אינך מקבלת מחזור.
הטיפול הסיני לעומת זאת יטפל לא רק בענף (בביטוי) אלא גם בשורש (בסיבה) , כך שלטיפול תהיינה השלכות לאורך זמן, לעומת הטיפול בפרוגסטרון !
בהצלחה
בשורות טובות
שנה נפלאה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לשוןהלנה29/08/2010
שלום רב,
אני בת 23 ורציתי לשאול - לאחרונה שמתי לב שמדי פעם מופיע לי באיזור מרכז הלשון לכיוון הקצה החיצוני מעין שקע בערך בקוטר של מטבע שקל בצבע סגול כהה. שמתי לב במיוחד שהדבר מופיע כאשר אני מרגישה מעט לא טוב. ברור שלא ניתן לעשות אבחון בצורה כזו אבל פשוט תהיתי האם תופעה זו מוכרת וממה היא יכולה לנבוע?
תודה רבה מראש
הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת לשון
מיכל שלזינגר30/08/2010שלום לך הלנה
מאוד לא מומלץ "לאבחן" לשון / או לאבחן בכלל דרך הרשת.
אם התופעה מטרידה אותך ונלווים אליה סימפטומים נוספים, מומלץ לפנות למטפל ברפואה סינית שיערוך אבחנה מלאה ומסודרת.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןר24/08/2010
שלום רב,
לבתי , בת 12.5 (מאומצת, מהמזרח הרחוק.) יש צמיחה של שיער לבן בשנה וחצי האחרונות (בעיקר מאחורי האזניים ובעורף). כיום יש כבר כ- 60 שערות לבנות .
בדיקות דם: Fe-iron- 104 , Ferritin - 11 , B12 - 956 ,המוגלובין-12.6
רופאי עור אומרים שזה גנטי. לי אין כל ידע על הרקע הגנטי שלה. האם יש טיפול לעצירה/האטה של צמיחת שיער לבן? האם שערות שהלבינו עשויות לחזור לצבע הטבעי? תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער לבן בגיל מוקדם
מיכל שלזינגר24/08/2010שלום לך
אמנם הפריטין של בתך נמוך, אבל פריטין נמוך אינו אמור לגרום להלבנת שיער במקרה ששאר המדדים תקינים (המוגלובין, B12 וכו').
כפי שהרופאים טוענים כנראה מדובר ברקע גנטי.
הרפואה הסינית מתייחסת להלבנת שיער כקשורה לאנרגיה של הכליות, זוהי המקבילה לסיבות גנטיות.
אנכי כמטפלת ברפואה הסינית מטפלת במקרים אלו באמצעות פורמולות המחזקות את אנרגית הכליות ובתוכן משלבת גם צמחים המשפיעים על השיער. פורמולות אלו בשילוב מינרלים, תזונה ועוד לעיתים מצליחים למנוע הלבנת שיער נוספת.
יש ליטול את הפורמולה למשך מספר שבועות על מנת לבדוק האם היא מסייעת.
שווה לנסות אבל קשה לדעת מראש מהם הסיכויים.
לעיתים ישנן הצלחות!
פני למטפל ברפואה סינית המשלב גם צמחים בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , מעוניינת בעזרהשחר19/08/2010
אני בת 20 , הפסיק לי המחזור לפני מספר רב של חודשים ,
התזונה שלי השתנתה לפני שנה וחצי בערך כיוון שהפכתי להיות צמחונית (לא אוכלת מוצרי חלב בכלל , בשר ) אוכלת דגים וביצים .
אני לוקחת תוסף תזונה של תרכובת b וברזל , התזונה שלי מאוד מגוונת , ואני עושה פעילות גופנית על בסיס יומי ,
אני רגועה , ומנהלת אורח חיים בריא :) (לפי ההרגשה שלי)
יש לכם אולי עצה ? , לא כל כך מעוניינת להגיע לרופא קונבנציונלי ואני כרגע גרה בדרום אפריקה .
תודה , סוף שבוע נעים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינוריאה- הפסקת מחזור
מיכל שלזינגר20/08/2010שלום לך שחר
אני מבינה שאת אוכלת תזונה מגוונת ומזינה ????
לגבי פעילות גופנית אולי המינון מוגזם ?
אולי מדובר בשחלות פוליציסטיות?
אולי נטלת גלולות והפסקת?
האם המחזור היה סדיר כל השנים?
כפי שאת רואה מבחינתי רב הנסתר על הגלוי!
ואין לי כל דרך לסייע לך בעצה מבלי לפגוש אותך....
אמנם את נוטלת תוסף ברזל, אבל השאלה תמיד לגבי תוספים ו/או תזונה מסויימת היא הזמינות והספיגה של החומרים.
ממליצה בכל זאת לפנות לרופא נשים קונבנציונלי ולבקש בדיקות מעבדה:
ברזל, פריטין, בדיקות הורמונליות: אסטרדיול, פרולקטין, FSH ו- LH.
על פי הבדיקות ניתן יהיה להבין מהי הסיבה ולקבל טיפול מתאים מערבי /או רפואה משלימה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)